Menu
 

Topic:

Laten omscholen?!

Anno  schreef op: 31-05-2013 10:49:43
Ik doe het even anoniem.

Ik werk op dit moment voor 2 dagen in de kinderopvang. Maar zoals iedereen wel leest en hoort gaat het niet zo goed in de kinderopvang. Eigenlijk ben ik er beetje klaar mee. Ik vind het werk echt heel leuk. Alleen door de zware tijden is soms zo lastig allemaal. Kwaliteit behouden, veel collega's contract niet verlengt of ontslagen en misschien ben ik binnenkort zelf wel aan de beurt. Ik wil eigenlijk gewoon iets anders.

Ik heb zitten kijken om me laten omscholen naar verzorgende ig alleen dan moet ik wel 3 dagen gaan werken en nog 1 dag naar school. Ik kan de opleiding dan in 18 mnd tijd doen. Voordeel wel is dat ik oo kde avonden of de weekenden kan gaan werken waardoor ik overdag wel meer thuis ben. Maar verzorgende ig ik weet niet of het wat voor mij is. Zou iemand kunnen vertellen wat precies inhoud. wat je taken zijn en waar je dan kan gaan werken.

En anders vind ik het zo moeilijk naar wat ik me moet laten omscholen. Weet echt niet zo goed wat ik nog meer leuk vind.

Ik heb wel gekeken naar consultatiebureau assistente. Dat vind ik echt heel leuk en heb ik ook geen andere opleiding voor nodig.
 
Quote
Navigatie
RE: Laten omscholen?!
Femke  schreef op: 31-05-2013 16:40:08
ik ook! Ik ben ermee gestopt omdat ik de mensen niet zo kon verzorgen als dat ik wilde en ook zelf verzorgt zou willen worden worden...Je hebt 2 soorten "zusters" 1 keiharde die niet zo respectvol omgaat met de mensen, en normale maar die door de hoge werkdruk zichzelf continue voorbij lopen...

Ik had op 1 ochtend regelmatig 8 volledig afhankelijk patienten....dat is dus hetzelfde als 8 jonge baby's, maar dan wel van gem 90 kilo...een luier verschonen en aankleden en wassen is dan zo zwaar en moeilijk...je zult de kleine lichtgewichtjes nog gaan missen, die al gewassen en met een ontbijt binnen komen....hier moet alles klaar zijn om 11.00....8 patienten wassen aankleden, verzorgen, medicatie geven , wondjes verbindne, luiers veschonen etc....misschien moet je eens in het weekend een dienstje meelopen, dan nog drukker, want dan krijg je nog minder personeel!   Al;s je er geen goed beeld bij hebt kun je vast zo even een ochten dmeekijken, dan weet je het snel genoeg of je dat zult trekken....
 
Quote
RE: Laten omscholen?!
Debby1977  schreef op: 31-05-2013 17:12:20
catheter inbrengen bij een man mag niet meer. Wij mogen het iig niet. En IG in 18 maanden? Pittig hoor, ik doe de verkorte opleiding in 2 jaar en ik vind het al behoorlijk zwaar af en toe.
 
Quote
RE: Laten omscholen?!
Saskiamv2boys  schreef op: 31-05-2013 19:50:06
ik heb ook jaren in de kinderopvang gewerkt..
Omgeschoold tot dokters assistent eerst jaren gewerkt op een polikliniek en nu in een huisartsenpraktijk.
Ik vind het erg leuk. ik heb de opleiding in een jaar gedaan en gewerkt in het ziekenhuis toen
 
Quote
RE: Laten omscholen?!
Saskiamv2boys  schreef op: 31-05-2013 21:13:37
ik ga nu starten met een cursus voedingsleer 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Laten omscholen?!
Naam
Bericht