Menu
 

Topic:

circus

Jen9  schreef op: 10-07-2013 14:15:33
Wat vinden jullie..

Er is hier circus.. t hele dorp gaat (zo ongeveer.. ;-)  

Wij niet, ik vind wilde dieren in die kleine hokken en die kunstjes moeten doen not done, en volkomen uit de tijd.
Die van mij mogen dus niet, ze vinden t jammer, maar snappen t wel...

Hoe denken jullie hier eigenlijk over?
 
Quote
Navigatie
RE: circus
Mie  schreef op: 10-07-2013 14:18:00
Ik ben t helemaal met je eens. En ook al vinden mijn kinderen het jammer, ze begrijpen wel dat we niet gaan.
( heb al moeite met diertjes in kooien bij de welkoop)
 
Quote
RE: circus
Bloemblaadje  schreef op: 10-07-2013 14:20:54
Ik denk daar hetzelfde over als jullie. Daar komt nog bij dat ik voor dat geld liever iets anders leuks doe.
Ik ben wel eens met de jongens naar een 'circus'  geweest en dat was toch een geldverspilling.....was gewoon de één of andere simpele voorstelling (met overigens alleen maar honden)
Nu stond er vorige week 1 met kamelen, paarden, zebra's, honden, lama's en een olifant. Inderdaad allemaal in te kleine ruimtes met te weinig beweging. Er zal vast goed voor ze worden gezorgd, maar in mijn ogen hoort ruimte daar ook bij. Wij zijn er niet heen geweest.
 
Quote
RE: circus
Mar80  schreef op: 10-07-2013 14:21:24
Hier komen ze ook deze zomer. Wij gaan ook niet. Behalve dat ik het heel zielig vind, vind ik het ook belachelijk duur en de medewerkers erg opdringerig.

 
Quote
RE: circus
Belske  schreef op: 10-07-2013 14:24:30
Hier gaan we ook nooit en wel om al de redenen die al zijn aangehaald. Vroeger ging oma met ze, maar ja... die wilde als jong meisje eigen liefst zelf weglopen met het circus... Vooral onze dochter heeft het moeilijk daarmee, vooral omdat het gezin van een close vriendinnetje geen circusvoorstelling wil missen. Helaas pindakaas, deze ouder gaat principieel niét.
 
Quote
RE: circus
Mirella  schreef op: 10-07-2013 14:30:22
Wij gaan niet, om dezelfde redenen. Wil niet betalen voor dieren die kunstjes moeten doen en slecht worden behandeld. Door te betalen houd je het ook in stand, naar mijn mening.
 
Quote
RE: circus
Mafkees  schreef op: 10-07-2013 14:40:50
met kerst zijn we geweest.
ik vond zelf de dieren vreselijk zielig, kon er wel om huilen!

maar de rest van de 3 uur durende show was geweldig!

ik ga zeker nog een keer. ik vind dat je een circus ook gezien moet hebben als kind , dus vandaar

als ik niet ga, stopt het niet, dus dan maar meekijken ....
 
Quote
RE: circus
Belske  schreef op: 10-07-2013 14:42:51

Quote MaFKeeS:
als ik niet ga, stopt het niet, dus dan maar meekijken ....



En zo verandert er nooit wat. Ga dan naar voorstellingen als van Cirque du Soleil, maar werk niet verder mee aan de uitbuiting van dieren.
 
Quote
RE: circus
Mafkees  schreef op: 10-07-2013 14:45:51
maar dat zal ook niet veranderen denk ik...het gaat al jaren zo. dan moet er actie gevoerd worden, maar gebeurd dat?

Cirque du Soleil , das pas truttig

ik denk dat het simpel is: wil je niet, dan ga je niet.
vind je het dan wel oke, dan ga je lekker wel

 
Quote
RE: circus
Belske  schreef op: 10-07-2013 14:49:48

Quote MaFKeeS:
maar dat zal ook niet veranderen denk ik...het gaat al jaren zo. dan moet er actie gevoerd worden, maar gebeurd dat? Cirque du Soleil , das pas truttig ik denk dat het simpel is: wil je niet, dan ga je niet. vind je het dan wel oke, dan ga je lekker wel



Nou spreek je jezelf toch tegen? Je kon wel huilen om de dieren, vond ze zielig... maar je gaat toch omdat je het wel OK vindt?...
Dan liever een trut.
 
Quote
RE: circus
Mafkees  schreef op: 10-07-2013 14:52:02
toet toet....

omdat ik het stukje met de dieren zielig vond mag ik niet meer naar het circus?

nogmaals; als je niet wil, ga je niet....maar dan kun je dierentuin ook wel overslaan.

het enige waarvoor ik het zielig vind is mn bankrekening, niet normaal wat die kaarten kosten!
 
Quote
RE: circus
Nina1  schreef op: 10-07-2013 15:03:12
ik ga wel. die dieren weten niet beter, zijn vaak in gevangenschap geboren en ze worden prima verzorgd hoor! en ze zitten echt niet altijd in een krap hokje hoor. tenminsten hier niet.

vorige week nog een prachtige show met krokodillen, spinnen en slangen gezien. echt super mooi. je kon gewoon zien dat die man van zijn beesten houdt! hij ging er ook heel respectvol mee om. en deze beesten zijn niet in het wild geboren maar in gevangenschap.

maar vraagje: jullie gaan ook nooit naar een dierentuin dan of naar het dolfinarium of naar paardendressuurwedstrijden......
(of nu in spanje naar het stierenvechten....daar ben ik dus wel op tegen!!)
 
Quote
RE: circus
Wanouk  schreef op: 10-07-2013 15:05:42
Ben het eigenlijk wel met Mafkees eens. 
Het circus is vaak 20% dierenacts, en de rest is zonder dieren.
Ik vind het ook zielig, wanneer het gaat om de ' grote ' dieren, zoals olifanten of leeuwen/tijgers oid.
Het andere vee vind ik dan weer minder zielig, zoals zebra's of kamelen. Die hebben vaak wel de ruimte, omdat ze niet gevaarlijk zijn voor de omgeving.
(let even op, ik schrijf Minder Zielig!!!, dus niet dat het oke is!)

Ik ga dus wel naar het circus, voor de kinderen, omdat ze het zo leuk vinden.
Ik ben geen wereldverbeteraar, zit niet in me helaas, en ik denk ook niet dat het veel uitmaakt voor de dieren wanneer ik wel of niet naar een circus ga.

Wanneer ik zelf mag kiezen, ga ik liever naar Cirque du Soleil (haha, vind ik dus niet truttig ) maar mijn kids vinden daar geen bal aan.


 
Quote
RE: circus
Jen9  schreef op: 10-07-2013 15:09:55
Natuurlijk houd je t in stand door te gaan.
Stierenvechten? nee natuurlijk niet, heb ik allerlei acties voor gevoerd. Dolfinarium.. nee, doe ik ook niet.

De hokjes zijn echt veel te klein, ze worden erg veel en ver vervoerd, is echt niet goed.

Dierentuinen heb ik geen bezwaar tegen, die hebben goede fokprogramma's waardoor er species in stand worden gehouden, ze hoeven geen kunstjes te doen..., en ze worden niet om de 2 a 3 dagen in een caravan gestopt om weer kilometers te rijden...

Met truttig heb ik geen moeite, met dierenleed wel. Mijn kinderen mogen dan ook niet. Zou ook raar zijn, zij controleren elke verpakking kip of t geen plofkip is.. prima, dan ook geen circus.. ;-)  

Een circus zonder dierern.. prima, dan gaan we!

)O, en opa en oma mogen ze ook niet meenemen... mijn ouders doen t om dezelfde reden niet trouwens, schoonouders wilden ze een keer meenemen, maar heb netjes uitgelegd dat ik dat niet wilde en waarom) ieder voor zich hoor, en t is prima dat je gaat. Maar die beesten hebben t echt niet goed...
 
Quote
RE: circus
Jen9  schreef op: 10-07-2013 15:16:22
Net even gekeken op vermaakzonderdieren.nl   en ik schrik wel zeg.... Blij dat ik niet ga. Olifanten worden in circussen met olifantenhaken op hun plaats gezet, met oefenen en in t hok krijgen.. als leek zie je die plkken niet, maar als je die foto;s ziet...  Dat doen ze in dierentuinen niet.
 
Quote
RE: circus
Dan Maar Zo  schreef op: 10-07-2013 15:18:58
dan kunnen jullie ook allemaal geen kippevlees meer eten,varkensvlees enz enz die dieren zitten ook hun hele leven in een teklein hok en worden slecht verzorgd...
 
Quote
RE: circus
Jen9  schreef op: 10-07-2013 15:20:24
Lees mijn vorige bericht maar.. En ook al let ik daar wel op, ik vind t nogal een verschil of je beesten fokt om te eten of te dienen als vermaak. Eten heb je nodig, dierenvermaak niet....
 
Quote
RE: circus
Nina1  schreef op: 10-07-2013 15:21:04

Quote :
Net even gekeken op vermaakzonderdieren.nl   en ik schrik wel zeg.... Blij dat ik niet ga. Olifanten worden in circussen met olifantenhaken op hun plaats gezet, met oefenen en in t hok krijgen.. als leek zie je die plkken niet, maar als je die foto;s ziet...  Dat doen ze in dierentuinen niet.


op deze sites staan vaak ook onwaarheden he. dat is het nadeel van internet.
ik zou zeggen, ga eens kijken hoe de dieren erbij staan in het circus in je dorp. praat eens met de mensen van het circus.
dan krijg je een ander beeld van ze hoor.

en in de dierentuin zijn dieren gefokt. komen niet uit het wild. dat is waar
maar in het circus zijn de dieren ook in gevangenschap geboren hoor. (bij de meeste circussen zo) dus die kunnen ook niet terug, die hebben nooit geleerd om in het wild te leven
 
Quote
RE: circus
Jen9  schreef op: 10-07-2013 15:23:16
Nee, juist niet, ik kende t meeste al wel, en ik moet zeggen t klopt met wat ik weet.

Ik ben al een paar keer wezen kijken en schrik me elke keer weer wezenloos (klein dorp, dis ik kom er vaak langs..) Verschrikkelijk. Ben blij dat steeds meer landen t verbieden, maar Nederland loopt weer eens hopeloos achter.

Dieren kunnen niet terug in t wild, maar instinct hebben ze wel, daar kunnen ze in een dierentuin van alles mee, in t circus absoluut niet.
 
Quote
RE: circus
Dan Maar Zo  schreef op: 10-07-2013 15:25:10
en paarden in de manege dan die 4 uur lopen met een hobbelende beginner op hun rug keer op keer hetzelfde rondje...en wat gebeurd er met de dieren als niemand meer naar t circus gaat...en sorry ik vind dat er veelste veel dieren worden afgemaakt voor consumptie,dus eigenlijk zou iedereen gewoon nog maar 1x per week vlees moeten eten willen we dat terug dringen...
 
Quote
RE: circus
Belske  schreef op: 10-07-2013 15:25:48

Quote jen9:
Dierentuinen heb ik geen bezwaar tegen, die hebben goede fokprogramma's waardoor er species in stand worden gehouden, ze hoeven geen kunstjes te doen..., en ze worden niet om de 2 a 3 dagen in een caravan gestopt om weer kilometers te rijden...



Dat is ook de reden dat wij wél naar de dierentuin gaan. Planckendael in Muizen bij Mechelen is onze favoriet. Toen de kinderen jonger waren hadden we een abonnement hier. Als je ziet hoeveel er wordt geïnvesteerd in goeie leefomstandigheden voor deze dieren, hoeveel zorg er wordt besteed aan gezondheidsprogramma's en hoe het fokbeleid werkt, en je kijkt dan naar het circus, dan is de vergelijking heel snel gemaakt.

In vroegere dagen kwamen uitgerangeerde, totaal gek gemaakte circusdieren terecht in dierentuinen. Als ze geluk hadden. In het boek over de geschiedenis van de Antwerpse Zoo kan je daarover lezen. De begindagen van de dierentuinen zijn ook geen toonbeeld van diervriendelijkheid, maar het besef is met de jaren gegroeid dat er op een andere manier met dieren dient omgegaan te worden. Helaas zijn er nog steeds mensen die denken dat dieren gebruiksvoorwerpen zijn (zie diverse topics op dit forum).

En nou staak ik mijn betoog, mijn punt is gemaakt.
 
Quote
RE: circus
Jen9  schreef op: 10-07-2013 15:29:45
Mee eens dan maar zo.. dus eten wij ook veel minder vlees, en biologisch.. Maar omdat t 1 bestaat hoeft t ander toch ook niet gelijk te mogen, vind ik altijd apart.

Voedsel vind ik idd wat anders dan vermaak... Heb ook totaal geen problemen met vlees eten an sich.


dieren die kunstjes doen, en in carvans worden vervoerd (denk bijv. eens aan de giraffennekken...), nee hoor, zo duidelijk als t maar zijn kan.
Mijn punt is ook gemaakt, ik staak ook... ;-)
 
Quote
RE: circus
Femke  schreef op: 10-07-2013 19:11:38
ik ga ook niet, heb het de kids uitgelegd waarom en die willen nu ook niet meer. Vorig jaar voor het eerst naar het dolfinarium geweest, maar daar bekroop me ook echt dat gevoel van wat doe ik hier die beesten de trucjes voor onze neus doen...daar gaan we dus ook niet meer heen. In de meeste dierentuinen heb ik geen last van datgevoel, tegenwoordig dan, vroeger vond ik dat ook niet leuk, al die dieren tussen het beton. Maar toch vind ik het ook wel hypocriet als je naar de bioindustrie kijkt...kunnen (en willen)hier niet altijd bio vlees betalen...
 
Quote
RE: circus
Alice  schreef op: 10-07-2013 20:28:24

Quote jen9:
Lees mijn vorige bericht maar.. En ook al let ik daar wel op, ik vind t nogal een verschil of je beesten fokt om te eten of te dienen als vermaak. Eten heb je nodig, dierenvermaak niet....



Eten wel, vlees niet.. 

Maar ok.. ik snap beide standpunten en ik vind niet dat je geen vlees meer mag eten omdat je niet naar het circus gaat. Maar de bio-industrie is op zijn minst even erg, zo niet nog erger. De circusdieren.. het is triest.. maar het gaat om een beperkt aantal dieren. De bio-industrie is gigantisch en daar werken wij allemaal aan mee. Velen kopen liever goedkope rotzooi dan duur biovlees en maken zich nog geen minuut druk om het leven wat hetgeen op hun bord gehad heeft, als je dan wel opkomt voor een circusdier of de hond van de buren, dan vind ik dat zeker hypocriet. 
 
Quote
RE: circus
Jen9  schreef op: 10-07-2013 20:30:03
Dat snap ik....
 
Quote
RE: circus
Sammy  schreef op: 10-07-2013 20:31:14

Quote MaFKeeS:
Cirque du Soleil , das pas truttig



Ik heb inmiddels meerdere shows van Cirque du Soleil gezien, maar dat is alles behalve truttig hoor. Maar smaken mogen verschillen.
 
Quote
RE: circus
Mafkees  schreef op: 10-07-2013 20:37:29

Quote Sammy:
[...]

Ik heb inmiddels meerdere shows van Cirque du Soleil gezien, maar dat is alles behalve truttig hoor. Maar smaken mogen verschillen.



gelukkig maar! anders konden ze dat circus ook wel opdoeken
 
Quote
RE: circus
Anna28  schreef op: 10-07-2013 23:38:32
Ik ga niet naar het circus, om dezelfde redenen als de meesten hier. Dieren horen geen kunstjes te doen, dat is tegen hun natuur. Over dolfijnen kan ik dat niet zeggen, omdat uit onderzoeken is gebleken dat de dieren wel veel plezier lijken te hebben in hun 'werk'. Dus daar heb ik niet echt een mening over. 

Ben 3 jaar geleden voor t eerst in een circus geweest en tranen over mn wangen toen ik zag wat de dieren moesten doen onder dwang. Nu ben ik wel behoorlijk gevoelig als t dieren aangaat, maar vond sommige acties niet kunnen. Waarom zou een kleine pony op de rug van een grotere pony gaan staan?? zulke dingen. Of olifanten die gaan zitten op hun kont... zo tegen de natuur in allemaal! 
Dus ik ga nooit meer. 

Dierentuinen bezoek ik wel. Vooral diegene die zich inzetten voor een goede leefomgeving. Ben vorige maand naar Gayazoo geweest en wat een prachtige dierentuin is dat! 

Cirque de Soleil zou ik graaaaag een keer naar toe willen! Vind dat zo fascinerend!
 
Quote
Navigatie


Reageren op circus
Naam
Bericht