Menu
 

Topic:

Studiedagen

Bakkenm  schreef op: 28-06-2013 13:53:02
Okee, het hoort eigenlijk onder klagen maar toch even jullie mening.
De school van de oudste gaat over op gelijke schooldagen van 8.30 tot 14.15 uur 5 dagen in de week.
Volgende week de laatste week voor de vakantie.

Zojuist vliegt de nieuwsbrief van school in mijn mailbox.
Hebben ze de maandag na de vakantie vrij, okee daar kan ik mee leven.
Dus dinsdag de 20ste augustus weer naar school. Maar....... woensdag 11 t/m vrijdag 13 september hebben ze even 3 studiedagen en dus vrij. 

Zucht, net mijn werkdagen en tijden omgegooid zodat ik elke dag op tijd bij school kan zijn, kan ik dit weer gaan regelen.

Stond er nog fijntjes onder dat er nog meerdere studiedagen gaan volgen, ik hou mijn hart vast.

*klaagmodus weer uit*
 
Quote
Navigatie
RE: Studiedagen
Sammie  schreef op: 28-06-2013 14:03:36
Wij krijgen gewoon een jaarplanning met daarin alle studiedagen en vakanties. Wordt eerst goedgekeurd door de MR en dan aan de ouders verstrekt. En er moet heel wat gebeuren, wil daar in de loop van het schooljaar nog iets aan veranderen.
 
Quote
RE: Studiedagen
Bakkenm  schreef op: 28-06-2013 14:07:59
Wij krijgen de eerste schooldag de planning voor het hele schooljaar. Maar deze studiedagen hebben betrekking op de eerste 4 schoolweken.
Meteen al de eerste maandag en dan die 3 in september. 

 
Quote
RE: Studiedagen
Boterbloem  schreef op: 28-06-2013 14:20:36
Dat lijkt me zo lastig als je werkt! Studiedagen zijn hier regelmatig druk haha, allemaal kinderen over de vloer. Dat is wel een geregel idd. Maar mogen ze er 3 achter elkaar? Hier hebben ze altijd een dag of een middag.
 
Quote
RE: Studiedagen
Ikke  schreef op: 28-06-2013 14:27:56
Ja lastig hoor...hier zijn het er gelukkig maar 2 per jaar ofzo..een vriendin van mij woont in een stad verderop en die heeft ook zo achterlijk veel marge/studiedagen met haar kinderen
 
Quote
RE: Studiedagen
Famke  schreef op: 28-06-2013 14:39:51
Wij krijgen aan het eind van elk  het schooljaar een kalender van school voor het nieuwe jaar.
Daar staan alle vrije dagen,lesrooster,vakanties,telefoon nr en wat je ook maar kan bedenken op.
Ideaal je weet meteen de hele planning voor het gehele school jaar.
 
Quote
RE: Studiedagen
Mama-van-aimy  schreef op: 28-06-2013 14:47:39
Hier hebben de groepen 1 & 2 om de week op vrijdag vrij.

Normaal is dat bijvoorbeeld op een even week. Maar nu gooien ze halverwege het jaar die roostervrije dagen om naar de oneven weken.

Niet handig want mijn man moet op die manier iedere keer regelen dat zijn rooster omgegooid word.

Maar ook in ene studiedagen op maandagen en dan aansluitend aan de vakantie.
Dus dan maar weer vrij nemen op die dagen. Ik kan dan wel BSO regelen. Maar dan betaal ik mij scheel aan BSO uren (3x 2 dagdelen).


Het voordeel is wel dat ik nu al het rooster heb gekregen voor komend schooljaar en dat we nu zoveel mogelijk kunnen regelen. Maar als werkende ouder maken ze je het niet  makkelijk.

 
Quote
RE: Studiedagen
Bakkenm  schreef op: 28-06-2013 14:54:57
Ik heb even zitten googelen, maar kom niet echt regels tegen voor studiedagen. Alleen dat er 2 achter elkaar mogen om zwaarwegende redenen. Nou die hebben ze natuurlijk zo verzonnen.
Wij krijgen dus het hele overzicht pas na de vakantie. En dan maar hopen dat het voor ons gunstig valt. En anders maar weer ruilen op het werk of opa en oma weer lief aankijken.
Baal er wel van moet ik zeggen.
Dit jaar hadden we maar 2 studiedagen en nu dus al 4 in de eerste 4 schoolweken.....

Nou ja het is nu eenmaal zo, ik kan er ook niets aan veranderen.
 
Quote
RE: Studiedagen
Amymv2  schreef op: 28-06-2013 16:13:58
Ik begrijp dat het ook vervelend is, wanneer je weer vrij moet vragen of een rooster moet omgooien... aan de andere kant kunnen ze niet met alle ouders rekening houden en zijn het jullie kinderen, waar jullie voor moeten zorgen. Soms erger ik me wel eens aan (ik bedoel hier zeker jou niet mee, want ik ken je situatie niet) moeders die altijd maar klagen en doen alsof de school een oppascentrale is. Je kiest er zelf voor om moeder te zijn en om te werken en dan kun je in deze vervelende situaties terechtkomen. Maar zoals jij als zegt, er is niets aan te veranderen.

 
Quote
RE: Studiedagen
An  schreef op: 28-06-2013 17:26:23
Precies, school is geen oppas. Het kan ook zomaar ineens gebeuren dat je tot dan toe gezonde kind ineens onregelmatig iedere keer ziek is. Daar moet je dan ook wat voor regelen. 
 
Quote
RE: Studiedagen
Sammie  schreef op: 28-06-2013 17:59:24
De school mag niet meer dan 7 gebroken weken hanteren. Dus als er bij voorbeeld een halve dag vrij gegeven wordt om Sinterklaas te vieren, dan is dat een gebroken week. Een week met een studiedag is ook een gebroken week.
 
Quote
RE: Studiedagen
Sammie  schreef op: 28-06-2013 18:01:55
En als je op de website van de onderwijsinspectie zoekt, kunt je ook het verplicht aantal lesuren per jaar vinden.
 
Quote
RE: Studiedagen
Bakkenm  schreef op: 28-06-2013 18:44:48
Dat zijn geen oppas zijn ben ik helemaal met jullie eens. Alleen ik denk dat jullie het ook met me eens zijn dat 1 dag makkelijker te regelen is dan 3 dagen achter elkaar. Gelukkig heb ik een hele flexibele werkgever, maar je zal die maar niet hebben.....
 
Quote
RE: Studiedagen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 28-06-2013 18:53:48
Zij zijn geen oppas maar je handelt er wel naar ;-)
 
Quote
RE: Studiedagen
Jolanda1974  schreef op: 28-06-2013 18:56:33
Je weet het ver van te voren dus alle tijd om het te regelen 
 
Quote
RE: Studiedagen
Boterbloem  schreef op: 28-06-2013 19:05:47

Als ik het om me heen hoor is het probleem niet de school maar vele werkgevers. 


Er zijn helaas heel wat werkgevers die op hun strepen gaan staan en dan is het gewoon lastig als je geen vrij kan krijgen en geen opvang ervoor kan krijgen. Weet niet hoe het in grote steden is maar hier wordt een BSO niet zo ineens opengegooid bijvoorbeeld. Dan is het best lastig en ben je afhankelijk van ouders die thuis zijn.


Tegelijkertijd moet de werkgever ook op je kunnen rekenen en kunnen ze niet telkens springen als school halverwege het jaar dagen omdraait.


School is geen oppas, en je moet inderdaad vrij nemen als je kind ziek is, ik vind wel dat school het dan voor de werkende ouders zo makkelijk mogelijk kan houden. Want niet iedereen heeft makkelijke werkgevers. Dus het moet wel heel belangrijk zijn wil je zo gaan schommelen.

Vind het altijd zo makkelijk gezegd: school is geen oppas. Beetje een dooddoener want als we verder denken is het best begrijpelijk dat het wel lastig is.


Want bij het volgende topic dat je geen vrij kan krijgen en de opvang niet open gaat zeggen we weer: het zijn jou kinderen, jou verantwoordelij,kheid.

We zijn zo makkelijk in een naar gevoel geven terwijl de maatschappij hierin lastiger wordt.

Iedereen moet maar werken en ondertussen moet je EN meer op je werk mag je bijna geen vrij meer, gaat school dagen allemaal omgooien en opvangen sluiten en hoppa, grote problemen worden geboren.

Soms snap ik niets van de maatschappij.


Ben blij als ik straks werk, maar deze ellende kijk ik nog niet naar uit. Vele ouders krijgen tevens problemen omdat k altijd opvang was op dit soort dagen en dat valt ook al weg. Ik vind het wel lastig v oor al die werkende ouders.

 
Quote
RE: Studiedagen
Boterbloem  schreef op: 28-06-2013 19:06:36

Quote SmvN&D:
Nouja school is geen oppas.. Vind ik een beetje stom om te roepen.. Je bent verplicht om je kind 5 dagen per week naar school te doen.. Dus lijkt me logisch dat je dan op die dagen en/of tijden gaat werken. Dan mag je het toch wel irritant vinden als school het ineens omgooit en jij het dus ook om moet gooie. Je gaat er vanuit dat je kind op die dagen op school zit, omdat je dat nou eenmaal verplicht ben. Tis geen vrijwillig iets.



Dat is precies hoe ik het zie. Ze zijn geen oppas maar het is idd een vast iets waar jij en een werkgever naar plant.
 
Quote
RE: Studiedagen
Mama-van-aimy  schreef op: 28-06-2013 19:09:27

School is geen oppas nee. Maar het is rete irritant als  klakkeloos maar de weken omgooien.

Dat kan ik ook niet meer aan mijn werkgever verkopen.

Als ik mijn kind 1 dag niet naar school laat gaan ivm langer vakantie dan heb je de schoolinspectie voor je deur staan want je kind moet verplicht naar school.

En als ik dan op een rooster zie dat ze een studiedag inplannen en dat de leerkracht dan een gezellig uitje hebben dan vind ik dat irritant. (tuurlijk gun ik hun hun uitje hoor). Plan dat dan in op een roostervrije dag waarop de leerlingen zowiezo vrij zijn en hanteer daar niet een aparte studiedag voor.

 
Quote
RE: Studiedagen
Miep01  schreef op: 28-06-2013 20:07:05
het is toch ook kneitervervelend?! Ik werk niet, maar wat zijn al die dagen soms lastig te plannen. School is verplicht.. Jij kunt niet rommelen, moeten zij dat ook niet doen. Omdat ik hier in de VS gezegend ben met drie maanden vakantie van de kinderen en nauwelijks compensatie voor kinderopvang kan ik alles  werken als ik geld bijleg.   
als je het mensen zo moeiljk maakt om de opvang goed te regelen, dan staat dat arbeidsparticipatie in de weg.. eigenlijk vind ik dat school besluit iets te plannen op een normale schooltijd... Zij er ook voor moeten zorgen dat ee BSO is.. Maar dat zal wel nooit gebeuren..
 
Quote
RE: Studiedagen
Bakkenm  schreef op: 28-06-2013 20:25:21
Nogmaals ik snap inderdaad dat er zo nu en dan een studiedag ingepland moet worden, maar het probleem wordt erg bij de ouders neergelegd. 
Zojuist een aanvullende mail van school gehad dat het in september niet bij deze 3 dagen blijft, maar dat er nog 3 zijn ingepland in de weken erna. Ze blijven voldoen aan de 7 weken eis van weken met minder dan 5 dagen school.
het betekend wel dat er in een maand 6 keer flexibiliteit van ouders en werkgevers wordt verwacht.
ik kan het gelukkig redelijk regelen, maar dat geldt miet voor iedereen. 
Afgelopen jaar wilde ik mijn zoon een keer een half uurtje! eerder van school ophalen zodat hij de voorstelling van zijn broertje op school (so) kon zien. Moocht ik even 3 a4 tjes invullen over dit verzuim......
wel gekregen, maar het geeft aan hoe krom het soms geregeld is.

daarnaast is het in ons geval dubbelop met de studiedagen omdat de kids noodgedwongen op 2 verschillende scholen zitten.
 
Quote
RE: Studiedagen
Saskiamv2boys  schreef op: 28-06-2013 20:53:44
ik snap je helemaal hoor en ik moet ook wel eens mopperen op school.
 Net als 2 dagen van te voren beslissen dat ze vandaag niet tot 15.15 naar school gaan maar om 14.00 al uit zijn.
Dan moet je toch wat regelen... Maar goed studie dagen staan bij ons nu ook vast  voor volgend schooljaar en dan regel ik het al gelijk. Maar mijn werkgever probeert flexibel te zijn maar soms is het moeilijk, Ik ben blij dat ik altijd een lieve moeder achter me heb staan. Daar kan ik een beroep op doen.. Die is echt goud waard
 
Quote
RE: Studiedagen
Mafkees  schreef op: 28-06-2013 21:32:42
wij hebben max 2 studiedagen per jaar gelukkig.
soms hoor je scholen...dan zijn het er wel 7 per jaar!!

buiten die 12 weken vakantie om...als werkende ouder red ik het echt niet met al die vakanties hoor.
ik heb er gewoon maar 5

hier verzinnen ze om de 1-na-laatste-schooldag (over 3 weken) een middag met de klas te gaan picknicken en spelen in het bos.
oke...weer een middag vrij vragen...

 
Quote
RE: Studiedagen
Xxx  schreef op: 28-06-2013 21:43:58
Mijn zoon heeft volgend jaar 2 studiemiddagen en 7 studiedagen.....

voor mij geen probleem, ik ben gewoon thuis, maar voor veel werkende ouders is het gewoon veel.....
 
Quote
RE: Studiedagen
Xxx  schreef op: 28-06-2013 21:44:23
Zo ongeveer 1 per maand trouwens.....
 
Quote
RE: Studiedagen
Kaatje  schreef op: 28-06-2013 21:54:02
Oh zo lastig die studiedagen gelukkig wisselen ze bij ons wel zodat het niet altijd dezelfde dag is. Hoef ik niet altijd wt te regelen. Hier hebben ze wel deze week pas doorgegeven dat ze de laatste schooldag maar tot 14 uur naar school aan ipv 15.15 uur. En het is bso-dag dan dus moest nog wt regelen. Ze hadden gelukkig wel doorgegeven dat die laatste dag donderdag was, vrijdag zijn vrijerij. 
 
Quote
RE: Studiedagen
Kaatje  schreef op: 28-06-2013 21:54:29
Vrijerij = ze vrij
 
Quote
RE: Studiedagen
Mvi  schreef op: 29-06-2013 09:36:57

Quote SmvN&D:
Nouja school is geen oppas.. Vind ik een beetje stom om te roepen.. Je bent verplicht om je kind 5 dagen per week naar school te doen.. Dus lijkt me logisch dat je dan op die dagen en/of tijden gaat werken. Dan mag je het toch wel irritant vinden als school het ineens omgooit en jij het dus ook om moet gooie. Je gaat er vanuit dat je kind op die dagen op school zit, omdat je dat nou eenmaal verplicht ben. Tis geen vrijwillig iets.



idd, beetje makkelijk om te roepen school is geen oppas, heb juist enorm respect voor ouders die de moeite nemen een betaalde baan aan te nemen om hun persoonlijke financiele situatie of te verbeteren of puur vanwege de financiele noodzaak. Het is veeeeel makkelijker om  je kids naar school te sturen en fluitend je huishoudentje te doen in alle rust zonder kinderen over de vloer, die luxe heeft domweg niet iedereen en is ook kul aangezien je kinderen uren achter elkaar naar school zijn. Het zijn andere tijden nu en onze school leeft tenminste mee met werkende ouders en zorgt voor een keurig overzicht aan het begin van het jaar en zorgt voor extra vrijde dagen op vrijdagen en woensdagen.
 
Quote
RE: Studiedagen
Esther Mv Thomas  schreef op: 29-06-2013 09:41:31
Wij krijgen ook een overzicht aan het begin van het schooljaar. Als een studiedag valt op een dag dat hij toch al naar de BSO ging, kan hij de hele dag naar de BSO. Op de andere dagen ben ik dus gewoon thuis. Behalve als die ene vrije dag nou net op de dag valt dat ik maar een halve dag werk, die dag gaat hij niet naar de BSO en dan moet ik dus iets regelen. Vaak genoeg is mijn man dan net vrij (werkt in ploegendienst) of ik neem vrij, het gaat dan om misschien 1 keer per jaar, aangezien veel studiedagen op maandag vallen (en dan ben ik toch al vrij).

Ik vind iets van 6 studiedagen in 2-3 maanden tijd wel erg veel......Afgelopen schooljaar heeft mijn zoontje er 3 gehad.
Afgelopen donderdag hadden ze eindfeest in de speeltuin en 's middags vrij, maar hij is gewoon naar de BSO gegaan (ging hij toch al).
 
Quote
RE: Studiedagen
Jen9  schreef op: 29-06-2013 09:45:38
Is heel normaal en zelfs verplicht.... Wij werken ook beiden en moeten veel moeite doen voor oppas, maar dit is nu eenmaal zo, en inderdaad, school is geen oppas....


EsthermvThomas, dan hebben ze t op de school van je kinderen waarschijnlijk verwerkt in andere zaken want elk kind van dezelrfde leeftijd gaat evenveel naar schol in een jaar.. Wel kan t wel eens zo zijn dat er dagen overblijven doordat je eerst de eerste was van de regio's met de zomervakantie en dan opeens de laatste.... Dan heb je weken over.


 
Quote
RE: Studiedagen
Boterbloem  schreef op: 29-06-2013 09:54:34

Hier krijgen we ook een overzicht maar dit jaar is maar 1 studiedag op de dag gehouden die afgesproken was.

Zelfs kleutervrije vrijdagen worden zo omgewisseld en vervolgens als ik een afspraak heb staan naar hun rooster voor een tandartsafspraak kreeg ik te horen dat ze dat liever niet onder schooltijd willen, of ik hem niet kon verzetten.


Die is gek, die had ik een half jaar geleden al gemaakt voor haar. 

Verder een prima school, en als TBM heb ik weinig problemen gehad, maar wordt nog wel wat als ik weer ga werken... Velen hebben hier oma's en opa's wonen, ik geen familie of wat dan ook. Vrienden werken allemaal dus dat wordt nog wel een probleempje denk ik. Of een heel flexibele gastouder vinden of een heel flexibele baas. Mijn man kun je niet van op aan, want bij een vermissing moet hij weg. Hij is zelden op tijd thuis omdat ongelukken en meldingen meestal rond de eindtijd van je werk gebeuren, geen idee waarom.

 
Quote
RE: Studiedagen
Jen9  schreef op: 29-06-2013 10:01:54
Tja, dat zijn van die overklaarbare dingen.. t Heeft denk ik van diezelfde redenen dat kinderen nooit doordeweeks naar de dokter moeten, maar altijd naar de hap...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Studiedagen
Naam
Bericht