Menu
Topic:
Kwarktaart zonder pakje
Corine86 Lid

| Daar komt ze weer.....
Hoe maak ik een lekkere kwarktaart zonder pakje? trotse mama van Arnoud, Berdine*, Lucas en Chris |
Datum: 16-05-2013 16:31:26 | Quote |
Corine86 schreef op: 16-05-2013 16:31:26
|
Daar komt ze weer.....
Hoe maak ik een lekkere kwarktaart zonder pakje? |
|
Quote |
Navigatie
RE: Kwarktaart zonder pakje
RE: Kwarktaart zonder pakje
Boterbloem schreef op: 16-05-2013 16:35:20
|
ik heb wel eens de optimelkwarktaart gemaakt, dat is met gelatine. Die taart is veel puurder en
minder zoet als die uit een pakje, lekker fris! Kan ook met gewone kwark denk ik, aardbeienkwark
ofzo, Lekker! |
|
Quote |
RE: Kwarktaart zonder pakje
Boterbloem schreef op: 16-05-2013 16:41:47
|
Lange Vinger Optimel kwarktaart.
450 g optimel
kwark fruit op eigen sap voor garnering sap uit het fruit blik 9 blaadjes gelatine 2 zakjes klop klop (1 pakje) 160 ml magere
melk 1 pak lange vingers * Gelatine weken in koud
water en dan uitknijpen, blaadjes in een pannetje waarin je 2 a 3eetl. sap
zijn warm gemaakt en los de blaadjes op. (niet koken) * Maak de klop klop klaar, zoeten is niet nodig maar mag evt. wel met candarel. * Klop de kwark en klop klop door
elkaar. * Meng het afgekoelde mengsel (op kamertemperatuur) van
de gelatine door het kwarkmengsel. * Haal de lange vingers door het sap en schep de kwark er boven op. * Garneren met stukjes fruit. * laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast. Bevat 2 points
p.p. |
|
Quote |
RE: Kwarktaart zonder pakje
Corine86 Lid

| Okey, ik dacht al bijna het zelfde als met plakje. Gelatine dat was ik vergeten.
Ga het morgen eens proberen
Dank jullie!
trotse mama van Arnoud, Berdine*, Lucas en Chris |
Datum: 16-05-2013 16:46:19 | Quote |
Corine86 schreef op: 16-05-2013 16:46:19
|
Okey, ik dacht al bijna het zelfde als met plakje. Gelatine dat was ik vergeten.
Ga het morgen eens proberen
Dank jullie! |
|
Quote |
RE: Kwarktaart zonder pakje
Ginger schreef op: 16-05-2013 16:52:30
|
deze limoenkwarktaart is ook erg lekker!
Ingrediënten
Porties : 10
- 120 gr verkruimelde (brosse) kokoskoekjes
- 1 eetlepel suiker
- 55 gr boter
- 450 gr kwark
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 60 gr suiker
- 1,5 zakje gelatinepoeder
- sap van 1-2 limoenen
- rasp van de schil van 1-2 schoongeboende limoenen
Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min › Bereiding: 1uur10min › Extra tijd: 4uur in de koelkast
› Klaar in:5uur30min
- Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak. Meng de kruimels met een eetlepel suiker. Smelt
de boter in een pannetje of de magnetron en meng dit goed met het kruimelmengsel.
- Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een ingevette of met bakpapier beklede springvorm
van 24 cm en druk goed aan.
- Sla de
slagroom stijf met een een eetlepel suiker. Meng de kwark, stijfgeslagen slagroom en 60 gr suiker in
een grote kom goed door elkaar. Rasp hierboven de schil van de limoen(en) en meng dit
erdoor.
- Pers
de limoen(en) uit. Verwarm het limoensap in een pannetje en strooi de gelatinepoeder erdoor. Verwarm
dit al roerende een aantal minuten tot de gelatine helemaal is opgelost.
- Meng
het limoensap-gelatinemengsel door het kwarkmengsel en roer nog even goed door. Giet het mengsel
over de bodem in de springvorm en strijk het glad.
- Bedek
de springvorm met huishoudfolie en zet de kwarktaart minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om
op te stijven.
|
|
Quote |
Navigatie
Reageren op Kwarktaart zonder pakje