Menu
 

Topic:

Welke auto hebben jullie

Chantal  schreef op: 18-08-2013 10:58:56
Hoi

we zijn langzaam aan het kijken voor een andere auto omdat onze Renault Laguna uit 2003 langzaam steeds meer ongemakken gaat vertonen.

we zijn een gezin met 3 kids.
en hebben de auto alleen eigenlijk voor een langer stuk nodig met alle 5 pers als we op vakantie gaan naar ...zeeland!!L


de oudste gaat vanaf volgend jaar niet meer mee omdat ze nu de leeftijd heeft om zelf op vakantie te gaan.
welke auto hebben jullie, mag alles zijn,kleinere, stationwagen ofzo.
heb eigenlijk geen belul, ben nu helemaal gek van de Dacia Duster ,de bruine variant.
maar die kost al gauw meer dan 120000. €.
mijn budget is eigenlijk rond de 10000€ liever nog iets eronder.
en vanaf 2010.
jullie hoeven niet mee te zoeken alleen tips misschien van kleinere autos waar we toch met 5 pers.inpassen.

en wat is een goed merk??
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Welke auto hebben jullie
Nellemv2  schreef op: 19-08-2013 15:15:40

Quote c@th:
ik rijd in een vw polo en mijn vriend in een mitsubishi galant station. we hebben intotaal 5 kinderen en hebben dus deze 2 auto's hard nodig. als de kinderen van mijn vriend er niet zijn gaan we meestal met de galant weg omdat we nog een maxi cosi achterin hebben staan. met mijn auto gaan we maar sporadisch omdat die een stuk kleiner is. maar als het moet kunnen we daar ook met zijn allen in.



Met z'n 7en in een Polo? Foto!!
 
Quote
RE: Welke auto hebben jullie
Newby  schreef op: 19-08-2013 15:27:03
Opel natuurlijk, motorisch sterke auto`s.

Wij rijden een Opel Zafira van 14 jaar oud, ding is super!

7 persoons, met 5 personen een hele grote kofferbak, ruziënde kids. hoppa 1 in de kofferbak, in 2 tellen heb je een extra stoel.
We kijken nu voor een jongere (lees luxere uitvoering) maar dat is niet omdat hij slecht is...
 
Quote
RE: Welke auto hebben jullie
Zozo  schreef op: 19-08-2013 15:38:09

Quote Hubbie van Ania:
[...] Hoi Hoi, Mag ik vragen welke referentie je gebruikt? (Dus geen Dacia verkoper) Als ik kijk op de website van euroncap (die deze safety tests dus uitvoeren), halen alle Dacia's maar 3 sterren, alleen de Sandero met safety pack haalt 4. (Als ik het fout heb, dan heb ik het fout, maar ik werk graag met referenties)




http://mcvjournaal.punt.nl/content/2013/05/Dacia-Sandero-4-sterren-EuroNCAP-crashtest

Check deze site.

Staat toch echt dat ie 4 sterren krijgt bij de NCAP crashtest.



Door de EuroNCAP zijn weer verschillende nieuwe modellen tegen de muur gezet, waaronder de nieuwe Dacia Sandero. Waar de vorige modellen van Dacia niet verder kwamen dan 3 sterren behaalt deze nieuwe Dacia Sandero 4 sterren. Dat is een prima resultaat, zeker als je bedenkt dat de eisen de laatste tijd behoorlijk zijn aangescherpt.

Aangezien de Dacia Logan Sedan en de nieuwe Dacia Logan MCV dezelfde constructie hebben mag je verwachten dat die ook voldoen aan dezelfde norm dus 4 sterren.

Met 80% is de veiligheid voor volwassen inzittenden gewoon goed te noemen ook kinderen krijgen een score van 79% wat ook een uitstekend resultaat is. Met de voetgangersveiligheid is het wat minder gesteld en daar verliest de Dacia Sandero relatief veel punten. Ook op het ontbreken van een waarschuwingssysteem voor de gordels achterin verliest de Dacia Sandero punten. De grote verschil met de vorige modellen is volgens de EuroNCAP dat ESP nu wel standaard is op alle uitvoeringen. - See more at: http://mcvjournaal.punt.nl/content/2013/05/Dacia-Sandero-4-sterren-EuroNCAP-crashtest#sthash.bRXnwkYj.dpuf
 
Quote
RE: Welke auto hebben jullie
Rianne74  schreef op: 19-08-2013 15:51:54
Wij rijden nu een BMW sedan 5 serie. idd een lease auto. Zelf zou ik hem niet kopen. Ik heb een Alfa Romeo Mito als 2e auto. 

Hiervoor reed mijn man een Ford S max. Ik heb een paar jaar een Peugeot 206 gehad maar heb daar echt veel ellende mee gehad. Was een nieuwe maar in 5 jaar al een nieuwe accu, radiateur, bougies en weet ik veel wat nog meer. Nu al 2,5 jaar die Alfa en nog geen problemen gehad....  dat dat zo blijft want de beurten zijn al aardig aan de prijs dus reparaties zullen dat ook wel zijn.


 
Quote
RE: Welke auto hebben jullie
Eefje  schreef op: 19-08-2013 16:32:22
Ik heb een Daewoo Kalos. Heb hem nu 3 jaar en bevalt tot nu toe prima, weinig mee gehad (afkloppen, moet volgende week voor de APK), lekker ruim, betrouwbaar. Kunnen 3 kinderen achterin.
Voor de Daewoo had ik een Hyundai Atos, dat was echt niet mijn auto. Weinig mee gehad, maar het was echt een koekblikje. Heel klein, en ik heb lange kinderen, dus dat was niets. Maar ik vond hem ook niet veilig aanvoelen. Zo licht, kon zo omgeblazen worden  Maar ook totaal geen power onder de motorkap, bah!

Mijn man rijdt nu een Hyundai I30 CW (lease, ook privé gebruik). Wij vinden het een heel fijne auto. Ruim, betrouwbaar, alles er op en eraan, lekker pittig (wij zijn allebei pittige rijders).
Binnenkort krijgt hij een nieuwle leaseauto. De Toyota Auris TS pro lease, station (Net zoals de man van Miepje1972 ). Hij kan niet wachten! 

Leasen is inderdaad heel fijn. Voor het geld wat we nu per maand aan bijtelling betalen kun je nooit zelf zo'n auto rijden. Wegenbelasting, verzekering, tanken, APK, reparaties. Nergens hoef je je zorgen over te maken. Zoals nu vind ik het weer zo spannend als mijn auto voor de APK moet, brrr! Ik ben heel blij dat mijn man de kans kreeg om te leasen. Je gaat ook eerder wat verder weg om wat leuks te doen. Toen wij nog niet de leaseauto hadden, letten we toch meer op de benzine. Tanken is zo duur! Dan sloegen we soms echt verjaardagen of uitstapjes die ver weg waren, over. Het is dan toch een extra kostenpost. 

We hebben veel verschillende auto's gehad. Opel, Honda, Mazda, Toyota, Hyundai, Deawoo. 
Maar de Japanners gaan toch met de eer strijken, vinden wij. 

 
Quote
RE: Welke auto hebben jullie
Dasejomi  schreef op: 19-08-2013 21:46:44
Ik rijd met een VW Touran 7 persoons, heerlijke auto, veel beenruimte, en als ik alleen met de kinderen ben, een giga kofferbak.
Mijn man rijd een VW transporter bus.

Beide perfecte auto's en altijd weinig onkosten.
 
Quote
RE: Welke auto hebben jullie
Sjiraf  schreef op: 15-11-2013 10:12:21
Wij hebben een Renault Scenic en nog altijd heel blij mee! Hele ruime auto en alle stoelen kunnen eruit worden gehaald. Dit heeft ons heel wat heen en weer ritjes naar de IKEA bespaard!

 
Quote
RE: Welke auto hebben jullie
Meidenmama  schreef op: 15-11-2013 17:44:37
Wij rijden een Volkswagen touran en voor woonwerk verkeer rij ik een Toyota aygo .
 
Quote
RE: Welke auto hebben jullie
Mitch  schreef op: 15-11-2013 18:58:48
We hebben nu nog een seat cordoba diesel.
Hoop dat het ding snel verkocht word, mijn autootje een renault megane is vorig jaar al weg gedaan (snif mijn herbie)
En komt een grotere benzine bak voor terug.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Welke auto hebben jullie
Naam
Bericht