Menu
 

Topic:

Bijna zindelijk... Hulp gevraagd!

Trotsemama  schreef op: 15-08-2013 21:00:09
Mijn lieve meisje van bijna 2,5 jaar is overdag bijna zindelijk. Heel knap natuurlijk, maar ze heeft nog behoorlijk vaak ongelukjes en dan mn met het poepen... Ze kan het aangeven, althans dat heeft ze meerdere malen gedaan en ze kan het op de wc of op het potje.
We zijn nu ongeveer een maand bezig, maar ze zet niet echt door. Plassen gaat erg goed. 's Nachts heeft ze nog een luier, want ze plast dan nog veel.

Haar oudere zus had het binnen een week door en was meteen dag en nacht zindelijk, dus we zijn een beetje verwend.

Wat is wijsheid, haar regelmatig op het potje zetten of haar het zelf laten aangeven. Ik neig naar het laatste, want ze moet het tenslotte zelf voelen. Wat zijn jullie ervaringen?
 
Quote
Navigatie
RE: Bijna zindelijk... Hulp gevraagd!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 15-08-2013 21:57:14
ze is pas 2,5, erg jong dus. Laat het haar zelf bepalen, ze moet nog niet.
 
Quote
RE: Bijna zindelijk... Hulp gevraagd!
Lelie  schreef op: 15-08-2013 22:01:45
Zelf laten aangeven. Mijn dochter is in maart 2 geworden en ook al een tijd zindelijk, maar laat haar het zelf aangeven. ik laat haar alleen plassen als we weggaan of als ze heel erg druk aan het spelen is.
 
Quote
RE: Bijna zindelijk... Hulp gevraagd!
Mitch  schreef op: 15-08-2013 22:02:18
Zelf laten voelen, ik vind het al heel goed dat ze plas zindelijk is met 2.5!
 
Quote
RE: Bijna zindelijk... Hulp gevraagd!
Pup78  schreef op: 15-08-2013 22:04:12
Ik ben zelf niet van de maandenlange potjestraining. Bij alle twee heb ik gewacht totdat ik merkte dat ze er zelf aan toe waren en ook aangaven dat ze op het potje of de wc wilden. Bij mijn oudste hadden we een makkie. Bij 2,3 jaar zag ik dat hij moest poepen, omdat hij altijd op een bepaald plekje ging staan. Ik vroeg of hij moest poepen en zei ga maar snel op het potje zitten, die standaard op de wc stond. En voila, zindelijk vanaf dat moment. Hij heeft echt nooit geen ongelukje gehad. Wel 's nachts nog lange tijd een luier aangehad.
Mijn jongste is nu sinds twee maanden zindelijk, was 2,9 toen ze zindelijk was. Heeft bij haar twee weken geduurd. Ik heb het haar altijd zelf aan laten geven. Ze heeft denk ik 5x in totaal een ongelukje gehad. Maar nu kan ze het echt al lang ophouden, tijdens autoritten bijvoorbeeld gaat het ook goed. Ook 's nachts al zindelijk. Potje naast haar bed en ze gaat zelf plassen en weer slapen.
Als jouw dochter nog regelmatig een ongelukje heeft zou ik haar regelmatig herinneren aan het potje en vragen of ze moet plassen of poepen. Als ze steeds ongelukjes heeft is dat ook niet goed voor haar vertrouwen denk ik.
 
Quote
RE: Bijna zindelijk... Hulp gevraagd!
Trotsemama  schreef op: 15-08-2013 22:31:58
Bedankt voor jullie reacties!

Ze kwam er zelf mee, dat ze op het potje/wc wilde, omdat ze dat waarschijnlijk zag van haar grote zus. Ik vraag haar regelamtig of ze moet plassen en ga met haar naar het potje. Ze geeft het vaak ook zelf aan. Ze moet nog niet, maar ze kan het wel, ze is al het grootste deel van de tijd droog.
Zelfs toen ze van de week voor het eerst naar de peuterspeelzaal was geweest, is ze de hele ochtend droog geweest en heeft ook zelf aangegeven dat ze moest plassen.
Ze kan het dus wel, maar we wachten het maar af. Ze wordt vanzelf zindelijk!

Meer reacties welkom natuurlijk!
 
Quote
RE: Bijna zindelijk... Hulp gevraagd!
Alice  schreef op: 15-08-2013 22:46:40
Mijn zoontje kon het ook ongeveer vanaf 2,5 aangeven, maar deed het niet alle keren. Ik heb hem gewoon luierbroekjes aangedaan en zo gingen we 1, 2 a 3x per dag naar de wc. Als hij het op de wc deed, prima.. deed hij dat niet, ook prima. Geen woorden aan vuil gemaakt. 
Toen het mooier weer werd, heb ik hem in de blote billen laten rondlopen en toen ging hij al vaker naar de wc. Op een gegeven moment zat het er echt zo tussenin, hij vergat het wel eens, was dan druk aan het spelen en vergat dat hij geen luier aan had en dan ging het mis, verder ging het dan heel goed. Toen heb ik met hem afgesproken om echt de luier af te laten, voor het extra zetje in de bewustwording heb ik een kookwekkertje gebruikt. Elke keer als die af ging, zei ik "tijd voor pipi!" en dan gingen we naar de wc. Elk uur ongeveer. Na dat 3 dagen te hebben volgehouden, kookwekker weggelaten en sindsdien geen ongelukjes meer (op 1 kakincident na.. die staat onder slap haha!) 

Als ik nu aan het koken ben en de kookwekker gaat af, staat meneer bij de wc haha! 
 
Quote
RE: Bijna zindelijk... Hulp gevraagd!
Anna28  schreef op: 15-08-2013 23:08:33
Tim is nu 2 jaar en 2 maanden oud en is sinds een week of 5 zindelijk. 
Het potje staat in huis en ik heb hem een paar dagen in zn blote bibs laten lopen vanaf het moment dat hij zijn eerste plasje deed op de pot. Sindsdien is het nooit meer fout gegaan. Het potje staat er altijd en hij kan er altijd op. Soms zit hij naar de tv te kijken op zijn potje. 

Hij is nu zo goed zindelijk dat hij het al 15 minuten kan ophouden, in een winkel ofzo. Neem ook geen potje ofzo meer ergens naartoe omdat hij ook goed op de normale toiletten plast en poept. 

Ik zou zeggen: lekker rondlopen in dr blote bibs, of alleen een onderbroekje aan. Dan voelen ze het gelijk als ze iets doen. Dan heb je een paar keer een ongelukje, maar ze leren het wel het snelst als ze het zelf ervaren. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bijna zindelijk... Hulp gevraagd!
Naam
Bericht