Menu
 

Topic:

Verstandskies

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 08-07-2013 20:55:08
Mijn verstandskies komt rechts in mijn onderkaar erdoor. Aan beiden kanten boven zonder problemen.
Maar nu heb ik toch een last. Wang en kiezen aan die kant. Net een soort van verdrukking, ik denk ook dat er een plaats gebrek is. Ik ben natuurlijk geen tandarts, maar wat ik zo kan zien . Het is er rood, pijnlijk als ik eraan kom en als ik mijn kaak op elkaar heb.

Is het normaal bij een doorkomende verstandskies dat het pijn doet? Ik zit nu aan de Advil en echt helpen doet het ook niet. Niet dat ik straks een afspraak maak bij de tandarts voor niks. Ik maak al jaren geen foto;s van mijn gebit. Dus heb geen idee hoe mijn verstandskiezen erin zitten. Bij mijn partner kon je ze overdwars zien zitten...

 Hoelang wacht je af? Ik heb nog nooit iets gehad maar ik ben zo ontzettend bang voor de tandarts.
 
Quote
Navigatie
RE: Verstandskies
Femke  schreef op: 08-07-2013 20:59:08
Tja hier kwamen ze zonder problemen gewoon door..geen pijnklachten ofzo erbij...klinkt toch niet helemaal goed, rood dik en pijnlijk...kun je niet gewoon even met de assistente overleggen..
 
Quote
RE: Verstandskies
Jen9  schreef op: 08-07-2013 21:07:26
Ik had er 6 , alle 6 weggesneden, geen plek.. en man, wat had ik een pijn.. om t weekend door te komen (operatie stond na t weekend gepland) zette de arts er een spuit in, enorm, maar wat was ik opgelucht.. Er was dus een ontsteking bij gekomen..

Om dat voor te zijn raad ik je aan direct morgen te bellen... (het eruit snijden was een fluitje van een cent, moest alleen 2 weken vloeibaar eten.. ik ken alle toetjes... ;-)  
 
Quote
RE: Verstandskies
Misbren  schreef op: 08-07-2013 21:10:12
Op mijn 19e 1 verstandskies gekregen en er meteen uit laten snijden bij de kaakchirurg (verdoving werkt niet zo goed bij mij)
Ik kan me nog heugen dat het verschikkelijk pijn deed toen die door kwam, stond op mijn kop an de pijn.
Maar goed, ik was toen 19, nu kan ik pijn beter verdragen na 3 kinderen haha.
Ik zou gewoon de tandarts bellen en de situatie uitleggen, die heeft dit vast wel eerder gehoord en kan vast wel de boel inschatten over de telefoon.
Als die vind dat het de moeite waard is om een afspraak te maken doe je dat.
Als die dat niet nodig vind heb je tenminste informatie ingewonnen door te bellen.
Sterkte
 
Quote
RE: Verstandskies
Deborah Mv ...  schreef op: 08-07-2013 21:10:56

Maar wij gaan ook nog op vakantie. Ik heb echt geen zin om met vloeibaar voedsel op vakantie te gaan.
Schijnt wel wat pittiger te zijn als een normale kies trekken. Daarnaast laat ik echt niet zomaar in mijn mond snijden bij mijn positieven...


Dat ding voelt echt verziekt aan, voorgevoel.

Jen9 ik neem het nu wel serieus...

 
Quote
RE: Verstandskies
Jen9  schreef op: 08-07-2013 21:12:29
Ik had echt geen keuze.. liep te janken van de pijn... en ik ben niet zo'n pieperd.... 
Daarom nu gaan, met een ontsteking ben je nog verder van huis....
 
Quote
RE: Verstandskies
Jen9  schreef op: 08-07-2013 21:13:09
Met nu bedoel ik morgen uiteraard.. ;-)
 
Quote
RE: Verstandskies
Mamami  schreef op: 08-07-2013 21:21:44
Als er iets ontstoken is wil je echt niet op vakantie gaan. Kiespijn kan je hele vakantie verzieken. Kortom hoe bang je ook bent, morgen even bellen. Ik heb allebei mijn verstandskiezen eruit laten halen (allebei onder). De een door de tandarts, de ander door de kaakchirurg, een dag of 2-3 is het niet fijn daarna prima te doen. Ik kan me niet herinneren dat ik 2 weken vloeibaar heb gegeten.
 
Quote
RE: Verstandskies
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 08-07-2013 21:23:25
Ik  ga nu maar spoelen. En morgen toch echt bellen. Dit gevoel kan ik ook niet weg stoppen. Fijne vakantie.

 
Quote
RE: Verstandskies
Jen9  schreef op: 08-07-2013 21:24:47
Mamami, bij mij was t dan ook een hele operatie, mocht ook 2 weken de deur niet uit zonder sjaal voor mijn mond.. heel charmant..  Maar wat was ik blij dat die 6 (ook dat nog haha) dingen eruit waren.. Ik wil dus alleen maar zeggen, wacht niet te lang om erger te voorkomen... Met een beetje mazzel ben je zo klaar en zit je idd maar 3 dagen vloeibaar.... of 2.. of wie weet zijn de technieken zo verbeterd en is t helemaal zo gepiept.. Maar zo op vakantie, dat wil je niet....
 
Quote
RE: Verstandskies
Misbren  schreef op: 08-07-2013 21:33:14
Ik hoefte toen alleen maar de dag van het er uit snijden vloeibaar te eten, daarna niet meer.
Niet dat ik dan meteen krackers mocht eten maar wel gewoon aardappels groente en vlees.
Ik had er geen ontsteking achter zitten trouwens.
 
Quote
RE: Verstandskies
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 08-07-2013 21:34:03
Bij schoonzusje was het ook een hel ervaring. Ik ga morgen gewoon even bellen.
Anders gewoon even laten kijken. Dan heb ik ook een idee. Ik moet wel actie ondernemen anders heb ik helemaal een dikke kaak voor de vakantie.

Jen 9 jij had wel pech met wel 6 stuks. Wat balen!
 
Quote
RE: Verstandskies
Jen9  schreef op: 08-07-2013 21:35:27
Helaas was er een wachtlijst voor in die tijd,daardoor ontsteking, en ik had er 6, dus nog minder ruimte, maar daarom zeg ik ook.. zo'n vaart hoeft t helemaal niet te lopen, maar dus wel op tijd gaan.. anders wordt t er zeker niet beter op (als dat t is he, misschien is t wel gewoon pijn van een doorkomende kies, kidneren hebben er niet voor niets zo'n last van...)
 
Quote
RE: Verstandskies
Jen9  schreef op: 08-07-2013 21:36:23
Trouwens, geen hel-ervaring, echt niet, je bent goed verdoofd...
 
Quote
RE: Verstandskies
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 08-07-2013 21:37:30
Hier zijn er ook vaak wachtlijsten. Vreselijk toch... Is eigenlijk wel een soort van spoedgeval. Zeker als je ontstekingen kunt krijgen.

 
Quote
RE: Verstandskies
Jen9  schreef op: 08-07-2013 21:38:43
wacht nou maar af.... heb je geen chamodent of dentonox ofzo in huis.. wie weet helpt t....  Misschien alvast ibuprofen oid slikken tegen een eventuele ontsteking (en de pijn uiteraard.)
 
Quote
RE: Verstandskies
Anon  schreef op: 08-07-2013 22:14:50
Die van mij zijn er ook uitgesneden. Ze zaten bij mij onder de een na laatste kies en probeerden er toch uit te komen. Eruit snijden was de enige optie. Ik mocht de volgende dag ook gewoon weer eten. Nadeel was alleen dat ze me kaak hebben ontwricht door een te grote klem te plaatsen. Mijn wang was pimpelpaars en het heeft flink pijn gedaan.
 
Quote
RE: Verstandskies
Made  schreef op: 08-07-2013 22:35:38
het doorkomen van verstandskiezen doet bij mij enooorm veel pijn en heb best hoge pijngrens.
Trekken vond ik een eitje, zou dat haast zonder verdoving nog wel durven
 
Quote
RE: Verstandskies
Made  schreef op: 08-07-2013 22:37:21
je kunt trouwens snel daarna alweer eten...alleen uitkijken met bv draadjesvlees, blijft er zo irritant in hangen...sterkte meis
 
Quote
RE: Verstandskies
Bettie  schreef op: 08-07-2013 22:40:50
Hier zijn ook alle verstandskiezen door de kaakchirurg weggesneden. Niet allemaal tegelijk. 

Eerlijk=eerlijk....zit nu ruim 12 jaar na het trekken van de laatste nog steeds te wachten op de pijn die moet gaan komen. Kreeg voor ruim een week zware diclofenac en 600mg ibuprofen bruis mee. Heb het kunnen redden met 3 gewone paramolletjes.

De eerste 24 uur wat napijn én geen vast voedsel gegeten én goed gekoeld met een zakje bevroren doperwten. (tip van de chirurg)
 
Quote
RE: Verstandskies
Mammie  schreef op: 08-07-2013 22:55:13
whhaaa ik heb het ook gehad...wat een pijn dat ''ruimtegebrek/doorkomen'' heb anderhalve week pijn gehad en toe was het verdwenen....maar poeh.......rood...dik....pijn als je er aan kwam...mond niet ver open kunnen doen.....iiieeeeehhhhh....
 
Quote
RE: Verstandskies
Patricia2211  schreef op: 08-07-2013 23:40:57
ik had ze boven al vanaf mijn 14e ofzo. zijn eruit getrokken op mijn 17e of 18e, toen ze bijde ontstoken waren (en dat deed echt zeer!).
onder zijn ze nooit doorgekomen, maar de tandarts heeft met de bovenste 2 trekken foto's gemaakt van de onderste, en daarvoor toen meteen aan afspraak gemaakt om ze eruit te laten snijden. dit heeft de tandarts zelf gedaan gewoon met verdoving.
1 daarvan was lastig eruit te krijgen, zat helemaal ingekapseld, maar al met al moet ik eerlijk zijn dat ik van alleen die een beetje last heb gehad, omdat ze hem er best lastig uitkregen. had aan die kant ook een beetje een dikke kaak. maar had van de tandarts uit voorzorg naproxen gekregen en weinig last gehad daarna. ja een blauwe plek gevoel aan de dikke kant. maar geen stekende of gekke pijnen.
na de 2 die boven getrokken zijn at ik 1 dag vloeibaar en daarna weer gewoon, alleen daarna goed spoelen omdat er anders eten in de gaatjes/kuiltjes gaat zitten.
die onder eruit gesneden zijn zaten hechtingen in, ook 1 dag vloeibaar en daarna weer gewoon gegeten.4

als het echt ontstoken raakt kun je beter actie ondernemen... mijn vriend deed dat niet (extreem bang voor tandarts) en die heeft geluk gehad dat hij het nu nog na kan vertellen
 
Quote
Navigatie


Reageren op Verstandskies
Naam
Bericht