Menu
 

Topic:

hoog sensitieve kinderen

Saskiamv2boys  schreef op: 23-08-2013 22:33:58
Ik twee zonen die erg hoog sensitief zijn en deze moeder heeft  hier last van heeft.
De oudste van 10 jaar heeft weinig aansluiting bij leeftjd genoten op school en in de wijk.
Alles komt zo hard binnen. Het nieuws kijken geeft heel wat filosofische gesprekken. Hij kan heel veel blijven piekeren en kan slecht tegen prikkels.
Hij is nu 10 jaar en ik merk dat ik het soms heel lastig vind om met hem om te gaan. Hij is heel faalangstig en kan zich erg naar beneden halen. Hij zegt dan ik ben een grote niets nut. Het slapen is een ramp en ik krijg hem steeds moeilijker in bed. Hij gaat weer woord geven en soms een grote mond. Het is eigenlijk een knuffel beest. Maar is al erg bezig met wat andere mensen wel niet vinden. Hij ligt vooruit in zijn denk niveau.

Ik loop soms echt tegen dingen aan op school gaat niet iedereen mee in het hoog sensitieve verhaal.
En ik zou het leuk vinden om met mensen die het zelf hebben of ook kids die het hebben te schrijven
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: hoog sensitieve kinderen
Blauwtje  schreef op: 23-08-2013 22:37:56
Ik schrijf met je mee als het mag
ben zelf hsp en mijn dochter ook.

Ze heeft het ook moeilijk op school. Ik heb haar deze week net opgegeven voor een weerbaarheids training
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Een Moeder  schreef op: 23-08-2013 22:39:23
Ik heb ook een zoontje die hoog sensetief is, hij is nu 12. Vind het voornamelijk erg moeilijk dat ie geen of bijna geen aansluiting vind bij klasgenootjes en buurtgenootjes waardoor die ook nog eens een slachtoffer is van pestgedrag. Moeilijk moeilijk!!

Wil best mee kletsen alleen niet onder mijn eigen naam (althans op dit moment niet)
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Ikke  schreef op: 23-08-2013 22:39:40
Is je zoontje getest? Het eerste wat ik dacht bij jou verhaal was is hij niet Hoogbegaafd? Ik herken veel in je verhaal. Mijn zoontje is hoogbegaafd en is ook erg gevoelig. sinds hij op een speciale school zit voor HB kinderen voelt hij zich veel prettiger En snap ik hem veel beter. Hij leert zijn gevoelens te uiten en is een heerlijk kind die gewoon zo gefrusteerd werd in het onderwijs waarin hij zat. 
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Minou  schreef op: 23-08-2013 22:39:49
volgens mij ben ik het ook, al dan niet dat ik de dingen wel van me af kan zetten, kindjes niet denk ik.al kunnen het hele gevoelige zieltjes zijn. Ik schrijf niet mee hoor, maar wilde even een  geven aan jullie
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Myself  schreef op: 23-08-2013 22:39:59
Hoi Sassie ,

Loop je momenteel nog bij iemand voor hen?
Mijn zoon heeft ontzettend veel baat gehad bij kinesiologie, de verhalen over hem ken je, nou je herkend hem echt niet meer.
Hele middagen de hort op, lekker puberen, ontiegelijk veel discipline om de doelen die hij voor ogen heeft te halen, veel doorzettingsvermogen.
Echt een compleet ander kind is het geworden het laatste jaar.
Kan dingen zoveel makkelijker relativeren.
En als je dan zag dat ik hier nog wel eens een topic opende om kaarsje voor hem te vragen omdat het totaal niet lekker met hem ging, kan me dat nu gewoon niet meer voorstellen.

Tuurlijk maakt hij zich nog wel eens druk over dingentjes, kan hij het niet stoppen in zijn hoofd.
Maar hij weet dat van zichzelf en wij weten dat en verder is het goed zo.

Echt, ik zou je zo meewillen nemen naar iemand die dat doet.

 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Son  schreef op: 23-08-2013 22:43:47
Ikzelf ben t ook...tenmimste...denk ik... ik was altijd de jankerd vroeger, stelde me altijd aan. Maar had ook nooit t idee da at iemand me snapte....
maar mn kids niet denk. Al herken ik mn dochter er op bepaalde fronten wel in, maar gelukkig geen problemen daardoor.
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Myself  schreef op: 23-08-2013 22:44:26
Ben er zelf trouwens ook ééntje, maar dat wist je natuurlijk al
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Minou  schreef op: 23-08-2013 22:49:18
Jij ook sonnepon, weet ik zeker..je bent echt een gevoelig lieffie

van myself wist ik het al


ja en nu..schop onder mijn kont..naar bed!
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Saskiamv2boys  schreef op: 23-08-2013 22:50:12
blauwtje leuk dat je meeschrijft, Ons bas heeft 2 jaar geleden een moeilijke tijd gehad. En is toen met weerbaarheidstraining gestart. Hij weet nu wel voor zichzelf iets meer op te komen maar hij blijft het moeilijk vinden. Op school geen aansluiting met klas genoten en heel veel moeite met de autistische kinderen in de klas. Die maken op een andere manier contact (vaak lijfelijk) en hij vind dat heel erg moeilijk. Ik hoop voor jouw dochter dat ze er baat bij gaat krijgen. Loopt ze vast op school?

een moeder onze oudste is ook heel erg gepest is al begonnen op de kleuterschool en in groep 4 is het echt heel erg geweest. Hij liep erg vast daardoor en werd heel opstandig en boos. Sliep slecht en had nachtmerries. Het pesten is inmiddels gestopt( na een hele lange weg) maar hij vind het nog steeds moeilijk met die kinderen in de klas te zitten. Vind het heel erg dat jouw kind word gepest dat mag gewoon niet.. Iedereen mag de kans hebben zichzelf te zijn maar kinderen en ouders ervan kunnen zo hard zijn

ikke ja ons bas is met zijn 8 jaar getest en er kwam meerbegaafd uit maar wel met een inteligentie kloof. Een grote kloof.
Hij is intelectueel heel hoog maar kan het niet omzetten in handelingen. Vind grafische dingen ook erg moeilijk. De psycholoog zei toen wel dat hij erg verveeld raakte en soms zichzelf er makkelijk vanaf maakte of met de pet ernaar ging gooien.
Het leren op school gaat heel erg goed met twee vingers in zijn neus.  Maar de motoriek is heel slecht en inzicht vind hij heel erg moeilijk
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Saskiamv2boys  schreef op: 23-08-2013 22:53:00

Quote son:
Ikzelf ben t ook...tenmimste...denk ik... ik was altijd de jankerd vroeger, stelde me altijd aan. Maar had ook nooit t idee da at iemand me snapte.... maar mn kids niet denk. Al herken ik mn dochter er op bepaalde fronten wel in, maar gelukkig geen problemen daardoor.



de oudste gooit dat ook wel voor mijn voeten dat ik hem niet snap en dat hij alleen in de wereld staat. Dat vind ik nog het moeilijkste en het slecht slapen van hem breekt erg op. Zowel hem als mij

Myself lieverd wat fijn om te horen dat het zo goed gaat. Op dit moment gaat bas nergens heen. Hij wil zelf niet.. Hij wil het allemaal zelf doen en denkt dat er niemand is die hem snapt.
Dat maakt ze soms extra moeilijk
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Dano  schreef op: 23-08-2013 22:53:32
Ik ben het en mijn 5 jarige dochter zeker. Bij mij zoon van 10 heb ik twijfels, hij heeft er wel " symptomen" van....
Ik schrijf graag mee!
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Myself  schreef op: 23-08-2013 22:53:43
Bedenk me ineens door dit topic dat ik nog steeds een boek in mijn strandtas heb zitten over hsp. Toch eens eruit halen en verder lezen, waren erg makkelijk om door te lezen, tenminste de eerste die ik las.
Vond die van Elain Aron altijd vrij pittig, moeizaam om doorheen te komen.
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Dano  schreef op: 23-08-2013 22:55:55
Binnenkort zal ik mij dochter even uitgebreid beschrijven ;-). En ook een beetje over mijzelf.
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Myself  schreef op: 23-08-2013 22:56:51

Och arm, tuurlijk snappen we die lieverd van jou wel.
Ik heb samen met mijn zoon het boek Ik ben hooggevoelig van Yolanda Onderwater doorgenomen en ook de zintuigenboom (boek en cd voor oefeningen) waren verhelderend voor hem.
Niet dat hij telkens oefeningen doet, toen even en verder nooit, maar het heeft hem net een stap verder geholpen om zichzelf te begrijpen en accepteren.

 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Dano  schreef op: 23-08-2013 22:57:33
Die boeken over hsp geschreven voor kinderen vindt ik goed en makkelijk. Ik zal ze even op zoeken , ik weet het nu even niet meer.
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Saskiamv2boys  schreef op: 23-08-2013 23:00:19
myself dat vond ik ook droge korst, Bas en ik lezen samen survival gids voor hoog gevoelige kinderen. Daar haal ik ook wel veel uit. Het slapen is het grootste probleem als hij dat niet doet dan word hij zo knorrig.. Ik wil een keer naar een lezing voor ouders om daar ook met andere mensen in contact te komen. In de omgeving heb ik maar weinig mensen die met mij erover kunnen praten. Niet iedereen staat er achter...

Dano mijn andere zoon is ook 5 jaar en die heeft er ook last van. Al uit dat ook vaak ik driftbuien. En ook onderpresteren op school en een slechte motoriek ( hij moch ook niet naaar groep 3 en moest tegen onze wil groep 2 overdoen)
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Dano  schreef op: 24-08-2013 08:13:53
Die survival gids, ja die bedoel ik. Die was ook voor mij erg duidelijk.

Ok mijn dochter. 


Ze is eigenlijk een gezelligheidsdier. Mist altijd mensen om haar heen. Echter als er dan mensen zijn is het alweer gauw te druk en trek ze   Zich terug  . Vaak in zich zelf ( vooral handen voor de oren) 
En dus als ze al denk dat er geluid komt doet ze haar handen voor haar oren. Gymen op school is een kleine crime: die weerkaatsende geluiden vanschreeuwende kinderen in de gyzaal trekt ze niet. Ook als er ergens muziek te hard staat gaan die handen al meteen vor haar oren. 

Zij kan ook ok terugkomen op een gebeurtenis, maar door haar leeftijd soms nog niet helemaal juist. En daar komt mijn zoon ook: hij kan slecht nieuws slecht verwerken en kan er echt door wakker liggen. Als bijvoordeels de juf boos is in de klas dan denk hij gelijk dat het allemaal zijn schuld is en trekt hij zich dit enorm aan. Hij verder ook van mmmm dat kan ik toch niet! Alhoewel dit de laatste tijd erg goed gaat en hij voelt zich nu al een stuk zekerder.

Mij dochter weer. Die leeft erg in haar eigen wereld. Heeft eigenlijk niemand nodig en heeft een soort droomwereld voor haar zelf. Het is ook echt een dromertje  
Dingen komen bij haar ook keihard aan en ze leeft heen intens. Klinkt raar, maar ik bedoel dus dat Indrukken keihard aankomen en ze dingen moeilijk kan filteren. Als ze in de klas zit, en ze hebben eerst gespeeld en dan gewerkt en buitengespeeld en dan gaan ze de kring in. Stil zitten dus. Dan is ze bekaf van die indrukken, dan valt ze in slaap. In de kring. Helaas is de juf niet zo overtuigd van HSP en verdenkt ze ons er van ( volgens mij! ) dat ze te laat naar bed gaat. Maar ja dat trekt ze niet. Ze heeft echt veel slaap nodig door dat intense beleven? Stja zozijn er nog veel meer dingen. Weet het nu even niet maar kom er zeker op terug.
Oja die emoties. Dat hebben beide kinderen. 

En zo valt er nog veeeeeel meer te vertellen, maar dat komt wel, stukjes bij beetje. 


 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Dano  schreef op: 24-08-2013 08:19:07
Ik merk wel dat men HSP vaak maar zweverig vindt ...... Op school kijken ze je zelf aan . Het idee van oooo er is weer wat verzonnen. En dat is jammer. Weinig begrip helaas.
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Myself  schreef op: 24-08-2013 13:33:48
Ja dat merk ik ook, waardoor ik er in mijn omgeving nauwelijks over praat.

En aan de andere kant heb ik ook weer iemand in mijn omgeving die zelf ook hsp is en kind ook en alles, maar dan ook alles, wordt maar daarop geschoven zodra het kind is doet, als er een toevalligheid is, waarom dingen gaan zoals ze gaan.
En iedereen moet het kind maar bijzonder vinden.
Ik  vind het niet netjes van mezelf dat ik er zo over denk, maar het roept bij mij ook wel weerzin op tegen het hsp. Wordt ermee overspoelt door hun ofzo, weet het niet goed uit te leggen. Nou ja, kort en krachtig: bij kind is altijd alles meer bijzonder, heftiger, leuker dan bij een ander, dus ook bij mijn kinderen. En die instelling, daar kan ik niet goed tegen. Hoe lief en spontaan ze beiden verder ook zijn.
Waarom ik dit opzet? Omdat ik het idee heb dat daardoor van mij uit het andere topic ook wat doodgebloed is Saskia, en vind het wel fijn om dit aan je uit te leggen.

 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Ikke  schreef op: 24-08-2013 14:00:33
Meerbegaafde kinderen lopen vaak tegen dezelfde dingen aan als hoogbeggafdE kinderen. De kloof maakt het extra moeilijk voor hem. Verveling en alles makkelijk kunnen doen op school maakt vaak erg faalangstig. Mijn zoon heeft dat dus ook. Er is een boekje gevoelig hoogbegaafd. Het is pas uit en ik heb er veel van geleerd. Vooral dat er verschillende vormen van extreem gevoelige kinderen zijn. nu mijn zoon op een school zit waar hij uitgedaagd word zie ik hem opleven. Hij gaat weer graag naar school.
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Mo27  schreef op: 24-08-2013 14:51:49
Mijn dochter kyra is meerbegaafd en Zij is denk ik denk ik ook Hoog sensitief.

Ze was heel faalangstig. Vooral in de kleuterklassen. Gaat nu beter. Ze is nu weer heel bang om als laatste klaar te zijn in de klas. Daarom raffelt ze soms haar werk af waardoor ze fouten gaat maken die niet hoeven. Pas was keer heel verdrietig op school dat ze als laatste klaar was. De juf had haar betrapt dat ze het laatste stukje afraffelde en toen brak ze.

Ze is heel gevoelig voor sommige dingen. als ze b.v. valt en wel mee valt vergaat bij haar soms de wereld. Kleine wondjes zijn reuze dingen.
ze zegt dikwijls ook tegen mij dat ik haar niet snap. Ze kan ze soms heel lang bezig houden/zorgen maken om iets.
Ze moet ook echt om 19.00 naar bed anders is ze de dag daarna echt niet gezellig. En zo zijn er wel meer dingetjes die me opvallen bij haar en  ik heel erg bij hoog sensitief vind passen
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Saskiamv2boys  schreef op: 24-08-2013 16:45:46

Quote Myself:
Ja dat merk ik ook, waardoor ik er in mijn omgeving nauwelijks over praat.

En aan de andere kant heb ik ook weer iemand in mijn omgeving die zelf ook hsp is en kind ook en alles, maar dan ook alles, wordt maar daarop geschoven zodra het kind is doet, als er een toevalligheid is, waarom dingen gaan zoals ze gaan.
En iedereen moet het kind maar bijzonder vinden.
Ik  vind het niet netjes van mezelf dat ik er zo over denk, maar het roept bij mij ook wel weerzin op tegen het hsp. Wordt ermee overspoelt door hun ofzo, weet het niet goed uit te leggen. Nou ja, kort en krachtig: bij kind is altijd alles meer bijzonder, heftiger, leuker dan bij een ander, dus ook bij mijn kinderen. En die instelling, daar kan ik niet goed tegen. Hoe lief en spontaan ze beiden verder ook zijn.
Waarom ik dit opzet? Omdat ik het idee heb dat daardoor van mij uit het andere topic ook wat doodgebloed is Saskia, en vind het wel fijn om dit aan je uit te leggen.



Ik hoop toch niet dat ik je het gevoel heb gegeven dat jouw kinderen niet bijzonder zijn he. Ik heb in het andere topic trotse dingen vermeld maar ook de dingen waar ik tegen aan loop. Heb ik dan te veel opgeschept over mijn kids? Of is het alleen uit jouw omgeving. Ik kan mij jouw gevoel wel voorstellen. Ondanks bas hooggevoelig is moet hij wel worden opgevoed. Alleen pak ik hem soms anders aan. Ik zal niet staan gillen tegen hem (ondanks hij wel gilt als het hem niet zint) ik probeer altijd rustig te bllijven evt een time out voor mij en hem en daarna gaan praten (is soms erg moeilijk) Maar ik kan niet alles op zijn hoogbegaafdheid gooien. En op zijn verbale kloof. Ik weet dat rekenen pas moeilijk vind maar kan niet zeggen tegen de juf maar dat komt door zijn performale gedeelte. Dat is niet goed onderlegt. Nee ik weet de reden en zal dan met hem en de leerkracht om te tafel moeten zitten hoe ik hem kan helpen daarmee. Want inzicht is gewoon heel moeilijk voor hem.
Als hij een taart gaat bakken dan slaat hij stappen over en ziet in zijn gedachten al een taart in de koelkast staan.
Hij moet echt stap voor stap meegenomen worden erin....
Ik vind het zelf erg fijn om met jouw altijd mijn gevoel kwijt te kunnen en heb veel aan je tips..

Ikke wil jij mij laten weten wat de titel van het boekje is dat kan ik het kopen en er is mee gaan lezen.
Bas zijn groep word nu ook verrijkings materiaal aangeboden. En dat is erg fijn. Helemaal op taal is hij verder en samen met zijn maatje mag hij zelfstandig werken op de gang. Hij vind bepaalde dingen erg moeilijk helemaal als het uit het performale gedeelte van het iq moet komen (zie rekenen en motoriek) Ik merk wel dat ik erg moet vechten voor bas en bram op school. Als is bram nu bijna 6 en moet groep 2 overdoen. HIj vind dat helemaal niks en mist zijn vrienden, Op school laat hij bv niet zien wat hij kan. Ook dat is erg moeilijk.

mo dat herken ik heel goed als bas valt dan is het echt een dramaqueen hahahaha. Hij ervaart pijn heel erg en kan er lang in blijven hangen. Ook kan hij er vaak op terug komen dat het zo een pijn deed. Slapen zal hij meer moeten doen maar hij kan doordat zijn hoofd zo vol zit niet slapen. En valt uiteindelijk in een diepe slaap en word met hoofdpijn klachten wakker. Vind vooral het slaap gedeelte erg moeilijk


 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Myself  schreef op: 24-08-2013 17:07:36
Nee joh Sas, helemaal niet gekkie .
Ik schrijf toch iemand in mijn omgeving. Altijd draaien gesprekken uit op dat kind telkens weer.
Vertel ik wat over mijn kind, moet het altijd weer zo gedraaid worden zodat het verhaal eindigd bij....ik hoef het vast niet meer te zeggen....

Dus het is echt in mijn directe omgeving iemand waardoor ik het hsp een beetje heb laten liggen ipv me er in te verdiepen zeg maar.

Ik heb 1 hsp kind, en ja die kan ik ook veel beter anders aanpakken dan ons andere kind. De regels en afspraken zijn hetzelfde, maar waar de één het al een straf vind om betrapt te worden om een kattekwaadje, moet je de ander echt even toespreken en haalt ze nog bijna lachend d'r schouders op.
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Vlindertjes  schreef op: 24-08-2013 20:04:08

Hier ook 2 dochters die hooggevoelig zijn elk op hun eigen manier. En ikzelf ook. Wij hebben met de oudste van 6 jaar al heel wat problemen gehad waar we tegenaan liepen en ook nu in de eerste schoolweek al weer tegen zaken aangelopen. Ook ik zou het fijn vinden om ervaringen te delen.

 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Saskiamv2boys  schreef op: 24-08-2013 20:07:14
jeetje een wereld gaat open wat veel mensen die hoog gevoelig zijn.

Op dit moment doet bas vaak gillen als iets niet lukt of als zijn broer te dicht bij komt.
Ik heb daar zelf zo een moeite mee,het komt zo hard in mijn oren aan pfffff net ook weer heb ze naar boven gestuurd.
Ik wil ze leren dat de woonkamer voor iedereen gebruikt mag worden maar niet gillen en schreeuwen. Het moet een lekkere plek zijn om te ontspannen..

Boven ga ik verder met de speelkamer en dan kunnen ze daar gillen met elkaar of ben ik nu een oude doos aan het worden??
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Blauwtje  schreef op: 24-08-2013 22:04:51
Ik herken het raar aankijken van mensen als ik het vertel dat mijn dochter hooggevoelig is. je ziet ze denken; wat een bullshit.
Toch hou ik mijn mond niet. ik heb er geen moeite mee, als zij dat wel hebben is dat hun probleem.

Mijn dochter M (7, zit net in groep 4) heet veel moeite met het naar school gaan en het loslaten van mij.
Bovendien is ze erg bang dat ze iets fout doet, en dat mensen dan boos op haar worden.

Ze heeft een koptelefoon op in de klas omdat ze zich niet goed kan concentreren, omdat ze van alles meekrijgt.
Nieuwsbgrippen die op school worden besproken kan ze erg veel last van hebben.
laatst ging eht over oorlog.
Toen moest ze dus echt huilen om wat die mensen vroeger in de 2de wereldoorlog hadden meegemaakt.
Ze MOET doen wat goed voelt, anders heeft ze daar vreselijk last van. Ze wil schoon zijn, een zuiver geweten hebben.
Soms denk ik ..lieffie...je bent nog maarnet 7 met zulke grote mensen zorgen..
Dat doet mij dan erg verdriet.
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Saskiamv2boys  schreef op: 24-08-2013 22:07:57
blauwtje dat herken ik bas kan ook erg met nieuws begrippen bezig zijn niet meer verdrietig maar wel veel vragen waarom dat is geweest.
Laatst waren we in de veluwe op vakantie en waren bij stoomtreinen aan het kijken zegt hij ineens ik wil hier weg want in deze treinen gingen de joden naar de kampen toe en dat voelt hier niet goed... Dan denk ik ook waar je al niet mee bezig bent inderdaad
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Blauwtje  schreef op: 24-08-2013 22:11:41
Niet leuk he...je wilt zo graag dat ze gewoon een zorgeloze jeugd hebben, zoals het hoort.
En gelukkig is dat meerendeels ook wel zo. Maar toch, M is soms echt zwaar op de hand, en aan mij de taak om het luchig te houden en vaak gebruik ik humor daarvoor, moet natuurlijk wel gepast zijn in de situatie.
Humor en oorog gaan natuurlijk niet samen
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Ikke  schreef op: 24-08-2013 22:27:03
Het boek heet gevoelig hoogbegaafd en is van Rineke Derksen. 
 
Quote
RE: hoog sensitieve kinderen
Dano  schreef op: 25-08-2013 10:18:13
Als ik dit zo lees dan is mijn zoon dit ook echt wel. Emo, huilen om dingen die geweest zijn. Toen wij 5 jaar terug onze hond uit het nestje gingen ophalen, toen kwam hij thuis en moest hij zo huilen , want de hond moest zijn broertjes en zusjes achterlaten. Nou ja dat soort dingen dus. Ook heel veel problemen op de kleuterschoolgehad met loslaten. En dat had mijn dochter nou juist bijna niet. 

Mijn dochter, toen ze nog niet kon zitten en in de kinderwagen bak lag, lachte ze tegen bomen de waaide boven haar. Ze is ook echt een dierenfluisteraar, een kat die voor iedereen wegloop gaat bij haar op schoot zitten. Ons paard, daar kan ze, bij wijze van spreken dan, zo onderdoorlopen. Ze knuffeld ook gewoon met het paard. Het paard legt zijn grote hond gewoonin haar nek. HeeL apart.  Soms denk ik dat ze ook meer ziet als wij. Er is gewoon iets aparte aan haar. 

Maar verder is het een schatje en mijn lekkere ding hoor!

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op hoog sensitieve kinderen
Naam
Bericht