Menu
 

Topic:

Slecht (in)slapen 7 jaar

Mamavan2boys  schreef op: 26-08-2013 22:17:43
Mijn zoontje van 7 jaar, heeft de laatste tijd erg veel moeite met in slaap komen. Eerst was het warm, soms jeukt zijn rug, soms weet hij het niet, dan is het weer warm, dan omdat de poes plots overleden was. Nu is het nog niet zo erg omdat het vakantie is, maar straks moet hij weer naar school. maar hij blijft uit ze bed komen en huilen dat hij niet kan slapen (iedere 10 min). Hij is ook heel angstig voor van alles dus is dan ook weer heel bang dat wij al gaan slapen.. Hij gaat ook niet te vroeg lijkt me, voor 20.00 is in de vakantie nog niet voorgekomen. 
Maar sochtends is hij voor 6 uur al wakker, ook als hij pas om half 12 in slaap is gevallen.

Nu zijn we bijv. op vakantie, veel gedaan, van 4 tot 6 uur gezwommen, om 20.30 naar bed en heeft nog tot 22.00 geroepen, terwijl hij naar mijn idee heel moe zou 'moeten' zijn..

Herkennen jullie het (is het een fase?) en wat doen jullie dan?
 
Quote
Navigatie
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Claudia  schreef op: 26-08-2013 22:26:44
fase, hier tenminste...dochter is 7. Heb sinds de zomervakantie 4x een aantal avonden achter elkaar gehad. Soms tot kwart over 10/half 11.

Tips vind ik altijd moeilijk, want t ene kind is het andere niet he. Ik weet dat het bij mijn dochter aandacht is, over de grenzen heen gaat.
Heb al 100smoesjes gehoord waarom ze er weer uit was, huilen etc....ze kan zo op toneel, en soms twijfel je of het nou echt is of niet.

Maar goed ik weet dat het onzin is. Heb dit vorig jaar namelijk ook gehad rond deze tijd. Het is inmiddels de 4e keer hier dus het heeft nog niet geholpen, maar wat ik wel weet is: vaste bedtijd/routine...en afspreken: naar de wc gaan als je echt moet, dat mag en hoef je niet te roepen, voor de rest blijf je in bed en wil ik je niet horen. Alleen als er ECHT iets is mag je mij roepen.
Als ze weer niet snel stopt doe ik het als de vorige keer wat wel hielp: 1x waarschuwe, dan weltruste en zeggen: als ik je nu weer hoor dan ga je morgen voor straf eerder naar bed.
Let op: ik weet dat mijn dochter zit te klieren...en het niet is dat ze niet KAN slapen, maar niet wil..dus dat is iets wat je wel ff zeker moet weten.
Ze is de vorige keer 1x om half 7 voor straf naar bed gegaan en toen was het weer goed. Nu met de 1e schoolweek geef ik haar even de ruimte en tijd, maar 1 week is nu voorbij en nu gaan we weer gewoon doen. Dus hanteer deze regel weer.
Je komt zelf ook niet meer aan je rust toe namelijk als het avonden zo gaat...ik ga zelf meestal tussen 10 en half 11 plat. Dan is mijn hoofd rustig genoeg..maar als ze blijft spoken tot kwart voor 10, is het zo weer 1,5 uur later met gevolg dat je gestresst beneden zit en kapot bent weer de volgende dag.

Succes meis..denk je dat het aandacht/ opzet is..of is het echt een probleem met in slaap vallen?
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Wanouk  schreef op: 26-08-2013 22:27:02
Ik herken het wel, mijn dochter heeft ook wel eens zulke momenten. Ik stuur haar meestal gewoon weer naar bed, ze mag, als ze niet kan slapen, een boekje lezen, maar geen tv kijken. (ze heeft tv op haar kamer).
Ze komt soms wel 6 keer weer naar beneden, huilend, omdat ze niet kan slapen.
Wat bij haar helpt, is om een dag rust te houden. Een thuisdag noemen we het, heel de dag in pyama, tv kijken, film middag, popcorn erbij. Gewoon lekker lui, en dan kan ze meestal weer goed slapen. Wanneer mijn dochter teveel bezig is geweest, is haar lichaam wel moe, maar haar hoofd nog niet, die gaat dan nog alles in de herhaling gooien wat ze die dag heeft gedaan.

 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Jesmv3  schreef op: 26-08-2013 22:28:17
hier ook een zoon van 7 die dat heeft.
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Claudia  schreef op: 26-08-2013 22:32:05
laatste week van vakantie, normaal ritme pakken...normaal bedtijd, niet teveel doen, prikkels beetje inperken.

Heb het idee dat mijn dochter de vakantie weer zo leuk vond dat ze het wil houden zeg maar..en sjah dat kan niet. Vakantie is toch heel anders.

Elke dag zelfde bedtijd ritueel en duidelijk maken wat je verwacht. Ik heb haar deze week(1e schoolweek) de ruimte gegeven...veel indrukken, maar nu moet ze echt weer normaal gaan slapen, ik knap er zelf ook van af.

Is het het inslapen of denk je dat het ook een schreeuw om aandacht is..die van mij zegt namelijk op 1 avond 10 verschillende dingen waarom ze niet kan slapen/wil slapen
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Chantal79  schreef op: 26-08-2013 22:35:28
misschien eens proberen eerder naar bed te doen? 7uur/half 8? Misschien is hij té moe en lukt het daarom niet!
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Mamavan2boys  schreef op: 26-08-2013 22:37:42
Ik denk maar weet ik niet zeker dat het geen opzet/aandacht is, we hebben al gezegg dat hij voor slapen gaan niet meer op ze ipod mag spelen, dat leek te helpen 3 dgn en toen ging het alweer 'mis'. Het is denk ik vooral niet kunnen slapen, als hij echt moe was zou hij sochtends niet uit bed te krijgen zijn, maar hij is voor 6.00 wakker.. En de angst die mee speelt. 

We hebben al gezegd ga je maar een puzzel maken of boekje lezen. Dan komt hij boekje is uit maar ik slaap nog steeds niet, en wil dan alleen tv kijken, dat is dan de enigste manier dat hij in slaap valt om 23.00. Vaak probeer ik dan niet tv te laten kijken maar anders gaan wij naar bed en huilt hij omdat hij zo bang is. En hij is al zo bang..

ja zo een rustige dag is wel lekker, maar moet soms dan wel kunnen.. Maar na die rustige dag gaat het dan even goed en dan begint het weer of niet?
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Mamavan2boys  schreef op: 26-08-2013 22:41:11

Quote Chantal79:
misschien eens proberen eerder naar bed te doen? 7uur/half 8? Misschien is hij té moe en lukt het daarom niet!



we zitten nu in centerparcs, maar als hij weer naar school gaat moet hij idd om 19.30 slapen, hoop dat dat gaat helpen.

Mijn man is vaak van het ga gewoon slapen, maar ik kon zelf vroeger ook moeilijk slapen en je kan een kind niet dwingen te gaan slapen, ik zou zelf ook niet wakker in me bed willen liggen uren lang.. Maar steeds eruit komen en huilen, maakt niet dat je makkelijker in slaap valt..
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Bepje  schreef op: 27-08-2013 00:10:36
Weet je waar hij bang voor is en kun je hem niet helpen van zaijn angst af te komen ? Hier heeft de 7 jarige ineens moeite met logeren omdat de geluiden elders anders zijn. We hebben vorige week in de tent geslapen en we hebben er veel over gepraat, ik heb de geluiden benoemd zodat ze een plaats konden krijgen en ik ben dichtbij blijven zitten (wat ook niet anders kon haha). Naarmate de week vorderde is de angst af genomen en het inslapen ging beter. Wel in combinatie met een melatonine tabletje.  
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Macife  schreef op: 27-08-2013 09:13:49
De mijne is dan wel nog niet 7 maar ze heeft altijd een uur nodig om in slaap te komen..

Ik gebruik nu luisterboekjes van de disneyclub. Daarmee gaat het goed..ze leest zich in slaap.

Op haar nachtkastje staan de speciale danny phantom spray voor als ze bang is en onverwacht spoken tegen zou komen.
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Tess  schreef op: 27-08-2013 09:19:27
Vervelend is dat. Anders zou je eens melatonine tabletjes van sleepzz kunnen proberen? Die hielpen bij mijn zoon ook,was elke avond drama. Nu heeft hij medicatie voor adhd en krijgt ze in hogere doering op recept,maar je kan ze gewoon bij de drogist halen.
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Cora38  schreef op: 27-08-2013 09:20:45
Hier helpt vaste bedtijd routine en op tijd naar bed. Verder mag dan de deur open blijven staan en blijf ik zelf boven in mijn slaapkamer tot ze in slaap zijn. Hier is het `s winters altijd erger dan zomers. Dan is het ook zo donker. 
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Sannie  schreef op: 27-08-2013 15:25:07
Mijn zoon is ook7 .we hebben hetzelfde probleem voor 21 uur slaap hij niet .maar het probleen is dat hij er morgens niet uit kan komen.het is nu de tweede week dat hij naar school gaat elke keer komt hij na beneden dat hij niet slapen of bang is enz .ik weet her ook niet
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Mamavan2boys  schreef op: 27-08-2013 16:47:30
Gelukkig toch nog herkenning, nouja niet voor jullie dan.

Wij hebben niet eens een boven, als hij uit zijn kamer stapt staat hij bijna in de woonkamer. We laten zijn rolgordijn al stukje omhoog of licht in de gang aan, de deur open wil hij zelf niet, want dan is hij bang dat de poesjes om zijn bed springen. Hij is savonds bang in het donker, maar ook gewoon bang voor van alles. Hij durft niet in ze bed te liggen en dan om te draaien. En als hij heel lang nog niet slaapt dan is hij weer bang dat wij al gaan slapen en hij alleen is.. Zijn angsten weg nemen is dus heel moeilijk.

Thuis hebben we altijd vaste routine dus daar kan het niet aan liggen, ze gaan na het eten altijd douchen en daarna mogen ze nog wat spelen om hun eigen kamer en dan slapen. Maar ik ga in ieder geval kijken hoe het gaat als hij weer naar school gaat, en iets eerder, misschien te moe, maar dan zou hij sochtends wel later wakker worden, maar misschien over zijn slaap heen..
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Mamavan2boys  schreef op: 27-08-2013 16:49:37
Wilde nog zeggen anders ga ik idd eens melatonine proberen, hij vind het zelf ook naar dat hij niet in slaap kan komen. De luisterboeken van Disney hebben we ook, hij kan ze ook zelf lezen, maar dan komt hij er uit en zegt hij is afgelopen of boekje is uitgelezen..

ben TO weet niet waarom ik niet roze ben..
 
Quote
RE: Slecht (in)slapen 7 jaar
Bepje  schreef op: 27-08-2013 23:54:34
Misschien is hij minder bang als een van jullie er bij gaat liggen ? Tijdelijk, tot hij weer wat vertrouwen heeft ?
Als je zo bang bent kun je ook niet slapen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Slecht (in)slapen 7 jaar
Naam
Bericht