Menu
 

Topic:

suiker ??? geprikt 16,8

Mama2  schreef op: 04-06-2013 10:29:14
Oké ik heb vanochtend nuchter moeten prikken voor lab en krijg vrijdag de uitslag , maar omdat ik toch nuchter was ook bij apotheek een Vingerprik gedaan en de apotheker zei OEPS.. 16,8 dat is veel te hoog, onder de 6 was normaal geweest.

Moet ik mij nu zorgen gaan maken??? iedereen zegt oei dat is een slecht teken.

Ik zuip me rot in water en alles wat er maar is, plas dus ook veel, moe
ontzettende dorst , droge mond.


Is dit alamerend ????? Hoop het echt niet....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Senna  schreef op: 05-06-2013 19:47:07
Ik reageerde op je laatste post, ga er van uit dat die over TO ging.
Maar dan nog, diabetes kan heel goed gaan en goed in te stellen zijn, natuurlijk!
Geweldig voor de mensen waar dat bij is want zij kunnen een betrekkelijk normaal leven leiden.
Helaas is er idd voor veel mensen een keerzijde. De mensen die er wel flink problemen door ondervinden, e is en er weinig problemen vann die mensen zijn er genoeg!

Ik hoop voor TO dat ze goed instelbaar is en er weinig problemen door zal krijgen, maar de andere kant mag ook gezien en gezegd worden. Dat noem ik niet gelijk negatief zien en bij de pakken neer zitten, maar realistisch zijn.
Het is en blijft een diagnose die je leven verandert, soms ingrijpend, soms valt het mee.

Ik hoop voor mama2 dat het bij haar meevalt!

En nu trek ik me gauw weer terug uit deze discussie
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Mafkees  schreef op: 05-06-2013 19:50:32

Quote Sismvnick&demi:
Ik snap nu ook waarom mensen tegen mij altijd zeggen 'wat knap dat je zo positief bent' Tja als je hier al bij de pakken neer gaat zitten en het negatief inziet



He wat grappig, hier worden we ook altijd positivo's genoemd  
maar dan nog...kan het kut zijn

ik geef geen reactie meer.
vind het een beetje verdrietig om te lezen, eerlijk gezegd, maar goed.

 TO: voor jou veel succes en sterkte!
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Caatje  schreef op: 05-06-2013 20:16:54
Sis, er is een verschil tussen positief blijven en realistisch blijven. Het sterftecijfer van diabetes en borstkanker waren in 2011 nagenoeg gelijk.

Helaas houden wij, diabeten, het beeld dat de meerderheid heeft zelf in stand. Hoevaak houden we onszelf niet beter voor dan dat het in werkelijkheid gaat? Hoe vaak zeggen wij zelf niet dat 'er prima mee te leven is' of 'het went snel' als iemand er achter komt dat we diabetes hebben? Gewoon omdat we geen zin in zorgen of medelijden hebben?
Tuurlijk zitten we niet bij de pakken neer. De meesten diabeten (zoals zoveel chronisch zieken) zullen te veel van zichzelf vergen om te laten zien dat het allemaal goed gaat. Ook als het niet goed gaat.
Maar wees realistisch, ook met een goede instelling kunnen er complicaties optreden. Je vermindert de kans door de goede instelling, maar haalt hem nooit weg.
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Jo  schreef op: 05-06-2013 20:23:43

Even wat info voor TO van de site van DVN Diabetes vereniging nederland:
(al bestaat er natuurlijk een grote kans dat je het al gelezen hebt)


Diagnose en behandeling


Diagnose


Uw huisarts kan de diagnose diabetes vrij snel vaststellen door een druppel bloed uit uw vinger te nemen. Via een bloedglucosemeter bepaalt hij vervolgens hoe hoog uw glucosespiegel is. Is die hoger dan 11 mmol/l (millimol per liter), dan wordt de test herhaald. Bij de tweede test mag u acht uur van te voren niet eten of drinken. Is de glucosewaarde bij die tweede meting hoger dan 6,0 mmol/l, dan is er sprake van diabetes. De afkorting mmol/l staat voor millimol per liter. Deze maat, millimol, geeft de hoeveelheid bloedglucose per liter bloed aan. In sommige landen wordt een andere maat gebruikt. Namelijk mg/dl; milligram per deciliter.


Behandeling


Diabetes gaat niet over, maar kan gelukkig goed worden behandeld. De behandeling van diabetes is gericht op het verlagen (reguleren) van de bloedglucose. Deze behandeling zal in de praktijk levenslang nodig zijn.


Het soort behandeling hangt af van het type diabetes. Zo wordt diabetes type 1 behandeld met insuline en diabetes type 2 meestal alleen met bloedglucoseverlagende medicijnen. Een combinatie van tabletten en insuline en aanpassing van leefstijl komt ook voor. Bij diabetes kunt u veel zelf doen in de behandeling. Als u leert uw bloedglucose zo normaal mogelijk (tussen de 4 en 10 mmol/l) te krijgen en te houden (= reguleren) nemen de klachten af en zorgt u ervoor dat u zo gezond mogelijk blijft. Regelmatig contact met uw behandelaars kan u daarbij helpen.


U kunt zelf veel invloed hebben op de hoeveelheid glucose in uw bloed, door bijvoorbeeld te letten op de hoeveelheid koolhydraten die u eet en door regelmatig te bewegen. Zelfcontrole en zelfregulatie zijn belangrijke onderdelen van de behandeling van diabetes.


Overgewicht is een belangrijke oorzaak voor het ontwikkelen van diabetes type 2. In de behandeling van diabetes type 2 is gewichtsafname dan ook een belangrijk aandachtspunt; wie afvalt, hoeft soms geen medicijnen meer te gebruiken.


Waar moet u op letten?


Diabetes kan allerlei complicaties tot gevolg hebben. Problemen met de voeten, verminderde functie van de nieren (nefropathie), beschadigde zenuwen (neuropathie), problemen met de ogen (retinopathie) en een grotere gevoeligheid voor infecties zijn zulke complicaties.
Bij alle typen diabetes bestaat het risico op hypo’s en hypers: een sterke daling (hypo) of stijging (hyper) van de bloedglucosespiegel. Als een hyper lang duurt of een hypo ernstig is, bestaat het risico dat u in coma raakt.


Hier vindt u beknopte informatie over diabetes. Uitgebreide informatie vindt u in de diabeteswiki.

 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Mamsie  schreef op: 05-06-2013 20:26:51

Quote Sismvnick&demi:
Ik zeg niet dat diabetes hebben gepiep is. Ik vind dat als je er iets verschrikkelijks groots van maakt dat het gepiep is.
Als jij gewoon goed behandeld bent, en alles gaat goed, is er niet zoveel aan de hand..
het word hier veel groter gemaakt als dat het is, en DAT vind ik gepiep.

Maar goed, TO zal er snel genoeg achter komen dat het allemaal best mee valt. En daarmee zeg ik niet dat het niet vervelend is. Maar hoe het hier geschetst word is het in 9 van de 10 gevallen gewoon niet. Ik snap ook niet dat dat allemaal gezegt moet worden? waarom toch?
9 van de 10 mensen, als het niet meer is, hebben verder geen problemen, en kunnen er prima mee uit de voeten.

En tuurlijk, voor sommige zal het verschrikkelijk zijn, en misschien het einde van de wereld, maar dat is maar net hoe je er dan zelf in staat he.

Ik vind het jammer dat iemand zo bang gemaakt moet worden, voor iets dat echt wel mee valt. En nogmaals, ik herhaal nog maar even, daarmee zeg ik niet dat het leuk is, en ook niet dat het niet vervelend is. Maar het is wel gewoon goed behandelbaar.



Wetje Sis, ben het helemaal met je eens dat je positief moet zijn! Dat is je eerste gewin.
Dat ben ik ook.
Dat ik mijn verhaal hier neer zet is misschien niet opbeurend voor TO, maar dat was puur door jouw reactie over dat gepiep.
En voor velen is het inderdaad iets waar goed mee te leven valt.
Maar om nu maar gewoon er zo makkelijk over heen te praten en het gepiep te noemen vind ik erg respectloos.

Verder zitten we echt wel op 1 lijn ben ook voor positief, maar wel reeel.
En zeggen dat het niets is, als je net een diagnose hebt gehad is niet echt leuk.

mijn reactie had ik misschien alleen naar jou moeten sturen, want je kwetste me met dat gepiep van je ( piep piep best een rot woord om te typen haha) dat had ik misschien beter naar jou kunnen PB, want echt positief staat dat er niet.....maar ik vind trouwens wel dat je gewoon eerlijk moet zijn.
Toen ik diabetes kreeg kreeg ik ook eerst de waslijst te horen met wat er allemaal rekening mee moest houden, omdat je er gewoon heel secuur mee om moet gaan.
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Mamsie  schreef op: 05-06-2013 20:48:36
Ik vind discussie ook totaal niet vervelend, maar je hebt wel gelijk dat ik hier nu verhalen neer zet die er op dit moment niet toe doen, maar die ik schrijf uit een frustratie naar jou toe dus had ik beter kunnen Pb, ga ik nu niet meer doen.
Jij hebt jouw ervaringen ik heb de mijne, daarnaast liegen cijfertjes en feiten niet.
En al zou het meevallen, dit is niet "zomaar" weer over, dan zit er wel een levensveranderde situatie aan vast. Zomaar overgaan dat gaat echt niet.
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Baby2  schreef op: 05-06-2013 21:00:58
Ik heb niet alles uitgebreid gelezen maar ik wil alleen even mijn eigen ervaring kwijt, ik kreeg tijdens mijn tweede zwangerschap zwangerschapsdiabetes. Ben zelf verpleegkundige, maar ik had nooit verwacht dat ik diabetes zo vervelend zou vinden. Ik vond het nogal een gedoe om iedere keer curves te prikken, dit door te bellen en maar afwachten of ik insuline moest gaan spuiten. Ik was blij toen de zwangerschap erop zat en de diabetes weg was. Heb al met al nu een verhoogde kans op het krijgen van diabetes op latere leeftijd. Nou reken maar dat ik er alles aan doe om dit te voorkomen. In ieder geval door nu flink op mijn eetpatroon en gewicht te letten.
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Jolanda1974  schreef op: 05-06-2013 21:27:45
Aan de reacties hier te lezen bewijst het des te meer dat mensen die zelf geen diabetes hebben ook niet kunnen weten wat het is, maar er wel een oordeel over hebben, dat het wel meevalt. Maar net zoals vele chronische ziektes zie je niet aan de buitenkant dat we ziek zijn. Maar het beinvloedt ons leven dagelijks. En niet alleen dat van ons maar ook van onze omgeving.

Je kunt geen oordeel vellen op basis van "ik heb ervaring met diabetes patienten". Want die ervaring heb je niet. Je gaat met ze om maar hebt werkelijk geen idee hoe het in zijn werk gaat. Elke diabeet reageert anders, er zijn geen kant en klare handleidingen beschikbaar. Het hangt van zoveel factoren af en die zijn voor ons ieder allemaal verschillend. Maar we hebben wel te maken met een dagelijks gevecht. En positief blijven is altijd goed maar ook dat lukt gewoon niet. Kijk maar naar je eigen situatie Sis.. Hoe vervelend ook maar zelfs jij, die altijd positief is ziet het soms niet meer zitten en zie je grote hobbels op de weg. 

 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Meanne  schreef op: 05-06-2013 21:28:57
appels zijn niet met peren te vergelijken.

een aantal maanden geleden is mijn broertje door het oog van de naald gekropen.
al zijn organen waren aan getast, die pijn is onbeschrijfelijk.
op de seh zei hij huilend tegen mijn vader ik wil dat je me nu door mijn kop schiet want ik hou dit niet meer.
hij heeft enkele dagen op de ic gelegen.
hoogste gemete waarde was 89 echt extreem dus

niet om to extra angst te bezorgen maar wil dit toch delen want mijn broertje heeft altijd stabiele waardes gehad.
het is een ziekte wat niet te voorspellen is en de complicaties kunnen echt heel heftig zijn.

mijn oma heeft 2 benen moeten amputeren

zelf heb ik zwangerschaps diabetes gehad en ik heb dus ook een hogere kans om het te krijgen.

to hoe gaat het met je?
niet te veel drinken!! Echt probeer niet over de 3 liter heen te gaan!!!
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Mamsie  schreef op: 05-06-2013 21:30:18

Quote Sismvnick&demi:

En het was al zeker niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen, waarom zou ik dat willen? Dus het spijt me als jij je door mijn worden gekwetst voelt. Ik probeer alleen maar TO gerust te stellen.



snap ik nu...
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Mama2  schreef op: 05-06-2013 21:33:09
Euhhhh zit nu op 5,5 liter...weet niet waar ik het laat maar echt waar pppffff.

En dames geen ruzie hč, ik ben gelukkig nuchter genoeg en schrik niet zo heel snel hoor ik weet kan 2 kanten op maar zodra ik verder nog niks weet ga ik mij nog even niet druk maken.....voor nu wordt ik gek van de dorst en het plassen aaaahhhhhhh
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Jolanda1974  schreef op: 05-06-2013 21:35:14
Ik snap werkelijk niet dat ze laten wachten tot vrijdag.. Dit kan echt niet. Ik zou morgen toch echt gaan bellen met een andere huisarts. Je moet zo snel mogelijk gezien worden door een internist.

5½ liter is echt veels te veel...
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Claudje  schreef op: 05-06-2013 21:35:53
Lieve mama2....drink alsjeblieft niet zoveel!
Echt niet doen!

Je kunt watervergiftiging krijgen!
Echt...stop!
Neem een slokje water als je een droge mond hebt..geen heel glas of grote slokken.
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Claudje  schreef op: 05-06-2013 21:37:30
Ik weet dat een moeilijk is, want als ik een hyper heb drink ik ook zo een liter weg in 10 minuutjes
Maar dat is tijdelijk en zodra mn hyper zakt, is de dorst weg.
Maar zoveel drinken de hele dag door...echt niet doen!
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Jolanda1974  schreef op: 05-06-2013 21:39:16
Als ik een hyper heb neem ik een schijfje citroen.. Je bekt trekt ervan samen maar mijn mond is niet droog meer.
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Mama2  schreef op: 05-06-2013 21:40:11
Morgen om 11:10 moet ik naar de huisarts en ik neem slokjes steeds maar ik kan echt wel onder de kraan blijven liggen zo een dorst heb ik.

Zal echt mijn best doen om nu minder te drinken ..
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Linnie  schreef op: 05-06-2013 21:49:42
en op een ijsklontje sabbelen? Vind ik ook schelen, dan drink je niet veel, maar je hebt wel continue wat in je mond
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Debby1977  schreef op: 05-06-2013 22:11:40
Ik werk zelf in de zorg, en ook met diabetes patienten, maar ik durf niet te zeggen dat ik er ervaring mee heb want ik voel het niet. Ik vind je een lieve schat Sis, dat weet je, maar je kunt niet zeggen dat je er ervaring mee hebt. Je hebt mensen met diabetes verzorgd, maar je weet niet wat er in ze om gaat. We hebben 1 patient die geregeld een hyper heeft, maar wat die man dan voelt weten we niet, komt ook omdat ie niet meer praat. Ik kan me best voorstellen dat als je de diagnose diabetes krijgt je je te pletter schrikt want het is best wat. Type 2 is in dit geval best "gunstig", probeer je dieet aan te passen en zorg dat je je overgewicht kwijt raakt, misschien kom je er nog vanaf. En stop asjeblieft met zoveel water te drinken! Als je een watervergiftiging krijgt ben je verder van huis.
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Debby1977  schreef op: 05-06-2013 22:13:13
Ik snap trouwens wel hoe je het bedoelde Sis, je probeerde TO op te beuren na al die enge verhalen
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Jen9  schreef op: 05-06-2013 22:13:15
Volgens mij moet je wel veel drinken, namelijk door t vele plassen krijg je dorst, niet andersom!!!! Zou t even navragen.
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Debby1977  schreef op: 05-06-2013 22:16:19
Ja, maar 5,5 liter is echt niet gezond hoor Jen!
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Debby1977  schreef op: 05-06-2013 22:18:08
Lees dit maar eens

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/39782-water-te-veel-water-drinken-kan-ook.html
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Jen9  schreef op: 05-06-2013 22:19:39
pas vanaf 3 liter per uur kan t kwaad heb ik begrepen.. behalve dat, zij verliest meer vocht door t drinken.. maar nogmaals, vraag een deskundige hierom.. ik ben geen arts!
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Jen9  schreef op: 05-06-2013 22:20:39
Staat toch niks over diabetes op die site (heb m wel heel vluchtig gelezen hoor!)
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Debby1977  schreef op: 05-06-2013 22:24:09
Nee staat er ook niet, maar wel over teveel water drinken. Door veel te drinken verlies je echt niet meer vocht hoor, dat is een fabeltje. Je nieren verwerken maar een x aantal liter, dit wordt gezuiverd en het merendeel gaat terug het lichaam in. Als je 2,5 liter drinkt dan plas je daar maar 1,5 liter van uit, de rest blijft in het lichaam. Je hart kan verdrinken als je teveel drinkt.
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Jen9  schreef op: 05-06-2013 22:26:01
Dat weet ik wel,,, maar bij suikerziekte plas je veel meer.. daardoor ga je meer drinken, je verliest veel meer vocht dan iemand zonder diabetes....  (dus bij diabbetes ga je niet meer plassen omdat je veel drinkt, maar andersom...)

Ik vind t echt gevaarlijk om daar adviezen over te geven, dat moet een arts doen.
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Debby1977  schreef op: 05-06-2013 22:28:46
Ook dat klopt niet wat je daar zegt. Zoals gezegd werk ik met diabetes patienten en die plassen echt niet meer dan jij en ik. En ja ook die drinken soms best veel. Het is echt verschillend per patient. Ik geef alleen als advies om voorzichtig aan te doen met het water. Ik weet waarover ik praat hoor en geef geen loze adviezen
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Xlente-marjolein  schreef op: 05-06-2013 22:28:57

je hart verdrinken?! Kom nou zeg.


Het is niet gezond om te veel te drinken, maar verzuipen doe je niet 

 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Debby1977  schreef op: 05-06-2013 22:30:11
Dan niet mevrouw de dokter!!!
 
Quote
RE: suiker ??? geprikt 16,8
Xlente-marjolein  schreef op: 05-06-2013 22:31:22
Is het advies van mijn man, inderdaad dr. Gepromoveerd aan hart- en vaatziekten
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op suiker ??? geprikt 16,8
Naam
Bericht