Menu
 

Topic:

mammografie

Grietje  schreef op: 03-07-2013 14:04:16
Vandaag voor het eerst een mammografie gehad. Ik kwam voor een echo maar de assistente wilde een mammo, dat was het protocol. Tot ik zei dat ik nog af en toe borstvoeding geef, toen werd het toch een echo. Na de echo kwam de radioloog nog even langs, voelde wat, vroeg wat en besloot alsnog een mammo te laten maken. Zag hij dan toch iets verdachts? Dus weer terug naar de andere wachtkamer. De mammografie viel me redelijk mee. Het zijwaards pletten was nog het vervelendste. Kan toch niet gezond zijn voor je borstweefsel, maar goed. De foto's waren gelukt en nu gaat de radioloog ze beoordelen. Hopelijk heeft de huisarts vrijdagmiddag de uitslag. Ik zag op een van de foto's bovenin een witte streep zitten. Verder was er geen wit te zien. Nou ja, ik ga me voornemen me niet druk te maken en gewoon rustig af te wachten tot vrijdag.
 
Quote
Navigatie
RE: mammografie
Susanne-mv-daj  schreef op: 03-07-2013 14:28:57
sterkte met wachten
ik heb er ook pas een gehad , en kreeg onofficieel de uitslag gelijk mee
 
Quote
RE: mammografie
Saskiamv2boys  schreef op: 03-07-2013 14:29:56
als ze echt wat zien gaat er bij ons in het ziekenhuis gelijk een punctie achteraan...
En anders belt de huisarts wel vanmiddag.. Die radiloog belt het nieiuws dan door naar de huisarts..

succes
 
Quote
RE: mammografie
Grietje  schreef op: 03-07-2013 14:40:38
Ik verwacht ook niet dat het iets erg zal zijn, maar je weet natuurlijk nooit zeker. Als ik vandaag of morgen niets hoor is dat een goed teken dus.
 
Quote
RE: mammografie
Mafkees  schreef op: 03-07-2013 14:42:03
spannend meid...je weet het tenslotte nooit, hoop voor je dat alles oke is.

bij mijn moeder was er gelijk paniek tijdens de mammo, direct een echo en direct een punctie...
als ze iets afwijkends zien, roepen ze wel toch gelijk een specialist?

afwachten dus nog..sterkte deze dagen
 
Quote
RE: mammografie
Grietje  schreef op: 03-07-2013 15:07:34
Nee, de radioloog moest er nog een verslagje voor de huisarts over schrijven. De echo is wel gelijk beoordeeld maar daar was blijkbaar niets op te zien (of wel, maar dan zou ie het toch wel gezegd hebben?). Omdat ik wel pijnklachten heb (zo nu en dan) wilde hij voor de zekerheid toch een mammografie. Nou ja, twee dagen wachten is wel te overzien al had ik het wel prettig gevonden om direct zekerheid te hebben. Het heeft ook al drie weken geduurd voordat ik terecht kon en je kunt het al die tijd toch niet helemaal loslaten.
 
Quote
RE: mammografie
Grietje  schreef op: 09-07-2013 21:24:47
Vandaag eindelijk de uitslag gehad. Het is zeer waarschijnlijk een fibroadenoom. Dat is goedaardig. De fotoś waren wat lastig te beoordelen omdat ik nog veel melkklierweefsel heb (mijn dochter drinkt nog enkele keren per week, we zijn eigenlijk gestopt...). Over een half jaar weer fotoś laten maken, of eerder als de klachten toenemen. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op mammografie
Naam
Bericht