Menu
 

Topic:

Ons Food-IQ topic

Anoniem  schreef op: 02-01-2012 11:20:11
Hier kunnen we doorkletsen over bewust wezen wat we eten en ons food-IQ
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 02-01-2012 11:31:20
Whaha leuke topicnaam!

Wat ik met witlof doe?

normaal maak ik er rolletjes van met ham en kaas.
Ik haal wel de binnenkant eruit.
Even de kook erover (ik vind het iets knapperig lekker, anders moet je ze bijna gaarkoken).
Inrollen in een plak ham met kaas, en dan nog even in de oven tot het ham begint te kleuren.

Nu kook ik het in de melk, en dan als het gaar is maak ik het aan met maizena (hopelijk klontloos) en gooi ik er wat nootmuskaat en peper in.
Niet heel erg spectaculair maar wel eetbaar hahaha.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 02-01-2012 11:33:18
Maar welke kaas kan ik het beste halen voor op brood?
Dan ga ik op pad haha.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 02-01-2012 11:40:19

Leuke naam!

Ik zou eens een stukje bio kaas proeven haha...
Ik kies vaak voor 20 of 30 plus kaas. Liefst zo jong mogelijk. Priscilla en Sander houden van oude kaas of knoflook kaas hihi...
Kaas bevat veel vetten maarja het is heerlijk!

Melissa,
Hoe maak jij je brood en waarin ?

Ik ben jaren terug op een bio markt geweest in Amsterdam. Ohhh heerlijk!!!
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 02-01-2012 11:40:27
MElissa hier

Ik heb geen idee, we zijn niet zulke kaaseters, het schijnt dat gesmolten kaas een van de dingen is die je lichaam het slechtst kan verteren en dus het langst in je maag blijft zitten (en daar voor veel maagzuur etc kan zorgen).

Maar wij eten gewone geraspte kaas over onze pasta, de jong belegen van eigen merk van de supermarkt waar we heen gaan.

EN voor op brood denk ik dat het weinig uitmaakt (maar is nergens op berust hoor), als je het echt goed wilt hebben kun je biologische kaas kopen, maar dan ben je direct zoveel duurder uit.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 02-01-2012 11:43:27
Ik maak vaak een broodje gezond kaas, komkommer, sla, tomaat,paprika en soms wat kruiden. Dan ben ik goed voldaan en heb ik aan minder kaas voldoende

 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 02-01-2012 11:43:44
Ik bak mijn brood in de broodbakmachine die we van mijn schoonouders hebben gekregen. Ik heb een grote zak volkoren speltmeel staan een een grote zak witte speltbloem (nee geen 25 kg, beide zakken zijn 1kg) en dan meng ik dat ongeveer half om half. ik doe 450gr van dit mengsel in de broodbakmachine, dan ongeveer 225 water erbij en ik kijk altijd wanneer hij kneed of er meer water of bloem bij moet. Een lekkere klont roomboter erbij (ook bio) m een theelepel zout en een scheutje agavesiroop (en als ik dat niet ik huis heb dan biologische rietsuiker)en een afgestreken eetlepel gist en laat het dan bakken op de witbroodstand, op bruinbrood word hij te lang gebakken.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 02-01-2012 11:45:38
Dus kaas blijft gewoon slecht in welke vorm dan ook haha.
Nou ja dan hou ik het gewoon bij mijn eigen kaas, en smeerkaas voor op brood.
Dan combineer ik het wel met gezond komkommer hahaha.
Wij eten in verhouding echt te veel kaas, om het biologisch te kopen helaas.

Nou ik ga mijn allerleukste hobby uitvoeren ... NOT... schappenbootjes!!!
Laters :d
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Anoniem  schreef op: 02-01-2012 11:47:09
ik vind boodschappen doen echt leuk, lekker keuvelen met de kindjes door de winkel, ik ga dan ook echt elke dag boodschappen doen

(M weer hier)
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Satekroket  schreef op: 02-01-2012 12:44:02
Een tip voor het brood. Een paar flinke eetlepels lijnzaad (wel gebroken!) erbij doen. Is een plantaardige bron van omega 3 en rijk aan vezels en nog veel meer goede dingen.
Een paar lepels havermoutvlokken erbij is ook lekker en gezond.

Lijnzaad is ook lekker door de muesli of door de salade of door de koekjes.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 02-01-2012 12:51:24
Hier eten wij verplicht lijnzaad. Kids vinden het volgens mij wel lekker. Ik niet zo... Maar het is gezond dus voor een goed doel.

Melissa wij maken ook op deze manier brood. Alleen hier blijft het brood minder lang vers.

Ik kan ook uren door een winkel lopen. Sander blijft meestal in de auto. Maar goed ook. Hij houd van lekker eten.
Ook rookt hij weer. Dacht het al... Hij was sinds de zomervakantie gestopt. Ik hoorde hem de laatste weken helemaal nergens meer over en zijn kauwgum was op .
Ik vind roken goor,vies. En kan er geen begrip voor opbrengen (ik heb nooit gerookt). Hij is 9 jaar ouder en wil graag nog lang van hem genieten hihi... Hij rookt 1 pakje per maand. Zo jammer...

Vanavond pannenkoeken ... Wel volkoren hmm
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Satekroket  schreef op: 02-01-2012 13:00:05
oh maar 1 pakje per maand, dat is net homeopathie hoor!
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 02-01-2012 15:29:35
Ik vind boodschappen doen ook helemaal gezellig.

Kaas.. tja.. t blijft ongezond inderdaad. Smeerkaas is weer heel slecht vanwege de smeltzouten. Dat koop ik dan ook nooit, gewone kaas wel, met mate moet dat wel kunnen vind ik.

Eigenlijk gruwel ik van alle zuivelproducten. Ik kan me niet voorstellen dat het gezond is, melk van een ander beest.
Wij hebben hier altijd een soort van kokosmelk in huis, ipv gewone melk. Gebruiken dat ook om mee te koken bvb. Het is best lekker, heeft geen kokossmaak.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 02-01-2012 15:46:15
@Sate kroket'daar heb je gelijk in. Het is een onderwerp die wij beiden gewoon negeren

@Alice, Ik denk ook dat normale melk niet de beste keuze is. Wij drinken zelf nog erg weinig melk. Wel yoghurt/biogarde.

Ik ben 20 weken zwanger. Ik ga bij de vierde voor de eerste keer BV proberen. Kans van slagen zal niet groot zijn. Maar het lijkt mij mega bijzonder om het toch te proberen.

Ik ken ook geen dieren die op latere leeftijd nog melk drinken ?
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Debby1977  schreef op: 02-01-2012 16:00:12
Ik hou niet zo van witlof,alleen als ik er witlofsla van maak. Witlof klein snijden,hart eruit. Paar gekookte eieren,beetje peper en zout en wat slasaus
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
E Mv 2  schreef op: 02-01-2012 16:04:58
En kleine stukjes appel eronder,is ook erg lekker Debby
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Debby1977  schreef op: 02-01-2012 16:06:00
Ik hou wel van appel,maar niet in mijn eten

Rode kool met appel hoef ik ook nooit
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 02-01-2012 16:06:02
Ik snijd een witlofstronk doormidden en leg ze met de platte kant in een stoofpan met een klontje boter. Deksel er op en dan laten karameliseren, om het een handje te helpen, doe ik er nog een klein schepje bruine basterdsuiker bij. Heerlijk.

Rauw vind ik het lekker met cocktailsaus, stukjes mandarijn en stukjes appel

Ketchup maak ik trouwens zelf, alsook mayonaise. Simpel zat
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
3prachtkinders  schreef op: 02-01-2012 16:13:51
witlofsalade met ham(reepjes/blokjes) of kip, kaas, rozijnen, mandarijntjes.

EIgenlijk kan je goed varieeren met witlofsalade. En gewoon een beetje stokbrood, geroosterd brood erbij, en je hebt een lekere (zomer) maaltijd.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
E Mv 2  schreef op: 02-01-2012 16:50:13
Nu de zomer nog
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
3prachtkinders  schreef op: 02-01-2012 17:25:58
Ja......Idd
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Made  schreef op: 02-01-2012 19:01:14
Ik ben vanochtend ook maar even naar onze biologische boerderij geweest...nieuw jaar nieuwe kansen
Vond de prijzen qua groenten en fruit nog wel meevallen hier. Had een kleine bloemkool voor 1,50 en zag dat het bij de aldi ook 1,50 kost, maar die zijn groter, maar dan gooi ik vaak de helft weg. En biologische aardappelen...eerlijk is eerlijk, ze zijn veeeel lekkerder!!
Sommige dingen schrok ik wel van...klein pakje muesli voor 4,50
Oja en thee meegenomen om mn lichaam te reinigen haha, geen idee of het helpt, is het proberen waard Hoop dat ik er wat fitter van word, voel me zo futloos de laatste tijd
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 02-01-2012 19:32:39
1,50 voor een bloemkool valt nog mee ja, zag er vandaag een bij de jumbo liggen voor 1,99.

Ik heb mij aan de zelfgemaakte sladressing gewaagd, en het was best te pruimen.
moest wel wennen aan het zurige, maar na een paar happen was het zure meer fris.
Yoghurt/azijn/mosterd.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
3prachtkinders  schreef op: 02-01-2012 20:34:36
Ik ga vaak de boer op. En dan heb ik een grote bloemkool voor 95 cent, en een kleine 50 cent. Dat vind ik nog leuke prijzen.

En vaak seizoensgroente, zo maak ik zelf stoofpeertjes, rabarber...Ook gewoon brocoli, worteltjes...

Eerlijk gezegd maak ik er een sport van om voor weinig geld, verse groente te kopen. En fruit.

In de tuin doe ik zelf aardbeien (als ze nou niet opgevreten worden door de slakken), framboos, en braam. En dan heb ik 2 jr tomaatjes gehad...En nu wil ik eens wat anders.

En dan heb ik nog kruiden, zoals, tijm (goed voor verkoudheid), rozemarijn, knoflookbieslook, en gewone bieslook. Op 1 of andere manier lukt het me niet met de baslicum...En ook heb ik geprobeerd zelf een knoflookplantje te kweken...Maar mijn man dacht dat het onkruid was, en trok het zo uit.....
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Alice  schreef op: 02-01-2012 21:16:51
Wij hebben ook veel in de tuin gehad dit jaar.. Wortels, broccoli, pompoen, rucola, meloen, sperziebonen, selderij, courgettes, peren en frambozen. En kruiden.. basilicum, tijm, bieslook, peterselie en munt.
Enkel de meloenoogst was mislukt. (stond te dicht bij de pompoen en werd overwoekerd)

Verder hebben we onze eigen kipjes dus elke dag verse eitjes en eten ze veel van ons afval op.


 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 02-01-2012 22:23:31
Zijn pompoenen nu echt lekker?
Ik gaf laatst mijn dochter een potje met iets van pompoen erin... geen idee hoe je dat moet maken.
Ik zie alleen zo een brakende halloweepop voor me.
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Minou  schreef op: 02-01-2012 22:27:06
je kunt er lekkere soep van maken
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Blauwtje  schreef op: 02-01-2012 22:28:17
hmm, Thijn vond de potje met pompoen altijd een van de lekkersten. Ik weet het niet...maar pompoen, nee het trekt me niet om dat te eten
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
  schreef op: 02-01-2012 22:31:43
haha ik vind die potjes dus ook wel lekker.
Stoofpotje ook heerlijk
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Minou  schreef op: 02-01-2012 22:36:29
Kun je beter naar de Mac gaan Sis...

Heeft de Mac een food-IQ?
 
Quote
RE: Ons Food-IQ topic
Minou  schreef op: 02-01-2012 22:40:17
ik ook..
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Ons Food-IQ topic
Naam
Bericht