Menu
 

Topic:

Kitten

Kolibrie  schreef op: 14-07-2013 22:10:47
Wij hebben vandaag een kitten opgehaald!! Echt zo leuk!! Ik wilde al heel lang graag een poes met zo'n mooie lange vacht! En nu kregen we gisteren ineens een envelopje van de ouders van mijn man "voor de vakantie" stond erop... Nu heb ik van mijn man eindelijk dat mooie poesje gekregen! Ze is 11 weken oud en zoooooo leuk! Ze ligt nu heerlijk op schoot te kroelen... Het is een kruising tussen een pers en een ragdoll en heeft dus geen platte neus (Gelukkig maar, dat vind ik niet zo mooi) ik ben zo blij met haar! Gelijk toen ik bij die mensen binnen kwam voelde het goed... En ze is hier nu een half uurtje en sprong gelijk bij me op schoot en ligt nu te slapen! Ik voel echt een klik met het poesje! En ben zooo blij!!! Nu nog een naam verzinnen, wel een beetje voor een dame! Iemand een idee? Ik zal morgen een foto plaatsen!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 11:47:28


Zo ligt ze al de hele morgen op mijn schoot! Niet op mijn broek letten, die moest ff open na mn ontbijt  niet dat ik veel had gegeten maar oke...
 
Quote
RE: Kitten
Dicha  schreef op: 15-07-2013 12:23:36
Wat ik hier altijd doe is voor alle zekerheid een klein beetje vlooienpoeder in de stofzuigerzak...
Vlooienspul werkt vrij vlot.. en kammen en kammen.. alles wat je eruit haalt is er weer 1 minder...
 
Quote
RE: Kitten
Mama Van Drie  schreef op: 15-07-2013 12:33:12
Stronghold hebben wij dus ook altijd, idd via de dierenarts.

Vlooien...ieuw......maar het spul moet zijn werk wel doen, als je weet en ziet dat ze dus vlooien heeft zou ik kammen, met een stuk zeep ernaast of zeepwater dan plak je ze er zo op vast als je er een hebt gevangen.
Waar kwam ze vandaan? veel katten daar?, lekker dan dat jullie een kitten met vlooien gekocht hebben, dat moeten die mensen toch ook weten of niet?
Ik zou dus veel kammen en ze vangen, weet niet of ze er helemaal onder zit of dat het een enkele is?

Mandje hoeft niet duur te zijn hoor, en katten zoeken zelf vaak wel een plek om te liggen idd.

Voer.....wat je zelf wilt maar ik zou sowieso geen nat voer gaan geven....daar kakken ze vreselijk goor van, ze stinken er meer van op de bak en hebben het helemaal niet nodig,.
Wat goed droog voer geven zoals Royal Canin, Hill's...dat soort voer...dan hebben ze alleen maar brokjes en krijgen toch alles wat ze nodig hebben, daarnaast kan je ze verwennen met andere dingetjes, er is genoeg te koop.
Je moet het natuurlijk zelf weten maar ik zou voor het betere voer gaan.

 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 12:38:57
Ja ze hadden vier volwassen katten en een hondje... Ze had haar wel gewassen voor ik haar kwam halen maar ja... Ze heeft nu stronghold in haar nekje en ben ff goed aan het stofzuigen etc... Een kam heb ik zo niet helaas... Die moet ik ff bestellen... Ik hoop maar dat ze gauw weg zijn... Straks ff dweilen met azijn... Schijnt ook te helpen...
 
Quote
RE: Kitten
Femke  schreef op: 15-07-2013 12:55:47
ik zou nooit een krappaal tweedehands overnemen, je zit ook met sproeien enzo, niewue uit de winkel zijn vaak behandeld met kaatekruid, catnip dan zei ze er helemaal verliefd op. 's winters kam ik de katten en vanaf het voorjaar krijgen ze pipetten bolfo gold, goedkoper als frontline en werkt idd veel beter, heb frontline en vorig jaar ook dezelfde werkzem stog in goedkopeer verpakking geprobeerd, werkte totaal niet, met bolfo gold wel...Oja vroeger kamde ik alleen, elke dag, maar heb er nu niet genoeg tijd meer voor, maar anders kun je het ook prima redden met elke dag kammen en goed stofzuigen.

Tjawij wonen dus op de boerderij en dieren worden hier dus nooit ingeent, dat doen boeren nu eenmaal niet met hun huisdieren.. maar meedere katten hier die ove de 15 gaan...denken we hihi
 
Quote
RE: Kitten
Beibi  schreef op: 15-07-2013 13:08:03
Hier ook purina one, onze dame eet ook wel whiskas, maar dat ruik ik ook aan de kattenbak 
Mooi dametje heb je hoor!! 
 
Quote
RE: Kitten
Femke  schreef op: 15-07-2013 13:13:23
oja hier gewoon c1000 huismerk brokken, eet zelf ook geen elke dag biefstuk, ze eten het graag  alles zit erin en ik heb een aardig cluppie gezonde katten, oja zodra ze wat ouder is zou ik overstappen op alleen brokken.  Daar zit alles in en bespaart je op latere leeftijd heel wat narcoses en behandelingen van de tanden, verder gaan katten ook dan altijd erg om vlees zeuren,  de bakjes brokken staan hier altijd gevuld, nooit geen gemekker. Krijgen wel regelmatig stukje kaas of worst, melk uitlikken, of een restje macaroni. Vlees vor katten is alleen maar bedacht voor de baasjes, katten die ook vlees eten, leven vaak daar vooral op en dan moet je echt gaan tandenpoetsen erbij wil je dat ze met 8-10 jaar nog tanden hebben...anders alleen brokken geven, dan kanuwen ze hun tanden schoon!!
 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 13:36:27
Goeie tips allemaal! Net gauw bij de supermarkt een fles azijn gehaald.... Ik heb eerst de poes uitegebreid gekamt, met een gewoon fijn kammetje... Maar ik haalde er niets geen vlooien uit... Helemaal geen een... Wel stof etc... Maar het kammetje ligt nu in de azijn te ontsmetten... Daarna de keuken uitgebreid gezogen etc... En gedweild met water en azijn, dat helpt tegen vlooien en eitjes etc las ik op internet... Straks is de woonkamer aan de beurt! Ik wil het echt grondig aanpakken want ik heb geen zin in een vlooienplaag!! Maar helemaal onder kan ze toch niet zitten? Dan had ik er toch minstens 1 moeten vinden... En ook al was de kam net niet dijn genoeg ofzo dan hadden ze toch wel naar boven moeten komen bij het kammen, maar echt niets ontdekt! Gelukkig!
 
Quote
RE: Kitten
Mb2  schreef op: 15-07-2013 13:45:49
Even een stukje vlooienband of een beetje vlooienpoeder in de stofzuiger. Mocht je een levende vlo opzuigen gaat hij daar wel dood
Hier krijgen mijn katten elke avond een heel klein beetje vlees uit blik. Verder brokjes. Geen problemen met gebit of iets. Ook de vorige kat kreeg op die manier te eten. Is zonder problemen 21 geworden.
Veel plezier met je poes! Heeft ze al een naam?
 
Quote
RE: Kitten
Mb2  schreef op: 15-07-2013 13:47:02

O, vlooien zoeken vaak de wat warmere plekjes op de poes op. Achter de oren, op de buik, in de lies enz.

 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 13:58:34
Ja daar heb ik allemaal uitgebreid zitten kammen... Maar niks gevonden... Ik heb geen vlooienpoeder in huis helaas... 
 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 14:05:13
De poes heeft nog geen naam... Ik zit te denken aan iets deftigs... maar weet het echt niet goed...
 
Quote
RE: Kitten
Ania  schreef op: 15-07-2013 14:09:50
Leuk kitten!

Als ik haar zo zie, vind ik haar een echte Therese, of Louise .
(En als roepnaam b.v. Tess of Wies.)
 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 14:28:03
Louise vind ik leuk thnx!
 
Quote
RE: Kitten
Ans Mv J.k.d  schreef op: 15-07-2013 14:30:58
Diva is wel een gepaste naam Gefeliciteerd met je aanwinst kolibri geniet ervan
 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 14:49:11
Ook leuk ja, ik schrijf ze allemaal op!

Volgens mij is ze moe!!
 
Quote
RE: Kitten
Nala  schreef op: 15-07-2013 15:25:16
Wat een droppie

Niet druk maken joh, komt allemaal goed, lekker van elkaar genieten

Eten kan je bij de dierenzaak halen, wel kitten voer nog.

Tegen de vlooien ben je de strijd al aangegaan, duurt alleen even voor ze uitgeroeid zijn (paar dagen) is dit spul ook voor de neetjes?? Anders blijven er vlooen komen.

Voor de krabpaal en je huis heb je speciale vlooienspray bij de dierenzaak, ook voor neetjes die zich lekker tussen de plinten en je laminaat (mocht je dat hebben ) nestelen.

Hier liggen de katten niet in een mandje maar op fleecedekentjes vinden ze heerlijk (mandjes gebruikten ze als kattenbak de draakjes)

Naam komt van zelf, onze laatste kat heeft ruim een week naamloos rondgelopen, vervolgens stoof ze weer eens voorbij, vloog tegen de muur op en spurte weer terug, waarop dochter zei " jeetje lijkt wel bliksem mcqueen" en dr naam Bliksem was een feit, en echt het is nog altijd een Bliksem

 
Quote
RE: Kitten
Saskia1980  schreef op: 15-07-2013 15:33:58
Wij hebben ook een kitten van nu 14 weken en daarnaast nog 2 volwassen katten. Ik geef hun Prins is net iets goedkoper dan Royal Canin maar net zo goed. En Frontline werkt hier ook niet, ik gebruik altijd Bolfo. 
Heel veel plezier met je kitten!
 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 16:40:42
Het helpt idd ook tegen de eitjes en larven... Die zijn ook gelijk uitgeroeid als het goed... En ook tegen oormijt etc... Gelukkig hebben we zeil dus geen kieren in de vloer... Alleen bij de plintjes dat wel... Maar heb gedweild met azijn dat zou helpen... ik hoop dat dit voldoende is... Ik was vandaag ook alle kleedjes en kussenslopen van beneden... Dan weet ik zeker dat het schoon is...
 
Quote
RE: Kitten
Dicha  schreef op: 15-07-2013 17:22:59
Het is een donker poesje dus ook vrij moeilijk te zien als er vlooien lopen.
Wat je kunt doen..is haar op een wit sloop zetten en goed kammen.. vaak zie je dan wel vlooienpoepjes (kleine zwarte bollentjes) vallen op het sloop.. of wat je dan ook gebruikt.. als het maar wit is..

Ik weet niet of er iemand rookt.. wat je ook kunt doen is een wit vloeitje pakken en die precies in het midden van de kam door de tanden van de kam duwen en dan kammen...dan is het ook beter te zien..
 
Quote
RE: Kitten
Dicha  schreef op: 15-07-2013 17:26:08
Wat bij kat en hond ook goed helpen tegen zowel vlooien als teken.. is iedere dag een klein beetje karnemelk..
Zuurgraad van de huid en bloed wordt zuurder en dat vinden vlooien niet lekker..
 
Quote
RE: Kitten
Dicha  schreef op: 15-07-2013 17:26:47
Als je dat wil proberen de 1e dagen even aanlengen met water.. zodat de maag er aan kan wennen
 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 17:48:09
Ik heb opzich hele goede ogen en ik dacht gisteren een vlo te hebben gezien... Nu vanmiddag nog eens uitgebreid gekamt... ben er welgeteld een tegen gekomen... Heb em per direct vermoord! En die stronghold zou toch voldoende moeten helpen nu? Ik denk dat ik nu geen andere maatregelen meer hoef te nemen toch? Ik dweil ook het huis met azijn daar gaan vlooien en eitjes ook dood van en goed stofzuigen... Meer kan ik denk ik niet doen op dit moment... Maar die vlo leefde dus vanmiddag nog wel terwijl ik vanmorgen om 9.00 die stronghold gebruikt heb... Hoe snel gaan die dingen dan dood?


 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 17:49:13
Die poepjes ben ik idd wel tegengekomen...  nou ja, ik weet het ook niet ik kan niet meer doen denk ik... 
 
Quote
RE: Kitten
Dicha  schreef op: 15-07-2013 18:37:49
Het duurt even voordat het spul goed werkt.. het moet in het lichaam opgenomen worden, denk een dag of 2 a 3..
Goed blijven kammen en stofzuigen...
 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 18:43:38
Oke thnx
 
Quote
RE: Kitten
Bepje  schreef op: 15-07-2013 20:03:20
Wat een liefje ! Misschien is een koninklijke naam dat wat ? Beatrix, Maxima die Marie die al eens genoemd is is ook leuk, Frederique, Antoinette of iets anders frans ?
 
Quote
RE: Kitten
Inky69  schreef op: 15-07-2013 20:08:06
- Trix
- Belle
- Paris
 
Quote
RE: Kitten
Dicha  schreef op: 15-07-2013 20:18:11
Lady
 
Quote
RE: Kitten
Kolibrie  schreef op: 15-07-2013 21:14:05
Thnx voor de leuke namen weer!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op Kitten
Naam
Bericht