Menu
 

Topic:

Kwarktaart zonder pakje

Corine86  schreef op: 16-05-2013 16:31:26
Daar komt ze weer.....


Hoe maak ik een lekkere kwarktaart zonder pakje?
 
Quote
Navigatie
RE: Kwarktaart zonder pakje
Anne Mv 3  schreef op: 16-05-2013 16:32:37
Even googlen?!
 
Quote
RE: Kwarktaart zonder pakje
Boterbloem  schreef op: 16-05-2013 16:35:20
ik heb wel eens de optimelkwarktaart gemaakt, dat is met gelatine. Die taart is veel puurder en minder zoet als die uit een pakje, lekker fris! Kan ook met gewone kwark denk ik, aardbeienkwark ofzo, Lekker!
 
Quote
RE: Kwarktaart zonder pakje
Boterbloem  schreef op: 16-05-2013 16:41:47
Lange Vinger Optimel kwarktaart. 

450 g optimel kwark 
fruit op eigen sap voor garnering 
sap uit het fruit blik 
9 blaadjes gelatine 
2 zakjes klop klop (1 pakje) 
160 ml magere melk 
1 pak lange vingers 
* Gelatine weken in koud water en dan uitknijpen, blaadjes 
in een pannetje waarin je 2 a 3eetl. sap zijn warm 
gemaakt en los de blaadjes op. (niet koken) 
* Maak de klop klop klaar, zoeten is niet nodig maar mag 
evt. wel met candarel. 
* Klop de kwark en klop klop door elkaar. 
* Meng het afgekoelde mengsel (op kamertemperatuur) van de 
gelatine door het kwarkmengsel. 
* Haal de lange vingers door het sap en schep de kwark er 
boven op. 
* Garneren met stukjes fruit. 
* laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast. 
Bevat 2 points p.p. 
 
Quote
RE: Kwarktaart zonder pakje
Corine86  schreef op: 16-05-2013 16:46:19
Okey, ik dacht al bijna het zelfde als met plakje. Gelatine dat was ik vergeten.
Ga het morgen eens proberen

Dank jullie!
 
Quote
RE: Kwarktaart zonder pakje
Ginger  schreef op: 16-05-2013 16:52:30
deze limoenkwarktaart is ook erg lekker!

Ingrediënten


Porties : 10 



  • 120 gr verkruimelde (brosse) kokoskoekjes

  • 1 eetlepel suiker

  • 55 gr boter

  • 450 gr kwark

  • 250 ml slagroom



  • 1 eetlepel suiker

  • 60 gr suiker

  • 1,5 zakje gelatinepoeder

  • sap van 1-2 limoenen

  • rasp van de schil van 1-2 schoongeboende limoenen




Bereidingswijze


Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur30min 



  1. Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak. Meng de kruimels met een eetlepel suiker. Smelt de boter in een pannetje of de magnetron en meng dit goed met het kruimelmengsel.

  2. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een ingevette of met bakpapier beklede springvorm van 24 cm en druk goed aan.

  3. Sla de slagroom stijf met een een eetlepel suiker. Meng de kwark, stijfgeslagen slagroom en 60 gr suiker in een grote kom goed door elkaar. Rasp hierboven de schil van de limoen(en) en meng dit erdoor.

  4. Pers de limoen(en) uit. Verwarm het limoensap in een pannetje en strooi de gelatinepoeder erdoor. Verwarm dit al roerende een aantal minuten tot de gelatine helemaal is opgelost.

  5. Meng het limoensap-gelatinemengsel door het kwarkmengsel en roer nog even goed door. Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en strijk het glad.

  6. Bedek de springvorm met huishoudfolie en zet de kwarktaart minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Kwarktaart zonder pakje
Naam
Bericht