Menu
 

Topic:

achterstand ontwikkeling

Mamasita  schreef op: 21-06-2013 08:51:58
hoi
ben gister bij cb geweest voor spuitje van mij zoontje
me zoontje word 2 augustus 4 jaar en zou eigenlijk bij zijn zus naar de basischool gaan
echter gister zei cb tegen mij dat hij achter ligt in zijn ontwikkeling 8mnd omdat hij nog niet alles praat hiervoor ga ik al naar logopodie ze willen hem nu gaan onderzoeken waar het aan ligt en ze zeggen dat hij dan niet naar de basischool kan maar op de peuterspeelzaal moet blijven of kan hij dan niet beter naar een speciale school
ben zo verdrietig hierover voel me nu echt een mislukte moeder heb altijd geweten dat hij later was met dingen als zijn zus
maar niet gedacht dat het zo erg zou zijn
moest het even van mij afschrijven
 
Quote
Navigatie
RE: achterstand ontwikkeling
Mam Van Twee  schreef op: 22-06-2013 20:09:17
Als het alleen een achterstand met taal is, dan zou ik juist kiezen voor de basisschool. Daar is alles de hele dag taal, heel spelenderwijs natuurlijk.

En kan hij zich met wat extra hulp van de logopedist misschien juist wel optrekken. Mits hij er sociaal emotioneel ook aan toe is.

Ik zou het zelf minder zien zitten om een kind van 4 jaar bij 2,5 jarige te laten. Dan hoort hij misschien juist minder de juiste taal.

Er is zoveel mogelijk in de kleuterklas is mijn ervaring van de afgelopen 2 jaar. Heel spelenderwijs, heel geleidelijk kunnen ze enorm veel oppikken.
 
Quote
RE: achterstand ontwikkeling
Mama_anja  schreef op: 22-06-2013 20:50:52
als hier een achterstand is in taal komen de kindjes al ruim op tijd op de psz in een vve traject  waar ze extra hulp krijgen eventueel word cedin in geschakeld maar de kinderen gaan gewoon naar de basis school sommigen krijgen ook nog hulp van buiten de psz 
ik denk met extra begeleiding nog steeds groep 1 kan doen als de logopedie  of eventuele hulp  wel heen kan  
begrijpt hij wel wat er word gezegd ed. 

eventueel een mkd een oplossing 

dit is een medisch kleuter dagverblijf en kunne ze tot 7  jaar heen en kunnen ze ook problemen op sporen
 
Quote
RE: achterstand ontwikkeling
Krumelke  schreef op: 22-06-2013 21:03:57
hier ook vve voor peuters met taal of spraak achterstand. slecht dat dit bij jullie zo anders gaat. ik zou hem ook gewoon naar de basisschool laten staan want dan krijgt hij zich heen 5 dgn in de week de juiste taal te horen.

ik zou zeker een gesprek aan gaan met school, kijken hoe zij er over denken. ook op school hebben ze als het goed is mogelijkheden voor extra begeleiding e.d.

maar voel je geen mislukte moeder aub !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jij doet waar je goed in bent en dat is liefde geven aan je kinderen. ga je niet schuldig voelen want jij hebt het al eerder aangegeven zelf.
 
Quote
RE: achterstand ontwikkeling
Mamasita  schreef op: 28-06-2013 12:49:14
heb het gesprek gehad we hebben besloten hem nog 3mnd op de psp te laten gaan en hem eerst te laten onderzoeken door stichting mee zodat we dan de goeie school voor hem kunnen kiezen
met logopodie gaat het super hij werkt goed mee
 
Quote
RE: achterstand ontwikkeling
Liva  schreef op: 28-06-2013 18:01:44
Mooi dat hij goed mee werkt met de logopedie! Heb je er zelf vrede mee, wat nu beslist is?

Kan Stichting Mee op zo'n korte termijn de onderzoeken doen? Dat zou wel mooi zijn! Dan is ten minste duidelijk(er) of de achterstand alleen op het gebied van taal is of ook op andere gebieden.
Veel sterkte, meid, maar ik heb zo het idee dat het de juiste keuze is!

 
Quote
Navigatie


Reageren op achterstand ontwikkeling
Naam
Bericht