Monica Mv 2 schreef op: 25-08-2013 13:18:40 |
Ik weet wat ik ermee wil maken maar wil eigenlijk mijn man ook eens aan het koeien vlees hebben Dus ik ben erg benieuwd naar jullie creaties met runder stooflappen of riblappen ofzo. In ieder geval iets wat uren op moet staan en lekker je huis vukt met heerlijke geuren. Heb zin om kneuterig te doen |
Quote |
Een Vlaamse schreef op: 10-08-2015 22:02:43 |
Hier bij ons heet dit gerecht stoofvlees. Het is rundervlees, in blokjes van ongeveer 2x2 cm
gesneden. Hoe ik dat maak? Poepsimpel. Ik spoel het vlees, droog het af en kruid het met zout en peper. Ik smelt een flinke klont boter (of braadproduct) in een stoofpot. Als het aan alle kanten een bruin korstje heeft, dan gooi ik er een flinke hoeveelheid grofgehakte uit bij. Dat stoof ik aan tot het bruin is. Vervolgens ga ik singeren = met bloem bestrooien tot het vocht is opgenomen. Dit even kort mee aanbakken. Is voor de binding van de saus. Daarna blus ik de inhoud van de stoofpot met twee flesjes tafelbier van Pied Boeuf, zeer laag alcoholgehalte. Ik besmeer een bruine boterham met moster en leg die bovenop. Een laurierblaadje wordt erbij gestopt, soms - als het wat zoeter mag zijn - een flinke eetlepel balsamico azijn erbij. Deksel op de pot, in de voorverwarmde oven, op 120°C, drie uur laten sudderen. Ondertussen kan je rustig boodschappen doen, kinderen van school halen, koffie halen bij de buurvrouw... de oven houdt het allemaal onder controle. |
Quote |