Menu
 

Topic:

Advies/ervaringen?

Mamaartje  schreef op: 22-04-2013 16:09:53
Onze kinderen zijn altijd door mijn schoonmoeder aan huis opgevangen. Nu heeft ze aangegeven als onze derde is geboren het niet meer te willen/kunnen.
Hier in het dorp is er naschoolse opvand, dus voor mijn 2 schoolgaande kinderen van 4 en 6 jaar een oede optie. Er is geen voorschoolse opvang, die we wel nodig hebben mocht mijn man het niet met het werk geregeld krijgen dat hij 2 dagen per week een half uur later begint.
De baby wil ik het liefst niet naar een kdv brengen. Een gastouder is een goede optie, maar bij ons in het dorp helaas geen gastouders.

Voor een kinderdagverblijf zal ik ook 10 min. Moeten rijden, maar heb er geen fijne verhalen over gehoord.
Daarbij, wat is voordeliger, alle drie bij een gastouder, of 2 kids bso en alleen de baby naar de gastouder?

Ik vind het maar moeilijk!
 
Quote
Navigatie
RE: Advies/ervaringen?
Femke  schreef op: 22-04-2013 16:18:14
tja hier alleen kdv en bso ervaring. Heb daar beust voor gekozen, was 2dagen kdv en later 1 dag bso.  Ik zou beide gaan informeren...zou dus ook op het kdv gaan kijken, persoonlijk vind ik vanaf 1,5 jaar een goede kdv fijner als gastouder, maar dat is zo'n persoonlijke keuzen. Ik zou en proberen een gastouder te vinde en kijken op het kdv, dan kun je een betere keuze maken denk ik. Kwa kosten zal het niet zoveel schelen denk ik..misschien gastouder iets duurder?
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Corine86  schreef op: 22-04-2013 16:45:34
Ik zelf zou gaan voor een gastouder (maar ben er zelf 1 l: dus bevooroordeeld)
de uren dat de oudste 2 opvang nodig hebben zijn niet heel lang dus kwestie van wat drinken even spelen en jij bent er weer.voor de baby vind ik go ook beter, naar mijn gevoel meer aandacht
Daarbij zijn kids en baby uit school samen, jij hoeft niet en naar bso en naar go/kdv te rijden
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Corine86  schreef op: 22-04-2013 16:47:23
Ligt er natuurlijk wel aan of de go wel naar school wil om de kids te brengen en halen. Hier zijn er een aantal die dat niet willen.
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Susanne-mv-daj  schreef op: 22-04-2013 16:47:46
Hier een gastouder
Deze is gevonden door een gastouder bureau, 5 min lopen van huis en van de school
gastouder is voordeliger dan kinderdagverblijf(voor ons dan), en zowiezo heb ik niks aan een kinderdagverblijf,kan dan nl niet op tijd op mijn werk beginnen

heb met de gastouder afgesproken dat ik 2 vaste dagen per week afneem van 7.15 tot 17.15
heb een uitloop naar 6 uur ,zelfs 1 enkele keer naar half 7
als ik late dienst heb gaan ze van 8 tot 6 ong
en in de schoolvakanties niet gaan is ook niet betalen ,mits ik het op tijd aankaart

wat voor jou bepalend is denk ik , kan je ze beide naar een andere opvang brengen?
en mijn gastouder haalt ook mijn dochter van 5,5 van en naar school , behalve de overblijf(deze krijg je nl van de belastingdienst niet vergoed)

Je kan een berekening maken op toeslagen.nl als je de uur tarieven weet
oja voor schoolgaande krijg je de minst werkende uren keer 0,7 vergoed
en de baby keer 1,4
dit is een gemiddelde , bij het kinderdagverblijf zal je denk ik een x aantal standaard uren per maand afnemen, en bij de gastouder kan dit dus varieren
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Proestie  schreef op: 22-04-2013 16:56:10
Maar als de reden voor je schoonmoeder is dat ze drie teveel vindt, wil ze misschien wel op alleen de baby passen? En dan voor de oudste twee BSO. 
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Mamaartje  schreef op: 22-04-2013 20:36:01
Proestie als het zo makkelijk was....
Ze heeft reuma en het verschilt van dag tot dag hoe ze zich voelt. Op een baby letten is voor haar zwaar omdat ze deze moet tillen en dragen....
Anders zag ik dat als goede optie.

Moet me eens verdiepen in de kosten ervan, want thuisblijven is financieel momenteel niet mogelijk helaas. 
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Mamavan2boys  schreef op: 22-04-2013 20:58:59
Maar die van 4 en 6 hoeft ze dan toch niet te tillen en kunnen al hoop zelf? Wil die dan niet opvangen? Dan hoef je alleen voor de baby opvang te regelen? misschien op marktplaats kijken of oproep zetten (al zou ik dat zelf nooit doen). 
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Mamaartje  schreef op: 22-04-2013 22:10:17
Nee dat is ook zo maar ze heeft het eenmaal aangegeven dat het voor haar te zwaar wordt. Het is helaas niet anders, ik kan wel bij de pakken neer gaan zitten maar daar koop ik niks voor. Mijn eigen moeder is helaas toen de oudste 6 weken was overleden, zij had het heel graag gedaan en dat steekt enorm, maar ik kan blij zijn dat ze het toch die 6 jaar gedaan heeft alleen voor nu is het klut en moeten we iets anders zoeken.
Er heeft me iemand aangeboden voor 5 of 6 euro per uur per kind op te passen als gastouder, maar dan ben ik dief van mijn eigen portemonnee. Ze is geen geregistreerd go en dan krijg ik niks van de belasting terug..... Met de proefberekening viel het me nog mee wat de kosten zullen zijn..... 
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Nelle  schreef op: 22-04-2013 22:52:11
Tja..lastig.
Wel fijn dat ze het toch zo'n 6 jaar wél heeft gedaan. Wij hebben ook een beetje hulp van (schoon)ouders, ochtend en een middag. De andere 2 dagen gaan de kids vanaf dat ze 3 mnd waren 2 dagen naar het kdv. Gaat heel goed.

Kijk naar de mogelijkheden bij jou in de buurt,go is naar mijn idee goedkoper omdat je alleen de uren betaald die je afneemt ipv vast bedrag per dag.

Mijn voorkeur gaat uit naar kdv,ook omdat je dan nooit zit met bv ziekte/vakantie ed..het kdv is altijd open .

Maar ook ivm het 4 ogen beleid..er is meer (sociale) controle.

Succes!
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Mamavan2boys  schreef op: 22-04-2013 22:53:43
Dat is zo, lastig! Maar dacht misschien vind ze het moeilijk te zeggen wel de oudste 2 maar niet de baby? En kon ze de oudste 2 wel opvangen, maar ze wil dus gewoon stoppen. Tsja ik vind 5/6 euro per uur ook wel veel. Ik ben thuisblijfmoeder, dus kan je helaas noet helpen met wat voordeliger is of wat een goede keus is..
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Mamaartje  schreef op: 23-04-2013 12:46:28
Ja ze wil eigenlijk gewoon stoppen. Wellicht dat we haar wel als achterwacht kunnen houden voor als baby naar go gaat en de oudsten naar bso ofzo. Want als ze ziek zijn kunnen ze daar niet terecht en ik kan bij mijn werk eigenlijk niet zomaar vrij krijgen (onderwijs). Via kinderopvang hier in limburg kun je wel bij een go terecht, dat kost aan bemiddeling al 45 euro per kind als ze alle drie zouden gaan, maar het is een dorp verderop en daar kunnen ze niet van school gehaald worden.... Dus dat schiet ook niet heel erg op.
Denk dat we maar gewoon de stap moeten nemen en een kijkje moeten nemen plus laten uitrekenen wat het ons gaat kosten...
 
Quote
RE: Advies/ervaringen?
Mamaartje  schreef op: 23-04-2013 13:53:33
Voor degene die een gsatouder hebben een vraag. De bemiddelingskosten, zijn die ook aftrekbaar van de belasting? Ik zie bedragen (voor 3 kinderen per maand) variërend van 120 tot 150 euro.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Advies/ervaringen?
Naam
Bericht