Menu
 

Topic:

toekomstige kosten kinderen

Caithy  schreef op: 02-01-2012 13:05:38
Mijn kinderen zijn nu bijna 5 en 2,5. Wij willen komende jaren meer gaan sparen en nu wil ik graag weten welke bijkomende kosten ik ga krijgen.
Welke kosten hebben juiste opgroeiende kosten allemaal? Tedenken aan school of juist niet, boeken? beugel is wanneer?

 
Quote
Navigatie
RE: toekomstige kosten kinderen
Bernarda  schreef op: 02-01-2012 15:23:30
dat is moeilijk! wie zegt dat je kind een beugel moet hebben?? wat voor een ander geldt hoeft voor jou kinderen niet zo te zijn natuurlijk.

Wil je trouwens daarvoor sparen? Ik zou persoonlijk sparen voor later want dat is gewoon makkelijker te doen. Ik spaar voor de kinderen om ze, als ze 17/18 zijn en willen studeren, de studie te kunnen betalen (als het dan nog uberhaupt te betalen is). Mochten ze niet gaan studeren maar een beroeps opleiding willen doen, een rijbewijs halen of een kamer inrichten als ze op kamers gaan.. daar denk ik aan.

wij sparen voor onszelf om zulke dingen ook t kunnen betalen. ik leg 3500 euro per jaar weg voor onvoorziene kosten en 3500 spaar ik vast ieder jaar en daar komen we alleen aan als we een nieuwe auto ofzo nodig zijn. voor de kinderen spaar ik nu 1000 euro per jaar. Als ze 18 zijn hebben ze een dikke 15.000,= euro. als dat niet genoeg is hebben ze pech gehad..
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Caithy  schreef op: 02-01-2012 17:29:38
Een beugel hou ik sowieso rekening mee, maar dit soort dingen wil ik graag weten.
Opleidingen vind ik goed te betalen, nu ben ik aan meer kwijt aan kinderopvang!

 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Koelkast  schreef op: 02-01-2012 18:09:45
beugel word vanaf dit jaar vergoed tot 2000 euro
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Caithy  schreef op: 02-01-2012 18:56:30
Wij sparen al voor de kids en betalen nu erg veel kinderopvang maar dit wordt straks natuurlijk minder als de jongste naar school gaat, dus dat wordt meer sparen.
Als ik ga bedenken welke kosten ik ga krijgen, wordt het alleen maar minder? School kost tussen de 1100 en 1700 per jaar, dat vind ik goed te doen!

Volgens mij zijn kleine kinderen duurder dan grotere kinderen.. Ik kan niet goed bedenken wat straks duurder gaat worden.

By the way onze kinderen gaan straks op zaterdag gewoon werken voor hun extra's!! Wij betalen hun studie en ze krijgen dan kleedgeld. Zelf moeten ze hun boeken betalen en hun uitgaansdingen!
(waar je wel niet over nadenkt!!)

 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Anoniem  schreef op: 02-01-2012 19:18:21
Ik vind oudere kinderen (de oudste is 'pas' 8 trouwens) wel degelijk duurder dan kleintjes. Ze zit op een sport en op muziekles, daarvoor betalen we contributie en een outfit ed. (is een luxe, kiezen we zelf voor on haar te laten sporten en een instrument). Kleding is veel duurder dan baby- en peuterkleding, kadootjes voor een verjaardag, een grote fiets. Straks als ze naar de middelbare school gaat schoolgeld, boeken en misschien buskosten, en als ze 18 zijn mogelijk een studie, ziektekostenverzekering. Dan eten ze uiteraard ook meer, en betaal je voor alles gewoon de prijs van een volwassene.
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Caithy  schreef op: 02-01-2012 19:39:05
Voor scooter/ auto mogen ze zelf werken, heb ik zelf ook moeten doen.

Ze krijgen ook studiefinanciering, dus ik ga niet alles betalen. Natuurlijk wel schoolgeld en boeken, maar de rest mogen ze zelf betalen en anders gaan ze er maar voor werken.
Daar worden ze niet slechter van.
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Mariėtte35  schreef op: 02-01-2012 20:08:36
Hier worden de beugels ook gewoon vergoed voor de kinderen tot een bedrag van 2500 euro dit jaar.

Studiefinaciering zal over een aantal jaar niet meer zijn. Het wordt een standaard lening die ze dan kunnen krijgen voor de studies. Nu is het al zo dat wanneer je kind zijn/haar opleiding niet afmaakt dat ze dan alles terug moeten betalen ook de basisbeurs. Het gaat de komende jaren steeds minder worden voor studerende kinderen. Ouders mogen/moeten straks veel meer bijdragen
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Anoniem  schreef op: 02-01-2012 20:21:51
Grotere kinderen kosten meer geld als kleine, vind ik dan.
Ik vind mijn gezin nu op z'n duurst, twee kids van 15 en 17 jaar, de jongste is 7 en kost nog niet zo heel veel.

De oudste studeert al en krijgt een studiebeurs plus een aanvullende beurs maar moet daar dus zijn collegegeld van betalen, niet het eerste jaar maar wel komend jaar dus.
Hij is nog 17 en gata dus nog mee in de ziektenkostenverzekering maar vanaf 18 jaar niet meer en zal dat dus zelf moeten betalen.
Kb is ook vervallen en dat zal hij ook zelf moeten bekostigen van zijn studiefinanciering, zijn sport betalen wij nog maar vanaf 18 jaar niet meer.
Zelf werkt hij bij de vulploeg van een bekende supermarktketen maar daar verdient hij echt geen gouden eieren.
Hij zal dus ook keuzes moeten maken soms.
Worden ze echt niet slechter van.

Fietsen hebben bij pubers erg te lijden.
Boekengeld......dat is niet meer he dus daar hoef je niet voor te sparen.

Verder zijn ze duur(der) in kleding/schoenen persoonlijke verzorging, en kado's want een kadootje van de action werkt niet meer als ze zo oud zijn haha.

Of studiefinaciering er echt af gaat is nog niet zeker, er zijn wel plannen voor.
Dan zullen ze een lening moeten afsluiten want niet iedere ouder zal in alles tegemoed kunnen komen met een studerend kind.
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Anmv3  schreef op: 03-01-2012 11:13:46
Wij kunnen helaas niet veel sparen voor de kids..Als de jongste wat groter is wil ik meer gaan werken, hoop dat ik dan een leuke baan kan vinden..

De beugels zijn de grootste kosten niet..daar wordt veel van vergoed..nu onze oudste wat groter wordt, ze is 11 merk ik het meer in dat ze andere kleding wil, adidasgympen en naar de film ofzo gaat..daar krijgt ze ook zakgeld voor, maar je schuift haar ook weleens iets extra mee, maar dat is ieder zijn keuze natuurlijk ook wat betreft de kleding..

Dagjes uit gaan niet meer naar Ballorig, dat vinden ze niet meer leuk en dan nog hoeft een dagje uit niet duur te zijn, maar af en toe een pretpark of dierentuin bezoeken is best een uitgave..

Ben met kleding kopen wel veel gaan minderen..eerst hadden ze weleens kleding dat nog ongedragen in de kast hing, maar nu koop ik minder, ze hebben vaak toch voorkeur voor 2 of 3 setjes, ik trek zelf ook mijn fijnste spijkerbroek het vaakst aan

Als je dan toch kunt sparen, zou ik het voor de studie later doen..of voor als ze op kamers gaan dat je wat bij kunt springen..
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Mrtj  schreef op: 03-01-2012 11:29:07
Vergis je niet in de kosten van de BSO. Wij betalen voor twee kinderen twee dagen per week opvang: 500 euro per maand (daar krijgen we nog de kinderopvangtoeslag van terug hoor!)

Eem beugel kan je rond de 12e jaar op gaan rekenen.
De zwemlessen zitten rond een jaar of 5 a 7.
Verder sporten en andere hobbies. Eventuele muzieklesen. Bij ons was de regel: eerst je zwemdiploma, daarna andere sporten.
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Caithy  schreef op: 03-01-2012 12:56:38
De bijna 5 jarige zit inmiddels al op zwemmen en mag idd pas iets anders al ze haar diploma heeft!

Helaas zitten er geen muziekgenen in! Al drumt die van 2,5 wel overal op!!

Ik wil idd meer gaan werken als die kleine ook naar school is. Gelukkig kan ik dan ook meer verdienen, dus ook meer sparen...
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-01-2012 18:20:57
Ik vind zwemles ook behoorlijk prijzig.550 euro voor A, 165 voor B. Hakt er toch in... Hier schelen zij allemaal 1 jaar.

IB groep dat bestaat tegen die tijd niet meer. En zou het geen fijne gedachte vinden dat mijn kinderen een flinke studieschuld opbouwen.

Boodschappen worden steeds duurder. Willen straks ook wat lekkers halen na het sporten.

Kleding , beugel, muziekles, vervoerskosten, bios , verjaardagen enz enz.

En je bent niet klaar wanneer zij 18 jaar zijn en nog thuis wonen...
Misschien moeten zij wel op kamers... Werkloosheid loopt op. Wie zegt dat onze kinderen straks allen een baantje kunnen vinden ?

Hier sparen wij maandelijks een vast bedrag.
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-01-2012 18:22:20
Nieuwe fietsen ( tweedehands kan natuurlijk ook), nieuwe slaapkamer ... Kan behoorlijk oplopen.
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Caithy  schreef op: 03-01-2012 18:33:51
Ik (en mijn man) zijn er handig, al ben ik nogal van het opknappen en schilderen van meubels.

Ik koop ontzettend veel tweedehands (dat vind ik echt een sport!!).
Geen tweedehands kleding meer, sinds ik bij de primark geweest ben!!!

Fietsen idd een goede!

Ik ga er wel vanuit dat mijn kinderen niet zomaar uit huis gaan, dat moet wel bekostigd kunnen worden, al dan niet zelf.
Mijn man en ik zijn beide met 21 het huis uitgegaan, maar wie zegt dat dat nu ook zo gaat. Als ze gaan werken en thuiswonend zijn, betalen ze kostgeld (dit spaar ik op en ze krijgen dat als ze het huis uitgaan! hebben mijn ouders ook gedaan, erg leuk)

Ik ga er gewoon van uit dat ze na hun schooltijd gaan werken, ik zou niet weten waarom er dan geen werk zou zijn?
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Anoniem  schreef op: 04-01-2012 09:53:38
mijn kinderen zijn 5 en 2 en ik vind ze nu ook al prijzig hoor

een nieuwe slaapkamer, nieuwe schoenen, wintergarderobe, zwemles, fiets, peuterspeelzaal, kosten basisschool (hier een vrije school, dus duur grapje) feestjes vriendjes, kapper etc.

niet dat ik het erg vind, maar de kosten zijn nu ook al ruim.

straks denk ik idd. aan goeie fiets, schoolkosten, boekengeld, kleding, ws. een brommer, boekengeld, feestjes, zakgeld, vakantie, etc.

kan nu sparen voor ze, kan nu veel geven, en tegen die tijd zie ik dan wel weer....
kan moeilijk een kasboek aanleggen voor 2029.....
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Anoniem  schreef op: 04-01-2012 10:06:07
Jullie kinderen hebben het wel erg goed als ik zo eens lees....eeen brommer bv....die betalen jullie als ouders dan?? Geen van onze vrienden en de vrienden van mijn zoon krijgen zomaar een brommer of een scooter, daar hebben ze allemaal ZELF voor gewerkt ( bijbaantje) en gespaard.
Feestjes? Als ze zakgeld krijgen en een bijbaantje hebben dan kunnen ze dat toch zelf betalen? Vakantie? Daar geven jullie ze geld voor???
ECHT een luizeleventje hebben jullie kids dan later.

Mijn oudste heeft vorig jaar 5 weken in Franrkijk gezeten, wij hebben zijn leefgeld betaald omdat we dat thuis ook zouden doen maar de rest heeft hij dus mooi zelf betaald, dat heefthem 500 euro gekost met uitgaan erbij en daar heeft hij hard voor gespaard.

Boekengeld.....waarom wordt dat iedere keer genoemd? want dat is niet meer dat dat betaald moet worden!

Fiets.....hm...ik zou geen hele dure kopen want echt ze zijn het niet waard!
Wij hebben voor onze oudste een goede 2e hads gekocht, wel een merk zoals sparta bv, 100 euro en hij kan weer even verder.
Moet je maar eens goed rondkijken hoe pubers fietsen en op wat voor fiets ze rijden, als je een rammelkast van ver aan hoort komen dan is het geheid een scholier haha.

Gelukkig kan onze zoon thuis blijven tijdens zijn studeren want is nog geen 10 minuten hier vandaan, een goede studie met grote toekomstmogelijkheden.

Als hij zijn rijbewijs wilt halen, zal hij dat zelf moeten betalen, dat hebben mijn man en ik ook moeten doen, hadden wij het zoveel slechter daardoor?
 
Quote
RE: toekomstige kosten kinderen
Caithy  schreef op: 04-01-2012 10:21:15
Ik ben het met je eens voor Anoniem! Mijn man en ik hebben ook overal voor moeten werken en dat heeft ons niets slechts gedaan.

Kleding etc kan je zo duur maken als je zelf wilt! Hier dragen ze echt geen fulltime zeeman!
Ik besef dat als ze ouder worden wel merk willen dragen, nou dat moet kunnen, vind ik (had ik vroeger namelijk niet, dus dat is iets wat ik voor mijn kids wel zou willen :lol

Ze krijgen hier de eerste 10 lessen kado auto en de rest moeten ze zelf betalen. Als ze een brommer willen dan, kopen ze er maar 1 van hun eigen geld!

Wij wonen vlakbij Amsterdam en Alkmaar, dus met de trein is studie goed te doen!

Kinderen leren niets van geld als alles voorgeschoteld wordt!
 
Quote
Navigatie


Reageren op toekomstige kosten kinderen
Naam
Bericht