Menu
 

Topic:

borstvoeding en dagje weg, hoe?

Marly-jane  schreef op: 14-08-2013 20:53:04
Oke, stom, totaal niet aan gedacht, maar ik ga voor 1 keer een dagje weg, op cursus, vrijdag. Ik zal dan de gehele dag weg zijn, van 8 tot 18 ongeveer inclusief reistijd.

voor mijn 7 maand oude dochter komt het wel goed, er is voeding, en een geduldige lieve oma.

Maar inene denk ik aan mijzelf, kan dat gewoon? of ga ik dan ontploffen??
ik ben nog nooit zo lang weg geweest zonder een van mijn kinderen tijdens de bv periode.
Ik ga morgen maar eens zoogcompressen halen, moet ik tussendoor kolven? want dat zie ik eigenlijk echt niet zitten. Maar ik kan natuurlijk ook niet de gehele dag met pijn in me borsten lopen, of valt dat wel wat mee? ze is 7 maand en krijgt altijd volledig bv op verzoek. Dus nu voor het eerst dat ik een hele dag weg ben van haar.
 
Quote
Navigatie
RE: borstvoeding en dagje weg, hoe?
Misbren  schreef op: 14-08-2013 20:54:49
Toen ik borstvoeding gaf en een dagje weg ging kolfte ik wel wat af om de druk er af te houden.
Ik had daar erg last van en moest die dag 3 keer kolven.
 
Quote
RE: borstvoeding en dagje weg, hoe?
Marly-jane  schreef op: 14-08-2013 20:56:53
o echt? o jee haha wat stom ik had er totaal niet aan gedacht. Ik zie me daar al met een tas met me spiegelreflex camera en lens en daarnaast me kolfspul aan zetten. Pff ik baal inene als een stekker. Nou dan neem ik me kolf maar mee. Ik hoop toch dat het wat meevalt hoor ik zie me zelf dat echt niet doen in de pauze.
 
Quote
RE: borstvoeding en dagje weg, hoe?
Lonneke  schreef op: 14-08-2013 20:57:37
Heb je geen kolf?

Ik zou het echt niet volhouden  (of teminste in mn bv tijd niet haha) in de periode dat ik op verzoek gaf hoefde er niet langer dan 4 a 5 uur tussen te zitten dan stond ik op springen .

Ik legdde de kleine echt aan net voor ik weg gign en na een uur of 4 ergens in een pauze ging ik op de wc( haha) afkolven 
 
Quote
RE: borstvoeding en dagje weg, hoe?
Marly-jane  schreef op: 14-08-2013 21:01:34
ja een avent handkolf. oke maar mee voor de zekerheid
 
Quote
RE: borstvoeding en dagje weg, hoe?
Krumelke  schreef op: 14-08-2013 21:09:49
idd kolven lijkt me de enige optie. maar waarom zou je je schamen ervoor? is toch iets heel gewoons? kunt moeilijk je kindje meenemen op cursus (hoewel het over fotografie gaat begrijp ik...lol heb je wel meteen een model mee....hihi).

toen ik cursus had vanuit mijn werk heb ik 3x gekolfd. zl was toen denk ik 6 mnd oud. op mijn werk kolfde ik ook 3x per dag.

bel vooraf de locatie en/of organisatie van de cursus om aan te geven dat je bv geeft en dus zult moeten kolven tijdens de cursus. ze moeten dan een plek hebben (maken vaak is mijn ervaring helaas) waar jij ongestoord kunt kolven en dat je dus ook je melk koel kan wegzetten (en neem zelf koeltasje mee om de melk mee naar huis te nemen).

succes en zet het gevoel van onee he van je af, want anders gaat het je ook niet lukken om te kolven. want daar had ik altijd rust voor nodig in mijn hoofd. neem ook iets mee dat ruikt naar je kindje (of foto) dat hielp bij mij altijd erg goed om tsr te krijgen tijdens het kolven.

succes
 
Quote
RE: borstvoeding en dagje weg, hoe?
Marly-jane  schreef op: 14-08-2013 21:24:31
nou schamen niet echt hoor, maar zal ik echt vragen om een plek om te kolven?  of gewoon op de wc even de druk weg kolven? hoop dat het niet nodig is. wat een gedoe, had ik van te voren eigenlijk niet over na gedacht. Ik ga gewoon de melk wegkiepen als ik wel kolf. Het is toch eenmalig en komt in principe niet weer voor. Ik kon bij mijn spiegelreflex camera een dag cursus doen, maar moest wel in aug of sept ingepland worden, kon niet later, vandaar.
 
Quote
RE: borstvoeding en dagje weg, hoe?
Marie8  schreef op: 14-08-2013 21:30:38
Ik kon vanaf 7 maanden wel een werkdagje zonder kolven en dan was ik 9 uur van huis.
Maar goed dat heb je niet geprobeerd, dus ik zou het risico niet nemen. Hoe vaak zou je anders in de periode voeden?
Kolven waar jij je het prettigst voelt. Heb vaak zat een mailtje gestuurd naar locaties en altijd was er een mooi plekje voor me te vinden. Maar in zo'n geval zou ik ook vooral even de druk er snel afkolven. Maar het ligt eraan hoe makkelijk je kolft.
 
Quote
RE: borstvoeding en dagje weg, hoe?
Truuske  schreef op: 14-08-2013 21:33:41
ik heb nooit gebeld voor een plekje, maar wel heel vaak op locatie gekolfd. Ze hadden altijd plek en ook om de melk koud te zetten.
Ik zou het niet wegkiepen hoor, zonde. Toch handig als je weer een keertje wegbent? Op de wc heb ik nooit gekolfd en ik heb 3 keer meer dan een jaar borstvoeding gegeven en fulltime gewerkt, inclusief cursussen ed, ik ga er echt niet mee op de wc zitten hoor!
 
Quote
RE: borstvoeding en dagje weg, hoe?
Marly-jane  schreef op: 15-08-2013 01:50:57
Het is in een school (fotovakschool in apeldoorn)
een school denk ik aan vele lokalen met overal ramen haha. Zie mij al zitten
Ik zie het daar wel. In geval van nood ga ik maar op de wc. Ik hoop dat ik net als marie8 ook een dagje zonder kan. Is voor mij echt afwachten omdat dit eigenlijk nooit voorkomt. Ik weet niet exact hoe vaak ik voed op een dag. Omdat het allemaal op verzoek is en ik de gehele dag thuis ben hou ik het helemaal niet bij.

in ieder geval bedankt voor alle reacties. Ik neem de kolf mee voor de zekerheid.
 
Quote
RE: borstvoeding en dagje weg, hoe?
Pup78  schreef op: 15-08-2013 22:20:19

Persoonlijk had ik geen hele dag zonder kolven gekund. Dan kreeg ik zulke volle borsten, die helemaal pijn deden en het stroomde er dan echt uit. En als ik niet uitkeek was er een ontsteking...


Maar je kunt vast wel ergens kolven, gewoon met je rug naar het raam gaan zitten. Als je nog nooit een hele dag zonder kolven of aanleggen hebt gedaan, dan zou ik in ieder geval die kolf wel meenemen. En in ieder geval 1x kolven. Succes

 
Quote
Navigatie


Reageren op borstvoeding en dagje weg, hoe?
Naam
Bericht