Menu
 

Topic:

Wat kan ik nog doen,zo zielig.

Chantal  schreef op: 17-05-2013 22:19:02
Ik heb al vaker een topic geopend wb.de omgang en begeleiding van mijn zoon op de middelbare school.
effe kort het verhaal(alweer).
hij zit op lwoo, en heeft een rugzakje.
de begeleiding in moeizaam op gang gekomen,hij zou wekelijkse gesprekjes met de mentor.vanaf het eerste gesprek had ik er geen goed gevoel over.ze kwam totaal niet gemotiveerd over.
handelingsplan werd pas na 2 mnd schooltijd opgesteld en de gesprekken kwamen pas 4 weken na het begin van het handelingsplan sporadisch op gang.
1,5 mnd terug een gesprek gehad met AB en de mentor wat tevens zijn coach is.
op mijn aandringen kwamen we bij elkaar en ik heb dus gelijk gekregen dat de mentor het niet aankon.het mentorschap en tevens zijn coach zijn.kan altijd gebeuren maar geef het dan aan.nu was afgesproken dat de AB hem ging volgen en gesprekken met hem ging voeren.dat ging 2 keer goed.daarna geen gesprek meer gehad.
mijn zoon zou in de mentor een vertrouwenspersoon moeten vinden maar dat vind hij dus niet.bij alles wat hij zegt krijgt hij te horen: ja jij hebt zeker niks gedaan.
met als resultaat dat hij dus als hem iets belast niet meer naar de mentor gaat omdat hij geen vertrouwen meer in haar heeft,wat dus als gevolg heeft een compleet gefrustreerd kind dat zich met zijn opgekropte gevoelens geen raad weet.
maakt niet uit met wat hij bij de mentor aankomt ,steeds word gezegd dat hij zeker niks doet.ipv dat ze een gesprek aangaat en met hem de feiten bespreekt.steeds word het afgekapt.
deze week heeft hij meerdere malen aangegeven dat hij een gesprek met de AB wil zodat hij zijn frustraties kwijt kan.de mevr.vertrouwd hij wel,
geen AB te zien.
vandaag een knul die tegen hem zegt .... is gay,niet 1 keer maar 20 keer in de les.mijn zoon zegt dan  hou je bek.hij moest zijn ond houden van de mentor,mijn zoon wil zich verweren en hoppa de gang op.
kijkt hij door het raamziet hij dat die knul op het bord een hakenkruis tekent en ....'s naam erbij zet en het hardop zegt,en nog eens dat hij gay is.juf kijkt naar bord( ze mochten de laatste 20 min. Zelf iets doen) en gaat verder met haar werk.
daarna schrijft hij een andere naam op het bord met die is gay.juf kijkt en zegt dat hij moet stoppen.mijn zoon heeft de duitse nationaliteit en hij trekt het zich erg aan deze dingen.
ik ga hier dus nu echt verder mee.mijn zoon veranderd helemaal in een compleet schuw kind dat totaal geen zelfvertrouwen meer heeft,er gebeuren zoveel akkefietjes en ook mijn zoon zal zeker niet altijd onschuldig zijn maar ALS hij eens iets zegt tegen haar( mentor) waar ze ook voor is, krijgt hij gelijk nul op het request.

er worden afspraken gemaakt die nog nooit zijn nagekomen, ik  zou mail krijgen,nooit gekregen.
bij het laatste gesprek met haar en AB,dat ik overigens zelf heb moeten aankaarten ( wanneer we het handelingsplan gingen bespreken want het ging tot febr en in april had ik nog niets van hun gehoord) gaf de AB mij gelijk dat de gang van zaken niet goed waren geweest en dat ik gelijk had dat het contact te minimalistisch was geweest, dan zou nu anders gaan.
ik zou verslagen krijgen per mail, en datums wanneer de gesprekken tussen de AB en mijn zoon zouden gaan plaatsvinden zodat hij kon worden voorbereid.
geen enkele mail tot op vandaag gekregen en ik ben het nu echt. Spuugzat.kan het zelf niet meer aan die continue stress en wil niet weten hoe ongebrepen mijn zoon zich moet voelen.
ik ga di de juf van het SO bellen,en haar om raad vragen,ik wil ook een copie van de overdracht naar naar het vo.wil weten hoe ze de informatie over mijn zoon hebben ontvangen,want ze doen er totaal echt niks mee,
als de juf van het SO dit nu zou weten zou ze het echt heel erg vinden hoe er met hem omgegaan word,er is zo een groot verschil tussen de leerkrachten.
de mentor zei bij het laatste gesprek dat de directie gewoon een leerkracht de opdracht geeft om die leerling te gaan begeleiden of ze het kwa werk erbij kunnen hebben of niet.ik heb haar toen gevraagd waarom ze niet eerder had aangegeen dat het haar teveel was,want dat gevoel had ik al vanaf het eerste gesprek.en zij gaf toen Toe dat ik gelijk had.

ben het nu echt spuugzat,ga dit weekend mijn gedachten eens op een rijtje zitten en de te volgen stappen over denken waar  moet ik nu zijn,niet meer bij de mentor want dat heb ik het afgelopen jaar al zovaak gedaan zonder resultaat.
met ik hiermee naar de vertrouwenspersoon of naar de directie of nog hogerop,moet ik naar de leerkracht van het SO om raad of naar de schoolraad.wie weet welke stappen ik moet gaan zetten.
 
Quote
Navigatie
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Misbren  schreef op: 17-05-2013 22:47:13
Moeilijk hoor.
Aan de ene kant zeg ik, hoger op zoeken, er word niet gedaag wat gedaah had moeten worden.
Hij heeft niet voor niets lwoo en daar moeten ze gehoor aan geven.
Aan de andere kant, mijn vertrouwen zouden weg zijn en ik zou dan kiezen voor speciaal voortgezet onderwijs.
Als je voor speciaal voortgezet onderwijs kiest zou ik het ook zowiezo hoger op gaan zoeken, want dit had niet zo megen gebeuren.
Heel veel sterkte, ik leef met je mee.
In je vorige post had ik ook al gereageerd.
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Chantal  schreef op: 17-05-2013 23:06:04
 ik zit hier gewoon met tranen in mijn ogen,om het begrip wat jullie hebben.dit heb ik het hele schooljaar van die school niet mogen ontvangen.
ik ga di het SBO bellen met de juf van hem toen,ik weet heel zeker dat ze het heel erg gaat vinden,misschien kan zij me helpen.
en we waren al zo blij dat hij op een normale school kon gaan.hier krijgt hij zijn diploma en op SVO alleen certificaten..het is zo moeilijk.op zich gat het leren goed.haalt vaak echt goeie punten,ben heel trots op hem .
alleen die begeleiding is echt beneden peil.zijn zelfvertrouwen is zoo gekelderd,heel zielig,,wil niet weten hoe hulpeloos hij zich nu wel niet voelt,
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Misbren  schreef op: 17-05-2013 23:08:20
Sis, het probleem met thuis houden op die leeftijd is dat je je dan schuldig maakt aan het weerhouden van les waardoor je dus behoorlijk in de problemen kunt komen.
Gaat dan een melding naar rkb die dan gaan onderzoeken of het thuishouden terrecht is en dan onderzoeken ze meteen of je het als ouder wel goed doet en dat nemen ze dan mee in hun beslissing.
Die beslissing gaat naar de rechter en die neemt hun beslissing vaak klakkeloos over.
(spreek helaas uit ervaring vriendin)
Dan moet je er ook nog voor zorgen dat je kind dan in die periode aantoonbaar les thuis krijgt.
En als je geluk hebt gaan ze dan nog wel ff je klacht onderzoeken.
Komt er een onderzoek op school naar het functioneren van de desbetreffende jus, die natuurlijk op dat moment alle schein ophoud.
Kort om, jouw woord (jij was er niet bij) tegen het woord van de juf (die natuurlijk zwaarder telt omdat ze een opleiding heeft moeten volgen om juf te worden)
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Chantal  schreef op: 17-05-2013 23:18:51
Weet je Sis,als er iets gebeurt is op school zegt hij het me gelijk en het is de laatste tijd zovaak voorgekomen dat ik zelf ook al gestresst reageer op hem en germ ,daar kan hij niks aan doen.ik mag blij zijn dat hij het me verteld..die arme schat.

hij heeft ook pijn aan zijn bovenbeen door knietjes die die jongen uitdeelt die dat hakenkruis op het bord schreef.de kids zeiden .kijk  G slaat ....! het gebeurde op de gang , de andere kids waren in de klas en de juf ook.ze reageert er niet eens op..die bitch...zit nu zo vol vechtlust he,en dat zullen ze gaan merken,effe afwachten wat juf zegt van SBO,die  waren zo begaan met hem.

vind hem zo zielig nu..heb zo met hem te doen.mijn knul ,waar gewoon een compleet ander kind van word geschilderd..ze zien hem helemaal verkeerd.een totaal verkeerd beeld van hoe hij werkelijk is..krijg dan te horen dat ze een normale VO zij en geen speciale..

nee dat klopt maar ze nemen wel kids met rugzakjes aan en dan neem ik toch aan dat ze capabel Zijn om de steun en begeleiding te geven.
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 17-05-2013 23:19:35
Ten eerste zou ik als het mijn kind was niet meer na school laten gaan,
voordat het kind nog meer kapot gemaakt word,
dit draag hij de rest van zijn leven mee!!

daarnaast een gesprek met de mentor,ja an zal ik iedereen wel over me heen krijgen,
maar die had ik over haar bureau heen getrokken,kijk of zij het leuk vind
om zo behandeld te worden.

,zoek alsjeblieft een andere school voor je kind,
zijn jeugd is het belangrijkste wat er is ,daar bouw hij een toekomst mee op voor later.


kom word gewoon keihard,het is je kind 
vecht daarvoor,niemand heeft het recht om je kind zo kapot te maken.
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Chantal  schreef op: 18-05-2013 08:24:23
Er is bij ons in de buurt een school voor kinderen met allerlei " afwijkingen", van add tot autisme ,van moelijk lerende kds rot zeer moeilijk luisterende kids.
ik. Ben nu op die website en moet bijna huilen wat hun uitgangspunten zijn.
daar staat nl dat de leraar of mentor een kind veiligheid moet bieden,dat dat het uitgangspunt is voor zijn verdere levensweg.dat een kind op school begeleid dient te worden en veiligheid moet voelen en geloofd word.
dat alles krijgt hij nu helaas niet.
wat me ook tegenhoud is dat hij op die andere school geen diploma kan halen,terwijl hij zo goed zijn best doet.

het is zo verdomde moeilijk en ik weet het effe helemaal niet meer,straks maar eens op mijn gemak achter de pc en alles eens uitpluizen.

als ik dan lees dat de leraar er op die andere school er alles aan doet om een kind op zijn gemaK te laten voelen en hier doen ze niks,die stomme kut vsn een mentor,l

mijn zoon is echt zo lief en daar word van hem vanaf het begin een heel ander beeld va n hem geschetst
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Mrtj  schreef op: 18-05-2013 10:09:35
Maar via SBO kan je toch wel eindexamen doen? Dat gaat dan alleen via een staatsexamen. Dat heeft dezelfde waarde als regulier examen doen (alleen heeft het een iets andere route). Zelfs als die VSO school dat niet zelf aanbiedt, kunnen ze daar waarschijnlijk wel in faciliteren (moet ie alleen naar een hele andere locatie voor het examen zelf).

(hmm, hopelijk is mijn kennis hierover niet verouderd.... is al wel 14 jaar geleden)
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Ils33  schreef op: 18-05-2013 10:40:28
Bah wat verschrikkelijk voor jullie allemaal!! Dit doet een moederhart ook pijn.
Ik denk dat dit een situatie is waar je niet meer  uitkomt.
En dat een andere school een schone lei kan geven.
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Bakkenm  schreef op: 18-05-2013 10:50:18
Hai,

ff gekopierd van een VSO Schoolsite:


Opbouw VSO afdeling


Binnen de VSO-afdeling leiden we op naar:         a. een AKA diploma niveau MBO-1(MBO)
                                                                      of   b. een VMBO diploma


De uiteindelijke examinatie doen we in samenwerking met het reguliere VMBO of MBO.
Voor dit schooljaar is dit als volgt geregeld:


VMBO- T diploma
VMBO staat voor Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs.
Het VMBO is verdeeld in de volgende niveaus / leerwegen:
VMBO- B        Basisberoepsgerichte Leerweg
VMBO- K        Kadergerichte Leerweg
VMBO- T        Theoretische Leerweg
VMBO- KGT    Kadergerichte / Theoretische Leerweg.      Een mengvorm tussen VMBO- K en VMBO- T.


In samenwerking met het Sint Maartenscollege te Maastricht (= SMC) kunnen leerlingen hun VMBO- T diploma behalen. Ook voor de andere niveaus / leerwegen werken wij nauw samen met het SMC.


Leerlingen kunnen voor het behalen van een VMBO- B of VMBO- K diploma worden geschakeld naar een school voor regulier Voortgezet Onderwijs. De leerling dient te voldoen aan de hiervoor gestelde voorwaarden, welke samengevat kunnen worden uitgelegd als: 


- Voldoen aan de gestelde VMBO (eindexamen) normen.
- Het hebben van een positief advies van de lerarenvergadering en het Zorgteam
- Een aantoonbare positieve gedragsmatige houding en ontwikkeling.


Uiteindelijk besluit de school voor regulier Voortgezet Onderwijs altijd over de uiteindelijke aanname van elke leerling. Daarnaast willen we heel duidelijk opmerken dat overgang en doorstroming voor elke leerling binnen onze school een individuele en persoonlijke aangelegenheid is waar ouder(s) / verzorger(s) heel nauw bij betrokken worden. De leerlingen en zijn eigen ontwikkeling, behaalde resultaten, capaciteiten en persoonlijke wensen en doelen staan daarbij steeds centraal.
Dus een VMBO moet mogelijk zijn!!!!

 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Sara  schreef op: 18-05-2013 10:50:22
Wat een vervelende situatie.
Je bent nu bijna een jaar verder, een jaar waarin je zoon geen begeleiding heeft gekregen.
Zijn juf van het van het SO zal dit heel vervelend vinden, maar kan er waarschijnlijk niet veel mee.
Je kunt zijn dosssier opvragen zodat je kunt bekijken wat er d.m.v handelingsplannen gedaan is -waarschijnlijk niets tot weinig- en dit weer gebruiken voor je verdere stappen.

Ik zou dit hele verhaal neerleggen bij:
- nogmaals bij begeleider
- De ambulant begeleider en evt zijn/haar directeur -ook deze persoon heeft alles op zijn beloop gelaten-
- Internbegeleider van school
- klachtencommissie op school
- de directeur of rector van school
- Het bestuur
- schoolinspecteur

Intussen is het fijn als er aan het zelfbeeld van je zoon wordt gewerkt, misschien een kindercoach, sport, en er zijn trainingen voor.
Heel veel succes en sterkte voor jullie allen.
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Anne  schreef op: 18-05-2013 20:29:52
Ik zou mijn kind in deze situatie inderdaad ook thuishouden hoor.
En op zoek gaan naar beter op hem afgesteld onderwijs.
Daar krijg je heus geen spijt van, als je ziet hoe gelukkig hij kan zijn.
(mijn zonen zitten allebei op een zmlk )
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Chantal  schreef op: 18-05-2013 22:50:39
Hij heeft 1 keuze wat betreft school en dat is een school voor zeer moeilijkopvoedbare kinderen en zeer moeilijk lerende kids.
weet je ik denk dat hij daar problemen met die kids gaat krijgen,en dat hij dat niet zal kunnen handelen,
een curcus zelfvertrouwen heb ik al met hem gedaan op een zorgboerderij en de curcus rots en water heeft hij ook al gehad,dat vond hij niet leuk omdat je dan situaties moet nabootsen waarin geweld komt en hoe je je dan kan/ moet verweren,

ik ga eens alles op een rijtje zetten en een meisje die nu examen doet heeft een naam geoemd van een leraar de heel goed met kids op kan gaan en alles uit een kind eruit haalt die voor het kind gaat.

misschien dat hij volgend jaar anders Zijn coach kan worden.dit meisje zei me gisten ook:"/sorry voor mijn woordkeuze maar ze is een kutwijf,dat zij ooit juf is mogen worden," 
 
Quote
RE: Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Chantal  schreef op: 21-05-2013 16:10:27
Ik heb contact met ambulante begeleider gehad en mijn gal gespuwd.

zij gaat morgen met mijn zoon praten en 3 juni evalutatie.heb er echt geen vertrouwen in hoor.
ze school heeft zich al een mening gevormd en thats it..

bij de terugkoppeling naar de SBO hadden ze ook aangegeven dat ze vonden dat hij stiekum is!!!!!???

ben sow boos.neig om hem daar weg te pakken maar mijn zus zegt dat ik het niet moet doen.
ben al  Bijna 1 jr ermee bezig..soms houdt het ook bij mij op..
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat kan ik nog doen,zo zielig.
Naam
Bericht