Menu
 

Topic:

ooh neee...............

Xsara  schreef op: 22-05-2013 17:40:34


oohh neeeee!!!

zeebanket in huis gehaald en nu is het doosje al bijna half leeg... mama en len snoepen zo samen af en toe eentje.
Vraag: "hoe kan het toch dat als je het in huis haalt het ook gewoon zo snel op gaat?"....
antwoord: "Het is gewoon de schuld van het slechte weer... als ik nou in korte broeken en badpak zou moeten lopen dan sloeg ik ze echt wel over!!! maar door de winterjas heen zie je extra kilo(s) echt niet!!" (schaam, schaam)


 
Quote
Navigatie
RE: ooh neee...............
Mama-van-aimy  schreef op: 23-05-2013 10:28:16

Quote Misbren:
Sis, ik zou geen honger meer hebben na de operatie, maar dat heb ik wel. Er is geen "stop". Natuurlijk houd ik me in, doe mijn best, maar val niet af. Je lichaam is veranderd maar niet je geest waar de eet verslaving zit. Dus dat zal altijd een strijd zijn. Wat wel een voordeel is is dat ik geen migraine meer heb. Dat stukje is weg gesneden blijkbaar.



Maar daar zeg je het juist: Je lichaam verandert door zo een operatie. Maar de geest waar een eetverslaving zit niet.

En zolang je een eetverslaving heb en je daar niet mee aan de slag gaat, zal eten altijd lastig blijven.


Je ziet het ook met die Obese programma's. Keihard trainen. Vele uren per week sporten. En als die mensen na een jaar enorm veel zijn afgevallen en alles weer rustig naar het oude gaat, vallen ze keihard terug in oude gewoontes.

 
Quote
RE: ooh neee...............
Kolibrie  schreef op: 23-05-2013 10:36:44
Ik denk juist dat je, je er zo slecht over voelt uit angst weer dik te worden... Dat betekend in mijn ogen niet dat er psychologisch iets mis met je is maar dat je nu geproefd hebt van het leven zonder zoveel overgewicht en nooit meer terug wilt naar hoe het was... En dat is in mijn ogen een hele reële angst en heel normaal...   
 
Quote
RE: ooh neee...............
Xsara  schreef op: 23-05-2013 14:26:11
ik heb contact opgenomen met de psych van het mcl en als het goed is krijg ik even een gesprekje.. misschien is er wel niks aan de hand, misschien word ik wel opgenomen op de gesloten afdeling zonder inloopkast en koelkast...

bedankt voor de steun en ook voor de waarheid zoals als jullie die zien... ik hou ervan om ook dingen te horen die ik misschien wel niet zou willen horen.. dat maakt het hier posten ook gewoon lekker... zo krijg je ongezouten alles te horen en zo hoort het ook..

...en sis... is okay!!
 
Quote
RE: ooh neee...............
Brabbel  schreef op: 23-05-2013 15:39:09
Sommige onderschatten echt dat je verslaafd kunt zijn aan eten.
Dat mensen die dit dus hebben een terug val hebben (niet dat jij dat nu meteen hebt, maar pas op!), dom zijn, want ja je eet het toch zelf op. Het is gewoon echt super moeilijk voor zo iemand om mate te houden. Achteraf heb je vaak spijt.

Maarja, ik begrijp niet dat mensen roken. Dan denk ik, doe toch normaal en laat die sigaretten staan.
Dat is voor mij makkelijk denken, ik ben niet verslaafd aan roken. Ik vind het gewoon vies en denk gooi ze in de container en stop ermee.

Hetzelfde geldt dus andersom. Het is niet zo zwart/wit. Dus oordeel niet te snel over iets waar je zelf geen last van hebt.

Wel zou het zonde zijn als je terug valt. Goed dat je een gesprek aan gaat. Vol houden hoor!
 
Quote
RE: ooh neee...............
Misbren  schreef op: 23-05-2013 16:16:57
Met een gbp word je maag verkleind en je darmen omgelegd.
Dus je zou niet veel meer moeten kunnen eten na de operatie.
Dan zou je vol behoren te zitten omdat er niets meer bij in past.
Dit heb ik maar 1 maand gehad.
Van de een op andere dag kon ik van een heel klein beetje ineens weer normaal eten.
Het gebeurt dat als je weken achter elkaar steeds meer gaat eten dat je maag oprekt waardoor je steeds  meer kan eten.
Dat is logisch, maar dat heb ik dus niet gehad.
Ik ben 7 maanden geleden geopereerd en na 1 maand kon ik alles weer eten.
Na aandringen van mijn kant heb ik een slikfoto gehad.
Daar was niets op te zien, een verkleinde maag die niet groter geworden was.
Hun antwoord, ja soms gebeurt het dat iemand honger blijft houden na een gbp, je mag niet lijnen maar je moet wel opletten wat je eet en je moet luisteren naar je lichaam.
En dat doe ik, ik sta al 6 maanden helemaal stil.
Weeg al 6 maanden 100 kilo.
Ik heb geen spijt van de operatie maar voel me wel in de steek gelaten door de behandelaars, dit is niet wat ze me verteld hebben, verre van zelfs.
Morgen moet ik er weer heen.
3 uur lang luisteren naar wat een gbp met je lichaam doet, hoe het je leven veranderd en hoe je daar mee om moet gaan.
Mijn hele groep is tussen de 30 en 50 kilo afgevallen en ik..... ik moet het loslaten en verder gaan met mijn leven en accepteren dat dit het is.
 
Quote
RE: ooh neee...............
Xsara  schreef op: 23-05-2013 16:26:43
jeetje misbren, wat erg voor je.... een dikke voor jou..... ja, soms gaat het niet volgens het boekje... ik heb wat dat betreft niet te klagen hoor, ik zou 35 kilo kunnen afvallen en dan 5% in het tweede jaar aan kunnen komen.. Ik ben nu bijna 50 kilo kwijt maar ik wil niet aankomen, ik vind dat echt heel erg... natuurlijk is het de angst om aan te komen, het was immers altijd het begin van het einde.. het lijkt me moeilijk te verkroppen dat je zo;'n beslissing hebt genomen en dat het dan niet werkt... voor je gevoel is je laatste redmiddel dan niet gelukt of zie ik dat verkeerd???

vandaag gaat goed... ben wel een beetje emo vandaag, kon wel eens ongesteld worden... hahaha dat verklaard een hoop... wel een week te vroeg dan..
 
Quote
RE: ooh neee...............
Stefke  schreef op: 23-05-2013 16:38:00
Wat ik me stiekem afvraag: hoe zie me eruit als je 50 kilo kwijt bent? Gaat je vel dan niet enorm hangen (en eventueel smetten eronder)?
zag pas nl een man bij 'gênante lijven' oid. Hij had al jaren zijn piemel niet gezien, en nu hij xx kilo kwijt was nog steeds niet. Ze hebben hem geopereerd, maar daarna was zijn buik nog niet om aan te zien... (Natuurlijk snap ik dat dun veel beter is, maar ik kan me voorstellen dat je gene met zulk hangvel in het zwembad groter is dan met overgewicht.... 

(sorry, hoop niemand te kwetsen met deze vraag)
 
Quote
RE: ooh neee...............
Been There  schreef op: 23-05-2013 17:50:33

Quote Stefke:
(Natuurlijk snap ik dat dun veel beter is, maar ik kan me voorstellen dat je gene met zulk hangvel in het zwembad groter is dan met overgewicht.... 

(sorry, hoop niemand te kwetsen met deze vraag)



Ik zwem niet naakt, dat helpt natuurlijk. Ook heb ik een buikwandcorrectie gehad, waardoor ik een nagenoeg platte buik heb, zelfs met 30 kilo aangroei...
 
Quote
RE: ooh neee...............
Xsara  schreef op: 24-05-2013 08:21:43
stefke, ik had een dikke buik en dat heb ik nu naar verhouding nog... met een badpak kun je dat wel opvangen maar nooit helemaal. Ik heb geen smetplakken, heb ik wel gehad toen ik dikker was. en ja alles is slap, mijn armen en bovenbenen ook.. maar deze operatie heb ik niet gedaan uit ijdelheid. het was medisch noodzakelijk en dus ook voor mijn kindjes. toen zag je mij in kleren lopen en dacht je (waarschijnlijk) "jeetje die is dik" en ik had er zelf last van (van mijn lijf).. nu zie je mij in kleren lopen en denk je(misschien) niks of "die is stevig".. ik heb zelf geen diabetes meer, geen hoge bloeddruk en voel me super.. als het gevolg is dat de boel hangt en men in badpak misschien denkt van "goh wat hangt dat" dan is het voor mij goed! ik ben veel afgevallen en dat laat zijn sporen na, het was en blijft een strijd en ik ben trots op wat ik heb bereikt..
 
Quote
Navigatie


Reageren op ooh neee...............
Naam
Bericht