Menu
 

Topic:

Slecht stoffen in flesvoeding

Heleen  schreef op: 08-08-2013 14:11:54
Ik ben bijna uitgerekend en was van plan flesvoeding te geven. Vanmorgen kwam ik tijdens wat lezen op internet een artikel tegen waar ik van schrok. ik ben benieuwd of hier moeders zijn die zich hier toevallig in hebben verdiept en mij meer informatie kunnen geven?

Op de website e-nummervrij.nl staat dit artikel hier staan de ingredienten uitgelegd van Nutrilon, het volgende stukje ben ik meest van geschrokken:









Guanosine 5’-monofosfaat natrium zout Astmatische reacties, oedeemvorming, hyperactiviteit. <b>Shocking: is gesynthetiseerd uit inosinezuur, wat niet geschikt is voor kinderen jonger dan drie maanden!


Er staat bij vermeld dat het hier gaat om de stof E 629

Ik wil met deze topic geen discussie oproepen voor of tegen fles/borstvoeding maar ben benieuwd of er andere moeders zijn die mij meer informatie kunnen geven
 
Quote
Navigatie
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Alice  schreef op: 08-08-2013 14:22:35
Hmm.. ik heb me toen ik zwanger was van mijn oudste ook verdiept in de bestanddelen van moedermelk en flesvoeding. Waardoor ik heb gekozen voor borstvoeding. 

Het meest doorslaggevende daaraan vind ik vooral wat er NIET zit in flesvoeding. 

Maar een website als e-nummervrij, vind ik een beetje een te eenzijdige website
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Heleen  schreef op: 08-08-2013 14:27:23
Sis: De naam staat inderdaad ook op de verpakking van Friso flesvoeding maar er staat geen E 629 bij. Het onduidelijke is weer als je zoek op E 629 kom je op een andere naam uit dan word dit e nummer Calciumguanylaat genoemd maar ik heb geen idee hoe dit kan en of dit dezelfde stof is. 

Alice: Daar ben ik het zeker mee eens maar ik ben er wel echt van geschrokken en wil nu echt meer weten heb alleen geen idee waar je de meest betrouwbare informatie kan vinden.
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Alice  schreef op: 08-08-2013 14:37:50
Staan al die ingredienten genoemd op de verpakking van Nutrilon?
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Mirdepir  schreef op: 08-08-2013 14:42:36



Goods Brief:



Nutrilon Goede Nacht 2


 


Nutrilon Goede Nacht 2 is een nachtvoeding voor gezonde baby’s vanaf 6 maanden en is bedoeld als laatse voeding voor het slapen gaan. Nutrilon Goede Nacht 2 kan dus het laatste flesje Nutrilon Standaard 2 opvolgmelk van de dag vervangen en zorgt ervoor dat je baby langer doorslaapt. Om 100 ml Nutrilon Goede Nacht 2 te maken los je 3 afgestreken maatschepjes op in 90 ml water. Na bereiding is de melk 2 uur te gebruiken en kan het 24 uur in de koelkast bewaard worden. Geopend is een pak Nutrilon Goede Nacht 2 opvolgmelk 4 weken houdbaar.


 


Eigenschappen van Nutrilon Goede Nacht


 


Nutrilon Goede Nacht bevat net zoveel calorieën als Nutrilon Standaard 2 maar heeft een speciale eiwitverhouding en bevat daarnaast ook wat zetmeel en rijstebloem. Net zoals Nutrilon Standaard 2 is Nutrilon Goede Nacht bereid met een gepatenteerde mix van prebiotische vezels. Daarnaast bevat Nutrilon Goede Nacht vitamine C en D, ijzer en de juiste hoeveelheid onverzadigde omega-vetzuren DHA en AA. Nutrilon Goede Nacht heeft een dikkere substantie dan gewone opvolgmelk, gebruik daarom een speciale speen met een opening die wat groter is. De voeding dient bereid te worden met warm water (ongeveer 37 graden) en de fles dient goed geschud te worden voor gebruik zodat het melkpoeder goed oplost. Overleg altijd eerst met je arts of consultatiebureau voordat je Nutrilon Goede Nacht 2 gaat gebruiken.


 


Inhoud: 380 gram


 


Ingrediënten: Lactose, magere melk, plantaardige oliën, voedingsvezels (galacto- oligosachariden en polyfructose), zetmeel, rijstebloem, maltodextrine, calciumcarbonaat, kaliumchloride, cholinechloride, L-ascorbinezuur, taurine, sojalecitine, natrium-L-ascorbaat, ijzersulfaat, L-tryptofaan, inositol, DL-α-tocoferylactetaat, uridine 5’-monofosfaat natrium zout, cytidine 5’-monofosfaat, zinksulfaat, L-isoleucine, adenosine 5’-monofosfaat, inosine 5’-monofosfaat natrium zout, L-cysteine hydrochloride, nicotinamide, guanosine 5’-monofosfaat natrium zout, calcium-D-pantothenaat, L-carnitine, foliumzuur, kopersulfaat, retinylpalmitaat, DL-α- tocoferol, cyanocobalamine, D-biotine, thiaminehydrochloride, cholecalciferol, pyridoxinehydrochloride, kaliumjodide, thiamine mononitraat, fytomenadion, natriumseleniet.


 


Allergie informatie: bevat lactose, soja-eiwit en koemelkeiwit


 


De receptuur van de Nutrilon Goede Nacht 2 is veranderd en de verpakking is vernieuwd. Omdat zowel de nieuwe en de huidige worden geleverd op de Nederlandse markt kan het zijn dat onze afbeelding niet overeenkomt met het door jou ontvangen product. 



 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Mirdepir  schreef op: 08-08-2013 14:45:31

Bovenstaande gevonden op deze site waar je online babyvoeding kunt bestellen.
http://notjustnails.ca/goods.php?id=150
Ik zoek even met je mee.

Maar guanosine 5’-monofosfaat zit dus ook in Goede Nacht 2. 
Ik kom er nog niet helemaal uit wat voor een ingredient het nu is.
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Heleen  schreef op: 08-08-2013 14:45:45
Ik heb de friso voeding in huis en hier staan inderdaad al de ingredienten op zoals Mirdepir ook vermeld heb van Nutrilon.

Ja daar heb je gelijk in Sis, ik vind het erg lastig omdat ik bij mijn zoon echt zoveel energie er in gestoken heb en het uiteindelijk niet gelukt is en ik hierdoor echt geen fijne eerste weken heb gehad.
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Heleen  schreef op: 08-08-2013 14:47:04
Mirdepir: Super dat je meezoek, ik kom er dus ook niet uit. Omdat E629 een hele andere naam heeft twijfel ik of dit wel hetzelfde is.
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Caatje  schreef op: 08-08-2013 14:47:04
De link doet het niet, misschien moet je hem zelf even kopieren.
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Alice  schreef op: 08-08-2013 14:49:48
Heleen, borstvoeding kan best tegenvallen, zeker in het begin. Soms is het echt bikkelen. Maar juiste hulp, is daarbij echt een hele grote steun.. had je die wel?

Het is moeilijk op het internet het kaf van het koren te onderscheiden.. wie geeft juiste info.. wie niet. 
Een goede en volgens mij eerlijke deskundige is Liesbeth Oerlemans, misschien kun je het haar eens vragen, misschien wil ze er wel een blog over schrijven. Ze houdt er wel van om ergens in te duiken
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Heleen  schreef op: 08-08-2013 15:03:25
Sis: Ja dat ben ik ook van plan, ik ben echt een persoon die in zo'n geval geen rem kent dus ongeacht de situatie toch doorgaat. Dus ik moet voor mezelf dan wel een limiet stellen zeker omdat ik nu ook mijn zoontje hier nog rond heb lopen!

Alice: Ja ik heb goede begeleding gehad, mijn zoontje huilde heel erg als hij aan de borst moest en hapte ook niet goed. Ik heb uren zitten proberen met een huilend kind waardoor ik zelf ook labiel werd. de kraamweek wat hierdoor echt niet leuk! UIteindelijk na 8 dagen pakte hij de borst met een tepelhoedje na een half uur proberen en huilen en dan zoog hij een paar keer en liet weer los. Ik kolfde dus tussentijds heel veel en gaf hem zijn voeding dan via een spuitje. uiteindelijk ben ik volledig gaan kolven en heeft hij de eerste weken toch nog borstvoeding gehad maar in combinatie met een baby die veel huilde was dit niet vol te houden! 
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Alice  schreef op: 08-08-2013 15:15:06
Inderdaad... een tweede is heel anders. Bij mij ging de tweede keer borstvoeding geven beter en makkelijker. De melk was sneller op gang. 
Heeft er iemand met je mee gekeken wat het probleem kon zijn bij je zoontje? Een lactatiekundige? Een kraamverzorgster is niet altijd, soms natuurlijk wel, goed op de hoogte van de problemen bij borstvoeding. 
Of heb je het onderliggend probleem nooit kunnen achterhalen?
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Mirdepir  schreef op: 08-08-2013 15:22:50
Nou, het uitzoeken is makkelijker gezegd dan gedaan! En ik kom er niet helemaal uit.
Volgens mij heeft ze het verkeerde e-nummer erbij gezet en is het e626. 

 


Guanosine etc. wordt uit o.a. sardines gehaald en is een smaakversterker.
Snap nu eindelijk ook waarom als ingredient op babyvoeding, vis staat! 
Maar zie ook de waarschuwende tekst staan, begrijp het niet want het zit dus ook in N standaard 1.






********* E 626 GUANYLZUUR




 


Andere benamingen: guanosine-5'-monofosfaat; guanosine-5'-fosfaat; guanine riboside 5-fosforzuur; GMP.



Wordt o.a. gebruikt in: geïmporteerde vleeswaren, visconserven, sauzen, groenteconserven.




 



Herkomst: Guanylzuur komt van nature veel voor in plantenkiemen, gist en de alvleesklier. Het is een bouwsteen voor RNA (ribonucleïnezuur). Samen met inosinezuur (zie E 630) wordt het geïsoleerd uit sardines en gistextract. Het wordt ook bereid door micro-organismen met behulp van enzymen; ook wordt het chemisch gesynthetiseerd.



 



Functie en eigenschappen:Het is een witte kristallijne stof met een specifieke smaak. Het is oplosbaar in water; de oplossing is zuur. Het is een smaakversterker waarvan de eigenschappen vele malen sterker zijn dan van glutaminezuur. Het wordt wel een smaakpotentiator genoemd, dat wil zeggen dat de concentratie voor eenzelfde effect duizendmaal lager is. Smaakpotentiators hebben niet dezelfde smaak als die ze van een andere verbinding versterken. Guanylzuur werkt synergistisch met natriumchloride (keukenzout) en MSG (zie E 621). In vloeibaar voedsel wekken guanylaten de indruk van een verhoogde viscositeit.



 



Bijwerkingen: Guanylzuur en inosinezuur kunnen bij personen die daar overgevoelig voor zijn, astmatische reacties of oedeemvorming veroorzaken. Guanylzuur wordt ervan verdacht bij sommige kinderen hyperactiviteit te kunnen veroorzaken. Alhoewel het maar in geringe concentraties wordt toegepast, moet het gebruik door personen die lijden aan jicht, ontraden worden. Guanylzuur wordt via purines omgezet in uraten. Het is niet geschikt voor toepassing in voedingsmiddelen voor baby's jonger dan drie maanden.

(



http://www.visinfo.nl/index.php?action=item&m=y&table=culinair_abc&form_name=titel&id=3071)




 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Mirdepir  schreef op: 08-08-2013 15:44:01
Maar wat de andere ook zeiden, vervelend dat het bij de eerste zo ging! Je hebt er niets aan maar vele hebben hier last ven gehad.
En wat wijsheid is, .....heb hier ook in het begin enorm getopt met BV, uiteindelijk 4 mnd gedaan. Maar zou het zo niet meer doen.

Het verbaasd mij trouwens wel dat het fabrikanten geoorloofd is om geen e-nummers meer op de verpakking te zetten. Vind dat toch een vorm van misleiding!

 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Mirdepir  schreef op: 08-08-2013 16:10:33
Ken je Biobimlac ? Ken het zelf niet maar is biologische flesvoeding.
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Corine86  schreef op: 09-08-2013 09:08:55
Lastig meis!
Ik ken biobim wel, heb een tijdje potjes gegeven aan lucas.
Tis biologisch en was goed te eten.fv daarvan heb ik niet gebruikt.

Zou idd het advies opvolgen van hier en contact.zoeken met Liesbeth Oerlemans. En kijken naar biobim
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Heleen  schreef op: 09-08-2013 10:46:15
Meiden sorry voor late reactie!

Sis en Alice: Ja ik geloof zeker dat alles anders is met een tweede! Bij mijn zoontje heeft alleen de kraamverzorgster meegekeken deze heeft er zelf super veel verstand van dus kon ik goed op bouwen, ik ben gisteravond nog even bij haar langs geweest omdat ik er erg mee zat (het is een bekende van ons en zij komt ook straks weer kramen) 
Bij mijn zoontje is de oorzaak nooit gevonden waarom hij zich zo erg afzetten, hij zetten echt zijn nageltjes in mijn borst en duwde hem weg!

Mirdepir: Ja dat is mij ook opgevallen ik ga eens kijken of ik contact met die mensen op kan nemen want volgens mij klopt het niet dat het E 629 is. Ook mij verbaasde het dat er zoveel e-nummers in zitten maar dat dit niet op deze manier vermeld staat op de verpakking.
Die biologische flesvoeding ga ik me nu nog eens even in verdiepen en eens even kijken naar Liesbeth Oerlemans

Is er hier iemand bekend met biologisch flesvoeding vanaf de geboorte??




 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Alice  schreef op: 09-08-2013 10:52:26
Is hij misschien met een pomp gehaald, je zoontje?
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Anita Mv K*ay  schreef op: 09-08-2013 11:54:12
huh? heb ik nu een spookbericht getypt?

 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Anita Mv K*ay  schreef op: 09-08-2013 11:56:07
Laat maar, haha, was een heel verhaal, maar kwam erop neer dat ik Damian door dit topic weer volledig aan de borst ga voeden en de kv de deur uit doe,haha....hier zat dan ook nog een ellenlang verhaal aan uitleg bij,hihi, die laatik nu maar even achterwege
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Heleen  schreef op: 09-08-2013 12:26:41
Alice: Nee hij is niet met de pomp gehaald.

Anita: Ook geschrokken van alle stoffen die er in kv zitten?

Ik heb uiteindelijk besloten (moest snel beslissen want ben al uitgerekend om de biobim voeding te halen, vanmorgen alle stoffen uit deze flesvoeding nagekeken en hier zit het dus allemaal niet in. Deze voeding is volledig biologisch. Ik heb dit nu in huis en kijk definitief wat ik doe als de baby geboren is. dit geeft mij een rustig gevoel ik heb nu eventueel in mijn ogen een goed alternatief.
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Melissa  schreef op: 09-08-2013 14:25:18
Je kunt beter niet van te voren kunstmatige zuigelingenvoeding in huis halen. Er komt straks een moment (zelf vele momenten) dat je onzeker word, dat als je de poeder in huis hebt je snel een fles gemaakt hebt. Terwijl als je geen poeder in huis hebt de stap om het te halen wat groter is, je je kind dan toch een extra keer aanlegt en zo eigenlijk dan het juiste doet watbetreft de borstvoeding.
 
Quote
RE: Slecht stoffen in flesvoeding
Anita Mv K*ay  schreef op: 09-08-2013 16:24:31
Waarom heeft ML geen 'like'-knop?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Slecht stoffen in flesvoeding
Naam
Bericht