Menu
 

Topic:

Raar

Ans Mv J.k.d  schreef op: 12-08-2013 16:59:13
Hey dames,
Ik heb een zoon met As en ADHD hij heeft ook een ontwikkelingsachterstand waardoor hij meer op het niv van een 6/7 jarige functioneer. Hij is 8 kwa kalender leeftijd en wordt in sep 9 Nu heeft mijn zoontje samen met me  middelste zoontje van (6) jaar bijna 7 gespeeld in de zomervakantie en ook voor de vakantie al. Dit ging gewoon goed al merkte op het eind van de vakantie dat Mijn oudste een beetje moe van het contact werd. Nu is vandaag hier de school begonnen en nu komt het buurjongentje de middelste ophalen ik roep ook naar me oudste zoontje en vraagt of hij ook wilde spelen wilde hij niet ok. Zegt opeens de buurjongen dat hij niet meer met J. mag spelen zijn moeder vindt hem te oud voor hem????

Snap het niet en vindt het ook niet leuk als me oudste niet welkom is ben ik nu wel erg geneigd om te zeggen dan de middelste ook niet meer binnen spelen. Want zijn broertje is zijn beste vriendje en ik vind het gewoon sneu dat hij nu opeens niet meer mag. Is dat raar om dit zo te zeggen of ben ik nu overgevoelig omdat ik nu eigenlijk het idee heb dat hij niet meer mag komen vanwege zijn AS?
 
Quote
Navigatie
RE: Raar
Ans Mv J.k.d  schreef op: 12-08-2013 16:59:37
 
Quote
RE: Raar
Ans Mv J.k.d  schreef op: 12-08-2013 17:00:18
O het buurjongentje is 5 geworden
 
Quote
RE: Raar
Nellemv2  schreef op: 12-08-2013 17:07:15
Ik weet het niet, misschien kan je het er met die moeder over hebben?
Sneu voor jouw zoontje.
 
Quote
RE: Raar
Ans Mv J.k.d  schreef op: 12-08-2013 17:12:28
ja heb er nu zelf ook een naar gevoel over vooral omdat ik het opeens moet horen via het kind? Maar ik zal het ook wel zeggen bij de volgende keer dat hij komt vragen of K. bij hem kom spelen. Dat ze dan voortaan maar buiten gaan spelen want als J wel wilt dan vind ik het heel sneu voor hem en hij is toch al erg gevoelig.
 
Quote
RE: Raar
Mar80  schreef op: 12-08-2013 17:30:17
Heel sneu voor je zoontje maar misschien is die moeder niet helemaal op de hoogte of schat ze hem toch anders in?

Als ik niet beter zou weten en ik zou een zoon van net 5 hebben zou ik bijna 9 ook te oud vinden.

Met die moeder in gesprek gaan lijkt me de beste oplossing.

sterkte!
 
Quote
RE: Raar
Ans Mv J.k.d  schreef op: 12-08-2013 18:55:59
We kennen elkaar ook heel goed en ze kent me zoontje ook en weet ook dat hij van gedrag net zo is als K.(middelste) heel de vakantie niks gehoord en nu opens te oud? Zat ook te denken  J. zei ook dat ze weleens ruzzie hebben gemaakt misschien dat het buurjongentje niet met hem wil spelen en durft het niet te zeggen! Maar goed net zat het buurjongentje bij ons in de tuin te zeggen dat J nooit meer bij hem mocht spelen van zijn mama en hij zei het echt op een pesterige toon tja toen heb ik toch wel gezegd dat K dan voortaan ook niet meer bij hem binnen mag spelen J. en K zijn behalve broertjes ook echt maatjes dus het is dan net alsof je hem zijn beste vriendje van hem af pakt als je het op deze manier doet. Dus voortaan kunnen ze allemaal samen in de speeltuin spelen of gewoon niet! Vind het gewoon jammer als zijn moeder dit echt heeft gezegd dat ze niet even langs is geweest. Nu kwam het echt rauw op me dak en ben ik ook wel blij dat J. net geen zin had anders was het helemaal zo sneu.
 
Quote
RE: Raar
Orange  schreef op: 12-08-2013 19:04:54
Misschien is hij vorige keer heel vervelend geweest en zegt moeder tegen kind dat hij NU niet mag spelen. Loop er even heen en vraag het even joh, zeker als je ze goed kent! 
 
Quote
RE: Raar
Cora38  schreef op: 12-08-2013 19:21:55
Toch nog even bij de moeder navragen. Dan weet je iig zeker wat er gezegd is door de moeder. 

Hier ook zo`n gervalletje. Mijn dochter wilde niet bij de buurjongen de tuin in gaan, want dat mocht niet van zijn moeder. Ik heb het gelijk aan die moeder gevraagd en ja ze had dat gezegd omdat mijn kids samen ruzie gaan maken in haar tuin en mijn dochter te hard praat naar haar zin. Ze heeft wel gelijk erin dat ze snel/vaak ruzie maken, maar ik had liever gehad dat zij het dan ook tegen mij zou zeggen als het niet gaat. Verder zit haar zoon nu dus de hele tijd in onze tuin en stuur ik die dan weg als het niet gaat, want mijn eigen kinderen ga ik niet uit hun eigen tuin sturen als het niet gaat. 

Jammer voor je oudste zoon, zeker als de buurvrouw weet wat er speelt.
 
Quote
RE: Raar
Xsara  schreef op: 12-08-2013 19:38:04
ik vind die leeftijden eigenlijk maar raar, hier spelen kinderen van alle leeftijden met elkaar.. er is een autistische jongen van 16 (niveau 6 jaar) die speelt ook met mijn zoontje van 6.. zolang mijn kind het leuk vind vind ik het ook prima... kinderen kunnen het heel goed zelf aangeven met welke kids ze willen en kunnen spelen dus ik als ouder bemoei mij er eignlijk niet mee. misschien als ik zou zien dat het kind gedrag vertoont wat ik niet gepast vind voor mijn kind dat ik in zou grijpen...of wil het kindje gewoon even met je ene zoontje spelen en gebruikt hij dat als smoesje...
 
Quote
RE: Raar
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 12-08-2013 20:10:54
Jurre en stijn spelen ook met alle leeftijden die zien dan geen verschil met een kind van 2 of hun eigen leeftijd. Wat wel is de jongens zijn wat ruwer in de omgang en daarbij moet ik als moeder zijnde wel altijd in de gaten houden wellicht is er toch iets gebeurd en kun je vragen aan de moeder waarom je dit via haar zoon moet horen? Althans ik zou gewoon gaan vragen. Soms heel lastig heb het ervaren in de vakantie in nijmegen bij mijn mama daar was in de waterspeeltuin ook een boel kleintjes en een jongentje van 3 pakte van stijn zijn waterpistool af toen moest ik ingrijpen ben ook toen naar de moeder gestapt en verhaal verteld waarom stijn zo reageerde puur het feit hij totaal niet het idee heeft van dat dat kindje een stuk kleiner en jonger is dan hij. Dat ervaar ik nu zelfs met joris heel erg ze gaan gewoon met hem om en het besef dat hij jkeiner is nope! Moeilijk maar wil met mijn verhaal uitleggen dat het meschien zo gegaan is dus ga gewoon even langs en vraag? 
 
Quote
RE: Raar
Marli  schreef op: 12-08-2013 20:22:48
Ga nu eerst maar eens vragen wat moeders gezegd heeft, voordat je allerhande conclusies trekt.
Mijn meiden hebben er soms ook een handje van om dingen net anders door te geven. Ik zou het dan wel heel fijn vinden dat die ander het komt navragen...
 
Quote
RE: Raar
Anita_mv4  schreef op: 12-08-2013 20:57:58

Niet leuk Ans

Misschien ff die moeder aan der haar trekken? Nou ja niet letterlijk natuurlijk he

 
Quote
RE: Raar
Suus  schreef op: 12-08-2013 21:03:38
Ik zou het navragen en geen conclusies trekken nav het verhaal van een 5 jarige.

Ik denk overigens dat als het klopt dat niks te maken heeft met zijn as. Dan zouden ze hem juist niet te oud vinden dus dat zou ik iig los laten.
 
Quote
RE: Raar
Claudia  schreef op: 13-08-2013 12:23:18
ik vind leeftijd wel zo'n kul..mijn dochter 7, speelt met een buurmeisje van net 4.
Zolang het prima gaat, waarom niet.

Gewoon om uitleg vragen bij de moeder..kinderen zeggen soms de vreemdste dingen en blijkt achteraf dat er niks van klopt.

 
Quote
RE: Raar
Ans Mv J.k.d  schreef op: 13-08-2013 14:48:03
Tja vind het lastig ik wil geen ruzie. En ik vrees na alles wat we al mee hebben gemaakt met hem dat voor mij een beetje de koek op is. Ik heb het nu tegen het buurjongentje gezegd en ik kijk het wel even aan. De scholen zijn hier net weer begonnen en de middelste heeft al weer afspreek plannen met zijn klasgenootjes. De oudste heeft een vriendje in de bus ook met As en dat gaat super samen heerlijk om 2 kinderen die hetzelfde hebben zo leuk kunnen spelen niks hoeven uittelegen aan dat vriendje. Maar gewoon genieten dat hun samen kunnen spelen. Ik denk als het straks sep ok is dat het dan toch een beetje uitgebloeid is tussen het buurjongentje en de oudste 2.

Bedankt voor het meedenken en de knuffels
 
Quote
RE: Raar
Caithy  schreef op: 13-08-2013 16:08:58
Ik begrijp je verhaal, maar als er hier een vriendje vraagt naar mijn dochter, dan roep ik mijn dochter en als hij vraagt naar mijn zoon, dan roep ik mijn zoon. Ik zal niet snel beiden voor 1 vriendje roepen want dat is vaak een derde wiel aan een wagen.

Maar goed dat hij niet meer met J. zou mogen spelen daar zouden mijn haren ook van overeind gaan staan!!

 
Quote
RE: Raar
K  schreef op: 13-08-2013 16:26:24
Mijn zoons (9 en 7) kunnen het heel goed met elkaar vinden, meestal dan. Wij zijn daar als ouders heel blij mee en willen ze ook meegeven dat wij het belangrijk vinden dat ze er voor elkaar zijn, dat ze naast broers ook vriendjes kunnen zijn. 
Wat betreft spelen maken we echter wel een scheidslijn: vriendjes van mijn oudste en vriendjes van mijn jongste worden niet gemixt. Wel leuk als ze bijv. met zijn 4-en iets ondernemen, ieder een eigen vriendje erbij.  
Leeftijd is naar mijn mening overigens wel belangrijk bij buiten spelen: mijn oudste mag verder weg en langer wegblijven dan mijn jongste. Dat geldt ook voor buurtkinderen, ik zou mijn oudste dus niet graag met veel oudere kinderen op stap zien gaan, idem voor mijn jongste (zeker omdat die er een handje van heeft met creatieve verantwoordingen voor te komen, zoals, mijn broer was toch mee, etc). 

In bovenstaande situatie zou ik gewoon eerst eens navragen wat er gezegd is. Persoonlijk zou ik overigens niet snel uitgaan van wat een 5 jarig kind zegt en ook niet mijn onvrede daarover tegen diezelfde 5 jarige uiten. In mijn ogen zijn dat echt onderwerpen voor gesprekken van ouders. 
 
Quote
RE: Raar
Ans Mv J.k.d  schreef op: 13-08-2013 17:27:00
K ik snap wat je bedoelt maar mijn zoons hebben alleen een verschil in kalenderleeftijd maar sociaal emotioneel is me oudste even ver als de middelste snap je? Dus om nou te zeggen dat de 1 niet meer welkom is vanwege leeftijd? Dat vind ik zo vreemd! Ik heb me onvrede ook niet geuit maar toen het buurjongen op een treiterige manier naar me oudste zei dat hij nooit meer bij hem mocht komen heb ik gewoon gezegd dat K. dan voortaan ook maar niet binnen gaat spelen. Maar dat ze allemaal buiten gaan spelen hier in de speeltuin ik woon daar namelijk vlak achter.

En dat ik zou reageer is dat we onlangs ook een hele toestand hadden hier in de speeltuin en dat een paar kids ook al onze 2 jongens uitelkaar proberen te halen. En ik wil gewoon geen herhaling en verder tja noem me maar zwak maar ik ben het gewoon moe om steeds achter iedereen aan te gaan en ben het strijden ook een beetje moe. Heb nu zoveel achter me kiezen dat ik nu ff zeg en nu stop ik hier mee ik kies nu even voor deze oplossing omdat die gewoon makelijk is en als ik de buuf dan tegen kom en het komt ter spraken dan zie ik het wel weer.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Raar
Naam
Bericht