Menu
 

Topic:

Ons Food-IQ topic

Anoniem  schreef op: 02-01-2012 11:20:11
Hier kunnen we doorkletsen over bewust wezen wat we eten en ons food-IQ
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 03-01-2012 11:52:33
Nitrietzouten is trouwens gewoon een verzamelnaam om aan te duiden welk soort zouter er bedoeld worden
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 03-01-2012 11:53:15
Sis.. dat filmpje is amerikaans.. op zich is 't misschien wel echt, waarschijnlijk wel, maar of dat hier ook gebeurd, weet ik niet
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Satekroket  schreef op: 03-01-2012 12:34:41
Nitriet is niet een ander woord voor gewoon zout!
Natriumnitriet is een synthetisch conserveermiddel wat in je maag wordt omgezet in nitrosamine. En dat is het probleem!

Gewoon keukenzout is Natriumchloride en Kalium is Kaliumchloride.

Nitrosamine is wel degelijk kankerverwekkend. Tja...en het is met alles een kwestie van keuzes maken.

Ik werk als verpleegkundige op een oncologische afdeling. Bij ons zijn veel mensen met kanker in hun mond. Ik woon in een omgeving, waar nog veel zelf gerookt spek gegeten wordt en daarbij ook nog zelfgemaakte wijn en pruimtabak. Dan kan je wachten op een vorm van kanker in je mond.

Nitrosamine hoort tot de groep die waarschijnlijk carcinogeen is voor mensen.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 03-01-2012 12:41:53
Satekroket bekijk even de links van food-info, dat is een site van de universiteit van wageningen.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 03-01-2012 12:46:12
Natriumchloride en kalium chloride zijn smaakversterkers, worden in de volksmond zout genoemd maar zijn dat eigenlijk niet.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-01-2012 12:51:35
@Sate
wat adviseer jij dan wel ?

c1000 verkocht bio vlees uit litouwen
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 03-01-2012 12:57:14
Mag ik nu ook geen ontbijtspek meer?
Daar trek ik wel de streep hoor :d
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Monica Mv 2  schreef op: 03-01-2012 12:57:16
Mijn man maakt klimaatsystemen en voersystemen die in stallen worden gebruikt.

Hij ziet erg veel. Hij wil dat wij hier thuis alleen Nederlands vlees eten. Ik doe mijn best om het te kopen.

Hij zegt ook altijd tegen anderen. De nederlandse koeien, varkens en kippen hebben een heel erg goed leven ten opzichte van de buitenlandse dieren.

Dus als je niet bio koopt (mijn man ziet ook veel dingen fout gaan bij de scharrelboeren) dan koop in ieder geval Nederlands vlees. Dan weet je zeker dat de dieren het goed hebben gehad.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Satekroket  schreef op: 03-01-2012 13:07:20
heb op food info gekeken. Tja..net als op de sites van het voedingscentrum. Ik geloof niet alles wat er geschreven wordt.
Google maar eens op nitrosamine. Dat lijkt me echt niet zo onschuldig. Het is erg giftig.
Waarom is er zoveel kanker? Veel weten wetenschappers gewoon nog niet. Er worden steeds weer nieuwe dingen bekend.
Natuurlijk is het niet gunstig voor de industrie, wanneer mensen minder vlees gaan eten en minder bewerkt vlees.
Het beste de mensen denken niet zelf na en kopen braaf wat de voedingsindustrie goed voor ons vind. We beginnen met een drinkontbijt vol met aromas en aspartaam en we blijven zo slank en gezond.

Ik eet niet veel vlees. En wanneer we vlees eten, dan altijd biologisch. We eten ook veel kurkuma. Dat wordt in india veel gebruikt. In india bestaat haast geen darmkanker. De meeste mensen zijn vegetarier en er wordt veel kurkuma gegeten.
Verder ook knoflook, ui, kool, bosbessen, frambozen enz.

Ook groene thee bevat veel anti-oxidantien wat de oxidative stress in het lichaam tegen gaat. Ik gebruik misschien niet helemaal de juiste nederlandse woorden. Ik lees deze informatie in het duits.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-01-2012 13:09:00
@Monca goed??? beter ... Maar het kan natuurlijk altijd veel beter.

Wij eten weleens spekjes.
Zo had ik nog nooit speklapjes gegeten tot dat ik Sander leerde kennen. Wat vind ik dat goor...
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 03-01-2012 13:18:47
maar zoiets als dit?
http://www.viermarken.nl/de-boerderijwinkel-van-de-viermarken
Kan ik er dan van opaan dat het vlees goed/gezonder is? of moet ik dan bang zijn voor andere ziektes en zo?
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 03-01-2012 13:23:27
Ik hecht geen waarde aan een Amerikaans, dus per definitie een commerciële, afhankelijke site die de basis van scheikunde nog niet heeft begrepen.

De links die ik je heb gegeven kan je controleren aan je eigen scheikunde en biologieboeken en anders de bieb
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anita_mv4  schreef op: 03-01-2012 13:31:54
Ik vind dit wel heel erg interessant moet ik zeggen.

Ik haal regelmatig bio producten maar zou het nog meer moeten doen net zoals het vlees.

Mijn man is een echte vlees eter ik kan dagen of weken zonder ik mis het niet. Het enige wat ik een beetje te eten vind is kip en rundvlees. Varkensvlees eten wij niet.
Het vlees wat ik haal haal ik altijd bij de appie en dan met zo keurmerk, of het is biologisch.
Ik heb geen idee of hier in limburg nou ja in de buurt van waar ik woon een bio slager is eigenlijk of een winkel met bio vlees en producten?
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Satekroket  schreef op: 03-01-2012 14:29:47
Het goede nieuws is, dat die nitrosamines onschadelijk worden gemaakt door het eten van antioxidanten. Gifstoffen ofwel vrije radicalen zorgen voor oxidative stress in je lichaam. Anti-oxidantien ruimen als het ware deze stress weer uit je lichaam.
Nitrosamine wordt onschadelijk gemaakt door vit. C.

Je kunt dus echt wel lekkere gebakken spek eten en daarbij gewoon een sinaasappel eten.
Veel groentes en fruit hebben een hele sterke antioxidative werking. Groentes met veel kleur zijn goed.
En ik denk zelf, als het eten van die vrije radikalen gelukkig maakt, dan is het ook weer positief, want niets maakt zo gezond als gelukshormonen in je lichaam.

Groene thee bevat veel antioxidanten. Beter losse thee en geen zakjes.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 03-01-2012 17:49:31
Nou vanavond mijn eerste eigengemaakte kaassausje gehad.
Potvolsnottebellen wat lekker!! Wel ietsie te veel kaas geloof ik, maar ach volgende keer beter.
Had gewoon de neiging de pan uit te likken
Hier sowieso geen kaassausjes meer uit pakje!
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 03-01-2012 17:57:00
Ach mens heb ooit eens kaassaus geprobeert maar werd een gore bende.
Dus ik was gedoemd tot pakjesmeuk!!
Maar kreeg hier laatst een tip, en ben zelf ook gaan googlen en ben het weer gaan proberen.
Ik ben zo blij haha.. echt heerlijk hoor, en niet het gevoel of je een pak zout in je giechel gooit!!
heb er ook wat mosterd doorheen gedaan, geeft net ff dat jammie effect...

ja sorry ben enthousiast haha
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
3prachtkinders  schreef op: 03-01-2012 18:05:02
Ik maak kaassaus altijd zelf.....

Boter in de pan, 2 a 3 eetlepels bloem (bij te veel boter, ik schiet wel eens uit, let ik effe niet op, dan iets meer bloem), goed kloppen, voor de klontjes, dan ene keer gebruik ik vocht van de bloemkool/witlof/brocoli, en dan kaas. Ik neem verschillende keren andere soorten kaas.....En dan goed laten smelten, en over de groente...

Lekker hoor....

Mozarella vind ik lekker bij de lasagna
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 03-01-2012 18:05:18
Nou ik mag denk ik wel aannemen dat dat beetje kaas wat ik erin gooi, niet in verhouding staat met de hoeveelheid zout dat mensen in zo een pakje mieteren?
Mijn dietiste was er in ieder geval fel op tegen tegen pakjes.. maar hey, mens moet toch eten he

ben er wel blij mee, want kan nu ook gewoon mijn dochter de saus meegeven, deed dat uit pakjes nooit, voelde niet gezond of zo
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 03-01-2012 18:07:12
Ik heb het met maizena gemaakt.
deel met melk aangemaakt.
Andere deel melk gekookt met boter/nootmuskaat/peper/mosterd...
Toen maizena prutje erbij.
En toen handje kaas.... alleen heb ik grote handen of zo, want was wel erg veel kaas
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
3prachtkinders  schreef op: 03-01-2012 18:36:26
Je hebt ook kleine zakjes kaas....geraspt...Ik doe meestal op de gok.

Tomatensaus....Lekker hoor, met basilicum...Ja heb daar iets mee. Italiaanse kruiden vind ik ook erg lekker.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 03-01-2012 19:07:46
net het zakje kaas even gewogen wat er over was..
Zat 150gram in... nu 80.. dus viel nog mee!
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
3prachtkinders  schreef op: 03-01-2012 19:11:35
Nou kijk dan heb je het nog netjes gedaan
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 03-01-2012 19:12:40
Ja of sis bedoelt 100 gram op 3 liter.. ik had 250ml
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 03-01-2012 19:14:52
Ik heb meestal zo'n 300 ml.

Dus komt aardig overheen haha.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 03-01-2012 21:01:10
Wat eten jullie voor ontbijt?
Ik eet wel bewust, maar ook wel bewust ongezond haha.. Dus 's morgens is 't bij mij Nutella! Maar ik wil gaan lijnen vanaf volgende week en dan is Nutella ook van de baan. En ik zoek eigenlijk iets zonder suiker. Tips?
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 04-01-2012 10:07:14
Ik eet smorgens een kom muesli met melk.
Maar ik ben eerst 2 uur wakker voor ik iets eet anders krijg ikhet niet weg.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 04-01-2012 11:06:21
Kennen jullie de site www.foodwatch.nl?
Als je bewust wilt eten dan is dat ook een interessante site.

Pompoensoep maak ik van de oranje pompoen, ik snij de pompoen doormidden, haal de pitten eruit en hak 'm dan in stukjes. Ik doe dat in een pan (met schil dus) en zet 'm onder water. Volgens recept moet je er dan tuinkruidenbouillon bij doen maar ik las hier dat die blokjes érg slecht zijn dus daar moet ik ff een alternatief voor zoeken...Klein uurtje zachtjes laten koken, alles in de blender of de staafmixer erheen. Om het 'af te maken' wat versgeperste sinaasappelsap, gembersiroop, basillicum en eventueel zeezout/peper en bij het opdienen wat crème fraiche. Héérlijk!
Groet, Anne mv 3
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 04-01-2012 13:42:39
Heb de site even bekeken, foodwatch.. zo zie je maar hoe je in de maling wordt genomen door producenten met hun reclame. Eigenlijk wel erg, maar goed.. het houdt ook weer een hoop mensen aan 't werk.

Ik at vroeger nooit ontbijt, kreeg dat ook niet weg, soms met moeite 1 boterham. Ik woog altijd zo rond de 48 kilo (bij 1m65), nu is dat ook niet ideaal want je vindt nergens kleren die passen, vooral broeken was erg moeilijk.
Ik heb die 48 kilo volgehouden tot mn 30e. Toen ben ik gestopt met roken en kwamen er al 5 kilo bij (geen probleem), toen werd ik zwanger, al 16 mnd geleden bevallen, maar nog steeds hangen er nog 's 7 kilo extra aan. Ik zit nu dus rond de 60 en dat is echt teveel.
Ik eet maar liefst 4 boterhammen voor ontbijt en dat moet dus echt anders.
Suikervrije jam... bestaat dat? Zit er dan niet heel veel rotzooi in om het te stollen? Kan mss zelf wat jam maken. Een beetje suiker vind ik niet erg hoor, maar wil liever niet met suiker beginnen op de dag.
Maar kipfilet 's morgensvroeg.. nee.. jakkes! Voor de lunch, ok, was ook van plan om dat vanaf volgende week zelf te maken. Zoveel lekkerder dan kopen in de supermarkt!

 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
3prachtkinders  schreef op: 04-01-2012 13:51:33
Ja, die is er dat heet light jam, is wel wat wateriger.

Ik ontbijt, de ene keer met brinta, de andere keer brood, en daar kan pasta, appelstroop, vlokken, honing, jam, ik wissel eigenlijk af.

En tussen de middag, verplicht kaas of vlees, of kaas en vlees, en dan eens pindakaas. Soms smeerworst of smeerkaas. Is het koud weer, dan durf ik knackworstjes te geven, of tosti, zodat ze weer wat warms in de buik hebben. gekookt eitje of spiegelei.

Ook durf ik een boerenomelet te maken.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 04-01-2012 14:17:24
Over ons Food IQ gesproken... Knakworstjes zijn wel echt rotzooi he.

Als basis voor knakworst wordt varkensvlees of rundvlees gebruikt. Er kan ook ander vlees, bijvoorbeeld kalkoenseparatorvlees aan toegevoegd worden, dat wordt verkregen door kalkoenbotten waaraan nog restjes vlees zitten te centrifugeren in een zogenaamde separator. Daarbij gaan echter ook kleine botstukjes mee. Verder wordt aan het vlees water, zetmeel, zout, smaakstoffen, stabilisator (E451,E452), specerijen, rundercollageen, soms ook varkenshemoglobine, smaakversterker E621, anti-oxidant E301 en conserveermiddel E250 toegevoegd. De vloeistof in het blik bestaat uit water en zout.

Klinkt smakelijk he
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Ons Food-IQ topic
Naam
Bericht