Menu
 

Topic:

pech met gebit

Mv5  schreef op: 19-06-2013 00:04:06

Een van mijn dochters heeft altijd gaatjes bij de tandarts. Ze poetst ontzettend goed en doet ook echt haar best, maar ze heeft gewoon altijd wel iets. Vorige week controle gehad, iedereen alles in orde, maar zij heeft weer drie gaatjes. Vandaag weer een uur bij de tandarts gelegen om te vullen. Laatst was er een tand ontstoken, dus die moest eruit. Helaas was het nogal slecht te verdoven. Nou ik heb haar nog nooit zo horen gillen van de pijn. Ze zei vanmiddag nog; als ik volgende keer weer gaatjes heb neem ik gewoon een kunstgebit, dan heb ik tenminste nooit meer gaatjes of ontstekingen en dan hoef ik ook die stomme beugel niet meer. Ik snap dat ze boos en verdrietig was, maar ik schrok er ook wel van. Ze is net 11 en denkt al aan een kunstgebit! Sorry, maar ik moest het gewoon even kwijt. Ze heeft altijd pech met heel veel dingen en dat weet ze zelf ook en dat frustreert haar gewoon enorm.

 
Quote
Navigatie
RE: pech met gebit
Liva  schreef op: 19-06-2013 00:06:15
Dat geloof ik dat het haar frustreert! Wat sneu...
 
Quote
RE: pech met gebit
Mamsvan2  schreef op: 19-06-2013 00:38:12
Zijn haar kiezen ook geseald?
 
Quote
RE: pech met gebit
Jen9  schreef op: 19-06-2013 06:28:59
is dat laatste niet t geval, zou ik even vragen of dat nog kan waarschijnlijk zijn nog niet alle kiezen door?

Wat sneu zeg!
 
Quote
RE: pech met gebit
Ikke  schreef op: 19-06-2013 07:47:41
Jeetje wat sneu zeg pfff..ik had ook al jong veel gaatjes maar mijn kinderen allemaal gelukkig (nog) niet..hun kiezen worden geseald en dat helpt echt!!! Dat doen ze met name bij van die kiezen die van die grote groeven hebben dat had ik zelf ook en daar komen dus sneller gaatjes in .
 
Quote
RE: pech met gebit
Saskia70  schreef op: 19-06-2013 08:14:51
Ach wat sneu voor haar....   
 
Quote
RE: pech met gebit
Mv5  schreef op: 19-06-2013 08:50:23

Ja haar kiezen zijn wel geseald en dat helpt wel een beetje, maar alsnog heeft ze vaak gaatjes, ook in haar volwassen gebit. Ik zou zo graag willen dat ik iets voor haar kon doen, maar dat kan helaas niet.


Naast al die gaatjes staat haar gebit ook extreem scheef. Ze heeft al een paar jaar een beugel en daar komt ze de komende jaren ook nog niet vanaf. Ze draagt de beugels heel netjes, maar toch gaat het niet zo snel als aanvankelijk verwacht werd. Ze begon met een hyraxbeugel die ze negen maanden tot een jaar zou moeten dragen, maar dat werd een jaar en drie maanden. Vervolgens kreeg ze een herbstbeugel en een blokbeugel. Die heeft ze ook een half jaar langer gehad dan gepland. Daarna kreeg ze slotjes, een buitenboordbeugel en een beugel die de groei van de onderkaak stimuleert. Die laatste twee zou ze een jaar tot anderhalf jaar moeten. Ze heeft ze nu ongeveer een jaar, maar het loopt achter bij de verwachtingen. Ze vroeg laatst dus wanneer die eruit mochten, maar toen zei de ortho; ja dat duurt nog wel even. Ik hoop over een half jaar, maar dat is nog maar zeer de vraag. Die laatste beugel blijkt niet helemaal goed zijn werd te doen, dus daar heeft ze nu een andere voor, met dezelfde functie, maar toch net iets anders. Hopelijk helpt die wel. Al deze teleurstellingen werken nu ook niet bepaald motiverend. Bovendien heeft ze ook regelmatig pijn aan de beugel, vooral na het aanspannen, dat doet bij haar echt pijn. Ik vind het zo sneu voor haar, waarom moet zij altijd pech hebben?

 
Quote
RE: pech met gebit
Ikke  schreef op: 19-06-2013 09:08:03
Pff oja die rotbeugels praat me er niet van pfff ..ik heb zelf vroege 6 jaar lang een slotjesbeugel moeten dragen..wat een ellende..elke keer dat aanspannen idd..steeds strakkere bogen,dubbele bogen, sterkere elastiekjes en dan elke keer je mond wat lekker openligt. Daar is mijn gebit ook naar de mallemoeren van gegaan.
Heeft de tandarts geen advies voor haar, iets om te voorkomen dat ze misschien minder snel gaatjes krijgt?
 
Quote
RE: pech met gebit
Boterbloem  schreef op: 19-06-2013 09:11:20
Gebruikt ze ook medicijnen?
 
Quote
RE: pech met gebit
Blauwtje  schreef op: 19-06-2013 09:13:45
ach wat sneu!
 
Quote
RE: pech met gebit
Ladyd  schreef op: 19-06-2013 09:21:11
O wat rot!

En wat verschrikkelijk om je kind zo te moeten horen gillen van de pijn..
 
Quote
RE: pech met gebit
Debbel79  schreef op: 19-06-2013 09:50:10
waar woon je??

ik heb met mijn oudste dochter precies hetzelfde wat betreft de gaatjes. ze is nu 7 en heeft al 18 (!!) gaatjes gehad!

inmiddels zijn we overgestyapt naar een andere tandarts, een speciale jeugdtandarts, en dat is een verademing!
alles is gericht op kids, de praktijk is in een vliegtuig, verdoven doen ze met druppeltjes, ze hebben de nieuwste apparatuur omdat de praktijk splinternieuw is.
een tand sealen laten ze eerst zien op een nagel bij het kind, zodat het kind precies weet wat er gebeurt. alles in het tempo van het kind.

nora had een grote hekel aan de tandarts, maar nu vind ze het zelfs leuk om te gaan!!

haar glazuur is trouwens niet goed aangelegd waardoor ze zoveel gaatjes heeft, wrs is dit ook zo bij joouw dochter?

is niet echt tegen te poetsen zegt de tandarts. het enige dat een beetje helpt is een speciaal dieet (geen suiker, geen fruit, geen sappen, alleen water en melk, geen zoetigheid op brood, geen wit brood etc) maar daar ga ik niet aan beginnen. uiteraard let ik op wat ze eet en drinkt, maar een drastisch dieet, ga ik niet doen. de tandarts zegt ook dat zelfs dan het bijna niet te voorkomen is. al haar tanden zijn nu gesealed, ben benieuwd hoe het gaat. elke 3 maanden gaat ze op controle.

die tandarts zit trouwens in nijmegen/lent. en ik dacht dat ze ook een verstiging in beuningen hebben. maar in nijmegen/lent is het in een vliegtuig.

(ze krijgen ook boardingpassen, met het binnenkomen, moeten ze die boardingpas scannen, en dan komt er net zoals op schiphol op een groot lcd scherm te staan:
arived: Nora, Achternaam,  gatenumber:3, seat, 2

(dat zijn dan de nummers van de stoelen waarin ze mogen zitten in het vliegtuig. echt super leuk!)
 
Quote
RE: pech met gebit
Mv5  schreef op: 19-06-2013 10:35:17

Helaas heeft de tandarts ook geen tips om gaatjes te voorkomen. Ze poetst heel goed, eet niet te veel snoep, niet te vaak op een dag, maar ze heeft gewoon zwak glazuur. Het is trouwens niet verkeerd aangelegd zoals bij jouw dochter Debbel79. Ze gebruikt ook geen medicijnen.


Tja, die beugels zijn allemaal heel vervelend, maar het is echt nodig bij haar. Ze heeft momenteel ook een dubbele draad in haar beugel, doet wel pijn. Ze weet gelukkig waar ze het voor doet, maar de weg daarnaartoe is wel lang en zwaar.


Gelukkig is ze niet bang voor de tandarts, maar graag gaat ze er niet heen. De tandarts is altijd heel begripvol, net als de ortho, maar vrienden zal ze nooit met hen worden. Zo'n speciale kindertandarts lijkt me dus niet nodig.

Af en toe ziet ze het gewoon even niet meer zitten. Dan krijgt ze een enorme huilbui en dat mag ook gewoon hoor, maar het is zo moeilijk om toe te kijken. Het leven is zo oneerlijk. Zij heeft altijd gaatjes, zij moet jarenlang een beugel, zij heeft een steeds sterkere bril nodig, zij is altijd ziek als de griep heerst.

 
Quote
RE: pech met gebit
Mamavannoeya  schreef op: 19-06-2013 10:37:15
Super tip ga meteen inschrijven wat een leuk nieuws voor mijn meisje!
 
Quote
RE: pech met gebit
Mirdepir  schreef op: 19-06-2013 10:40:26
Wat ern super tandarts debbel!
 
Quote
RE: pech met gebit
Mv5  schreef op: 19-06-2013 22:57:38
Oh, die tandarts van Debbel79 is trouwens geweldig hoor, daar niet van, maar gezien mijn dochter niet bang is voor de tandarts (vullen is ze ondertussen wel gewend en doet ook geen pijn, is alleen vervelend. trekken vindt ze wel eng), lijkt het me niet nodig om zo'n stuk te gaan rijden, want het is bepaald niet in de buurt. Zolang het bij een gewone tandarts kan, doen we dat. Hij kent mijn dochter inmiddels ook vrij goed en ook hij vindt het allemaal erg vervelend voor haar. Wel super dat Nora de tandarts nu gewoon leuk vindt!
 
Quote
RE: pech met gebit
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 19-06-2013 23:07:27
Ik heb vanaf mijn jeugd grote problemen gehad
Jaarlijks kon ik er ongeveer tussen de 5 a 11 laten vullen.
Mijn is verteld ,dat speeksel het probleem is.
Ik heb te veel en maak te veel aan,waardoor het het aangetast word.
Je moet het zien ,als de hele dag met een slok drinken in je mond te blijven lopen.
Je gebit word 24 uur per dag aangetast er door.
 
Quote
RE: pech met gebit
Mv5  schreef op: 20-06-2013 11:48:41

Voor zover ik weet heeft mijn dochter niet te veel speeksel, maar zeker weten doe ik het niet. Wel heeft ze gewoon zwak glazuur, waardoor ze snel gaatjes heeft. Ik weet niet eens precies hoeveel vullingen ze al heeft, ben de tel een beetje kwijt. Ik schat tussen de 20 en de 25. Helaas heeft ze ook al twee wortelkanaalbehandelingen moeten ondergaan. Gelukkig heeft ze er geen last van gehad. Daarnaast zijn haar hoektanden in de onderkaak dubbel aangelegd, waardoor ze dus teveel tanden heeft. Een van die extra tanden was laatst dus ontstoken, de ander is nu net door aan het komen en gaat er binnenkort ook uit. Hopelijk gaat die niet ontsteken.  

 
Quote
Navigatie


Reageren op pech met gebit
Naam
Bericht