Menu
 

Topic:

zouden jullie het doen?

Jasmina33  schreef op: 16-04-2013 09:43:04
goedemorgen dames,

ik heb vanochtend heerlijk gewandeld en gejogd met een groep vrouwen, wel heel vroeg op al om half 6 het huis uit, maar jeetje zeg wat is dat lekker.
De ochtendlucht en dan hoog de bergen in, echt het uitzicht is onbetaalbaar....zal een keer een foto van plaatsen.

Mijn vriendinnen die gaan elke ochtend en gaan voor anderhalf uur weg..je komt echt helemaal bezweet thuis...
Aangezien min man deze week vakantie heeft ga ik dus ook mee en ik vind het heerlijk..

nu kwam dus een vriendin met het idee om ook elke dag mee te gaan en de kinderen thuis in bed te laten..dus alleen, want mijn man begint volgende week weer met werken..dan kom ik precies om 7 uur thuis en hun dan wakker maken voor school( nu hebben zij ook vankantie)

ik vond dat niet zo'n goed idee omdat ik dus niet de kinderen alleen thuis wil laten voor die anderhalf uur..ze slapen dan nog.
Maar zij vond het onzin en zei dat ze toch slapen..mijn oudste van 12 die kan ik dus op de hoogte stellen dat ik weg ben en als 1 van de kinderen wakker wordt ( wat nooit gebeurt, maar je weet het maar nooit) dan is zij er. de andere zijn 9, 8 en 2 jaar...

zouden jullie het doen?

ik heb iets van er zou maar net iets met mij gebeuren en dan?
of er gebeurt iets in huis en dan?

of ben ik nou zo overbezordt? ik zou het mezelf nooit vergeven als er iets gebeurt en ik heb ze vrijwillig achtergelaten.

overdag laat ik ze wel voor een uur of 2 met hun zus, maar dan zijn ze wakker.
 
Quote
Navigatie
RE: zouden jullie het doen?
Mama_anja  schreef op: 16-04-2013 13:04:08
nee neit doen wij hebben zelf brand gehad terwijl we boven lagen te slapen optijd wakker geworden wat als je kinderen alleen liggen te slapen en er breekt brand uit
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 16-04-2013 18:32:20
Mijn dochter is 11 rn ik weet echt wel dat ze op haar broertje kan passen.
Ik vraag wel eens of ze 5 min wil opletten als ik even de wad doe of snel
Even douche,maar ik zou nooit even een brood gaan halen
Ik wil haar die verantwoording niet geven,je weet maar nooit
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
K  schreef op: 16-04-2013 18:35:20
Zelf paste ik als 12 jarige op mijn 5 jarige broer. Dat kon een volledige middag na schooltijd zijn, waarbij ik ook vast het eten ging koken (grotendeels wel al klaargezet) zodat we meteen konden eten zodra een van mijn ouders thuis kwam. Maar goed, dat was 1 broertje en geen 3 broertjes/zusjes.

En bovendien vind ik het heel ingewikkeld om de grenzen op te rekken mbt mijn 9 jarige zoon, bijvoorbeeld met zelf stukken fietsen, naar de winkel gaan etc.

Ik heb overigens eenzelfde dilemma, ik zou namelijk eigenlijk 's ochtends willen gaan zwemmen van 7.00-8.00. Ik kan dan alles klaarzetten voor mijn kinderen, zij kunnen dan eten en zich aankleden en als ik dan om 8.05 thuis ben is er nog voldoende tijd om eventueel bij te sturen. De reden dat ik twijfel is dat ik geen mobiel kan meenemen het zwembad in, dus dat er echt geen back up is wanneer er iets aan de hand is. Ik wacht dus toch nog even tot de jongste iets ouder is.....
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Mieps01  schreef op: 16-04-2013 18:35:40
Die van 2 is te jong. Een keer voor nood is het fijn dat je dochter in kan springen. en dan is het echt niet erg dat het eens twee uur djurt. Maar een kind van 12 structureel elke ochtend alleen laten, zelfs al is het in bed, geeft mij geen veilig gevoel. ( ik weet dat anderen daar anders over denken)., laat staan dat je die dan verantwoordelijk maakt over de rest.. Incl een kindje van 2.. Laat die vriendin lekker praten.. Die is niet verantwoordelijk voor jouw kinderen.
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Boterbloem  schreef op: 16-04-2013 18:38:59
Ik zou het niet doen. Alleen al om het gevoel wat niet goed is.

Voor nood wel overigens als de oudste verantwoordelijk is, maar niet voor de lol.

Maar wel jammer, zou wel lekker zijn!
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Ladyb  schreef op: 16-04-2013 18:41:47
Laat je ze alleen dan heb je zo bureau jeugdzorg achter je aan, je kids zijn echt te jong om alleen thuis te laten. Als er iets gebeurd vergeef je het jezelf nooit.
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Mafkees  schreef op: 16-04-2013 18:44:27
echt nooit van mn leven!!

ik heb er dus eentje van 7 en die mag sinds kort 5 minuten alleen thuis blijven als ik benden gauw een boodschap haal.

ik kan hem wel vertrouwen, maar ik vind het dus geen pure noodzaak!

ik liep altijd hard met mijn collega's, nu ik alleen ben...ik heb er nog nooit over nagedacht. de jongens slapen en dan ik naar buiten?
ik denk wel vaak aan " wat als" beheerst mn leven niet, maar het is wel mijn plicht om zorgvuldig te zorgen.
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Liefje  schreef op: 16-04-2013 20:04:09
Wat als vraag ik mij ook nooit af ik doe dat soort dingen gewoon niet want dat wil en kan ik niet. Nee ik ga niet bij de overbuurvrouw zitten met een babyfoon als mijn kinderen op bed liggen ze komen maar mooi hier.

Nee ik laat mijn baby niet boven slapen als ik bv mijn zoontje ophaal van de speeltuin (2 min afstand) mijn baby gaat gewoon mee.

Ieder voor zich maar ik kan en wil het niet snappen waarom mensen soms onnodige risicos moeten nemen.

Fietsen alleen naar school zal hier ook niet gebeuren voordat hij 11 is zeker nadat ik laatst gezien/gelezen heb dat een kind vanaf een jaar of 10 pas goed de afstanden in kan schatten mbt de autos die eraan komen.

Hij zal best mogen fiets hier in de straatjes en naar de speeltuin in de wijk dus en geen 50km weg over.
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Mama Van Drie  schreef op: 16-04-2013 20:43:48
Meen je dat liefje, dat hij niet eerder op de fiets naar school mag ( alleen) voordat hij 11 is?....Dan gaat hij zowat naar de middelbare school en moet dan ineens wel een stuk alleen kunnen fietsen, vind je dat niet eng dan?

Ik ben nog een van de laatste die haar kind alleen laat gaan als ik zo om me heen kijk.
Maar eerlijk is eerlijk ik ben wel redelijk makkelijk in dat soort dingen, ik ben al een paar keer door dat proces van loslaten heen gegaan misschien dat dat ook scheelt.


 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Mrtj  schreef op: 16-04-2013 22:03:03
Ik vind de combinatie van 12 en 2 op zich nog enigszins kunnen (als ze toch slapen). Moeilijk,, maar wellicht kunnen. Maar dan fietsen er nog twee andere kinderen doorheen. En hoewel die van 12 niet op henm hoeft te letten, compliceren zij de boel wel enorm. Zij kunnen zich namelijk ook met die van 2 gaan bemoeien en erover willen moederen, of kunnen tegen de oudste in willen gaan.... Dus nee, in deze combinatie niet. Met de oudste drie, eventueel. Met de oudste en de jongste, heel misschien. Maar zo met zn vieren, nee.
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Nellemv2  schreef op: 16-04-2013 22:14:23
Geen denken aan..
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Liefje  schreef op: 16-04-2013 22:20:06
Ja meen ik ik fiets met hem mee in ieder geval tot hij de drukke weg over is het laatste stuk zal hij dan tzt wel alleen mogen.

Maar gelukkig hier een 4 jaar jongere zusje dus naar school fietsen zullen we dan toch nog heel lang samen doen. Het is gewoon gezegd dat kinderen vanaf een jaar of 10 pas echt het goede inzicht kunnen hebben in het verkeer dus nee ik ga geen risico nemen.

En het heeft bij mij niks met loslaten te maken maar met veiligheid en hoeveel kinderen ik ook zal krijgen daar zal ik nooit gemakkelijker in worden.

 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Mafkees  schreef op: 16-04-2013 22:42:45
eens met Liefje!!
hier zal het ook niet gaan zelfstandig naar school fietsen (basisschool!) dus tot 12 jaar gaat mammie wel mee

zelfstandig maak ik ze wel...maar ik hoef inderdaad het gevaar niet op te zoeken

(en buiten dat...weet je hoeveel auto's, bussen en fietsers er rijden 's ochtends op de neude en het janskerkhof? )
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Jesmv3  schreef op: 16-04-2013 23:17:17
Ik zo het ook niet doen...
Als je overdag eens gaat boodschappen en je laat ze een uurtje samen,zal ik niet gek vinden,met de kleine.3 kinderen vind ik erg veel voor een 12 jarige.

 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Jasmina33  schreef op: 16-04-2013 23:43:19
wat een reacties...

dus de meeste die hebben ook geen goed gevoel bij de ochtend?
ik ook niet hoor, maar overdag doe ik dat wel met een gerust hart( wat maar een paar keer per maand voorkomt, hooguit 2 a 3 keer) want ik ken mijn kinderen en weet dat het echt geen probleem is..

de middelste 2 die gaan dan hun gang( vaak op de wii,laptop etc) en de jongste die speelt ook heerlijk rustig, dus mijn dochter die gaat ook gewoon haar gang...mijn jongste die is een hele makkelijke mannetje..echt je hoort hem niet..hij stoort zijn broers totaal niet in hun spel...

daarnaast is mijn dochter niet de pubertje die de meeste leeftijdsgenoten zijn....ze is heel lief en zorgzaam voor de kleine en vind het heerlijk om voor hem te zorgen, maar dat komt denk ik ook gewoon omdat de kleine zo makkelijk is...als het een peujterpuber was dan lag het anders denk ik....
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Mus  schreef op: 17-04-2013 07:58:29
Nee, geen haar op mijn hoofd dier daaraan zou denken ze alleen te laten! ookal zijn ze nog zo llief en makkelijk in een extreme situatie kunnen de kinderen niet handelen en denken als volwassen!
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Jasmina33  schreef op: 17-04-2013 09:08:07
vanochtend weer gewandeld en echt je komt energiek en fris thuis...ik merk daardoor dat ik de hele dag fit ben en vrolijk en vol energie...zal het echt gaan missen volgende week...
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Mama Van Drie  schreef op: 17-04-2013 09:13:10
Jasmina hoe laat ben je dan weer in huis? en hoe laat gaat je man de deur uit? Is het niet mogelijk om een korter rondje te gaan?....Als je man later de deur uitgaat dan is de tijd om te overbruggen dat ze alleen zijn minder lang misschien.....ik denk dat ik het gewoon een keer zou proberen, maar ja....dat ben ik
heb je een mobiel mee zodat ze je kunnen bellen?
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Jasmina33  schreef op: 17-04-2013 10:07:09

mama van 3 dat is juist het probleem, mijn man is vaak weg vanwege zijn werk dus ik ben vaak toch alleen...was dat maar waar..dan zou het geen probleem zijn.


ja ik heb gewoon mijn mobiel mee en ik ga dus echt met een groep, dus mocht er iets gebeuren bijv met mij dan kunnen zij naar de kinderen...


het is echt zooo heerlijk dat lopen in de vroege ochtend...vooral waar ik woon is het uitzicht echt adembenemend en zo goed voor mijn conditie...ik was begonnen met afvallen en sporten en dit helpt al zo goed..merk gewoon dat mijn lichaam ervan geniet
en geestelijk doet het mij ook goed..

en als ik thuis kom ga ik gelijk onder de douche..het is nog muisstil in huis, zet koffie en ga heerlijk anderhalf uur zitten in alle stilte en rust..langzaam worden de kindern 1 voor 1 wakker. Echt de ultieme mama-moment.

 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Mama Van Drie  schreef op: 17-04-2013 10:46:18
Tja....moeilijk dus......jij kent jou kinderen het beste.......en je moet het met je gevoel doen, voelt het niet goed,, niet fijn dan niet doen, helaas.
Wat ikzelf zou doen weet ik niet.....hangt heel erg van de situatie af van je gezin vind ik, ik heb twee oudere jongens van 16 en 18 en een dochter van nu bijna 9, ik zou het dus wel durven maar ja....mijn situatie is anders als die van jou.

 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Son  schreef op: 17-04-2013 11:04:46
Je weet pas of je je kind als ze 10/11 jaar zijn alleen kan laten fietsen als het zo ver is....Toen Michelle als 6 jarige slingerend naast me fietste, dacht ik ook dat ze haar hele lagere schooltijd niet alleen zou gaan. VEEL TE ENG. We moeten ook enge wegen en moeilijke oversteken doen. Maar.... Michelle fietst nu bijna een jaar (dus sinds ze bijna 11 is) alleen. Ik heb al die jaren meegefietst en het ging goed...Op een gegeven moment zei ze : mama ik kan het heus wel.. Wie ben ik dan om dat vertrouwen niet te geven.
De eerste weken moest ze me een sms sturen als ze op school was aangekomen. (anders zat ik de hele dag in de stress) en zat je vanaf 5 over 3 op de klok te kijken...Dat wordt minder en minder en makkelijker en makkelijker. En ze kan het ook gewoon. Moet ook wel. Na de zomer moet ze ook alleen.. Ze is vorige week alleen naar die school gefietst om aan haar vriendin te laten zien....Ik scheet diezelfde 7 kleuren, maar toen ze thuis was, had ik ook gelijk zoiets...ja tuurlijk, je kan het heus ook wel....
 
Quote
RE: zouden jullie het doen?
Spatje  schreef op: 17-04-2013 11:06:52
mijn oudste fietst alleen naar school sinds ze 8 is, doen alle kids eigenlijk hier in het dorp ondanks een drukke weg, tja, ze let goed op, ze is wat dat betreft echt betrouwbaar, denk dat ik dat met de jongste niet kan, die is veeeeeeeeeeeel roekelozer
 
Quote
Navigatie


Reageren op zouden jullie het doen?
Naam
Bericht