Menu
 

Topic:

Bij elkaar blijven voor de kinderen

Nunietnee  schreef op: 24-05-2013 09:33:50

Eergisteren besefte ik mij ineens dat ik eigenlijk alleen nog maar bij mijn man ben omdat ik de kinderen niet wil delen.
Ik kan het niet aan ze 1 of een aantal dagen/nachten te moeten missen en ik wil ze hun vader ook niet ontzeggen of dat zij hem een aantal dagen/nachten moeten missen.
Verder maakt het mij geen moer uit meer eigenlijk.
Er is bij mij heel veel irritatie en steeds meer afstand, en hetzelfde patroon van jaren openbaard zich weer, nu ik mij niet meer inzet zoekt hij toenadering, vnl sexueel terwijl dat als ik mij wel inzet en mijn stinkende best doe voor onze relatie, hij juist heel passief en negatief gaat reageren op mij.
Nu ik het los aan het laten ben, doet hij zijn zogenaamde best weer, tot ik er op in ga en een deel van het werken aan onze relatie weer op me neem, dan laat hij alles los en kan ik de kar weer alleen trekken.
Deze keer voel ik helemaal de behoefte niet om ook maar iets van tegemoetkoming te doen naar hem.
Al mijn inzet is steeds te vergeefs en loze moeite, verspilde energie die ik eigenlijk keihard nodig heb om te overleven, want ik ben al jaren aan het overleven en aan het vechten om wat rust en stabiliteit in ons leven te brengen maar door verschillende erlkaar snel opvolgende of overlappende omstandigheden lukt dat gewoon niet.
Op hem kan ik daarin gewoon nooit rekenen en ik merk dat ik het nu gewoon echt opgegeven heb.
De irritatie zwakt langzaam af, ik ben amper nog boos of emotioneel om dingen waar hij me vroeger echt mee op mijn hart trapte, ik ben nu alleen nog maar bezig met het op orde brengen van de leventjes van mijn kinderen (wat zijn vruchten met grote sprongen afwerpt al) en werken aan mezelf om weer het mens te worden dat ik wil zijn.
Wat hij doet zoekt hij maar uit maar ik trap er niet meer in.
Waardeloos eigenlijk, maar in een helder moment realiseerde ik me dit allemaal en ik vind het ook wel best zo.
De kinderen staan op de eerste plaats, daar word ik gelukkig van en als hij mee wil doen is hij van harte welkom als hun vader, maar als mijn man??????
Misschien gaat dit weer over, misschien ook niet, therapie zou ik graag willen, heb ik voor mezelf ook al een tijdje maar hij geloofd daar niet in en wil er absoluut niet heen, communiceren? hahahahaha uhu en aha vanachter de computer als ik wil praten over gezinsaangelegenheden of andere belangrijke dingen.
Verder geen respons oh ja, dat HIJ er nu geen zin heeft, nooit eigenlijk, tenzij hij iets belangrijk vind dan moet het nu en meteen en liever ook geen eigen mening want dan voelt hij zich aangevallen, enz, enz.
Nou ja teveel om zo uit te wijden want dan zit ik alleen mijn man zwart te praten terwijl dat ook niet eerlijk is want het ligt voor minstens de helft aan mij (tenzij ik hem geloof want dan ligt alles altijd alleen maar aan mij, ook de problemen van de rest van de wereld).
Eindelijk begrijp ik waarom mensen bij elkaar blijven voor de kinderen en merk dat het helemaal niet geeft, ik ben sinds ik die afstand ben gaan nemen weer gelukkig aan het worden, alleen anders dan ik me 13 jaar geleden had voorgesteld.
Wat ik hier mee wil? geen idee ik moest het even kwijt en misschien herkend iemand dit en wil ook haar ei kwijt.
Bedankt voor het lezen iig.

 
Quote
Navigatie
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Mafkees  schreef op: 24-05-2013 09:42:42
Misschien een idee om eens op een rijtje te zetten WAT je precies niet meer oke vind aan jullie relatie?
dan heb je beter inzicht en kun je er ook wat aan doen?

misschien is het een tijdelijke dip?

kun je niet een oppas regelen en samen uit eten gaan? dan moeten jullie namelijk wel praten en kan er niemand iets anders gaan doen
vertel je man waar je staat en wat je voelt.

knok voor je relatie.

bij elkaar blijven voor de kinderen lijkt mij ook geen optie.
kinderen voelen aan dat mama niet lekker in haar vel zit. en wil je dit voorbeeld aan je kinderen meegeven?
als papa en mama al niet in elkaar investeren, wat voor basis krijgen ze dan mee?

ik zou erop aandringen dat je toch echt samen wil gaan praten, desnoods in therapie ofzo....

probeer ook iets positiefs te vinden aan je man, dat is er vast wel!
je blijft in het negatieve hangen, probeer eens terug te halen waarom je ook alweer voor hem gekozen hebt.

sterkte
 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Bettie  schreef op: 24-05-2013 09:45:50
Het lijkt mij ongelooflijk zwaar om naast iemand te leven die niet meer is dan de vader/moeder van mijn kinderen. Ben je voor jezelf niet bang dat je misschien zelf nog wel meer te kort kom dan dat je de achterliggende jaren tekort bent gekomen? 

Wat ik wel knap vind, is dat je het belang van je kinderen voorop stelt; zij hoeven nu geen (loyale) keuze te maken voor de één of de ander.

Verder kan ik je alleen maar het allerbeste toewensen 
 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Ano  schreef op: 24-05-2013 09:51:27
Zo moeilijk dit! Ik denk dat niemand jou daarin kan helpen omdat niemAnd weet hoe jij bent en hoe je man is..

beseft je man eigenlijk wel hoe ver het bij jou al is? Of denkt hij meer van' die blijft toch wel bij me'

want dat laatste was hier het geval
 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Alice  schreef op: 24-05-2013 10:00:39
Ik snap je wel.. maar heb ook een paar maars

- je bent t voorbeeld voor je kinderen en hoe denk je dat dit voorbeeld impact op hun latere leven zal hebben. Qua intimiteit naar hun partner bvb. Als jullie niet meer knuffelen of elkaar dingen gunnen (weet niet of dat zo is he, maar is een logisch gevolg van wat je schrijft) 
- wat als je kinderen het huis uit zijn? Ga je dan bij hem weg? Zadel je je kinderen dan niet op met een schuldgevoel? Ze gaan ook dan nog moeten kiezen tussen jullie (bvb kerst etc, hun huwelijken.. andere belangrijke gebeurtenissen) 
 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Nunietnee  schreef op: 24-05-2013 10:01:09
Nou het enige wat mij nog niet gelukt was en wat ik dus nog niet geprobeerd of voorgesteld heb is wat ik nu doe.
Los laten en mij op onze kinderen richten en op mezelf.
Ik probeer me niet meer in de weg te laten zitten door zijn vaak puberale gedrag en ik werk aan mezelf zodat ik ruimte krijg voor anderen.
Misschien ligt daar de sleutel.
Ik ga juist steeds beter in mijn vel zitten en wil ook niet weg bij mijn man.
Juist mijn kinderen zijn mijn graadmeter en hoe meer ik los kan laten hoe meer ik ze zie ontspannen, dat is het frapante ervan.
De spanning in huis verminderd omdat ik niet meer actief aan het pogen ben de boel leuk en gezellig te houden waardoor mijn man conflicten gaat maken van hele kleine dingen, omdat ik niet meer reageer op dingen waar hij me eerder mee kwetste of irriteerde is de lol eraf ofzo.
Laat hem nu maar eens inzet en initiatief tonen om nog wat te maken van onze man/vrouw relatie, ik kap niets af maar geef het ook geen ongevraagde energie meer en neem ook niets meer over, hij is aan de beurt vind ik.
Al 10 jaar zet ik mij met hart en ziel in voor hem en voor ons (de eerste 3 jaar samen was veel gelijkwaardiger) maar blijkbaar op de verkeerde manier, nu mag hij mij voordoen hoe het dan wel moet en als het bij me past ga ik er in mee, anders niet.
Mezelf wegcijferen voor hem wil ik niet meer dan blijft er niets meer van me over en de afbraak is al zeer ernstig helaas, heb heel wat op te bouwen aan mezelf.
Als hij me daar niet bij wil steunen prima, maar dan gebruik ik ook geen energie om hem te betrekken in mijn groeiproces en zoekt hij zijn eigen weg.
Uiteindelijk zal de tijd leren waar we daar mee uit komen maar voor nu laat ik los, tot nu toe word het er een stuk gezelliger op hier in huis.
 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Alice  schreef op: 24-05-2013 10:02:27
Ik zou het trouwens toch proberen nog niet op te geven. Ik zou aan je man vertellen (desnoods in een brief) hoe je je voelt en wat je vindt van zijn toenaderingstechnieken. Mannen zijn gewoon anders dan wij en snappen niet wat wij willen/bedoelen. Ze kunnen ook geen gedachten lezen helaas, dus je moet het duidelijk in Jip en Janneke taal uitleggen. 

 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Orange  schreef op: 24-05-2013 10:38:24
Je bent in je twee posten heel duidelijk. Laat dit hem lezen..? Weet hij dat je  er zo over denkt?
Wat betreft bij elkaar blijven voor de kinderen. Alleen als je echt zeker weet dat je kinderen geen last
hebben van jullie irritaties dan is het prima. Anders kan ik uit eigenn ervaring spreken dat op je tenen
lopen om niet de de boel te laten ontploffen voor kinderen niet best is (zacht uitgedrukt).
 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Ook Anoniem  schreef op: 24-05-2013 11:49:28
Jemig, laat ik nu net van de week een ernstig gesprek gehad hebben met mijn man over onze relatie. Wij hebben dan niet helemaal dezelfde problemen als jij...maar op dit moment zijn wij wel nog alleen maar samen voor de kinderen. 
Ik heb al een aantal jaar flinke twijfels aan mijn gevoel voor mijn man. Hij is mijn beste vriend Ik heb het gevoel dat wij als goede vrienden ons gezin verzorgen. Ik hou nog wel van hem. Maar meer als de vader van mijn kinderen en als goede vriend. Behoefte aan intimiteit heb ik niet. Dus volgens mij niet het juiste houden van.Maar ja, we zijn ook al 15 jaar samen. Hoe reeel is het om dan nog passie etc te voelen? Gebeurt dit niet in elke langdurige relatie?
Hier verder geen spanningen in huis, kinderen merken niks. We knuffelen ook nog wel, nou jij, hij mij. Verder kunnen we prima overweg met elkaar en leuke dingen doen als gezin. Maar ja, hoe lang hou je dat vol? De kans dat hij of ik verliefd word op een ander is nu veel groter lijkt mij. En dan?

M.a.w. hier helaas geen pasklare oplossingen voor je. Wij hebben hier afgesproken om elkaar wat meer ruimte te geven voor eigen vriendschappen en activiteiten. En dat geld dan met name voor mijn man. Die is nl altijd thuis, onderneemt nooit wat met vrienden of zo. Ik heb dus ook geen idee hoe het is om hem te missen.
En voor de rest weten wij het nu ook even niet. 
 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Anmv3  schreef op: 24-05-2013 12:02:19
Ik snap je gevoel om het nu aan hem over te laten, maar geloof me dat gaat niet goed komen
Mannen begrijpen dat echt niet en gaan dat niet uit zichzelf doen..
Je zal hem duidelijk moeten maken dat je het anders wil in je relatie en daar zal je echt samen aan moeten werken !!

Bedenk voor jezelf eerst een wat je dan graag anders zou willen ?
meer samen dingen ondernemen, meer praten over bepaalde dingen etc.

Je man zal het waarschijnlijk nu allemaal prima vinden, die zal niet zien dat jij deze twijfels enzo hebt.
Echt, je zal dat moeten uitspreken. Dan pas krijgt je man ook een eerlijke kans om iets aan jouw twijfels te doen !
Succes
 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Nunietnee  schreef op: 24-05-2013 15:41:52
Had eerder een heel verhaal getypt maar met posten was het foetsie.
Nu even mijn handen vrij dus nog een poging.
Ten eerste bedankt voor julie lieve reacties, helpt me echt denken en overzicht/inzicht krijgen in mezelf en dat is wel nodig.

Ik merk dat nu ik meer ruimte voor mezelf neem en mezelf dingen gun waar ik me eerder wegcijferde ik ook een leuker mens word, ik voel mij gelukkiger (nu al) en rustiger, kan meer hebben van de kinderen en mijn man erbij.
Als ik mijn man dingen vertel over mijn gevoelen word dit door hem al snel afgedaan met: oh boehoe wat zijn we zielig.
Als ik fysieke problemen met hem bespreek krijg ik de respons: heb ik ook.
Laatst zou hij naar de winkel dus ik vertel hem duidelijk dat ik iets van een bepaald merk wil omdat ik dat gemakkelijk vind in het gebruik en lekkerder vind dan de andere dingen.
Het staat met uitleg op het lijstje en ik vertel hem bij vertrek nogmaals duidelijk niets anders mee te nemen voor dat gerecht omdat ik specifiek dat wil gebruiken.
Een buurvrouw zei: had je het nou tegen je dochter of tegen je man? nou ja dit kan niet meer misgaan!
En wat denk je? hij komt met iets heel anders aan omdat hij dacht dat dat ook wel goed zou zijn, leek hem lekker, enz, enz.
Zo gaat het met alles, ik vecht al 10 jaar voor onze relatie, ehm nee verbetering, tot nu toe is het MIJN relatie.
Ik heb er gewoon een kind/puber bij die bij tijd en wijle lekker dwars is en in alles zijn eigen zin wil doen.
Prima maar ga dan geen boodschap voor me doen bijvoorbeeld maar laat me dit zelf doen.
Zo gaat het al jaren en ik ben inmiddels expert in Jip en Janneketaal geworden, ze noemen me nog net geen Annie.
Maar hij heeft overal maling aan want hij wil het doen zoals hij wil.
Hij verwacht ook dat de kinderen zich aanpassen aan hem, als er een bepaalde afspraak geld in huis, waar hij mee ingestemd heeft, en hij haalt het in zijn hoofd dat hij het vanaf dat moment anders wil doen dan ik moeten zij dat maar accepteren en begrijpen dat papa het anders doet dan mama.
Oke dat kan maar niet van het ene op het andere moment, zonder waarschuwing voor de kinderen, en liever ook niet dwars tegen de bestaande regel in want dat wordt verwarrend voor de kinderen.
Nou dat is dan jammer voor ze, ze wennen er maar aan.
Zo zijn er talloze voorbeeldjes waarop hij steeds zijn kont tegen de krib gooit en ipv het met mij te bespreken vaart hij zijn eigen koers.
Neemt alle emotionele ruimte voor zichzelf in beslag en wij zien maar waar we blijven.
Als hij in zijn hoofd haalt dat hij in de tuin aan de slag wil en ik heb toevallig ook iets wat al weken gepland staat krijg ik de reactie: ja maar dan is het jouw schuld als het niet af komt, ik heb hier nu net zin in en heb eindelijk even tijd en dan kom jij weer te zeuren jij bent de hele week thuis dus dan had je het dan toch kunnen doen?
Ik heb de hele week constant kinderen om mij heen, geen moment voor mezelf, altijd met anderen bezig.
Vind ik helemaal niet erg, maar als het mogelijk is zou ik ook graag een uurtje voor mezelf willen om dingen te kunnen doen en regelen zonder aanhang.
Meestal ging ik het conflict uit de weg en liet hem lekker zijn ding doen, dat vervolgens nog half gedaan werd en dan was het alsnog mijn schuld.
Nu vraag ik wat hij van plan is te gaan doen en meld hem wat mijn plan is en wens hem een fijne dag.
Nu kan ik dat menen want ik houd geen rekening meer met hem en zorg dat ik mijn dingen dan maar met de kinderen doe.
Het is iets wat ik bij  mijn kinderen ook toepas als ze dwars zijn, ik ga gezellig iets met de anderen doen en als zij aangeven dat ze mee willen doen zijn ze van harte welkom en hebben we het samen leuk.
Dat doe ik bij hem nu ook, ik hoop dat hij ziet dat het goed en gezellig met ons gaat en dat hij daar ook aan mee wil doen ipv in zijn eigen coconnetje van negativiteit te blijven zitten en anderen (mij) daar de schuld van te geven.
Ik ben niet op zoek naar een oplossing want ik voel me hier prettig bij, ik analyseer wat ik doe en welke stappen gezond zijn voor mij en mijn kinderen.
Zij krijgen hier niet veel van mee, affectie is er nog wel tussen ons en we kunnen steeds beter met elkaar overweg omdat ik geen verwachtingen meer heb en dus ook niet teleurgesteld raak, en doet zijn ding en heeft niets om op te vitten.
Hij weet dat ik er zo over denk en hier mee bezig ben maar vond het niet de moeite waard om op in te gaan.
Ik ga nu wel merken dat hij meer positieve toenadering zoekt, vrolijker doet dan voorheen maar weet niet wat zijn motieven hiervoor zijn dus blijf ik rustig afwachten.
Scheiden wil ik absoluut niet, ik ga er echt van uit dat dit tijdelijk is, maar meestal sudder ik dit uit en ben ik weer waar ik begon, nu neem ik bewust afstand en creëer ik bewust bepaalde ruimte voor mezelf, zonder dat hij daar iets mee hoeft.
Misschien neem ik mijn zelfstandigheid wel weer terug zonder nu eens rekening te houden met iedereen in mijn omgeving (behalve de kinderen dan).
Beetje warrig maar is even snel tussendoor met een 9jarige meelezer die hier rond loopt te loeren.
Ik vind het heel fijn jullie reacties te lezen en er mijn gedachten over te laten gaan om te zien wat er naar boven komt.
 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Mafkees  schreef op: 24-05-2013 15:50:52
maar nog een vraagje:

Is jouw man zo veranderd dan de laatste jaren? of was hij altijd al zo en stoort het je nu gewoon pas?

want als het het laatste is, zou ik denken: dit is even tijdelijk, het wordt tijd voor de zon.
investeer in elkaar, ga erop uit, doe leuke dingen en bekijk en benoem de leuke kanten aan hem!

moeilijk hoor.
als ik je dingetjes lees...over die boodschap in een winkel vind ik eigenlijk dat dat mierenneuken is, sorry.
als je hem als een kind behandelt, kun je ook gedrag van een kind verwachten,

probeer het eens om te draaien! niet als kritiek, maar als inzicht

hoe ziet je man jou? hoe zou hij jullie relatie omschrijven? hoe denkt hij dat jij erin staat?
misschien helpt het
 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Flower  schreef op: 24-05-2013 16:20:01
heel goed dat jij je verhaal lekker bij ons kwijt kunt meid, altijd goed.

maar ik vraag me werkelijk af of dit de oplossing is...
snap dat je heel goed je positie inneemt zoals je die nu doet, maar heb niet de indruk dat dat dit echt is wat je wil...
als ik het goed heb hebben jullie afgelopen jaar het 1 en ander meegemaakt, en is dit niet de reden waarom je nu deze houding een beetje aanneemt??

je zegt dat jij er nu prettig bij voelt, maar weet niet, heb het gevoel dat dit niet vol te houden is.

mijn man is heel anders dan mij, we hebben het 1 en ander meegemaakt samen, maar praten, praten, praten, open boek zijn voor elkaar is ons motto.
ik respecteer hem zoals hij is, maar hou rekening met hem zoals hij is, kleineer hem niet, want wens dat hij dat ook niet bij mij doet.
de 1 is hier goed in, de ander ergans anders in.
ik kan niet tegen zijn vreselijk makkelijke karakter, zo vindt hij dat ik over bezorgd ben.
hier vinden we een middenweg in

liefde, aandacht, interesse, respect van je man/vrouw is wat je nodig hebt in een relatie.
soms gaat het goed, soms iets minder.
maar eigenlijk geen van allen kun je missen....



 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Flower  schreef op: 24-05-2013 16:41:05
heb trouwens je eerste post nog eens gelezen......en vindt het eigenlijk wel zorgelijk.
jullie moeten eigenlijk in relatie therapie nu het nog kan....
dit ga je niet trekken, nu voel je je heerlijk, maar jullie verwijderen steeds verder van elkaar...

ik ben zelf in een gezin opgegroeit met ouders die geen liefde voor elkaar hadden......dit was geen pretje, kinderen voelen alles.
toen ik 11 was zijn ze uit elkaar gegaan, wat een opluchting...

ik hoop dat jullie hard to get gaan spelen en er alletwee voor willen gaan.
je bent nog zo jong.

als je niet stabiel in je relatie wil staan liggen er zoveel gevaren op de loer........want ach, het interesseerd de 1 toch niet wat de ander doet. en juist hier worden kinderen de dupe van.

 
Quote
RE: Bij elkaar blijven voor de kinderen
Nunietnee  schreef op: 24-05-2013 16:59:11
Nou Mafkees dat is zo gegroeid en deels op zijn verzoek, en 1 van de dingen die mij dus zo erg storen, hij laat zich graag behandelen als een kind, wil alles gevraagd en uitgelegd hebben.
Die boodschap is een klein voorbeeld van hoe hij de dingen dan aanpakt om het toch naar zijn zin te sturen, want hij wil dan ineens wel eens wat anders eten bijvoorbeeld en koopt andere kruiden dan ik gewend ben te gebruiken.
Het is geen ramp maar als ik aangeef naar de winkel te willen voor iets specifieks en hij staat er op om het te doen zodat hij ook de deur eens uit is om vervolgens met heel iets anders thuis te komen, ja daar word ik moe van.
Zo gaat het met heel veel dingen, de vuilniszak in de kliko, hij zegt het niet te zien dus ik vraag hem: wil je de vuilniszak in de kliko doen?
Als ik het dan de volgende dag zelf doe zegt hij: dat zou ik toch doen?
Ja maar hij is vol dus doe ik het zelf, en ik vroeg het je gisteren en vandaag is het nog niet gedaan.
Zijn antwoord: dan moet je er bij zeggen dat je het direct gedaan wil hebben.
De volgende keer doe ik dat en kan ik er nog langer op wachten want dan probeer ik te bepalen hoe hij zijn tijd indeeld.
Die laatste zin ga ik hem vragen daar ben ik zelf ook heel benieuwd naar.

Flower je zegt ware woorden en therapie wil ik ook heel graag.
Vaak voorgesteld en een paar keer bijna in werking gehad maar dan krijg ik hier helemaal ellende, want dat is niet nodig, je hebt er niets aan, het zijn allemaal kwakzalvers en we moeten maar gewoon.........
Dan doen we gewoon...... en binnen 3 weken trekt hij zich weer terug en sta ik weer met de brokken.
Gewone aanhankelijkheid van een kus een knuffel, vriendelijk woorden hebben we nog wel, ik voel ook oprecht liefde voor hem omdat hij de helft van onze prachtige kinderen is, daarom geef ik de relatie niet op maar neem ik afstand.
Het is niet de bedoeling dat dit blijvend is maar voor mijn gevoel nodig om mezelf weer terug te vinden in een heleboel chaos die ontstaan in de afgelopen jaren waarin we heel veel hebben meegemaakt.
Op momenten van acute crisis zijn we een eenheid, zodra het acute eraf is moet ik maar weer normaal doen en wordt er niet meer gepraat.
Ik investeer nu in mezelf om later sterker te staan en weer meer in ons te kunnen investeren, nu is het minimaal maar ik wijs niet alles af en er is steeds minder spanning in huis.
Dat is positief en wil graag zo houden, als dit van mij vraagt dat ik er toch weer energie in ga stoppen wil ik niet weer terugvallen in hetzelfde schuitje, daarom ben ik denk ik op zoek bij mezelf nu hoe ik dit kan voorkomen.
Ik wil verandering dus ik moet veranderen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bij elkaar blijven voor de kinderen
Naam
Bericht