Menu
 

Topic:

Nederlander bezuinigt op kleding

Monica Mv 2  schreef op: 25-07-2013 12:04:49
Ruim acht op de tien Nederlanders zegt te bezuinigen op kleding, gemiddeld 53 euro per maand.



Daarnaast geeft 73 procent aan te besparen op vakanties, 103 euro per maand. Dat blijkt uit een onderzoek van Verzekeringssite onder ruim 500 Nederlanders.


Zeven op de tien ondervraagden zegt per maand zestig euro minder geld uit te geven aan boodschappen. Ook bezuinigt 59 procent door het abonnement van een krant of tijdschrift aan te passen of op te zeggen.


Een meerderheid bespaart op de mobiele telefoonkosten.


Bezuinigen


 


Voor verder bezuinigingen denkt 23 procent verder te kunnen snijden in de uitgaven voor vakanties; 20 procent noemt de boodschappen.


Verder inkrimpen op kosten mobiele telefoon, kosten telefonie/internet/televisie en verzekeringen lijkt geen optie. Respectievelijk 6, 5 en 4 procent noemt dit als een mogelijkheid.


 


 

Door: NUgeld.nl

 
Quote
Navigatie
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Deeske32  schreef op: 25-07-2013 12:05:55
Ging jij niet naar coolcat vandaag? ;-)

 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Caithy  schreef op: 25-07-2013 12:07:58
Ik bespaar al jaren op kleding! (voor mezelf dan!)
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Claudia  schreef op: 25-07-2013 12:12:27
ik ook, koop weinig voor mezelf. En als ik wat koop is het in de opruiming.
Heb vorige week bij zeeman 3 polo's gekocht voor 2,00 pst en nog een polo zonder mouwtjes voor 0,75

Voor dochter koop ik ook het liefste in de opruiming en vooral bij wibra/zeeman en op MP.

Boodschappen probeer ik ook op te bezuinigen nu. Voor de rest is er eigenlijk niks om op te kunnen bezuinigen hier. Geen overbodige abbo's enz.
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Monica Mv 2  schreef op: 25-07-2013 12:12:36
Bezuinigen jullie ergens op?

Ik wil bezuinigen, gewoon omdat ik het onzin vind hoe vol de kleding kast is van de kids en de hoeveelhoed speelgoed. Maar het lukt me niet. Ik blijf voor de kabouters aan het kopen. En het huis is overvol met spullen.

Nu zijn we per maand tussen de 250 en 300 kwijt aan medicijn kosten voor Guus en het enige wat ik me nu heb voorgenomen os geen jas meer kopen van 100 euro voor deze winter voor de kids.

Maar stiekem, stiekem zou ik gewoon een leger huis willen, een legere kledingkast en willen bezuinigen.

Heb nu met een vriendin die hetzelfde "probleem" heeft voorgenomen om spullen en kleding op mp te zetten en te denken, iedere euro is er 1. Zij woont aan de andere kant van het land maar we gaan elkaar proberen te motiveren en te helpen.

Ik weet dondersgoed waar mijn probleem ligt, niet lekker in je vel zitten en dan kopen. En eigenlijk, heel stiekem kan ik er op kicken om koopjes te jagen.

Dus ben wel benieuwd naar de tips en trucs van jullie.

Waar bezuinigen jullie op, verplicht of niet verplicht.
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Monica Mv 2  schreef op: 25-07-2013 12:18:37
Ooh ja en die coolcat gaat evengoed gebeuren hoor deeske, de kleding van Guus kan ie nu de 3e winter aan, die heb ik wel gezien. (luxe probleem, i know) dus ik verkoop daar wat van en koop "nieuwe" kleren. Lange mouw kleren heeft ie toch al niet zoveel, korte mouw en broeken in overvloed

Maar sinterklaas is dit jaar behoorlijk minder gul als andere jaren hoor  
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Mama Van Drie  schreef op: 25-07-2013 12:19:18
Ik bezuinig niet echt bewust ergens op, wel let ik op het boodschappengeld, dat ik niet zomaar van alles in m'n kar mik, dus een beetje bewust nadenken met boodschappen doen.

Mijn oudste zoon heeft pas  twee paar overhemden gekocht, de ene was iets van 75 euro en de andere was bijna ruim 90 euro, dat is niet echt bezuiningen, hij betaalt dat zelf gelukkig want dat zou ik dus niet doen.

Verder draaien we hier altijd 's nachts de wassen, de droger ook altijd ' s nachts en met dit weer hang ik alles buiten, dan houdt het verder wel een beetje op wat bezuinigen betreft.

De laatste maanden hebben we juist meer geld uitgegeven en dat moet nu wel weer even wat minder worden.
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Orange  schreef op: 25-07-2013 12:28:48
Ik heb deze zomer een kast vol voor mijn jongste maar allemaal koopjes van jaren daarvoor, zit al drie jaar in dezelfde maat broeken. Zijn winterjas heb ik ook al, van 89 euro nieuw naar 25 euro nu. Ik vindt 'm geweldig en het kan mij niks schelen dat het van een seizoen geleden is. Koop liever nog een leuke uitverkoop erbij in december.
Mijn dochter heeft nu niet veel en ik koop liever nu een leuke korte broek of hemdje in de sale een maatje groter voor volgende jaar dan een uitpuilende kast nu. Deels om de centen (heb wat haar betreft een dure smaak) maar óók om de overvolle kast. Haar winetrlaarzen heb ik al. Zelfde merk maat groter. Passen ze niet dan is MP mijn beste vriend en als ik de aankoopprijs ervor terug krijg ik het mij best.
De laatste Koninginnedag heb ik al het speelgoed op een kleedje gestalt, bijna 200 euro verdiend! Zet soms wat op MP maar het meeste gaat weg naar een gezin met vier kinderen die erg blij zijn met de kleding.
Mijn man geen boodschappen laten doen is ook een stukje bezuinigen.
Ik bezuinig trouwens niet echt op mijzelf. Tuurlijk koop ik ook liever in de sale maar het is mij wel wat waard om mij lekker te voelen en koop dus nog wel eens wat voor mijzelf. Misschien niet het leukste wat ik dan zie maar wel lekker wat nieuws.
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Orange  schreef op: 25-07-2013 12:33:47
Oh ja, toevallig hadden mijn man ik er het er ook over dat sinterklaas bezuinigen gaat. Vorig jaar mij helemaal verdiept in wie wat wilde. Dit bij de ene webshop, dat bij de andere. Stadje verder voor dit. Ik doe het niet meer. Eind november ga ik pas beginnen en het budget gaat omlaag omdat ze uiteindelijk er niet zoveel mee spelen als verwacht en de moeite voor is gedaan (vind ik dan ).
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Bettie  schreef op: 25-07-2013 12:52:34
Mag ik vragen wat jullie verstaan onder een overvolle kledingkast voor de kids? Over hoeveel setje praat je dan ondergeveer?

Edith is vorig jaar winter van maat 98/104 naar 104/110 en vervolgens 116 gestapt. Heb toen aan het einde van de winter allemaal 2e hands kleding bij elkaar gescharreld. Wil voor haar voor deze winter toch echt wel nieuwe dingen (erbij) hebben.

Geerten past nog wel wat maar ook lang niet alles.

Wat ik voor hen beiden in ieder geval nodig heb, is een winterjas. Wil wel een leuke maar betaal daar echt geen € 100 voor (zeg ik nu  ). Verder heb ik tot nu ongeveer het beleid:

bij Geerten; in de winter 5 lange broeken en voor elke dag iets erop. Dus 6 bovenkledingdingen. Voor de zondag iets speciaals. Zomers heb ik 2/3 lange broeken en ca. 6 korte broeken én ca 10 bovenkledingstukken.

bij Edith; nog helemaal geen beleid want dat kind groeit tegen de klippen op. Meestal toch wel 8 setjes en in de zomer nog wat extra shirtjes.

Voor sokken en ondergoed heb ik helemaal geen beleid en die dingen heb ik stapels; vooral sokken.
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Ffzo  schreef op: 25-07-2013 13:00:44
Wij bezuinigen op bijna alles  (gezin met 2 kinderen)

Boodschappen: aan het begin van de maand pin ik € 500 en daar moeten we alles van doen (boodschappen, tanken, extraatjes, cadeautjes)
Kleding: alleen als de kinderbijslag er is, veel tweedehands kopen
Marktplaats: alles wat al een tijd op zolder staat en niet gebruikt wordt gaat op marktplaats
vaste lasten: alle abonnementen (kranten, tijdschriften, sportschool, mobiel) de deur uit gedaan, verzekeringen kritisch bekeken, we hebben 1 mobiele prepaid telefoon die we meenemen als we ergens heen gaan om bereikbaar te zijn.

Op het moment leven we van 1 inkomen dus we hebben weing keus. Hou wel mijn hart vast voor de komende bezuinigingsronde. Als de toeslagen verder zakken of de HRA eraf gaat hebben we een heel groot probleem.

We hebben nu € 1350 aan vaste lasten en € 500 te besteden aan leefgeld per maand, met de toeslagen/maandelijkse belastingteruggave redden we het net (lees ik hou dan € 5 over per maand)

 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Boterbloem  schreef op: 25-07-2013 13:07:18
53 euro per maand besparen op kleding??? dan zou ik bijna niets meer kopen haha.

en een goeie 100 euro per maand besparen op vakanties? Dat is het dubbele als wat wij er aan uitgeven.

Dus ik had kennelijk al bezuinigd 
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 25-07-2013 13:28:59
Ik kocht voorheen altijd teveel. Ik koop nu kritisch.
Zomerjas bv niet gekocht. Een vest van de winter kan prima.
Maar de basis moet goed zijn. Goeie winterjas, ondergoed, schoenen en broeken.
Voor mezelf dit jaar 90 euro uitgeven. Ik kan toch niet alles dragen.
Mijn man is niet zuinig op zijn kleding. Dus koopnalleen merk in de solden.

Vakantie gaan wij wel. Maar wij gaan daar zelden uiteten. Maar daar houden wij ook niet zo van.

Zes personen, 100-120 euro incl tanken, verjaardagen en action rommel.

Met zes personen tikt alles natuurlijk wel aan. Wij werken beiden fulltime. Mede hierdoor zou baan verlies niet gelijk tot problemen leiden.

Wij letten bewust op. Ik vind het zonde om geld over de balk te smijten. 1 telefoon abbo, nog 1 jaar. Verder geen abonnementen... wel veel sport clubjes en dergelijke.

 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Spatje  schreef op: 25-07-2013 13:38:09
ik heb altijd bezuinigd op kleding, onzin om duur te kopen voor 1 seizoen, zo heeft de jongste afgelopen jaar een dikke gevoerde winterjas gehad voor maar 10 euro voor de oudste had ik er hier een gescoord en die kan ze nog een jaar aan

ik koop ook alleen als het nodig is, ook voor mezelf en mijn man, en de kids hoeven echt geen 10 setjes te hebben, ze kunnene r toch maar 1 aan
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Ivy  schreef op: 25-07-2013 13:44:27
Ik let ook wel op, maar gelukkig hoeft dat nu niet meer zo erg als voorheen.  Vergeleken met hoe onze situatie was, bespaar ik dus minder.  Maar 53EUR per maand aan kleding...  Dat is best veel.  Volgens mij geef ik niet eens zo heel veel meer uit in een jaar en dat is dan nog voor 8 personen   De kinderen krijgen dan ook nog bijna alles nieuw.
Boodschappen bezuinigen we niet echt op en we zijn zelfs dit jaar voor het eerst in 18 jaar op vakantie geweest.  Ik geloof niet dat wij erg gemiddeld zijn
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Orange   schreef op: 25-07-2013 14:29:16

Quote Bettie:
Mag ik vragen wat jullie verstaan onder een overvolle kledingkast voor de kids? Over hoeveel setje praat je dan ondergeveer?


Setjes weet ik zo niet. Maar overvol is dat er teveel ligt wat ik misschien niet had moeten kopen omdat het er al genoeg van was. En daardoor niet veel gedragen is aan het einde van de zomer en vervolgens volgend jaar niet meer past. Ik was tassen vol met echt zo goed als nieuwe kleding aan het weggeven. Dus nu wat minder en wat vaker dragen (en wassen).
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Slabbertje  schreef op: 25-07-2013 14:49:57

voor de dure decembermaand koop ik lekker nu in de sale...feestmaand is dan stuk goedkoper

 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Sammie  schreef op: 25-07-2013 15:03:10
Ik kocht kleding vaak al in de uitverkoop, maar met name voor mijn dochter koop ik altijd te veel. Hoewel ook onze eigen kasten behoorlijk uitpuilen. Verder zijn we erg zuinig, terwijl ons inkomen en banksaldo daar niet echt aanleiding toe geven. Ik zorg er in ieder geval voor dat ook bij grotere aankopen (zoals dit jaar een andere auto voor mij, man heeft een lease-auto) we op jaarbasis niet meer uitgeven dan er binnenkomt, banksaldo is dan aan het eind van het jaar minstens even hoog als aan het begin van het jaar. We geven wel veel geld uit aan vakanties, maar dat komt ook door onze vaste lasten voor ons eigen vakantie-appartement. 

Verder weinig uitjes, weinig uit eten, geen krant meer, voorzichtig met abonnementen, etc. En ik heb me dus ook voorgenomen om nog minder geld uit te geven aan kleding. Het is voor mij een sport om geld over te houden. Dan hoef ik me ook geen zorgen te maken als we een van onze inkomens kwijt zouden raken.
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Anmv3  schreef op: 25-07-2013 15:05:09
Ik ben ook drastisch aan het minderen met kleding kopen en nog hebben ze meer dan voldoende !
Voor jongens is het wat mij betreft wat minder duur. Een paar goed spijkerbroeken en wat shirts en klaar is het.
De meiden zijn hier echt wat duurder in kleding. Shirtje hier, vestje daar, maillot of legging erbij.

Ik koop nu vaak bij de Hema voor Nora en name-it. Ook name-it en outfitters voor Thomas en Marjolein kan nu veel van Only aan, dat is
ook nog niet zo duur. Voorheen was een spijkerbroek van outfitters voor haar 49,95 nu past ze onlybroeken van 29,95 ! Moeten we er niet gelijk 2 gaan kopen dan schiet het minderen nog niet op

Boodschappen heb ik 90/100 euro voor in de week en dat gaat ook meestal wel op.
Tanken is op het moment erg duur met al die ziekenhuisritjes, maar ik declareer nu meerder keren per jaar en tank
dan weer daarvan..vakantie slaan we dit jaar even over en dat geeft helemaal niets !

Verder koop ik gerust kleding voor mezelf, vind dat ik ook de moeite waard ben om er leuk uit te zien !
Mijn man is wat dat betreft het goedkoopste lid van ons gezin, hij heeft niet echt dure hobby's en hoeft geen kast vol kleding.
Wat bij ons wel aantikt elke maand is puur het geld wat naast de boodschappen de deur uitvliegt.
Even naar de kruidvat, hema, kapper, ijsje kopen, plantje voor in huis. Geld voor de kids als ze ergens heen gaan noem het maar op !
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Gewoonano  schreef op: 25-07-2013 15:18:40
Tja.. onze situatie is er niet beter op geworden. Wij hebben momenteel, voor het komend jaar, 110 euro per maand voor onze boodschappen en kleding. Houd dus eigenlijk in dat er hier al een jaar, en nog een jaar wat komen gaat, totaal géén kleding gekocht word. Bezuinigen doen we op het eten voor ons volwassenen en de kinderen weten heel goed dat snoep koek en ijs alleen met feestdagen gegeten kan worden.
Het is best verrot op deze manier maar dankzij een ongeluk, kwijtraken baan en de crisis zijn we in zeer zwaar weer terecht gekomen. Maar omdat wij mensen zijn die zelf onze rommel willen opruimen hebben wij niet gekozen voor een schuldhulpverlening. Mede doordat wij dit eens geprobeerd hebben en een oplichter te pakken hadden, en daardoor nog meer ellende hebben gekregen, doe we alles zelf en alleen. Nu hebben we het dus zelf geregeld, maar helaas zijn bedrijven nog altijd schappelijker naar een instelling toe dan een particulier persoon die zijn ellende wil wegwerken. Nu nog 1 jaar erg moeilijk, vanaf volgend jaar juli zullen we ons koning te rijk voelen! Onze kinderen zullen dan allemaal zelf een paar setjes kleding mogen uitkiezen en een heerlijk groot ijsje mogen kopen! Daarna schroeven we ons geld voor boodschappen e.d. iets omhoog maar de rest gaat naar de spaarrekening. En dan hopelijk dat keer om van op vakantie te kunnen gaan in plaats van gebruiken om vaste lasten e.d. mee op te vangen.
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Cir  schreef op: 25-07-2013 15:20:35
Ik koop ook iets minder kleding maar ik vind het wel heerlijk om te shoppen
Ik krijg heel veel kleding en daarheb ik  totaal geen moeite mee. Als er maar geen vlekken op zitten of gaten in zitten.
een winterjas voor 100 euro  zou ik voor de kids nooit kopen.
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Spatje  schreef op: 25-07-2013 15:23:21

Quote gewoonano:
Tja.. onze situatie is er niet beter op geworden. Wij hebben momenteel, voor het komend jaar, 110 euro per maand voor onze boodschappen en kleding. Houd dus eigenlijk in dat er hier al een jaar, en nog een jaar wat komen gaat, totaal géén kleding gekocht word. Bezuinigen doen we op het eten voor ons volwassenen en de kinderen weten heel goed dat snoep koek en ijs alleen met feestdagen gegeten kan worden.
Het is best verrot op deze manier maar dankzij een ongeluk, kwijtraken baan en de crisis zijn we in zeer zwaar weer terecht gekomen. Maar omdat wij mensen zijn die zelf onze rommel willen opruimen hebben wij niet gekozen voor een schuldhulpverlening. Mede doordat wij dit eens geprobeerd hebben en een oplichter te pakken hadden, en daardoor nog meer ellende hebben gekregen, doe we alles zelf en alleen. Nu hebben we het dus zelf geregeld, maar helaas zijn bedrijven nog altijd schappelijker naar een instelling toe dan een particulier persoon die zijn ellende wil wegwerken. Nu nog 1 jaar erg moeilijk, vanaf volgend jaar juli zullen we ons koning te rijk voelen! Onze kinderen zullen dan allemaal zelf een paar setjes kleding mogen uitkiezen en een heerlijk groot ijsje mogen kopen! Daarna schroeven we ons geld voor boodschappen e.d. iets omhoog maar de rest gaat naar de spaarrekening. En dan hopelijk dat keer om van op vakantie te kunnen gaan in plaats van gebruiken om vaste lasten e.d. mee op te vangen.



110 euro per maand jeetje dat is weinig, sterkte
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Lisje  schreef op: 25-07-2013 16:40:01
Hier is het bezuinigen op kleding een beetje vanzelf gedaan. Voor meisjes tot en met maat 128 is er zoveel leuks te koop, heb  toen ook altijd veel gekocht, maar nu vind ik het een stuk moeilijker. Mijn dochter is inmiddels 11 (maat 146) en die vind ook echt heel weinig leuk, een beetje leuk is niet genoeg. We zijn zo blij als we wel iets leuks zien hahaha. Ze wil over een tijdje zelf kleding ontwerpen en maken, ze is dan ook heel creatief!!!  Voor mijn zoontje 7 is het ook makkelijk, vind dat nooit zo bijzonder die jongenskleding, dus genoeg = genoeg.
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Lisje  schreef op: 25-07-2013 16:40:21
gedaan=gegaan
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Gewoonano  schreef op: 25-07-2013 17:43:53
Spatje, dan krijgen we wel elke week een voedselpakket hoor van de kerk. Heel fijn! Zit toch elke week boter, brood en groente in. Het is heel moeilijk en bijna niet voor te stellen dat het te doen is voor dat geld, maar we hebben gewoon een strikt menu. Elke week hetzelfde, alleen op wisselende dagen. De oudste kan weleens bij een vriendin eten dus die is dan helemaal happy. Onze andere kinderen hebben autisme dus vinden het wel prima elke week hetzelfde. Wasmiddel doen we heel erg zuinig mee, waar we normaal 1 maand mee deden doen we nu minstens 3 maanden mee, en de was word schoon. Dus ik zal dat voort blijven zetten ook als de situatie weer beter is
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Minou  schreef op: 25-07-2013 17:47:23
voor jou meis


hier koop ik kleding via hier, pakketjes voor de meiden. Voor mezelf amber alleen laatst wel..was zoveel afgevallen dat alles te groot was  
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Spatje  schreef op: 25-07-2013 21:35:34
respect hoor
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Anmv3  schreef op: 25-07-2013 21:56:14
Petje af inderdaad..
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Mv2  schreef op: 25-07-2013 22:47:55
Voorheen trok in mijn pinpas echt te vaak maar mijn man heeft nu potjes gemaakt zo ook een pot voor de kleding. Elke 3 maanden zit er €750 in (op papier dan he, we leggen het niet contant thuis) en dat heb ik voor heel het gezin om kleding, schoenen, ondergoed ed te kopen. Dit werkt voor mij goed want dan heb ik een grens anders blijf ik maar uitgeven. De kasten vd kids liggen echt te vol en die van mij ook maar dat krijg je nu eenmaal als je in een winkel werkt..... ik heb me nu echt voorgenomen om pas te kopen als we het ook echt nodig hebben. Ik mag over dat bedrag heen gaan maar dan wordt dat in mindering gebracht het volgende kwartaal. Tot nu toe werkt het prima voor ons. 
 
Quote
RE: Nederlander bezuinigt op kleding
Gewoonano  schreef op: 25-07-2013 23:41:36
Dankjewel hoor meiden  
Mv2 wel heel handig bedacht van je man! En fijn dat het voor jullie werkt
 
Quote
Navigatie


Reageren op Nederlander bezuinigt op kleding
Naam
Bericht