Menu
 

Topic:

Ons Food-IQ topic

Anoniem  schreef op: 02-01-2012 11:20:11
Hier kunnen we doorkletsen over bewust wezen wat we eten en ons food-IQ
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 02-01-2012 22:52:28
Sorry meiden, maar stop met in dit topic te schrijven, ook hier word er blijkbaar weer doorgegaan door sommigen. Ben er wel een beetje boel flauw van nu.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Patriciia*  schreef op: 02-01-2012 22:57:44
Ik snap het wel.....

Melissa is hier erg serieus over en vind het belangrijk. Ja en dan kan het storend zijn als anderen er grapjes over maken. De ene keer kan je er beter over dan de andere keer.

 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 02-01-2012 22:58:56
Ik vind het gewoon flauw sis, we openen expres een nieuw topic om elkaar meer info te geven over biologisch eten en natuurlijk eten en dan kom je hier weer even vertellen dat je onze redenen nergens op vind slaan want dieren gebruiken ook geen shampoo en rijden geen auto. Gewoon erg flauw.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 02-01-2012 23:03:29
ja ik doelde wel op jou. Maar laat maar, heb ook geen zin in onenigheid, ik trek me wel gewoon terug.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Monica Mv 2  schreef op: 02-01-2012 23:13:37
Toch vind ik het wel een goeie om over na te denken.

Net zoals ik naar aanleiding van die ballorig topic ging nadenken over bio eten. En mijn man toen zei. Wat die mevrouw zegt over dat de stallen een X aantal kilometers van de autoweg af moeten staan, dat klopt.

Maar tis toch een grote wassen neus, want een rijksweg telt niet. En kijk eens hoeveel auto's er hier op een dag over de napoleonsweg af komen en er liggen hier een aantale bio boeren en 1 in hart en nieren bio akkerboer.

Dat heeft mij vandaag toch ook wel aan het nadenken gezet.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Monica Mv 2  schreef op: 02-01-2012 23:16:58
Overigens doet deze bio akkerbouwer ook zeldzame groentes verbouwen, en dat vind ik dan ook weer reuze interesant.

En ik vind het ook erg jammer dat je hier in de regio geen groenten en fruit tas kan bestellen. In het westen van het land kan dat wel.

Betaal je iedere maand een vast bedrag en krijg je iedere week een verrassingspakket groenten en fruit. En ik las er laatst 1 die had groenten, fruit en regio producten. Dus zelfgemaakte appelsap bijv. Dat zou ik wel een leuk pakket vinden. Zo eet je ook gevarieerd en eens wat anders
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 02-01-2012 23:22:25
Tja ik vind het knap dat je je hier zo mee bezig houdt maar totaal niks voor mij!
Ik eet wat ik lekker vind en wat ik graag eet.
tegenwoordig hoor ik alleen nog maar om mij heen wat er allemaal goed en slecht is en dan denk ik van hmmm ik geniet liever van het leven dan bezig zijn met dit alles.
Maar als jij je er goed bij voelt moet je het zeer zeker doen alleen denk ik niet dat het je leven zodanig verandert maar dat jij gewoon bent verandert.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 03-01-2012 00:42:15
Goed.. openen in clubs dan dames? Ik vind het wel leuk om tips uit te wisselen en geen flauwekul te lezen over shampoo en autorijden.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 03-01-2012 08:41:51
Pfff wat wordt er chagrijnig gereageerd op een grapje zeg, misschien hebben sommigen een lekker geraffineerd suikershotje nodig

Nu zonder gein. Ik vind het jammer dat biologsiche producten zo duur zijn. Kipfilet is bijvoorbeeld bijna niet te betalen. Ook is er hier in de supermarkten weinig aanbod van biologische producten. Dus ik koop het af en toe maar niet altijd. Wel altijd biologische melk en eieren.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-01-2012 09:41:47
@Made leuk dat je wat hebt gekocht . Sommige producten vallen mee. Maar producten die prijzig zijn en bij de c1000 kan kopen waar op het etiket niks vreemds staat . Koop ik niet bio.

Ik gebruik als dressing altijd wijnazijn uit Frankrijk, olie (net wat ik in huis heb), mosterd, knoflook en een sjalotje. Best pittig .
Ik wil ook zo graag kippen... Maar zo ver krijg ik Sander echt niet.
Ik heb ooit in een gezonde bui pompoen willen klaar maken in de oven... Wij vinden het smerig en melig. Toch kon mijn stiefmoeder heerlijke pompoensoep klaar maken... De Lidl heeft hier bio pompoenen liggen... Bio wortels 0,85 cent, wij hebben daar voldoende aan.
Ik denk dat de hele wereld is bezaait met slechte/ongezonde lucht. En deze houdt niet bij een bio boer op. Maar het niet bespuiten is altijd nog gezonder. Denk ik ... Het gaat mij niet eens om het bio eten. Maar om het gezond(er) eten. Dat mensen zich weer bewust worden. En betere keuzes maken in een supermarkt. BV niet kiezen voor de goedkoopste limonade met zoetstoffen. Of pakjes drinken naar school. Maar kiezen voor een betere optie.
@Sis ik kan jou humor waarderen. Ik hou ervan. Lekker luchtig! .
@Melissa ik zou het jammer vinden als jij afhaakt !! Niet doen . Zie een kritische opmerking als een vraag.
Wij waarderen vooral de pure smaak. Heerlijk! Het proeft en smaakt zoals het hoort.
Drinken jullie nog Koffie ? Ik drink max 1 kopje per dag. Wat voor thee drinken jullie graag ? Ik kom niet verder als groene thee hihi
Schoonmaakmiddelen kopen wij niet eco. Deze vind ik te duur. Wel beperk ik de verschillende soorten. De kinderen gebruiken weleda.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-01-2012 09:44:05
Wie kunnen ook online bestellen. Brengen zij aan huis of wij moeten een stukje ervoor rijden. Wel handig voor de maandboodschappen en voorraad.
6km van ons vandaan een bio winkel. Enorm gedoe met drie kinderen en alle tassen (winkel heeft geen parkeer gelegenheid).
Ik ken geen bio boer in de buurt.

Wij willen in het voorjaar naar een bio markt in Amsterdam. Lekker!!! hihi.

 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Made  schreef op: 03-01-2012 09:52:12
Ik dronk heeeeel veel koffie. Denk wel 10 koppen op een dag (minstens). Op aanraden van de psych cafeďne vrij genomen, omdat ik concentratie problemen kreeg. Drink nu ong 4 op een dag (2 s'ochtends en 2 s'avonds). Doe dit nu 2 weken ongeveer en concentratie komt iets terug. Probeer nu wat meer thee te drinken, maar lust dat echt niet zonder suiker.
Demi was de laatste tijd in hongerstaking, maar ze heeft gister haar hele bord leeggegeten met bio aardappelen en bloemkool, ze vind het lekker dus
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Monica Mv 2  schreef op: 03-01-2012 09:55:57
Deborah. Ik drink theeine vrije thee van Zonnatura.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Monica Mv 2  schreef op: 03-01-2012 09:58:07
Overigens verbouwen mijn schoonouders zelf een heleboel groente en fruit. Ook bio dus. Wel aan die beruchte rijksweg. Maar het is niet anders.

Wij eten er met 3 gezinnen van. En we zijn er blij mee. De sla van mijn schoonouders smaakt veel voller als die uit de winkel.

Tegenwoordig eten we rode aardappels. En die zijn lekkerrrrrr
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Satekroket  schreef op: 03-01-2012 10:06:29
Voor de schoonmaak is soda, schoonmaak azijn en groene zeep een goed en niet duur alternatief, wanneer je minder chemie wilt gebruiken.

Ik maak erg veel pompoensoep. Mijn vader heeft dan ook de hele moestuin vol staan. Is heerlijke soep en erg gezond. Doe er altijd een paar aardappels door, zodat het lekker dik wordt en maak croutons voor de kinderen van volkorenbrood in olijfolie met beetje knoflook en rosemarijn.

Zou het jammer vinden dit topic te sluiten, vind het wel leuk om ervaringen te delen.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
E Mv 2  schreef op: 03-01-2012 10:10:02
Ik las in het vorige topic dat in goedkope ranja aspartaam zou zitten,wij hebben altijd goedkope maar zie het er niet opstaan?
Staat het dan onder een andere naam?
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 03-01-2012 10:35:17
Ik drink marrocco thee van de lipton, andere thee vind ik niet lekker (helaas wel met suiker).
Vroeger dronk ik potten koffie weg, maar sinds ik zwanger ben geweest van mijn dochter en ik paniekaanvallen kreeg, ben ik gestopt met koffie.
DAT het wel afkicken is geweest haha.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 03-01-2012 10:55:59
Ik heb laatst pompoen gemaakt, dat was wel erg lekker. Normaal vind ik het ook te melig, maar dit recept was erg lekker. Heb de stukjes pompoen gepaneerd en dan gebakken in olijfolie. Vervolgens in de oven met een saus van tomaat, knoflook, ui. En dan als 't klaar is, bestrooien met parmezaanse kaas. De saus trekt in de pompoen en 't is lekker knapperig. Erg smaakvol.

Pompoensoep maak ik met paprika. Erg lekker.

Verder drink ik rooibosthee. Wel koffie, maar alleen nog maar deca. Dit omdat ik heel snel verslaafd ben aan cafeine en ik daar gewoon van baal. Zodra ik dan 1x geen kopje koffie heb 's morgens, zit ik de hele dag met koppijn.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Myself  schreef op: 03-01-2012 10:56:44
Sis, wat is er mis met het vlees van de c1000? Blijkbaar weet jij iets wat ik niet weet, want je schrijf het erg stellig.
Of bedoel je daarmee te zeggen geen supermarktvlees in het algemeen?
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Myself  schreef op: 03-01-2012 11:06:01
Oké...dat wist ik niet, ik kom altijd bij de c1000 en koop er ook mijn vlees, maar dit is toch iets om eens goed over na te denken.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 03-01-2012 11:11:10
Supermarktvlees zit over 't algemeen vol met nitrietzouten. Deze zijn erg schadelijk voor de gezondheid en zijn zeer kankerverwekkend.

Vlees van de AH is net zo goed slecht. Maar ik geloof dat C1000 laatst als allerslechtste uit een test kwam.
Ik heb 's 1x gehakt gekocht bij de Albert Heijn.. jeetje!! De hoeveelheid vocht dat daar uit kwam, ik was mn gehakt gewoon aan 't koken in dat vocht ipv bakken. Heb 't vocht afgegoten en 't was gewoon een kopje vol!
Dat heb ik echt niet met biologisch gehakt hoor.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 03-01-2012 11:12:06
Asociaal dat dat zomaar mag eigenlijk he.
Ik wis het ook niet hoor, alleen de kiloknallers van de reclame dacht ik hmm.
Geld dat dan ook voor jumbo vlees en zo, of alleen c1000.
Appie dat dierriendelijke keurmerkvlees haal ik ook als ik er toevallig ben, alleen kom nooit bij de appie bijna.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Myself  schreef op: 03-01-2012 11:15:28
En het biologische vlees van de c1000 dan, dat kan dan wel?
(neem tenminste aan dat ze dat ook hebben, heb me er nooit in verdiept, maar vind het wel heerlijk om nu hier wat meer kennis op te doen)
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 03-01-2012 11:29:13

Quote :
Supermarktvlees zit over 't algemeen vol met nitrietzouten. Deze zijn erg schadelijk voor de gezondheid en zijn zeer kankerverwekkend.

Vlees van de AH is net zo goed slecht. Maar ik geloof dat C1000 laatst als allerslechtste uit een test kwam.
Ik heb 's 1x gehakt gekocht bij de Albert Heijn.. jeetje!! De hoeveelheid vocht dat daar uit kwam, ik was mn gehakt gewoon aan 't koken in dat vocht ipv bakken. Heb 't vocht afgegoten en 't was gewoon een kopje vol!
Dat heb ik echt niet met biologisch gehakt hoor.





Nitrietzouten bestaan niet aangezien nitriet al zout is.
In vlees (waren) worden kaliumnitriet en natriumnitriet, E 249 en 250 als conserveermiddel gebruikt oa om verkleuring te voorkomen zoals grauw/groen zien. Gelukkig zijn deze niet kankerverwekkend.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nitriet


Goedkoop vlees wordt ingespoten met water om meer gewicht te krijgen.

 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 03-01-2012 11:31:12
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 03-01-2012 11:35:16

Quote Anoniem:
[...]



Nitrietzouten bestaan niet aangezien nitriet al zout is.
In vlees (waren) worden kaliumnitriet en natriumnitriet, E 249 en 250 als conserveermiddel gebruikt oa om verkleuring te voorkomen zoals grauw/groen zien. Gelukkig zijn deze niet kankerverwekkend.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nitriet


Goedkoop vlees wordt ingespoten met water om meer gewicht te krijgen.



Natrium is zout..
Je kunt nitrietzouten zelfs kopen, dus ik snap niet helemaal wat je bedoelt met dat het niet bestaat.

Ga anders dit onderzoek 's doorspitten:

Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective
Groot onderzoek naar de relatie tussen voeding, lichaamsbeweging en kanker. Review van meer dan 7000 studies. Concludeert onder andere dat nitrietzouten als conserveringsmiddel kankerverwekkend zijn.
dietandcancerreport.org[/url]
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Made  schreef op: 03-01-2012 11:41:17

Quote :
http://www.thcfarmer.com/forums/f45/zo-word-uw-supermarkt-vlees-bereidt-34811/

Jakkes... effe gegoogled.. kon 't niet kijken



Oh bah ben er beroerd van, en heb maar een minuut gekeken.
Ik snap niet goed waarom het op die manier moet he.
Kijk dat we vlees eten, dat is de natuur, maar waarom moeten die beesten zo lijden? Dat kan toch ook anders?
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
3prachtkinders  schreef op: 03-01-2012 11:44:03
Klinkt lekker sis met de pompoen.

Ik haal mijn vlees ook bij de ah, die smaakt ook veel lekkerder. Vocht heb ik nooit gehad, ja als het uit de diepvries komt. Ik heb altijd runder of mager runder gehakt. Ik hou niet zo van half om half of varken.

Voorheen, haalde ik het vlees bij de Maros (goes) is een slagerij.

Ik las ergens over de basilicum van iemand, eh, hoe jij die goed? Bij mij is het kruiden seizoen zeg maar over, is dat plantje ook over, en komt in het voorjaar ook niet meer terug, of is het een 1 jarig kruidenplantje?

Hier vinden ze de frambozen en de bramen zalig, zodra ze rijp zijn, worden ze al geplukt.

En heb je last van bladluis of witte vlieg, doe eens een tabletje magnesium in de grond, vlakbij de wortels. Werkt echt.

Ik wil dit jaar zelf wortels planten. Ik heb gewoon plantebakken, en ik ben nu plasticzakken aan het verzamelen. Volgooien met potgrond, pootaardappel erin. wachten en daar heb je een aardappelplantje. Ergens eens gelezen, en wil dat wel eens proberen.

Radijs doe je mij geen plezier mee.

Ik kan effe geen tomaat meer zien hihhi, vandaar, verse tomatensoep, tomatensalade, tomatensaus, er staat genoeg in de diepvries....Het jaar daarvoor (2010) was een goed jaar, vorig jaar had ik nog veel groene tomaten.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 03-01-2012 11:47:03
Nitriet is zout. Nitriet is gewoon een ander (scheikundig) woord voor zout, er staat dus eigenlijk zoutzouten.
Er wordt dus kaliumzout (kaliumnitriet) en natriumzout (natriumnitriet) gebruikt.


http://www.food-info.net/nl/e/e249.htm
http://www.food-info.net/nl/e/e250.htm
















 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 03-01-2012 11:48:56
Artikeltje... maar dan hou ik er verder over op. Ik hoef mn gelijk niet over nitriet. Zoals met zoveel dingen zijn er altijd mensen die dan weer roepen dat 't niet waar is.
Voor mezelf.. ik geloof liever het WCRF dan Wikipedia, maar das ieder voor zich verder.


Veel supermarktvlees eigenlijk ongeschikt voor consumptie
Zondag 16 januari 2011
Het WCRF heeft onlangs een review gepubliceerd van zo’n 7000 klinische studies over de relatie tussen dieet en kanker.

Eén van de conclusies zal de fervente supermarktvleeseter en cafetariabezoeker flink schokken. Uit de resultaten blijkt namelijk dat bewerkt vlees eigenlijk helemaal niet geschikt is voor menselijke consumptie. De cijfers met de relatie met kanker liegen er niet om. Het gaat niet om kleine verschillen maar om hoge percentages. Er wordt door het WCRF dan ook met met klem aanbevolen om dergelijke producten volledig van je menu te schrappen. Voor altijd.

Nou niet allemaal meteen in paniek raken en vegetariër worden, want de gezondheidseffecten daarvan zijn ook niet al te gunstig. Al is het over het algemeen wel gezonder dan een gemiddeld Westers dieet.

Het gaat hierbij alleen om industrieel bewerkt vlees waarbij gebruik is gemaakt van nitrietzouten. Dit zijn conserveringsmiddelen die zorgen dat het vlees niet verkleurd. Daarnaast remt het de groei van de bacterie die botulisme veroorzaakt. Het probleem zit ‘m dus niet in het vlees zelf, maar in de toevoegingen.
Gelukkig zijn fabrikanten verplicht om toevoegingen op het etiket te vermelden en kun je de nitrietzouten herkennen aan de E-nummers E249 en E250.

In ons lichaam wordt nitriet omgezet in de sterk carcinogene nitrosamines.

Voorbeelden van vlees waar (naar alle waarschijnlijkheid) nitrietzout in zit: bacon, hamburgers, worst, hot dogs, broodbeleg, ham en shoarma. Je vindt het ook terug in producten als bitterballen, diepvriespizza, kant- en klaarsauzen, soep uit blik enzovoort.
Als het uit de fabriek komt en vlees bevat, kun je er wel van uitgaan er ook nitrietzouten in zitten.

Vleesproducten zonder bovengenoemde nitrietzouten kun je natuurlijk gewoon blijven consumeren. Tenminste, totdat van weer een ander additief blijkt dat het schadelijk is. Van veel van deze veilig verklaarde middelen is namelijk niet bekend wat de effecten op de lange termijn zijn. Daar is in veel gevallen geen enkel onderzoek naar verricht.

Mijn advies: beperk je voedsel gewoon tot echt eten. Het is eenvoudig te herkennen aan een etiket zonder een lange reeks van ingrediënten. Vaak ontbreekt het etiket zelfs helemaal. Dan weet je zeker dat het goed zit. Ook op de lange termijn. Onbewerkt vlees is veilig en gezond zolang het van een goede bron komt.

Met een beetje zoekwerk kun je ook prima bewerkt vlees vinden zonder allerlei onnodige toevoegingen. Gewoon vlees met kruiden. De supermarkt is niet de beste plek om dit te zoeken. Hoewel een etiket ‘biologisch’ gezond suggereert, vind je daar ook gewoon nitrietzout in terug. Ja, zelfs als daar ‘zonder conserveringsmiddelen‘ op het etiket staat.

Zoek een boer in de buurt die zelf zijn koeien laat slachten en vervolgens het vlees verkoopt. Daar heb je een grote kans goede kwaliteitsproducten zonder rotzooi te vinden. Met een beetje geluk is het nog van grasgevoerde en biologische koeien ook.
Het kost misschien wel een beetje extra moeite, maar dat is slechts een kwestie van prioriteit.

Overigens, in veel bladgroenten, maar ook in bijvoorbeeld rode bieten en bleekselderij zit een redelijke hoeveelheid nitraat. Dat levert op zich geen probleem op voor de gezondheid. In ons lichaam wordt een klein deel van dit nitraat in nitriet omgezet. Ook dat is geen probleem, mits je niet elke dag grote hoeveelheden nitraatrijke groente eet. Bij het lang bewaren van bladgroente wordt een deel van de nitraat in nitriet omgezet. Dat is uiteraard minder gunstig. Bladgroente kun je beter niet te lang bewaren.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Ons Food-IQ topic
Naam
Bericht