Menu
 

Topic:

nog geen ervaring mee..

Nellemv2  schreef op: 09-08-2013 22:38:47
Waar wij wonen hebben we een soort gezamenlijke tuin voor de omwonenden. Dit is een grasveld met wat speeltoestellen en ieders tuin komt er op uit, je tuin grenst aan het veld. Er is ook een hek wat op slot hoort te kunnen en in elk geval dicht moet zijn (omdat her echt alleen voor de omwonenden is) dat hek staat al de hele zomer elke dag weer helemaal open en sluit niet fatsoenlijk. (wordt binnenkort gemaakt) .

Onze kinderen van 3,5 en 1,5 spelen hier ook dagelijks en struinen er wat rond. Wij lopen constant het veld op om te kijken wat er gebeurt en zitten sowieso buiten als de kinderen buiten zijn, in de tuin of ook op het grasveld. Wij zijn de enige ouders die dit doen.
De andere kinderen lopen zonder toezicht en zonder speelgoed ron, en komen steeds bij ons speelgoed halen wat vervolgens op het veld blijft liggen al dan niet kapot.. Hier zijn we klaar mee en laten dit niet meer toe.

Nu stond ik vanmiddag op het veld met mijn kinderen en kwam er een buurvrouw bij het hek staan, gewoon leuke vrouw denk ik,nèt bevallen,veelste vroeg.. en zij beweerde dat onze zoon hun schutting kapot had gemaakt..ik was overdonderd en keek raar op en.zei dat wij constant op de kinderen letten en heb sorry gezegd. Heb Ferron er eigenlijk niet bij betrokken.. mijn man vroeg het hem later maar Ferron zei dat andere kindjes dat hadden gedaan.. op dit moment is hij af en toe best brutaal en druk in de weer met zijn hark..en ik beweer absoluut niet dat hij zoiets niet zal doen,maar ik twijfel een beetje of hij het echt gedaan zou hebben..

Daarom wil ik het morgen nog even bespreken mer de buurvrouw, om te vragen hoe en wat. Want nu is Ferron 'beschuldigd' en ik voel me er rot onder omdat ik het niet weet..en omdat ik zo overdonderd was heb ik verder niets gevraagd of verteld.. als ik nml iets zie gebeuren hier wat niet kan of mag, dan spreek ik die kinderen daar gelijk op aan. Zo stond er laatst een jochie van 4 Hier tegen de haag van onze buurvrouw te plassen! Ik stap er meteen op af.

Mijn man heeft zoiets van laat maar joh..maar ik wil het graag bespreken en in elk geval het idee geven dat wij wel rede vatbaar zijn en geen types zijn die zeggen 'nee dat doet ons Ferronnetje niet hoor'

Wat vinden jullie? Ik ken haar verder helemaal niet
 
Quote
Navigatie
RE: nog geen ervaring mee..
Nellemv2  schreef op: 09-08-2013 22:40:51
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Blauwtje  schreef op: 09-08-2013 22:42:12
Nouja, ik zou toch willen weten hoe ze er bij komt? Wanneer is het gebeurd en heeft ze het gezien?
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Nellemv2  schreef op: 09-08-2013 23:26:47

Quote :
Nouja, ik zou toch willen weten hoe ze er bij komt? Wanneer is het gebeurd en heeft ze het gezien?



ja toch?
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Nellemv2  schreef op: 10-08-2013 01:29:46
Is mijn verhaal dan toch te lang geworden...dat niemand anders zin heeft om het te lezen?
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Mrtj  schreef op: 10-08-2013 08:17:10
Het is een wat lang verhaal, en je vraag is mij niet helemaal duidelijk.
Ik zie Het probleem niet: ga terug naar de buurvrouw, zeg dat je er redelijk zeker van bent dat het niet jouw zoon was. Of: laat het erbij zitten.mocht ze erop terugkomen, kan je alsnog aangeven dat je denkt dat hij het niet was.
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Juulmvjens  schreef op: 10-08-2013 08:51:57
Ik heb je verhaal gelezen.

Alleen ik begrijp ook niet helemaal waar je onze mening over wil horen.
Ik zou denk ik nog eens langs gaan en uitleggen dat jouw zoon zegt dat hij het echt niet heeft gedaan en misschien wat duidelijker aan je zoontje vragen wie het dan wel waren. Mocht hij dan onverhoopt toch een beetje jokken dan komt dat er dan waarschijnlijk wel uit.
En heeft de buurvrouw gezien dat hij het deed? Of ook maar van horen zeggen?

Maar is de schutting erg kapot? Wil de buurvrouw de schade vergoed hebben?

Enne...hier in de speeltuin ook wel wildplassertjes hoor.
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
El64  schreef op: 10-08-2013 08:56:16
Wil de buurvrouw dat je het vergoed? Zei ze het boos of deelde ze gewoon het mee? En ja ik liet mijn kind ook al vroeg alleen buiten kan door het raam precies zien wat hij deed. Bijna alle buren deden dat behalve eentje die stond er altijd bij en daar werdt dat jongetje niet leuker door. Het is natuurlijk niet normaal dat ze bij jou speelgoed komen halen.
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 10-08-2013 09:54:41
Is het diezelfde dag gebeurd? Ik ga ervanuit dat als mijn zoon zoiets doet dat de buurvrouw direct naar mij toe zou gaan zodat ik dat kan bespreken. En als mijn zoon zegt dat anderen het gedaan hebben was hij er dus wel bij en zich bewust dat er iets kapot gemaakt werd. Dan zou ik hem zeggen als hij dat ziet dat hij de volgende keer naar mij moet komen. En heeft de buurvrouw hem er wel op aangesproken toen ze het zag?
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Nellemv2  schreef op: 10-08-2013 10:42:29
Ik vind onze kinderen nog te jong om het vanuit de woonkamer in de gaten te houden, her hek staat ook vaak open en onze dochter moet ik gewoon in de gaten houden.
Vandaar dus dat wij er vaak bij zijn en een oogje in het zeil houden.

Onze zoon kent de namen van de kinderen nog niet zo goed omdat ze allemaal lastige moeilijke buitenlandse namen hebben..vandaar dat hij zegt dat andere kindjes dat gedaan hebben..

Ze zei verder alleen dat ze het niet prettig vond en de schutting is nauwelijks kapot..ik moest echt zoeken wat ze bedoelde.

Ik vroeg me eigenlijk af of jullie hiermee naar de buurvrouw terug zouden gaan..maar ik heb al besloten dat ik dat niet ga doen,vooral om onnodige discussies te vermijden. Ik heb al sorry gezegd en ook dat we onze kinderen in de gaten houden. We hebben onze zoon uitgelegd dat hij niet aan andermans spullen mag komen/ kapot maken.

Bewust liegen heb ik hem nog nooit op betrapt..
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Mama Van Drie  schreef op: 10-08-2013 12:03:36
ls je er zelf van overtuigd bent dat je je kind constant in d egaten hebt gehouden dan moet je ook weten of hij dat wel of niet gedaan heeft, als je dat niet met zekerheid kan zeggen dan zou hij het gedaan kunnen hebben, ook als je zzoon zelf zegt het niet gedaan te hebben dan nog kan het wel zo zijn.
Je zou kunnen vragen of de buurvrouw het zelf gezien heeft of dat een ander het heeft gezien en gezegd, dan wordt het alweer lastiger vind ik.
Is de schutting erg kapot en wat wil ze...wil ze dat betaalt hebben of wilde ze het alleen maar meededelen aan jullie?
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Nellemv2  schreef op: 10-08-2013 12:49:56
Volgens mij wilde ze het alleen meedelen,verder niet.

Ik hou een oogje in het zeil, maar ik zie niet álles natuurlijk..want ik zit ook of op het grasveld of in de tuin. Ik heb niet gezien dat hij dat gedaan heeft,maar ik zeg niet dat hij het niet heeft gedaan of wel..

Maar ik ben altijd wel aanspreekbaar,want ik zit niet binnen met de deur dicht voor de buis of pc..alle andere ouders hier doen dat wel. Maar wat ik al schreef; ik wil mijn kinderen in de gaten houden,ze zijn nog zo jong..maar ook dan zie je niet alles.

Zo kwam eergisteren een buurjongetje Ferrons bezempje terugbrengen, kapot hij gooide het nog nèt de tuin niet in..geen idee wat ermee gebeurt is en mijn zoon kon het me ook niet vertellen..

Gistermiddag stonden er wat oudere meisjes op het veld en zeiden tegen mijn zoon 'weet je wat een leuk spelletje is? Stikken. Doe die tak maar om je nek'

En toen kwam ik de tuin uiteraard uitlopen en zei tegen Ferron dat die meisjes echt te groot voor hem zijn..
En die ouders zitten dan binnen,en het meisje riep nog 'ik heb het recht om met iedereen te spelen,dus ook met Ferron'

Andere situatie, maar lijkt me duidelijk dat toezicht echt nog nodig is.
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Jomi  schreef op: 10-08-2013 13:28:05
Ik vind het als ouder wel fijn dat mij verteld wordt wat mijn kinderen uitspoken. Jij geeft zelf aan dat jij gelijk op het kind zelf opstapt en hem of haar aanspreekt, maar dan weten de ouders het zelf niet en kunnen ze het terugkoppelen thuis.

Nu zijn je kinderen nog jong, maar straks gaan ze ook alleen buitenspelen en zullen zulke dingen nig wel vaker voorkomen. Soms terecht en soms onterecht, maar ikbkan het alleen maar waarderen als ik als ouder wordt aangesproken.
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Nellemv2  schreef op: 10-08-2013 13:39:38
Dat vind ik ook,maar ik vind ook dat ouders zelf aanspreekbaar moeten zijn, want ik ga echt niet zomaar bij anderen de tuin in om naar binnen te lopen en iets te vertellen wat hun kind heeft gedaan..

Ja ik ben aangesproken ondanks dat ik zelf ook in de buurt was,en het niet heb gezien (ervan uitgaande dat onze zoon het ook gedaan heeft) en dat vind ik prima.

Ik vind iedereen alleen zo makkelijk denken..je hoort soms de raarste dingen en toch zijn er véél ouders die hun kind naar buiten sturen en er helemaal niet naar omkijken (dat gebeurt hier iig).. alsof je verantwoordelijkheid stopt bij het tuinhek :
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Jomi  schreef op: 10-08-2013 13:46:47
Tja zo gaat het wel als kinderen gaan buitenspelen... Jij houdt nu toezicht omdat jouw kinderen nog jong zijn, maar kinderen gaan ook alleen buitenspelen en dan kan je als ouder niet altijd toezicht houden en aanspreekbaar zijn. Dan moet je inderdaad bij die ouders langsgaan, is hier de normaalste zaak van de wereld! Of we sturen hier onderling een appje ofzo
 
Quote
RE: nog geen ervaring mee..
Nellemv2  schreef op: 10-08-2013 14:03:41
Ja dat is ook zo denk ik.. ook in de winter enzo natuurlijk.. ik ben hier nog niet bekend mer,dat is blijkbaar wel duidelijk
 
Quote
Navigatie


Reageren op nog geen ervaring mee..
Naam
Bericht