Menu
 

Topic:

Oorzaak nu dan toch gevonden?

Melissa  schreef op: 07-08-2013 14:09:32
Misschien weten we nu eindelijk waarom alledrie mijn jongens slecht groeide ....

Ze hebben een kort lipriempje. Valentijn heeft hem zelfs tussen zijn tanden doorlopen tot achter zijn tandvlees, daardoor staan zijn tanden ver uit elkaar en praat hij ook slecht.

Olivier heeft zijn lipriem net zo ver over het tandvlees dus zou ook dezelfde spleet tussen zijn tanden krijgen als hij niet geklieft word. Ook kan een kind met zo'n korte lipriem zijn bovenlip niet ver genoeg over de borst krullen waardoor ze de melk er niet goed uit kunnen masseren.

Ik heb vanmorgen de huisarts gebeld, hij had er nooit van gehoord en ik mocht direct komen, hij was direct overtuigd toen hij in hun mondjes keek en ik heb een doorverwijzing gekregen voor een KNO-arts. Toen ik die belde voor een afspraak vond de assistente dat een baby die niet goed kon drinken voorrang had en ik mag vrijdag al heen (het schijnt echt een hele kleine ingreep te zijn) ....

Ik ben benieuwd of hij daarna ook beter gaat drinken. Ik begrijp dat het ongeveer twee weken duurt voordat een baby die al wat ouder is een nieuwe drinktechniek onder de knie heeft.

Ik dacht dat het zo hoorde, ik heb ook een lipriem , alleen die van mij stopt net boven mijn tanden, ik heb echt een soort vlies ertussen. Maar iedereen die ik spreek voelt direct met hun tong (zoals jij waarschijnlijk nu ook doet hihihi) en zeggen dat ze of echt een heel klein riempje hebben of zelfs niets ....
 
Quote
Navigatie
RE: Oorzaak nu dan toch gevonden?
Onsjanneke  schreef op: 09-08-2013 20:08:30
Ik ben benieuw wat er uit gaat komen.

Mijn dochter heeft hem net als Valentijn. Zij heeft pas met 14 maanden haar eerste tand gehad, duszal nog wel ff duren voor ze gaat wisselen. Het lijkt me dat het voor die tijd moet gebeuren, Als er idd iets aan gedaan moet worden.
 
Quote
RE: Oorzaak nu dan toch gevonden?
Mam Van Twee  schreef op: 09-08-2013 23:07:39
Hier ook een dame met een spleetje tussen haar tanden.

De tandarts heeft gezegd dat hij pas NA het wisselen gaat kijken hoe het uitpakt en of er iets aangedaan moet worden als de spleet te groot blijft.

Nu heeft ze mijn gebit geerf zo te zien en komen er joekels van nieuwe boventanden door - dus ik denk dat het wel mee gaat vallen.

 
Quote
RE: Oorzaak nu dan toch gevonden?
Chloe  schreef op: 09-08-2013 23:17:57
Ik had dit ook als kind en had een aardige kier tussen mijn voortanden. Lipbandje is weggehaald door de kaakchirurg toen ik 11 jaar was. Is ook gehecht toen. Maar heb er als klein kindje verder nooit last van gehad, het was echt puur voor mijn tanden dat het weggehaald is.
 
Quote
RE: Oorzaak nu dan toch gevonden?
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 09-08-2013 23:25:23
Mijn jongste had zowel een tekorte tong als lipriempje deze wilde ze eerst niet klieven ivm de narcose maar toen hij amandelen moest knippen hebben ze beide riempjes doorgesneden .
We hebben veel voedingsproblemen gehad hij kon niet drinken uit de borst door de riempjes.
 
Quote
RE: Oorzaak nu dan toch gevonden?
Sanna  schreef op: 31-05-2014 15:31:31
Hallo ik heb ik ben 15 nu vroeger toen ik y1 jaar was heb ik per ongeluk met een mes waarmee je je boter smeert mijn liepriempje gesneden nu heb ik er last van ik heb twee flapjes onder mijn lippen
 
Quote
RE: Oorzaak nu dan toch gevonden?
Mama_anja  schreef op: 31-05-2014 17:41:33
onze jongste zoon hebben ze met 2 maanden tong riempje geklievd (zonder verdoving) 
hier gaat het ook via de kaak chirurg en niet de kno

hij is toen in een maand tijd meer dan een kilo gegroeid
na de gebororte rwijfelde ze wel of niet 
alleen komt zijjn tong nog neit ver
 
Quote
RE: Oorzaak nu dan toch gevonden?
Ma Dalton  schreef op: 02-06-2014 19:29:55
Melissa, heeft het uiteindelijk nog geholpen? Ik weet niet of je het je nog herinnert, maar ik heb ook zo lopen tobben met de bv voor mijn 4e. Hij is nu 16 maanden. En ik heb destijds naar aanleiding van dit topic nog in zijn mondje gekeken. En dacht dus dat ik niks zag. Maar waarempel, hij heeft nu zijn boventanden en zijn lipriempje gaat helemaal door tussen zijn voortandjes.
Zou dat het dan geweest zijn?  Heeft dat klieven nog zin gehad? En wie doet dat uiteindelijk? want ik zie die tandjes dus nu ook zo ver uitelkaar staan... daar zal dan wel wat aan moeten gebeuren.
 
Quote
RE: Oorzaak nu dan toch gevonden?
Mam Van Twee  schreef op: 02-06-2014 19:43:49
Mijn dochter heeft ook een flink lipriempje dat een spleetje geeft tussen haar tanden. 
De tandarts zegt dat hij beoordeelt of er iets aan moet gebeuren wanneer ze gewisseld heeft (jaar of 8 ofzo). 
Hier gaf het geen problemen met bv omdat het riempje lang genoeg is om haar lip goed te kunnen krullen.

Kan me voorstellen als het wat strakker is of breder aan de lip vastzit dat het dan een probleem kan zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Oorzaak nu dan toch gevonden?
Naam
Bericht