Menu
 

Topic:

zoon heeel booos

Evenzo  schreef op: 15-06-2013 15:41:38
Onze zoon is 7 jaar .ik ben gister naar de kapper geweest .heb het nu heel anders .daar was hij al heel boos om ,maar wat er vanmiddag gebeurt is voel ik me zo rot over ,hij zat naast me ,mijn man deed muziek aan ik klapte ,en hij werd toch boos ,hij gooide een hard siertje naar mij toe ,wat ik totaal niet verwacht had op mijn oog , auw wat deed dat pijn ,heb alleen maar zitten huilen en nog steeds voel ik me rot ,terwijl ik niks verkeerd deed .ik heb niks gedaan mijn man ging naar hem toe .hij zei heel rustig waarom doe je dat .mijn zoon begon te huilen ,maar hij heeft er nu geen last van.ik wel .had ik hem moeten straffen??? Morgen gaan we na mijn ouders heen en schoonouders .ik heb mijn oog dik .je ziet het heel goed .wat zouden jullie zeggen ??eerlijk vertellen of niet ?en zouden jullie hem straffen ??
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: zoon heeel booos
Evenzo  schreef op: 15-06-2013 15:42:52
Siertje is diertje
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Tessa_mv2  schreef op: 15-06-2013 15:44:51
Mijn zoon had zeker weten straf gekregen. Kom nou...dingen naar je moeder gooien. Moet niet gekker worden.
Weet niet wat een hard siertje is maar blijkbaar kwam het erg hard aan.
Of hij jou bewust pijn wou doen of niet doet er niet toe.
Door straf te geven EN te praten met hem kan je duidelijk maken dat dit soort gedrag zeer ongewenst is.


 
Quote
RE: zoon heeel booos
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 15-06-2013 15:46:36
Ik had ook zeker straf gegeven en ze moeten hier ook altijd sorry zeggen en een kus erop geven.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Mafkees  schreef op: 15-06-2013 15:46:48
Oke...

Uhm...NU zou ik geen straf meer geven, dat is een beetje te laat.
Als ik het zo lees, is je zoon vooral boos.
Het diertje gooien is uit frustratie. Dat deze ongelukkig terecht is gekomen, is gewoon puur pech.

Ik zou alleen nog even rustig met je zoon praten, waarom hij zo boos is steeds. Misschien kun je daarin iets veranderen?

Verder: op bezoek gaan, waar maak je je druk om?
je kan toch gewoon zeggen (nadat je met je zoon hebt gesproken) dat het een ongelukje is geweest.
Zet je zoon iig niet te kakken, zo'n drama is het ook niet toch?
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Jolijn  schreef op: 15-06-2013 15:47:22
ik zou zeggen dat je per ongeluk een hard diertje in je oog hebt gekregen.
en los daarvan een goed gesprek met je zoon waarom hij zo boos wordt dat hij met dingen gooit. Waarschijnlijk kan hij zich niet goed uitdrukken, dus probeer het zo licht mogelijk te houden. Er zal een reden zijn waarom hij zich kennelijk machteloos voelt en dan zo heftig reageert. Geef hem het gereedschap om zijn frustraties op een andere manier te uiten en dan kan hij er ook beter mee leren omgaan.

 
Quote
RE: zoon heeel booos
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 15-06-2013 15:48:25
Nou een straf is wel op zijn plaats denk ik,
maar ik zou eerder graag willen weten ,waarom hij zo verschrikkelijk boos op je is.
ga een gesprek met hem aan,want er zit hem waarschijnlijk iets goed dwars wat hij op jou afreageerd.

en familie ja ik zou gewoon de waarheid vertellen.
voordat er verhalen vanzelf ontstaan
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Liva  schreef op: 15-06-2013 15:51:15
Ben het volledig eens met Tessa. Dit kan gewoon niet. Ook als je wel iets fout gedaan had, had hij niet zo mogen reageren. Boos zijn mag, iemand anders pijn doen of iets kapot maken niet... vind ik.
Je komt erg onzeker over... alsof je zelf het kind bent en niet snapt waarom papa of mama boos is...  Doe er wat aan, meid, hij is nu pas 7... dit kan echt niet!

Ik bedoel er niet mee te zeggen dat je kind nu iets gedaan heeft dat extreem is, hoor... hier 2 driftkikkers. Er gaat hier geregeld wel iets kapot en er vallen woorden waar ik niet blij mee ben. Er volgen dan zeker consequenties.... even een time-out, nadenken over wat gebeurd is, repareren indien mogelijk... Maar ik schrik er wel van dat je je zo rot voelt erdoor...
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Liva  schreef op: 15-06-2013 15:53:05
Ik heb het nog eens terug gelezen, ligt misschien wat genuanceerder. Waarom is hij boos, omdat je naar de kapper geweest bent? Waarom is hij boos, omdat je klapt? Heeft hij vaker om dit soort kleine dingen een driftaanval?
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Tessa_mv2  schreef op: 15-06-2013 15:53:28

Ik zou hem trouwens niet nu nog straffen (dat is een beetje onduidelijk uit mijn vorige post), dat is te laat, maar het gesprek zou ik zeker nog aan gaan.
Waarom is hij boos dat jij naar de kapper gaat? Waarom boos dat jij klapt. Dat zijn hele onbenullige dingen. Dus er speelt iets.
Wat dat iets is moet je proberen te achterhalen door middel van een goed gesprek.
Wat bij de mijne wel eens helpt (die kan ook erg driftig/boos zijn) is naast hem gaan zitten en heel zachtjes praten. Hij gaat dan schreeuwen/huilen. En dan zeg ik: even overnieuw, probeer het eens zonder tranen. Ook dat zeg ik heel zachtjes. Bijna fluisteren. Zo moet hij wel rustig worden om mij te kunnen horen en gaat het gesprek een stuk makkelijker dan als er maar geschreeuwd/boos gedaan wordt.


En morgen, idd gewoon zeggen dat er een ongelukje is gebeurd. Als je zoon er niet bij is kan jij als jij daar de behoefte aan hebt zeker eerlijk zeggen hoe en wat. Maar dat zou ik niet doen waar hij bij is. Hou het luchtig.

 
Quote
RE: zoon heeel booos
Lilly  schreef op: 15-06-2013 15:55:36
Mag ik even vragen of je zoontje een kindje is met een diagnose?
Hier herken ik het namelijk heel goed. Als ik namelijk naar de kapper ben geweest moet mijn zoontje ongeveer een week lang helemaal niks van me weten . Alleen uit het bij hem zich niet echt door boos met dingen te gooien (mijn dochter dan weer wel) maar door van me weg te kruipen, heel bang te zijn...
Hier komt het omdat mijn zoontje door zijn autisme , mijn gezicht niet als een totaalplaatje ziet, maar in details en als ik daar iets aan verander (voornamelijk mijn haar)zelfs al is het maar een heel klein beetje, herkent hij me niet meer als zijn mama maar ben ik een vreemde voor hem die zijn gebied binnendring.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Harleysmama  schreef op: 15-06-2013 16:36:08
Ik heb ook het idee dat je zoon autistisch is. Want het is zeker geen normale reactie van een kind van 7 jaar. Mijn zoon heeft pdd-nos en adhd. Als hij dit bij mij had gedaan, had ik hem zeker wel straf gegeven. Ondanks zijn stoornis moet hij weten wat wel en niet kan.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Ladyd  schreef op: 15-06-2013 16:45:26

Ik zou hem nu ook niet meer straffen.


Maar ik zou nog wel met hem gaan praten.


Over waarom hij dit deed en wat hem toch dwars zit..

 
Quote
RE: zoon heeel booos
Caithy  schreef op: 15-06-2013 16:51:15
Ik zou hem morgen laten vertellen wat er gebeurt is! Hard? Ja dan moet zijn daden maar onder ogen zien. 
Straffen, ja hoor het is nog steeds vamiddag, wel zou ik met hem praten en dan samen een straf verzinnen.
Hier is dit echt NOT done.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Jasmina33  schreef op: 15-06-2013 17:04:18
ik zou ook gelijk hebben ingegrepen en straf hebben gegeven en later er over praten..
deed het hem niks dan toen hij jou zag huilen?
Mijn zoon die ongveer dezelfde leeftijd zou echt zich rotschrikken als hij mij zag huilen door iets wat hij gedaan heeft, of het nou expres of per ongeluk.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Debby1977  schreef op: 15-06-2013 17:51:11
Nou TO, je ziet het, je zoon is een autist. Weet je in ieder geval waar het aan ligt
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Debby1977  schreef op: 15-06-2013 17:52:06
Als ie trouwens echt autistisch is neem ik mijn woorden terug, maar ik kan me eraan ergeren als mensen direct zeggen dat hij een autist is
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Mieps01  schreef op: 15-06-2013 17:54:13
Mijn zoon is ook 7. En boos omdat ik naar de kapper ben geweest? :bonkorry hoor? Voor een normaal gezond kind is dat totaal ongewenst gedrag wat ik al niet accepteer.  Ga maar even afkoelen op je kamer.. Het is MIJN haar.. Zou voor mij een normale reactie zijn voor die leeftijd. Iets naar mij gooien? Zeker iets wat hard is en dan zo flink gooien dat ik er een blauwe plek aan overhoud? Straf ia 100% op zijn plaats. Kom op! 

En mafkees, ik ben het totaal met je oneens dat Je hem te kakken zou zetten als je eerlijk vertelt wat er is gebeurd. Ik vind juist dat je totaal pedagogisch onverantwoord bezig bent als je eerst al geen straf geeft en het daarna wegzet als een ongeluk terwijk het opzet was. ik zou dus gewoon vertellen wat er is gebeurd. Niet meer en niet minder. 

7 vind ik eigenlijk niet een leeftijd die hoort bij dit gedrag. Heb je (al) ondersteuning gezocht voor het hem opvoeden? Ik weet niet of er iets aan de hand is met je zoon.  ik heb ook enorme driftkikkers..... Maar ik ben niet bang om te straffen met een time out..en mijn oudste is 7 en van een verschrikkelijk driftige kleuter ( die mij dan ook sloeg)  inmiddels verandert in een jongetje wat vaker wel dan niet zijn woede kan beheersen.
dit komt denk ik niet vanzelf goed.of het nu wel of niet iets autistisch is.. Want als ik je lees ben je bang om te corrigeren. En dat moet wel! Dat hoort bij opvoeden.. Liefhebben is OOK slecht gedrag veranderen. kinderen moeten leren wat gewenst gedrag is en wat ongewenst is. Sommigen kunnen dat beter uit zichzelf en andere kinderen hebben duidelijkere grenzen nodig.
maar het begint bij ons als ouders.

 
Quote
RE: zoon heeel booos
Harleysmama  schreef op: 15-06-2013 17:55:57
Debby ik zeg het niet zomaar hoor. Dit gedrag had mijn zoon namelijk ook voordat hij een diagnose kreeg. Uit het niet enorm boos worden als er iets anders was dan anders. Dingen gooien uit het niets. Kinderen met autisme kunnen niet goed met veranderingen omgaan. En wat ik lees kan haar zoon dat niet goed Een ander kind zou zeggen mama leuk je haar. Hij reageerde boos erop en dat lijkt mij afwijkend gedrag.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Inky69  schreef op: 15-06-2013 17:56:13
Ik snap eigenlijk niet dat je uberhaubt twijfeld of je straft of niet...............tuurlijk straf je hem direct! Dit kan echt niet door de beugel.
En boos omdat je naar de kapper bent geweest??? Wie is er thuis de baas??!! komop zeg!

En mocht ditt vaker voorkomen, dan zou ik er toch eens mee naar de ha gaan.......
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Debby1977  schreef op: 15-06-2013 17:57:41
Mijn dochter gooit ook weleens dingen uit het niets, maar ik zou er echt geen stempel autist opplakken. En al helemaal niet als er zo te zien maar 2 incidenten zijn geweest.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Debby1977  schreef op: 15-06-2013 17:59:59
Maar waar het mij vooral omgaat is dat kinderen tegenwoordig een labeltje moeten krijgen. Je wordt doodgegooid met PDD-NOS, ADHD, ADD en wat al niet meer. Het lijkt wel een modeverschijnsel. Onze jongste is ook ontzettend druk, zou misschien best ADHD kunnen hebben, maar zolang wij en zijzelf er geen last van heeft pieker ik er niet over om dat te laten onderzoeken.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Jacquelien  schreef op: 15-06-2013 18:06:06
@ debby tot dat het op school een drama wordt en je gern keuze meer hebt ivm welbevinden van je kind.

ik ben heel benieuwd of zoon to "iets" heeft wat een verklaring voor gedrag zou kunnen geven. Maar dan nog is corrigeren en zonodig straffen belangrijk.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Debby1977  schreef op: 15-06-2013 18:08:18
Maar dat zeg ik ook, zolang zij en wij er geen last van hebben
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Alice  schreef op: 15-06-2013 18:19:52

Quote Jacquelien:
@ debby tot dat het op school een drama wordt en je gern keuze meer hebt ivm welbevinden van je kind.

ik ben heel benieuwd of zoon to "iets" heeft wat een verklaring voor gedrag zou kunnen geven. Maar dan nog is corrigeren en zonodig straffen belangrijk.



Dat "iets" kan ook "gewoon" onopgevoed zijn
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Debby1977  schreef op: 15-06-2013 18:21:14
Dat wilde ik al niet zeggen, maar dat vraag ik me dus ook af.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Sammy  schreef op: 15-06-2013 18:24:23
Het eerste wat bij mij te binnen schoot... Is er misschien iets op school aan de hand/gebeurd wat hij heeft opgekropt maar toch behoorlijk dwars zit?
Mijn zoon kan namelijk soms ook wel eens heel boos om niets worden, en dat kan ik eigenlijk altijd terugkoppelen naar iets wat achteraf op school gebeurd blijkt te zijn.

Ben het overigens met Debby eens, we willen tegenwoordig veel te snel etiketjes op kinderen plakken.
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Mafkees  schreef op: 15-06-2013 18:24:46
@ Mieps: ik vind het pedagogisch totaal onverantwoord, als je als moeder eerst gaat zitten janken en daarna pas een straf gaat geven. Als je hem al aanpakt, moet je dat direct doen , mijn inziens!

Als hij uit boosheid met spullen zou gooien, is mijn zoon ook de sigaar, want we gooien niet met spullen, hoe boos je ook bent.
Maar het gaat er hier om dat er per ongeluk iets tegen mama aangekomen is.
Mama speelt nu slachtoffer en dat vind ik echt zo fout.

Laatst vloog er hier een heel kind tegen me aan, tand door mn lip. Maar mijn zoon dacht heus niet " als ik nu eens zo en zo doe, kom ik zo terecht en bloed mn moeder"
zoiets kan gebeuren, denk ik dan.

En als je vandaag met hem praat, je laat weten dat dit gedrag echt niet kan, ga je het dan morgen nog eens dunnetjes over doen bij zijn opa en oma?

over pedagogisch gesproken....misschien maandag dan ook nog even op school...tjonge jonge, hij heeft niemand vermoord ofzo

iedereen maakt eruit op dat hij bewust iets tegen mama gooide zodat ze pijn had.

ik vind mama een beetje kinderachtig overkomen, maar goed..
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Mafkees  schreef op: 15-06-2013 18:26:00
oooh en ik lees nu dat hij boos was omdat JIJ naar de kapper bent geweest?

ik dacht dat hij was geweest en zijn eigen kapsel niet tof vond ofzo...

ook een 7 jarige heeft een mening
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Alice  schreef op: 15-06-2013 18:28:43
Ja, als je na 7 jaar nog niet weet hoe je met zoiets moet omgaan en gaat zitten janken.. vraag ik me toch een beetje af hoe je de afgelopen 7 jaar bent doorgekomen
 
Quote
RE: zoon heeel booos
Mieps01  schreef op: 15-06-2013 18:33:31
Sis, Waarom je emoties af zou straffen? Een kind laten weten dat gedrag ongewenst is is het soms ook helpen.. Waarom moet hij boos zijn omdat ik mijn haar laat knippen. Ik ben geen verlengde van mijn zoon. Ik ben geem slaaf, geen pop, geen bediende... Als  hij het niet mooi vind mag hij dat zeggen.! Mijn zoons vertellen me haarfijn dat ze een nieuwe parfum vinden stinken,of mijn broek niet mooi vinden... Maar boos worden omdat ik mijn haar laat knippen.. sorry, dat is geen normale vorm van emotie dat is voor een normaal gezond kind controle willen hebben over dingen waar ze geen controle over zouden moeten hebben. Ik zou bang worden dat ik een kleine onaangepaste tiran aflever voor de toekomst...   Ik zou ik zoals als schreef niet boos om worden, maar ik zou hem wel laten afkoelen. 


als een kind zwaar autistisch is en niet tegen welke vorm van verandering kan, dan snap ik nog dat hij boos word.. Omdat hij uit zijn emotie geen wijs wordt.. maar voor een "gezond" kind ( sorry moeders met autistische kids, ik heb gewoon even geen betere benaming) is dit gedrag wat ik wel zou benoemen en ook zeker niet toe zou staan.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op zoon heeel booos
Naam
Bericht