Menu
 

Topic:

Brokeback mountain

Stefke  schreef op: 05-01-2012 00:10:13
Nou, eindelijk kwam hij op tv en had ik tijd om te kijken...
En daar was hij weer: de man met de hamer... Ik viel in slaap en hen het laatste stuk gemist... Het laatste wat ik me herinner is dat Ennis een vent in een auto mept en flink teruggeslagen wordt. Maar ik weet niet eens waarom hij slaat dus zal daarvoor ook al iets gemist hebben...

Wie vertelt me hoe het afloopt??

Alvast bedankt!
 
Quote
Navigatie
RE: Brokeback mountain
Juulmvjens  schreef op: 05-01-2012 08:10:00
Ik heb hem lang geleden eens gezien en volgens mij loopt ie niet goed af. Staat het niet op Wikipedia of ergens anders op Internet?
 
Quote
RE: Brokeback mountain
Juulmvjens  schreef op: 05-01-2012 08:12:55
Van Wikipedia!

1963 – Ennis del Mar, een ranchhulp, en Jack Twist, een rodeocowboy, ontmoeten elkaar als ze solliciteren voor werk bij de schapenhouder Joe Aguirre. Ze moeten de schapen naar Brokeback Mountain brengen, en ervoor zorgen dat ze de zomer heelhuids doorkomen. Gedurende deze lange maanden van complete afsluiting van de wereld, ontwikkelen de twee een band. Op een dag nodigt Jack, die in de tent in het basiskamp slaapt, en een paar glaasjes gedronken heeft, Ennis uit in de tent te komen in plaats van in de open lucht. Ze slapen, maar als ze wakker worden, blijkt het moeilijk te zijn niet toe te geven aan hun seksuele geaardheid. Ennis waarschuwt Jack dat dit maar een ‘one-time incident’ is, maar de relatie die ze hebben opgebouwd, wordt steeds sterker, en ze worden steeds verliefder. Als hun zomer op de berg onverwacht beëindigd wordt, raken ze in een gevecht, en beiden hebben bloed op hun shirt. Onderweg naar beneden bedenkt Ennis zich dat hij z'n shirt heeft achtergelaten op de berg. Na de zomer op Brokeback Mountain, trouwt Ennis met zijn verloofde Alma, en Jack komt in Texas terecht, waar hij rodeoprinses Lureen Newsome ontmoet, en met haar trouwt. De twee ontmoeten elkaar weer vier jaar later, als Jack Ennis een bezoekje brengt. Ze kunnen zich wederom niet inhouden, en Alma ziet hen heftig zoenen. Jack vraagt aan Ennis of hij samen met hem een leven wil opbouwen op een ranch, maar Ennis, die geplaagd wordt door een herinnering van zijn jeugd, waarin een homo vermoord en vermoedelijk gemarteld was, is bang dat dat alleen maar tot ellende zal leiden. Hij wil ook zijn familie niet verwaarlozen, noch verlaten. Dit leidt ertoe dat ze elkaar alleen maar ontmoeten tijdens vistripjes, waarbij ze zichzelf kunnen zijn.
De jaren verstrijken, en de huwelijken van beide mannen gaan er niet op vooruit. Alma komt erachter dat Ennis helemaal niet gaat vissen met Jack. Dit huwelijk loopt uit op een scheiding. Ondertussen wil Lureen haar man alleen maar als een zakenman zien, en Jack is het hier niet mee eens. Als hij hoort van Ennis’ scheiding, gaat hij weer naar Ennis en vraagt hem nogmaals om samen een bestaan op te bouwen, maar Ennis wil niet weg bij zijn kinderen, en is nog steeds bang voor de reacties van buitenstaanders. Bij een volgend tripje, krijgen ze weer ruzie, omdat Ennis met zijn werk zit en het volgende tripje af wil zeggen. Ennis geeft Jack de schuld van de rotzooi in zijn leven, en ze vechten weer bijna, maar eindigen in een omhelzing.
Later krijgt Ennis een kaart naar Jack terug, met een stempel. ‘Overleden’. Helemaal in shock belt hij Lureen, die hem vertelt dat Jack is overleden met het verwisselen van een band. De wieldop is in zijn gezicht gesprongen, en hij is gestikt in zijn eigen bloed. Beelden van Jack die in elkaar wordt geslagen en daaraan overlijdt, passeren de revue. Het wordt niet duidelijk of dit is wat Ennis vermoedt, of de ware gebeurtenissen. Lureen vertelt hem ook dat Jack wilde dat zijn as over Brokeback Mountain werd uitgestrooid, maar ze weet niet waar dat is.
Ennis gaat naar Jacks ouders en biedt aan Jacks as te verspreiden. Jacks vader slaat dit aanbod botweg af. Hij weet ook wel waar die ‘verdomde berg’ is. De moeder biedt Ennis aan om Jacks kamer te bezichtigen en daar vindt hij Jacks en zijn eigen bebloede shirt terug. Ennis neemt de shirts mee. Symbolisch is hierbij dat hier het witte shirt van Ennis nog hangt onder het bebloede spijkerjack van Jack.
Dan zit Ennis in zijn caravan, en Alma Jr. komt op bezoek. Ze gaat trouwen en vraagt haar vaders zegening. Ennis, die zijn lessen in het leven heeft geleerd, vraagt Alma of hij wel echt van haar houdt, en Alma is hier zeker van. Als Alma weg is, komt Ennis erachter dat ze haar vest vergeten is, en hangt het in de kast, waar hij de bebloede shirts van zichzelf en Jack heeft gehangen, met een kaart van Brokeback Mountain. Nu hangt het spijkerjack van Jack binnen het witte shirt van Ennis: symbool voor de bescherming die Ennis nu eindelijk wel biedt aan Jack.
Hij strijkt de kaart recht en met de woorden: ‘Jack, I swear…’ eindigt de film.
 
Quote
RE: Brokeback mountain
Stefke  schreef op: 05-01-2012 09:37:32
Oh, wauw. Dank je wel!
Nou, dan heb ik nog een hoop gemist! Toch maar even kijken of ik hem nog ergens kan lenen/downloaden.

Het stomme is: mijn man vroeg of hij hem op moest nemen voor het geval ik in slaap viel. Maar ik wist natuurlijk zeeeeker dat dat niet ging gbeuren
 
Quote
RE: Brokeback mountain
Juulmvjens  schreef op: 05-01-2012 10:28:03


Hahaha, dat ken ik!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Brokeback mountain
Naam
Bericht