Menu
 

Topic:

Ik word gek van mijn buren

Ffzo  schreef op: 07-07-2013 15:32:55
ja ik weet best, het is warm, dus iedereen is buiten, kinderen hebben lol met een zwembad. Iets over verdraagzaamheid enz...

Maar ik word stapelgek van mijn (turkse) buren. Ze hebben 3 kinderen die tot een uur of 23.00 buiten spelen (leeftijd 4 tot 10). Ze gillen zo hard en spelen zo luidruchtig dat mijn kinderen er gewoon last van hebben en ergens anders in huis slapen. Vanmorgen om 08.00 al weer wakker omdat de buurkinderen in het zwembad zitten. Vanaf die tijd is het ANNEEEEEEEEEEE aan een stuk door, gillen, huilen, krijsen. Ik ben van ellende naar binnen gevlucht, we kunnen elkaar niet eens verstaan. Het is echt verschrikkelijk en geloof me ik ben best wat gewend en over het algemeen heel geduldig en verdraagzaam.Ben blij dat ik straks een paar weken naar de camping vertrek.
 
De moeder is alleen thuis en doet de deur niet open dus aanspreken heeft geen zin. Ze verstaat geen woord nederlands helaas.

In de rij achter ons (dus ver bij mijn buren vandaan) werd een buurman het net zo zat dat hij woest op de poort stond te bonken dat ze moesten stoppen met dat gegil en gekrijs. Het is heel even stil geweest maar het begint weer van voren af aan.
 
Quote
Navigatie
RE: Ik word gek van mijn buren
Nelia  schreef op: 09-07-2016 09:01:21
Oud topic, maar op zich wel een onderwerp dat nu weer speelt. Bij huilen en gillen haal ik de kinderen naar binnen. Vreselijk is dat. Weet nog van jaren geleden dat ik nog geen kinderen had. Kwam je thuis na een werkdag, even lekker zitten in de tuin... Helaas, buurkinderen aan het eind van de dag met kort lontje en ontzettend hard gillen/krijsen. Dit wil ik mijn buren niet aandoen dacht ik toen. Gelukkig nu, ben verhuisd, een aardig grote tuin en maar aan één kant buren, geen achterburen. Wel buurkinderen die af en toe aardig stemverheffing gebruiken, maar kan het nu iets beter hebben dan toen.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Joltje  schreef op: 10-07-2016 09:48:16
Bij ons speelt dit nu ook. Geen buitenlands gezin oid, maar de overburen die gisteren rond de klok van 8 in de ochtend de grootste ruzie hadden . En in het weekend bij goed weer in alle vroegte  ( rond de klok van 7)  met kind buiten zijn. waar het kind de grootste lol heeft ( dat is natuurlijk leuk) maar dan enorm schreeuwt en gilt.  Op de zaterdag kan ik dat nog wel hebben, maar als ik vrij heb op zondag ( eens in de twee weken) dan ben ik niet blij....Die kleine meid maakt een geluid alsof er 4 kinderen in die tuin zijn ...  

 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Cindy Mv F&f  schreef op: 10-07-2016 09:58:58
Ja maar ik denk dat het vaak voor de ouders ook moeilijk is. 

Het is nu 10.00 en heb de jongste al regelmatig moeten temperen qua schreeuwen, moet ik dan maar binnen blijven met de deur dicht?  Hier staat banaf 11 dehele dag de zon op dakterras dus dan hou ik ze meestal al binnen qua warmte,het is dan niet uit te houden. Dus deze tijd is ideaal. En meestal na 16.00 gaat de deur weer open 
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Jill  schreef op: 10-07-2016 11:30:12
Ik heb het idee dat mensen tegenwoordig veel minder dan vroeger rekening houden met elkaar.
Hier was er donderdagavond een bbq in de straat (aflsuiting sport seizoen): kinderen uit groep 3 en 4 liepen om 23 uur nog buiten (dag erna gewone schooldag) en die kinderen zijn natuurlijk niet zo stil....
Mijn kinderen kunnen dan niet slapen door het geschreeuw van buiten. Ik denk dan: ouders, spreek je kinderen even aan. Je hoort ze zelf toch ook?

Gisteravond weer een bbq in  de straat. Vannacht om 2 uur nog kleine kinderen op straat, rennen en gillen. Ik vind het niet normaal. En hier wonen alleen autochtonen, dus het is echt niet iets wat alleen bij andere culturen speelt.
Ik vind het heel jammer en eigenlijk ook heel verdrietig dat mensen zo weinig rekening houden met elkaar. Ik maak me soms grote zorgen over waar het heen gaat met de maatschappij.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Smvn&d  schreef op: 10-07-2016 16:37:06
Nou ik hou weinig rekening meer met mijn buren hoor, als ze hier met zijn 6e in het zwembad zitten dan gillen ze heel wat af, en ik vind het prima, het zijn kinderen.
Na een half uur trap ik ze toch weer mijn tuin uit dus het is 1 half uurtje... En geluk ermee, ga echt niet vanwege de buren de hele tijd sssttt roepen.

Dat deed ik wel, de eerste 2 jaar dat we hier woonde, vooral mijn buurman is een onwijze zeikerd en smijt de deur al dicht als ze 2 minuten met waterballonnen spelen en ja dan gillen ze als er 1 op ze komt.

Mijn kinderen zitten van half 9 tot half 3 op school, dus ze gaan pas na half 3 naar buiten, en voor 6 uur weer naar binnen, en ze doen het er maar lekker mee.

Als hun eigen klein kinderen er zijn, dan gillen ze de hele tent bij elkaar, word niks van gezegd, dus waarom moeten mijn kinderen muisje spelen dan? 
En dan krijst dat kind ook nog eens de halve nacht. toen ik nog de hele dag ssstttt liep was dat nog een baby, maar nu maakt dat meisje onwijs veel herrie, en nu is het ineens wel goed, terwijl toen dat nog niet zo was ze altijd liepen te zuchten.
Buurman is deels doof en de tv daar staat zo hard dat ik hem door de muren hoor met mijn eigen tv aan. Maar dat moet allemaal maar wel oke zijn.
En vind ik ook oke, ik heb er geen last van, heb ook geen last van hun gillende kleinkinderen, ik ben echt heel makkelijk, maar kom niet bij mij zeuren als mijn kinderen even herrie maken of lol hebben met vriendjes. 

En het zijn verder super lieve mensen hoor, ook goed contact mee verder, alleen ze zijn oud, allang uit de kinderen, en veel minder tollerant. Althans de buurman vooral, die is zo snel geirriteerd gewoon. Zelfs de buurvrouw hoor ik weleens tegen hem zeggen dat hij niet zo moeilijk moet doen.
Hij zegt soms weleens 'gaan ze nou nog niet naar bed?' en dan is het pas half 6 ofzo pfff... terwijl hij weet dat ze hier altijd stipt om half 7 in bed liggen (buurvrouw zegt juist weer altijd dat ze dat zo knap vind haha)

Naja hoe dan ook, ik ga niet meer moeilijk doen en proberen ze muisstil te houden, gekrijs enzo hoef ik zelf ook niet aan mijn kop dus dat sta ik sowieso niet toe, maar ff een half uurtje waterlol met gegil, nee ik maak me daar niet meer druk om. 
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Smvn&d  schreef op: 10-07-2016 16:40:53
ik denk trouwens dat het niet is dat mensen tegenwoordig minder rekening met elkaar houden, maar minder van elkaar kunnen hebben.
Vroeger speelde iedereen met iedereen, of je had op de parkeerplaats een zwembad staan, en je zat als buren gezellig bij elkaar.

tegenwoordig is het alleen nog maar ik ik ik, en boeit het mensen alleen nog waar zij zelf last van hebben. Mensen zonder kinderen vinden die kinder geluiden vreselijk (tot ze zelf kinderen krijgen, dan is het geen probleem meer) en mensen kennen elkaar niet meer, en praten niet meer met elkaar.
Van mensen die je kent kan je gewoon veel meer hebben. Ik irriteer me ook aan 2 kinderen hier van buren, omdat ik een hekel aan het betreffende gezin heb, als mijn andere buurkindjes van bevriende buren hetzelfde doen dan irriteerd het mij niet.
Zo is het gewoon, als je elkaar niet kent of niet mag dan kan je minder hebben.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
-claudia-  schreef op: 10-07-2016 17:00:49


nee ik denk beide...weinig van elkaar kunnen hebben, maar ook zeker minder rekening houden met elkaar...

Ik vind ook dat je in het weekend gewoon beetje rekening moet houden met niet te vroeg naar buiten...mensen willen uitrusten in het weekend. Ik heb ook mijn jaren gehad dat ik om 6 uur beneden zat met die kleine en bleef ook gewoon lekker binnen totdat het een normale tijd was...en nu die van mij groot is, wil ik ook graag in het weekend kunnen uitslapen..mag het misschien na 10,5 jaar?! In vakanties idem dito

Ik vind het niet normaal als ik bijv om 7.00 wakker word van schreeuwende buurtkinderen..vanaf 9.00/9.30 oke...je moet met elkaar rekening houden toch, komt van beide kanten...
Mijn docher is met warm weer inderdaad nog buiten savonds..maar nu hier jongere kinderen wonen, laat ik haar zeker niet voor op de plaats voetballen hoor...dan gewoon lekker ff binnen spelen of nog even samen kwarterspel oid in de achtertuin. Maar hoe fijn zou het zijn, als anderen dan ook eens andersom denken...toen ze klein was, moest ik al rekening houden met jan en alleman..nu ze groter is en er weer kleinere kinderen worden ook.....uhhhh..misschien allemaal rekening houden met elkaar????!!! Ik merk zelf hier tenminste in de buurt..dat het aardig eenzijdig is...jammer
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Smvn&d  schreef op: 10-07-2016 18:39:56
Maar waarom alleen in het weekend?
Zijn ook mensen die in het weekend werken of nachtdienst hebben doordeweeks.
Dan moet je ze dus altijd stil houden.

Hier is de regel vanaf 10 uur naar buiten.
Maar ik word door de weeks vaak zat wakker met kinderen die schreeuwend naar school gaan.
En dat bedoel ik met mensen denken alleen maar aan wat ze zelf irritant vinden. Iets wat ze zelf doen is niet irritant maar wat andere doen wel.
Je maakt het jezelf makkelijker als je je gewoon niet zo snel irriteerd. Want het helpt niet en je zult zien dat je er dan meteen minder last van heb.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Ann  schreef op: 09-08-2016 20:34:51
Hoiii hier Nederlandse buren met 2 kinderen van 4 en 7 jaar.
Deze kinderen mogen van hun ouders tot 22.30 of zelfs later in de tuin spelen. Voetballen gillen fietsen rennen huilen krijsen om gek van te worden.
Mijn dochter van 2 gaat om 7 u naar bed vaak moet ik dit uitstellen vanwege de buurkinderen. Ik erger me er groen en geel aan. 
Ik weet dat het niet normaal is maar voor hun blijkbaar wel. Heb er al een paar keer wat van gezegt maar het gaat het ene oor in en het andere oor uit. Pfff je wordt geleefd. 
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Boterbloem  schreef op: 09-08-2016 21:22:59

Quote Smvn&d:


tegenwoordig is het alleen nog maar ik ik ik, en boeit het mensen alleen nog waar zij zelf last van hebben. Mensen zonder kinderen vinden die kinder geluiden vreselijk (tot ze zelf kinderen krijgen, dan is het geen probleem meer) en mensen kennen elkaar niet meer, en praten niet meer met elkaar.



Oooh wat herkenbaar!
Best wel wat te horen gekregen van onze buren,
nu hebben ze er zelf 1 die regelmatig de deuren achter elkaar blijft dichtslaan, tegen muren bonkt, krijst in de achtertuin en ik denk dat ze nu ook niet meer denken dat het aan de opvoeding ligt ;-)
Prima buren hoor! Maar ben stiekem best blij dat ze er één met temperament hebben!

Maar idd, ik wordt er regelmatig wakker van, maar ben dan altijd blij dat het bij hun is en niet bij mij hihi.

Wat ik wel lastig vind is een achterbuurman die duiven heeft en traint. Die loopt vanaf heeeeel vroeg met een plastic zak aan een stok te zwaaien en te roepen naar die beesten dat ze moeten komen.... Maar goed, ik woon in een rijtjeshuis, dan kun je dat soort dingen krijgen...
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Jen9  schreef op: 09-08-2016 21:56:41
Zeker herkenbaar.. Hier een buurman die altijd naar zijn werk vertok om half 6 in een zeer luidruchtige Amerikaan, waar heel de buurt wakker van werd... elk weekend snoeiharde housemuziek draaide bij de bbq... En nu heeft hij een 2-ling en kan hij niks meer hebben... 
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Mama Van Drie  schreef op: 09-08-2016 22:25:43
Totaal niet herkenbaar, ik woon nu sinds 2005 hier en heb nog nooit last gehad van de dingen die hier benoemd worden.
In de avonden al helemaal niet, als wij met mooie avonden buiten zitten dan is het ongelooflijk stil....lijkt wel of wij de enige zijn die buiten zitten.

Overdag hoor je wel kinderen spelen maar geen gekrijs of gegil, gewone speelgeluiden.

Onze eigen kinderen hebben ook nooit zo gegild of gekrijs buiten, geb daar een hekel aan.


 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik word gek van mijn buren
Naam
Bericht