Menu
 

Topic:

Bommelding Antwerpen centraal station

Anne  schreef op: 26-04-2013 17:59:21
17:01 Antwerpen (2018) Het Centraal Station in Antwerpen is momenteel ontruimd. Niemand mag het gebouw nog betreden. De reden van de evacuatie is een verdachte koffer die aangetroffen werd in de lokettenzaal.

De NMBS meldt dat er geen treinverkeer naar Antwerpen-Centraal mogelijk is. Er worden pendelbussen ingezet naar het station van Berchem.


Ook de trams rijden momenteel niet meer, meldt De Lijn. De Lijn verwacht nu al dat het een bijzonder zware avondspits wordt.

 
Quote
Navigatie
RE: Bommelding Antwerpen centraal station
Anne  schreef op: 26-04-2013 17:59:59
Het is besmettelijk , lijkt wel..
 
Quote
RE: Bommelding Antwerpen centraal station
Anne  schreef op: 26-04-2013 18:00:44
ANTWERPEN- In de lokettenzaal van het Antwerpse Centraal Station is een verdachte koffer gevonden. Het station werd meteen ontruimd. De treinen worden omgeleid naar Berchem. Dovo is onderweg om de koffer te onderzoeken.

 Door de verdachte koffer werd de stationshal meteen volledig afgesloten. NIemand kon het station nog in of uit, er werd buiten het station een perimeter van 150 meter afgesloten.


Het treinverkeer ondervindt ernstige hinder. De treinen komen het station niet meer in, de reizigers worden via pendelbussen overgebracht naar het station van Berchem. Vervoersmaatschappij De Lijn verwacht een erg zware avondspits.


 
Quote
RE: Bommelding Antwerpen centraal station
Ladyd  schreef op: 26-04-2013 18:02:07
Bah best eng!

Ik werk in Arnhem en een dag na de bomaanslagen in Boston werd er in Arnhem ook een bommelding gedaan. (bleek gelukkig loos alarm later)
 
Quote
RE: Bommelding Antwerpen centraal station
Mamalu  schreef op: 26-04-2013 18:27:25

Ik woon in Antwerpen en kan je verzekeren... de hele stad ligt nu wss lam! Die trams die niet rijden... dat zijn zowat de belangrijkste tramlijnen in Antwerpen, dat dan net op het moment dat iedereen naar huis wil... chaos!! 


 


Velen zeggen dat dit zo eentje is om de reactiesnelheid van Politie en andere hulpdiensten te kunnen observeren... ik vind het echt eng!! Ik zit wel 1x per week in de Zoo, dat is er net naast, moet er niet aan denken dat er iets zou gebeuren!! (en dan heb ik het nog niet over het prachtige stationsgebouw)

 
Quote
RE: Bommelding Antwerpen centraal station
Anne  schreef op: 26-04-2013 19:23:06
ANTWERPEN- Het Antwerpse Centraal Station is weer vrijgegeven na de bommelding. De ontmijningsdienst DOVO heeft de verdachte koffer onderzocht en de situatie weer veilig verklaard. Het treinverkeer zal wel nog de hele avond hinder ondervinden.

In de vooravond werd een verdachte koffer gevonden in de lokettenzaal van het Antwerpse Centraal Station. De politie nam geen risico, ontruimde het hele stationsgebouw en verwittigde de ontmijningsdienst DOVO.


Die controleerde de verdachte koffer en bracht het pakket tot ontploffing.  En om 18.45 uur liet DOVO de reizigers weer het stationsgebouw in.


Treinverkeer ernstig verstoord


Hoewel het station ondertussen weer vrijgegeven is, en het treinverkeer weer op gang komt, zal er nog de hele avond hinder zijn, zegt NMBS-woordvoerder Thompas Baeken.


 
Quote
RE: Bommelding Antwerpen centraal station
Nimmie  schreef op: 26-04-2013 21:18:46
ohhh,,, je hoort het overal en nergens zo onderhand 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bommelding Antwerpen centraal station
Naam
Bericht