Menu
 

Topic:

Slecht eten

Senna  schreef op: 27-06-2013 19:14:51
Yenthe is 5 jaar en altijd al bang en onrustig geweest met nieuwe situaties.
Nieuwe mensen zien betekent in mama kruipen, op een vreemde wc is doodeng (dan houdt ze het nog liever een hele dag op) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Met eten en drinken precies hetzelfde. Ze drinkt dubbelfris, eet boontjes, patat, pannenkoeken en poffertjes. Aardappels en brood vindt ze ook lekker. Fruit eet ze niet, koekjes wel en sommig soorten snoep ook.

Omdat haar gewicht stagneert wil ik haar toch wel heel graag meer laten eten zonder dwingen.
Soms mag ze boterhammen als wij iets eten wat ze niet lust/ wil, vaak proberen we haar in ieder geval 5 happen te laten proeven. Die 5 happen gaan kokhalzend of helemaal niet.
Ik heb zelf het idee dat het angst is voor de verschillende smaken en structuren in haar mond, en geen kwestie van niet willen of lusten.

Het stomme is dat ze eerder, tot ze anderhalf was, alles at, ze genoot echt van eten!

We hebben al van alles geprobeerd maar tot nu toe is er weinig verschil.
Wie heeft ideetjes om haar te helpen haar angst te overwinnen?
 
Quote
Navigatie
RE: Slecht eten
Krumelke  schreef op: 28-06-2013 10:17:35
wij hadden vroeger een buurmeisje dat alles onder spuugde tijdens het eten. ze is toen een week of 2 bij ons in huis geweest en na ruim een week niet meer gespuugd. voor haar was het echt de controle waar sis het ook over had. onbewust hoor en ouders dachten ook dat dat niet kon. dus misschien toch een keer proberen om haar ergens anders te laten zijn (zonder jullie omdat er bij jullie al een cirkel is ontstaan die doorbroken moet worden).

als zl niet eet krijgt hij helemaal niets anders. hij eet heeeeel slecht warm eten (zijn zusje van 13 mnd die bv krijgt en dus voeding nog bijvoeding is eet meer dan zl). hij eet liever brood dus hebben we wel gekozen voor 1 dg in de week 3x brood te eten. en (meestal in het weekend) kan hij zelf verdienen met luisteren, bed op maken, opruimen, netjes praten, geen nagels bijten e.d. om 1 dg te kiezen wat hij eet (vaak friet of pannekoeken/poffetjes).

succes, kan me voorstellen hoe frustrerend dit is voor je
 
Quote
RE: Slecht eten
Mamavonn  schreef op: 28-06-2013 10:19:32
O maar de dingen die hij nu lust moet hij ook gewoon eten als wij het eten. Dan krijgt hij idd niets anders. Ook de groente moeten nu elke dag op (die 2 die hij dan lust).
 
Quote
RE: Slecht eten
Claudje  schreef op: 28-06-2013 10:20:50
Wij eten om de dag iets wat hij wel eet.(en dan bedoel ik met wel eten..iets dat hij naar binnen krijgt, want eten is een groot woord)
Want een paar avonden niet eten werkt hier niet. Dan werd hij misselijk en moest spugen, terwijl er niks in zn maag zit. Zo zielig.

En als we iets eten wat hij nooit heeft geproeft, dan mag hij een boterham als hij geproeft heeft.
Niet proberen te proeven is niks anders eten. Toetje krijgt hij altijd. Maar als hij iets proeft/eet wat hij niet eerder heeft gedaan dan mag hij een bekertje roomijs ipv vla

Qua vitamine geef ik hier vloeibaar. Door zn melk heen. Het smaakt naar frambozen en hij denkt dat t een soort yoghidrink is.
Davitamon dacht ik...roze flesje.
Pillen werkt hier natuurlijk niet. Hij durft niet eens een snoepje in zn mond te doen.
 
Quote
RE: Slecht eten
Senna  schreef op: 28-06-2013 10:21:24
Bij een ander eten maakt geen verschil, daar is hetzelfde probleem.
Daarbij lukt het haar niet om ergens te logeren, behalve bij mn zus. En die heeft de afgelopen en komende tijd meer dan genoeg op haar bordje.

Als ontbijt krijgt ze vaak yoghurt, zodat ze zuivel binnenkrijgt.
Tussen de middag twee boterhammen en ´s avonds soms dus ook. Dat is meestal 1x per week
 
Quote
RE: Slecht eten
Senna  schreef op: 28-06-2013 10:23:40
Wij eten elke week iig 1x bonen, daar eet ze goed van.
Verder is het dus elke dag weer een probleem.
Proeven juichen we toe, geven dan ook aan dat we het heel goed vinden dat ze geproefd heeft, ook al lustte ze het niet.

Vloeibare vitamines zouden een idee zijn, maar ben bang dat de combi met dubbelfris appel-perzik dan niet zo geweldig is haha
 
Quote
RE: Slecht eten
Claudje  schreef op: 28-06-2013 10:26:36
hmm nee inderdaad. Ze drinkt geen melk oid? Yoghi? Water? Misschien smaakt t dan als limo? Door de yoghurt?
 
Quote
RE: Slecht eten
Senna  schreef op: 28-06-2013 10:28:30

Door de yoghurt zou ik kunnen proberen! Ze wil alleen witte yoghurt met suiker, maar misschien kunnen we daar wel een draai aan geven!
Ga er eens naar op zoek, thnx!


Ze drinkt geen melk, yoghi, chocomel, ranja, water of wat dan ook. Alleen dubbelfriss en soms appelsap.

 
Quote
RE: Slecht eten
Claudje  schreef op: 28-06-2013 10:28:35
Hier eet hij ook niet als hij ergens anders is hoor.
En inderdaad...ook de traktaties end komen gewoon terug uit school.
Op verjaardagen eet hij helemaal niets.
Als hij bij een vriendje speelt na school (eindelijk durft hij dat) eet/drinkt hij ook gewoon niks als ze niet iets hebben wat hij lust
 
Quote
RE: Slecht eten
San  schreef op: 28-06-2013 10:30:02

Quote Senna:
Knijpfruit is idd fruit Veroch, maar er is niks gezonds aan. Suikerbommetjes waar het grootste deel van de vitamines uit gekookt zijn.
Wat Thomas betreft, snap ik je vraag.
Maar voor Thomas kwam liepen we al hier tegenaan. Die tijd is zeker heel heftig geweest voor haar, maar daardoor is er geen verandering in eetgedrag gekomen. Niet ten goede en niet ten slechte.

Tessa, die zachte dwang door leeftijdsgenootjes hoopte ik ook op. Maar na anderhalf jaar basisschool en daarvoor de PSZ zien we echt geen veranderig. Ze is juist minder gevarieerd gaan eten.

Vind het best een stap om hiermee naar de huisarts te gaan

San, hangt het bij J samen met zijn ASS?
Wat een lange adem moeten jullie hebben zeg!
Yenthe stopt het na veel angst, huilen en pure paniek wel in haar mond, maar dan komt het er gelijk weer uit.
Te koud of te warm is hier idd ook gelijk mis.
Wanneer we iets eten wat ze wel kent en niet wil, willen we vaak toch dat ze proeft. Want bij sommige kinderen duurt het langer voor ze aan een smaak gewend zijn. Maar ook dan is het huilen en kokhalzen.



Bij J. hangt het idd samen met zijn ass en met de gevoeligheid die hij heeft in zijn mond. 
Koud/warm/structuren.. hij kan dat maar slecht verwerken in zijn mond. Het lijken teveel prikkels te zijn en dat geeft hem onrust. Eten waarbij "alles door elkaar" zit, zoals pasta's of ovenschotels, dat vind hij helemaal doodeng. 

Mocht ik DE oplossing hebben dan hoor je het meteen maar tot op heden is het hier ook nog erg zoeken en hopen dat ie wat groeit want hij loopt nu nog in kleren die hij 4 jaar geleden ook al aanhad. Uiteraard is hij wel wat gegroeid sindsdien maar t is niet veel. Erg lastig!
 
Quote
RE: Slecht eten
Claudje  schreef op: 28-06-2013 10:30:05
Ik zou t door de yoghurt proberen dan.

Eerst een klein beetje (het is roze) en steeds een beetje meer. Net zolang tot je de dosis bereikt hebt
 
Quote
RE: Slecht eten
Claudje  schreef op: 28-06-2013 10:30:48
Davitamon junior heet het trouwens
 
Quote
RE: Slecht eten
Senna  schreef op: 28-06-2013 10:30:59
Je laatste post is mijn verhaal Claudje, hier precies hetzelfde!

Zeg wel eens uit een grap: als er hier ooit een derde komt (niet dus ), dan mag dat kindje, net als Thomas, de eerste twee jaar gewoon bijna niks eten. Daarna issie dan zo blij dat ie mag eten, dat alles gegeten wordt hahaha!
 
Quote
RE: Slecht eten
Ingrid  schreef op: 28-06-2013 10:31:31
Dwingen lukt niet. Helaas hier een voedselweigeraar in huis (hij wordt volgende maand 3) . (Hij heeft al 9 maanden sondevoeding daarom)
wij zijn nu bezig met een paranormaal iemand. Sinds dat we daar komen eet hij iets en dat word steeds meer, we hebben nu de sonde er op proef voor een week uit als hij niet afgevallen is mag die er langer uitblijven maar ben bang dat die er weer in moet. En proeft hij ook meer dingen. Van de week hadden wij bloemkool en dat wilde ik hem ook laten proeven hij was totaal in paniek. Bij hem weet ik dat hij niet tegen een vork of lepel in zijn mond kan. Hij mag dan ook met zijn handen eten . Al is het nog maar heel erg weinig.

Mijn dochter was ook een hele moeilijker eter. (nog steeds een kleine eter)Zij heeft heel lang 2 x per dag warm gegeten. Brood wilde ze echt niet. Zij is hypergevoelig. Veel laten helpen met eten koken heeft een gedeelte geholpen. Ook heeft ze therapie gehad en daar heeft ze veel baat mee gehad. Van sommige dingen moet ze echt kokhalsen. Een toetje gaat echt met muizen hapje een te grote hap en ze eet het niet meer. Ben allang blij dat ze wel eet. 
Mijn dochter (9 jaar) eet ook liever met haar handen. (ze kan nu wel met mes vork en lepel eten)
Ik snap je helemaal heb helaas 2 kinderen met eetproblemen waarvan de 1 een totaalweigeraar is/was. 
 
Quote
RE: Slecht eten
Claudje  schreef op: 28-06-2013 10:32:52
Hahahaha.
Hier is alle hoop gevestigd op de jongste
Hij eet nu als een bootwerker...en ik hoop zooooo dat hij dat nog heeeeeeel lang volhoudt!
 
Quote
RE: Slecht eten
Senna  schreef op: 28-06-2013 10:33:15
Heftig San, arme J!
Lastig, als het zoveel problemen geeft!

Yenthe schiet in de lengte nonstop door, haar gewicht gaat veel langzamer. Maar ze is echt ontzettend lang voor haar leeftijd. Eerder was het goed in verhouding, nu vind ik haar magertjes worden.

Thnx Claud!
 
Quote
RE: Slecht eten
Senna  schreef op: 28-06-2013 10:34:51

Ingrid, heb wel eens over jouw kinderen gelezen, wat zwaar en heftig zeg!
voor jou!



Heerlijk he Claud, zo'n goede eter erbij hebben!

 
Quote
RE: Slecht eten
Claudje  schreef op: 28-06-2013 10:35:16

Quote ingrid:
Dwingen lukt niet. Helaas hier een voedselweigeraar in huis (hij wordt volgende maand 3) . (Hij heeft al 9 maanden sondevoeding daarom)
wij zijn nu bezig met een paranormaal iemand. Sinds dat we daar komen eet hij iets en dat word steeds meer, we hebben nu de sonde er op proef voor een week uit als hij niet afgevallen is mag die er langer uitblijven maar ben bang dat die er weer in moet. En proeft hij ook meer dingen. Van de week hadden wij bloemkool en dat wilde ik hem ook laten proeven hij was totaal in paniek. Bij hem weet ik dat hij niet tegen een vork of lepel in zijn mond kan. Hij mag dan ook met zijn handen eten . Al is het nog maar heel erg weinig.

Mijn dochter was ook een hele moeilijker eter. (nog steeds een kleine eter)Zij heeft heel lang 2 x per dag warm gegeten. Brood wilde ze echt niet. Zij is hypergevoelig. Veel laten helpen met eten koken heeft een gedeelte geholpen. Ook heeft ze therapie gehad en daar heeft ze veel baat mee gehad. Van sommige dingen moet ze echt kokhalsen. Een toetje gaat echt met muizen hapje een te grote hap en ze eet het niet meer. Ben allang blij dat ze wel eet. 
Mijn dochter (9 jaar) eet ook liever met haar handen. (ze kan nu wel met mes vork en lepel eten)
Ik snap je helemaal heb helaas 2 kinderen met eetproblemen waarvan de 1 een totaalweigeraar is/was. 




Heftig hoor!
Gelukkig eet mijn zoon wel genoeg. Lijkt me vreselijk als hij echt helemaal niet eet.
 
Quote
RE: Slecht eten
Krumelke  schreef op: 28-06-2013 10:42:48
maar met ergens anders eten bedoel ik echt langere tijd. dus niet 1 nachtje ofzo. want dan blijven de kinderen in dat systeem zitten van niets eten. zeg neit dat het DE oplossing is hoor. maar zou wel het overwegen waard zijn denk ik als het echt zo enorm de spuigaten uit loopt.
 
Quote
RE: Slecht eten
Mamavonn  schreef op: 28-06-2013 10:44:49
Dan moet je kind ook ergens anders willen zijn. Dat wilde die van mij niet hoor. Die wilde bij mama zijn.
 
Quote
RE: Slecht eten
Ingrid  schreef op: 28-06-2013 10:46:45
Hebben wij bij ons zoontje geprobeerd (een week in het ziekenhuis en met de eetmomenten waren wij er niet) Het heeft helaas niet geholpen.
 
Quote
RE: Slecht eten
Senna  schreef op: 28-06-2013 10:48:10
Als 1 nachtje logeren al vaker fout dan goed gaat, ben ik bang dat langere tijd helemaal drama wordt!

Kan me wel voorstllen dat het bij sommige kinderen helpt
 
Quote
RE: Slecht eten
Alice  schreef op: 28-06-2013 10:54:39
En soep? Lust ze dat? 
Misschien dan tussen de middag een bordje soep? 's Avonds is ze misschien een beetje moe, waardoor proeven al tegen kan staan. Misschien heeft ze er 's middags ietsje meer zin in. Je kunt er natuurlijk wel heel veel groenten in kwijt, boordevol vitamientjes
 
Quote
RE: Slecht eten
Senna  schreef op: 28-06-2013 10:55:56
Soep eet ze ook niet. Een paar maanden geleden groot drama mee gehad dus dat gaan we nu niet weer proberen
 
Quote
RE: Slecht eten
Senna  schreef op: 28-06-2013 17:20:53
Vanavond eten we patat, dan hebben we geen probleemmet eten
 
Quote
Navigatie


Reageren op Slecht eten
Naam
Bericht