Jessmveliah schreef op: 29-04-2013 21:44:41 |
Een kartonnen doos? Ik heb net taartdozen besteld en vroeg me af dat niet zompig wordt als de taart
ontdooit. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 29-04-2013 21:45:49 |
Ik zou het niet doen.. ik vries taarten altijd in een pedaalemmerzak in en wel zodanig dat de zak de
taart niet raakt, zeker niet tijdens het ontdooien. |
Quote |
Jessmveliah schreef op: 29-04-2013 21:53:57 |
Dank je voor de tip Jolanda. Hoe zorg je er dan voor dat de zak de taart niet raakt? @Baby2, bij diepvriestaarten zit er meestal een soort 'laagje' op, vandaar mijn vraag ![]() |
Quote |
Jessmveliah schreef op: 29-04-2013 22:04:04 |
@Stefke, dat is het idd! Dan ga ik daar ook maar eens voor kijken, dank je |
Quote |
Petra schreef op: 30-04-2013 08:10:20 |
als ik ze in vries dan doe ik ze ook gewoon in een kartonnen doos en op zón vet vrij
onderzettertje ( karton met laagje) en deze doos doe ik wel in een pendaalemmerzak en knoop ik
dicht.( dit om ijsvorming en vriesbrand tegen te gaan) 24 uur van te voren haal ik hem dan uit en zet hem met zak en al in de koelkast om te ontdooien. Ik praat dan over de taarten die ik zelf maak, versiert met fondant. en dit gaat prima zo. |
Quote |
Jessmveliah schreef op: 30-04-2013 15:29:24 |
Bedankt voor de tip Petra. Het is idd voor zelfgemaakte taart. Waar haal jij die onderzetters
vandaan? |
Quote |
Bloemblaadje schreef op: 30-04-2013 15:33:53 |
Zo doe ik het ook Petra. Er staat er hier ook 1 in de vriezer op die manier en ontdooien doe ik ook
hetzelfde. |
Quote |
Cora38 schreef op: 30-04-2013 19:09:48 |
Invriezen kan wel, alleen niet ontdooien als hij in de doos zit. Dan krijg je echt een kartonsmaak
in je taart. |
Quote |
Claudje schreef op: 30-04-2013 19:45:18 |
Oke...hoe moet ik hem dan ontdooien? Uit de doos halen en zo neerzetten lijkt me dat hij droog word. Hoe lang van te voren moet ik hem uit de vriezer halen? |
Quote |
Miranda0909 schreef op: 30-04-2013 20:43:34 |
Als ik een zelfgemaakte taart invries (met fondant) doe ik de taart eerst in een zak op een
taartkarton en dan in de doos, zo laat ik hem ook ontdooien in de koelkast. Altijd goed gegaan qua
smaak en versheid |
Quote |
Claudje schreef op: 01-05-2013 08:15:36 |
Weet iemand hoe ik een slagroomhema taart moet ontdooien? Ik weet dat de slagroom niet lekker meer is die erbovenop zit, dus die haal ik eraf en versier hem met wat anders...hagelslg ofzo Maar hij zit nu in de doos met een zak eromheen. Gewoon het hele pakket uit de vriezer halen en in de koelkast zetten? Hoe lang van te voren? Ik las ergens dat de doos iets openmoet? En ergens anders las ik dat je de zak eromheen moet laten... Wie weet wat ik moet doen? |
Quote |
Famke schreef op: 01-05-2013 08:33:07 |
Ik vries met onze verjaardagen altijd alle hema taarten in,gewoon in de doos waar ze in zitten en
die laat ik dichjt,de avond er voor zet ik hem met doos en al in de koelkast zodat hij de volgende
dag ontdooid is.geen karton smaak en de slagroom is ook altijd nog heerlijk. |
Quote |
Claudje schreef op: 01-05-2013 08:44:48 |
Dank je Famke. En een dag van te voren is als je de taart in de avond serveert? Ik moet hem eetbaar hebben rond 11.00. Is dan de avond ervoor tijd genoeg? Of moet ik hem dan in de middag er al uithalen. Of in in de ochtend(ervoor) misschien? |
Quote |
Famke schreef op: 01-05-2013 09:11:26 |
Ik zou hem er gewoon begin vd avond uit halen en in de koelkast zetten,dan heb je de volgende dag om
11 uur een heerlijke taart! Fototaarten slagroom taart enz enz gaat hier gewoon in de doos de vriezer in,dat kan niet anders omdat onze verjaardagen nog al raar vallen en een verse halen niet kan en ze smaken altijd heerlijk! |
Quote |
Claudje schreef op: 01-05-2013 09:37:15 |
Super Famke, Dank je wel! Ik haal hem er zaterdag na het avondeten uit. In de doos, in de koelkast! |
Quote |
Gerda schreef op: 19-10-2015 14:55:42 |
Kan ik een zelfgemaakte appeltaart ook gewoon in een kartonnen doos in de vriezer zetten? Ik bak hem
op bakpapier in een vorm dus het bakpapier kan mee de doos in. |
Quote |
Gerda schreef op: 19-10-2015 14:57:12 | ||
| ||
Quote |