Menu
 

Topic:

verwacht ik nu teveel?

Lilly  schreef op: 24-06-2013 13:08:58
Hey iedereen,
Een twee tal jaar geleden is een spelcomputer van onze kindjes stuk gegaan. Toeval wil dat ze net voordien van sinterklaas drie nieuwe spelletjes hadden gekregen specifiek voor die spelcomputer, en ze hadden er al 4 die echt nog in nieuwstaat waren. Ik had de spelletjes in de kast gelegd omdat ik eigenlijk van plan was een nieuw toestel te kopen maar dat was er niet meer van gekomen. Nu zag ik twee maanden geleden op facebook een oproep van de (nieuwe) vrouw van mijn nonkel dat ze op zoek was naar die spelletjes. Ik had haar geschreven dat ze die 7 spelletjes (samen bijna 180 euro waard) mocht hebben en dat ik er geen geld voor hoefde, maar dat wij hier ook nog twee jonge kindjes hebben die wel eens van een (kleine ) verassing houden omdat het voor hen ook sneu was dat ze hun sint cadeau nooit hebben kunnen gebruiken (ze hadden nog wat anders ook gekregen hoor).
Ze klonk heel enthousiast en ik heb die spelletjes aan mijn moeder gegeven zodat ze die naar haar broer (mijn nonkel) kon brengen.
En je raad het al . We zijn nu bijna twee maanden verder, maar een kleinigheidje in de plaats is er nooit aangekomen. Zelfs nog niet eens een dankuwel ofzo. Verwacht ik nu echt teveel?
 
Quote
Navigatie
RE: verwacht ik nu teveel?
Jessica  schreef op: 24-06-2013 13:10:07
Nee, je verwacht niet teveel.
Wat onbeschoft van haar!
 
Quote
RE: verwacht ik nu teveel?
Alice  schreef op: 24-06-2013 13:13:17
Nee.. ik zou gewoon even vragen of ze ze gekregen heeft. En misschien heeft ze wel iets voor jullie kindjes, maar wacht ze op een gelegenheid om die zelf te geven ofzo?
 
Quote
RE: verwacht ik nu teveel?
Jolanda1974  schreef op: 24-06-2013 13:16:20
ja sorry dit had je kunnen verwachten denk ik .. zo zit de maatschappij tegenwoordig in elkaar. hebben hebben hebben en dan voor niks op de 1e rang.. Je hebt ze zelf weggegeven en wilde er niks voor hebben. Dat neemt niet weg dat ik het onbeschoft vind hoor van je "tante". Ik zou haar nog een klein berichtje sturen of de spelletjes in de smaak vallen Misschien is het ze gewoon echt vergeten en wordt ze er op deze manier aan herrinnert. 
 
Quote
RE: verwacht ik nu teveel?
Inky69  schreef op: 24-06-2013 13:16:46
Nee, je verwacht zeker niet teveel!

Maar wat is een nonkel?
 
Quote
RE: verwacht ik nu teveel?
Esther Mv Thomas  schreef op: 24-06-2013 13:22:59

Quote inky69:
Nee, je verwacht zeker niet teveel!

Maar wat is een nonkel?



Een oom......
 
Quote
RE: verwacht ik nu teveel?
Mafkees  schreef op: 24-06-2013 13:31:28
nee je verwacht zeker niet teveel. maar mensen zitten zo in elkaar ja. jammer. erg jammer en niet netjes vind ik.

we hoeven ook niet overal een cadeautje voor te hebben, maar soms zet dat net meer kracht achter de " dank je wel" (wat jij niet eens gekregen hebt!)

mijn auto startte vanochtend niet meer bij school. de concierge heeft met een aantal vaders me geholpen met duwen.
ik heb net een doos chocola voor deze beste man gekocht. een aardigheidje...een dank je wel.

hij had het ook niet hoeven doen toch?

maar misschien moet je het gewoon eerlijk zeggen? dat je haar een berichtje stuurt: goh, de spelletjes zijn jouw kant op gegaan, ik dacht dat we de afspraak gemaakt hadden dat...." zoiets?
 
Quote
RE: verwacht ik nu teveel?
Suus  schreef op: 24-06-2013 13:33:19
Op zich verwacht je niet teveel maar ik vraag mij wel af of je duidelijk bent geweest.
 
Quote
RE: verwacht ik nu teveel?
Bettie  schreef op: 24-06-2013 13:34:43
Inderdaad verwacht je niet te veel. Het is zo jammer dat dit soort dingen gebeuren.

Heb zelf vorig jaar maart mijn complete baby-uitzet aan iemand gegeven mét de opmerking erbij wat de totale waarde was. Ik moet er nog steeds wat voor krijgen. En eerlijk=eerlijk....als iemand het geld niet heeft dan mogen ze het met alle liefde en plezier gratis krijgen. Maar dat is hier jammergenoeg ook niet van toepassing.
 
Quote
RE: verwacht ik nu teveel?
Spatje  schreef op: 24-06-2013 14:42:27
het is heel erg, maar zo is de maatschappij echt, ik trap er iedere keer weer in, ik geef ook heel veel weg, maar stuur ook kaartjes of koop eens een kadootje, ik heb afgelopen week aan 2 mama's hulp aangeboden om op te letten, de een is door haar rug gegaan , de ander geopereerd, en ja ik kijk dan ook wel eens op mijn neus als ik nooit wat terug zie, mijn man zegt keer op keer dat ik niet moet verwachten dat mensen zoals mij zijn en idd, ik begin het me ook echt af te leren, niet helemaal, maar ik kijk nu kritisch wie wel en wie niet
 
Quote
RE: verwacht ik nu teveel?
Krumelke  schreef op: 24-06-2013 14:49:56
helaas zitten veel mensen zo in elkaar hebben wij ook aldiverse malen onze neus figuurlijk aan gwstoten. echt jammer hoor, tis nogal wat wat je gegeven hebt en dan niet eens dankj wel...belachelijk.
 
Quote
RE: verwacht ik nu teveel?
Lilly  schreef op: 24-06-2013 20:17:34
Dank jullie allemaal, het lag dus niet aan mij.
Weet je het gaat me helemaal niet om het bedrag, hier zouden ze waarschijnlijk toch maar verder hebben liggen verstoffen. Maar dan geef je iets met de beste bedoelingen...
Ze weet dat die spelletjes best prijzig zijn, daarom wou ze ze ook niet aan de volle prijs kopen. Ze weet dat wij ook niet zoveel te besteden hebben. We hebben het niet slecht , maar voor dingen als de sint ... moet ik best ook het hele jaar sparen. Ik heb de sint historie aan  haar verteld, en heb wel letterlijk gezegd dat ik er geen geld voor hoefde, maar dat ik een kleinigheidje voor de twee jongsten best wel leuk zou vinden. (en echt die twee mannekes zijn met de goedkoopste kleurboek of een tweedehandsknuffel of wat dan ook even blij hoor.)

Maar nog niet eens een dankjewel?
Ik heb het nog even aan mijn moeder gevraag maar ze heeft ze dezelfde dag nog naar haar gebracht. Ik zie hen trouwens bijna nooit enkel eens op familiefeesten.

En weet je als ik zoiets zou krijgen dan 'vergeet' je dat toch niet zomaar? Je ziet er je kind regelmatig op spelen dan moet je toch wel eens denken van oei ik moet haar wel nog even bedanken.
Het is (volgens mij) toch niet meer dan fatsoenlijk om er dan maar voor te zorgen dat je het niet vergeet om iemand te bedanken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op verwacht ik nu teveel?
Naam
Bericht