Marjolein852 schreef op: 16-08-2013 20:02:24 |
Kreeg op fb de vraag: wat kan je er mee doen? Ik doe ze in de soep, op de bbq (of grillpan), in de spaghettis saus, in blokjes bakken met italiaanse kruiden, verder vullen met een gehaktmengsel (net zoals paprika's en aubergines), rooster ze in de oven met andere groenten erbij.. Pfff, waarschijnlijk nog meer, maar kan er niet opkomen. Help me en mijn fb vraagsteller met ideeen! Dank.. |
Quote |
Boterbloem schreef op: 16-08-2013 20:33:12 |
Krijg honger, wat klinkt een gevulde courgette lekker! Heb je er een recept van? Ik bak ze enkel in de pan of door de macaroni/ spagetti en lasagna enzo... |
Quote |
Boterbloem schreef op: 16-08-2013 20:33:12 |
Krijg honger, wat klinkt een gevulde courgette lekker! Heb je er een recept van? Ik bak ze enkel in de pan of door de macaroni/ spagetti en lasagna enzo... |
Quote |
Debby1977 schreef op: 16-08-2013 20:45:46 |
Ik doe ze altijd in blokjes, paprika in blokjes, tomatenblokjes, als je het lekker vindt een ui.
Gehakt rullen, groenten erbij, kruiden met italiaanse kruiden en een pakje gezeefde tomaten erbij.
Dit eten wij met rijst, heerlijk! |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 16-08-2013 20:57:44 |
Voor de gevulde courgette (of aubergine): uithollen. Ui snipperen en fruiten met knoflook. Gehakt
erbij en rul bakken. courgette mee bakken tot het zacht is. Op smaak brengen met
peper/zout/italiaanse kruiden. (of oregano). Dit mengsel weer in de courgette, kaas erover en
in de oven tot kaas gesmolten is. Voor grote eters serveren met rijst. |
Quote |
Mama V Jurre,stijn,j oris schreef op: 16-08-2013 21:52:43 |
Hihi thx lieverd ja zag ze bij haar in de tuin groeien en ik had er 4 gehad van de vb dus vandaar
mijn vraag hahaha maar meer ideeen zijn welkom knuf |
Quote |
Kimmvsemenmex schreef op: 16-08-2013 21:55:05 |
Ik maak er vaak courgettesoep van! |
Quote |
Mama V Jurre,stijn,j oris schreef op: 16-08-2013 22:07:07 | ||
Die heb ik al een x op had ooit een reusachtige courgette van de vb gehad en toen had een vriendin die meegenomen in de auto staat jog ergens op fb van mij hahaha en toen had zei soeo gemaakt vond ik niet lekker beetje bite is lekkerder. | ||
Quote |
Boterbloem schreef op: 16-08-2013 22:08:06 |
Okeeeeeeeeeeeeeeee hele domme vraag misschien, maar het uitgeholde stop je in het prutje? Of ook de
hele courgettes om mee te garen? Het klinkt zo heerlijk! |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 16-08-2013 22:46:55 |
Boterboem, het uitgeholde stop je in je prutje; prutje in de (lege) huls. Dat in een ovenschaal.
kaas erover en in de oven.. Google maar op gevulde courgette; vind je heel veel recepten. Dan aanpassen naar eigen situatie. Tuurlijk is Parmezaan of Pecorini lekker, maar de euroshopper geraspte kaas is ook te eten! Zelfde voor het gehakt. Zelf neem ik magere rundergehakt, maar met ander gehakt is het net zo lekker.. gewoon kruiden naar smaak! |
Quote |
Kyla schreef op: 17-08-2013 09:27:36 |
Ik gebruik ze vaak als vervanger voor de macaroni/spaghetti als we macaroni eten, ik eet zelf geen
pasta. Ik doe ze dan gewoon in grote blokjes en bak ze met italiaanse kruiden, maar je kunt ook er
ook met een dunschiller slierten van maken en dan blancheren. |
Quote |
Mikmvg schreef op: 17-08-2013 09:36:08 |
Ik gooi er geen kaas over, maar schenk er een halve liter bouillon (gewoon van een blokje) overheen,
heb je gelijk 'jus' voor over de rijst.En ik gooi er vaak nog meer groente doorheen, afhankelijk van
wat e rin huis is, kan ook gewoon een zakje soepgroente zijn of wokgroenten. |
Quote |
Lonneke schreef op: 17-08-2013 09:37:11 |
wij eten het nooit, vinden het niet lekker. maar toch eens weer keer proberen misschien |
Quote |
Boterbloem schreef op: 17-08-2013 09:41:57 |
Heerlijk, gaan we proberen! |
Quote |
Saskia70 schreef op: 17-08-2013 10:33:27 |
Wat een heerlijke ideeen weer, ik heb het al een tijd niet gegeten, ik kan het wel weer eens gaan
eten. |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 17-08-2013 12:37:59 |
Ik maak vaak gevulde courgette met ham en Hüttenkäse. De courgette uithollen. In et koekenpan een uitje fruiten, de courgetteprut er bij. Even laten bakken, dan van het vuur halen. Hamblojes en Hüttenkäse er door mengen. Dit terugstoppen in de courgette. 20 minuten in de oven. Ik leg er de laatste 10 minuten vaak een afbakstokbrood bij. Daar kan je dan de overgebleven courgettevulling mee dippen. |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 17-08-2013 12:41:08 |
Ik mik courgette trouwens ook vaak door allerlei sausen. Door de pasta, of nasi of bami, ofin een wrap. Ik haal vaak een courgette, paprikamix, broccoli en een bakje champignons. Dat gebruik ik dan voor 3 verschillende maaltijden. 1 keer bami, 1 keer pasta en 1 keer wraps. |
Quote |
Alice schreef op: 17-08-2013 12:45:30 |
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/704168/courgettecake-met-huttenkase ook lekker Vind courget zo heerlijk! De lekkerste groente die er is. Denk dat ik per week wel 3 courgetten eet. Frituren in olie is ook heel erg lekker. Met of zonder korstje van meel. |
Quote |
Mikmvg schreef op: 17-08-2013 13:07:34 |
courgette is ook een van mijn favorieten. Ze horen overigens niet bitter te zijn, Verochka, dan zijn
ze oud of te groot. |
Quote |
Mama V Jurre,stijn,j oris schreef op: 17-08-2013 17:43:11 |
Onee heb gister een courgette bij de kerriesaus meegebakken die ik van de vb heb gehad heb vandaag
vier flessen lege dan ingeleverd en brie gehaald dus ga die nog even proberen om over een plak
courgette te doen maar die ik gister heb gehad die waren of zijn nog erg mooi. Genoeg ideeen dus. En
ik vind het ook lekker. Dus dat is fijn hahaha en de jongens ja die moeten het leren eten gister ook
hoor behoorlijk drama maar goed ze weten het inmiddels dus dat scheelt. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 17-08-2013 21:48:34 |
Quote |
K schreef op: 18-08-2013 08:17:10 |
Mijn kinderen houden erg van grove courgette-paptika stamp. Cougettes in plakken wokken samen met paprikablokjes. Half blokje bouillon kruimelen bij wokvocht. Aardappelpuree erbij, bieslook eroverheen. En dan een worst erbij! |
Quote |
Jomi schreef op: 18-08-2013 08:25:53 |
Het lieveingseten van mn koters: courgettekoekjes. Courgette raspen, uitje snipperen, knoflook persen, ketjap, ei, meel en kruiden erbij en pannekoekjes van maken! |
Quote |