Menu
 

Topic:

Iemand ervaring met een combi 2-3 klas?

Sabinemvyinthe  schreef op: 15-06-2013 21:28:28
Hoi allemaal,

Mijn vraag staat al in het onderwerp . Ik ben heel benieuwd of iemand ervaring heeft met de combinatieklas groep 2-3.
Yinthe gaat volgend jaar naar deze klas (geheel nieuw op school). Hoewel ik er best vertrouwen in heb, ben ik ook best een beetje sceptisch. Vandaar mijn vraag!

 
Quote
Navigatie
RE: Iemand ervaring met een combi 2-3 klas?
Boterbloem  schreef op: 16-06-2013 17:20:23

Bij mijn zus is 2 jaar geleden deze combi geweest, en die bleek ontzettend goed te werken. Ik vind het meer logisch dan 1 en 2 samen, omdat groep 2 veel verder is als kindjes die net op school komen.

 
Quote
RE: Iemand ervaring met een combi 2-3 klas?
Mikmvg  schreef op: 16-06-2013 17:57:45
Ik heb er ervaring mee als juf en vind het niks. Er is een groot verschil tussen grope 2 en 3. Groep 2 is echt nog veel speelser en groep 3 moet zo veel leren in groep 3.
Dat wij het tegenwoordig maar heel gewoon vinden dat 2degroepers al leren lezen enzo, wil niet zeggen dat het eigenlijk nog gewoon kleuters zijn met een grote behoefte aan vrij spel.
Het is jammer dat dat spel er bij kleuters steeds meer bij inschiet, maar dat is een andere discussie

Ik denk dat het Voor Yinthe prima is, maar ik had als moeder niet gewild dat mijn dochter afgelopen jaar in een 2/3 combi had gezeten (als 3degroeper.)
 
Quote
RE: Iemand ervaring met een combi 2-3 klas?
Femke  schreef op: 16-06-2013 19:18:41
Mijn dochter nu in groep 4 had het vorig jaar als groep 3-er...van te voren ook veel twijfels en onrust, maar hier heeft het supergoed uitgepakt. Groep 3 kreeg prima aandacht doordat groep2 meer buitenspeelde, overgang ging heel prima, mochten bijv 1e week nog even in de nieuwe poppenhoek.. Groep 2-ers waren ook tevreden, pikte al best veel op van de letters en de juffen deden het hier prima. De klas was zeg maar een beetje door de helft, in groepjes bij elkaar, ieder zijn werkje lag klaar als ze binnen kwamen en de leerlingen deden het allemaal prima met de scores....Wel twee goede ervaren leerkrachten voor de klas...en denk dat die vooral de kwaliteit en de sfeer in een klas bepalen!
 
Quote
RE: Iemand ervaring met een combi 2-3 klas?
Mam Van Twee  schreef op: 16-06-2013 20:08:51
Ik zou er ook niet zoveel problemen mee hebben, als ik zie hoe geordend en gestructureerd ze hier groep 0/1/2 bij elkaar hebben.

Na de meivakantie hebben ze de groep 2 ers bij elkaar aan een tafel (8 kids) gezet en dat gaat heel goed. Je ziet ze vooruit gaan met letters en spel. Een kleine klas van 20 lijkt mij goed te doen. Beter dat dan een groep 3 van bijna 30 kids.

Ook voor kinderen die de overgang naar het schoolse werken vanuit het kleuter gebeuren lastig vinden lijkt het me wel fijn.
Ook bij groep 3 zijn er nog veel spelvormen die in groepjes gedaan worden.

Het ligt er denk ik ook aan hoe goed school zelfstandigheid begeleidt.
Onze school werkt met weektaakkaarten voor elk individueel kind. 
 
Quote
RE: Iemand ervaring met een combi 2-3 klas?
Irma Mv T En B  schreef op: 17-06-2013 06:07:55
Ik vind het dus echt een waardeloze comb tenminste op onze school dan.
De jongste heeft afgelopen jaar in de combiklas 2-3 gezeten ze zitten op een Jenaplan school
Hij zat in groep 3 hij heeft nog nooit zoveel knutselwerkjes, teken en verfwerkjes mee naar huis gebracht als afgelopen jaar.
De kleuterhoeken zijn er ook gewoon in de klas dus als ze hun werkje af hadden mochten ze gaat "spelen" zoon lief raffelde zijn werkje af en ging spelen.
Gelukkig was hij niet het enige kind wat het zo deed.
Met het gevolg dat bijna heel de klas een achterstand heeft met het lezen.
Daar kwamen ze niet echt aan toe met groep 2 erbij in de klas die dan echt aan het spelen was en het geluid wat daarbij hoort produceerd.
Kinders waren zeer snel afgeleid.
Ben heel blij dat hij toch door mag na groep 4 ondanks zijn grote achterstand met lezen en taal.
Want nog een jaar groep 2-3 dan hadden wij hem van school gehaald, omdat zijn juf een echte kleuterjuf is (ze staat al 15 jaar voor een kleuterklas)super voor de kleuters maar niet goedgenoeg om groep 3 dingen te leren.
Dus voor ons is het echt een dikke vetten nee leuk voor groep 2 maar niet voor groep 3.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Iemand ervaring met een combi 2-3 klas?
Naam
Bericht