Menu
 

Topic:

zwak

Anoniema  schreef op: 07-04-2013 16:00:00
En toen was het mooi weer en besefte ik me ineens dat ik er niet onder uit kom dat het straks vele dagen beter weer word.
Ik ben dik, nou ja niet dik maar wel te zwaar.

Ik heb een bmi van 32 en een conditie van een stoeptegel.
Ik haat mijn lijf, ik walg van mezelf en toch ben ik te zwak om er iets aan te doen.

Steeds neem ik me voor te gaan lijnen en te sporten, maar iedere dag nadat ik weer heb gesnoept neem ik me voor ik naar bed ga voor :

Morgen ga ik er echt wat aan doen.....

Maar noppes. Sporten durf ik niet wan tik ga niet met mijn kwabben in de sportschool huppelen
Bootcamp durf ik ook niet want ook daar zijn mensen waarvan ik weet dat ze me uitlachen om mijn fuguur ( dat is niet zo maar toch )

Ik heb 4 kinderen gehad ja, maar dat mag geen excuus zijn


ik haat de zomer ! ik haat mezelf ! en ik haat mijn zwakheid !


zo en dan ga ik nu een koekje pakken
 
Quote
Navigatie
RE: zwak
Boterbloem  schreef op: 07-04-2013 16:03:29

Nee joh, juist nu geen koekje pakken haha.

Ik ben weer begonnen met wandelen. probeer 5 keer per week een uur stevig door te wandelen in de polder. Want weet je? Het is een begin.


Nu ben ik ook te zwaar, maar de voornaamste reden voor mij is dat ik meer energie wil hebben. En dat krijg ik alleen door meer te bewegen en ik ga inderdaad het koekje vervangen voor fruit en groente.

Geen grote aanpassingen, maar het resultaat zal er vanzelf komen. En zoals straks neem i kgerust een plakje cake hoor, zit nu in de oven en dat ontzeg ik mijzelf niet. Maar ben ook blij als ik morgen weer lekker kan lopen!

Maar deels snap ik je frustratie wel. Kon je maar overnieuw beginnen met een gezond gewicht en het vanaf dan in de gaten houden. De weg erheen blijft gewoon moeilijk.

 
Quote
RE: zwak
Proestie  schreef op: 07-04-2013 16:17:38
Bij mij ging de knop 6 weken geleden om toen ik obese zat te kijken met een zak chips erbij. Ik had eigenlijk geen trek en toen ik later in bed lag had ik er buikpijn van.
Ik wil ook een gezond eetpatroon ontwikkelen. Ik begin met een BMI van 32,7 en mijn BMI is nu 30,9 (was van de week 30,5, maar we zijn gisteren uit eten geweest en het resultaat is een kilo erbij). Ik ontbijt met in ieder geval fruit. Ik maak of een smoothie met fruit en yoghurt of fruit met vers sinaasappelsap, of muesli met vers sinaasappelsap en yoghurt of sinaasappelsap en een cracker. Dan tussendoor een stuk ontbijtkoek, een appel, evergreen (1 en geen heel pakje) oid. Dan tussen de middag twee boterhammen en een cracker met mager beleg. Tussendoor weer wat, eierkoek (kleine) en dan avondeten. Je moet jezelf niet alles ontzeggen hoor! Maar ik ben bewust na gaan denken wat ik mijn mond stop en ben ook gestopt met snaaien. Als ik het kan, kan jij het vast ook!
 
Quote
RE: zwak
Liefje  schreef op: 07-04-2013 17:29:44
Naar de sportschool hoef je ook niet laats nog een artikel waarin staat dat stevig doorwandelen beter is dan een work-out in de sportschool.

Begin met bewegen en doe dit iedere dag geen excuus kindjes kun je meenemen en anders s avonds.

En gewoon koekjes en snoep vervangen door andere dingen die je gewoon en heel lekker vind maar wel gezonder zijn zo heb je geen hongergevoel en zal het toch helpen.

En dat hoeft niet alleen fruit te zijn maar anders gewoon een boterham of desnoods een volkoren biscuitje.

Hier helpen de kleine beetjes iedere dag wandel ik en achter de wandelwagen wandel je ook goed door en duw je ook nog wat gewicht vooruit.
 
Quote
RE: zwak
Liefje  schreef op: 07-04-2013 17:31:38
Oh ik ben ook begonnen met dieeten maar dan wel niet zo als t eigenlijk hoort ik ben gewoon de helft gaan eten van wat ik at en s morgens geen brood meer maar 1 beschuitje.

Resultaat is wel deze week een dikke kilo eraf en ik heb er nog een stuk of 8 te gaan. Voor mij is dit even de uitkomst omdat ik weet is het er eenmaal af komt het er hier niet weer bij.
 
Quote
RE: zwak
Dano  schreef op: 07-04-2013 17:37:22
aaaaaa jouw verhaal is mijn verhaal.......balen he!!!! lang leve de winter met z'n dikke truien!
 
Quote
RE: zwak
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 07-04-2013 17:38:27
Valt toch wel anomiena heb je in het echt gezien maar zo dik bem je toch niet? 
 
Quote
RE: zwak
Marjolein852  schreef op: 07-04-2013 17:56:29
Hier hetzelfde... Beweeg te weinig, maar dat gaat ook niet! Loop erg slecht (met 2 krukken) dusse...

Hier is 's avonds het moeilijkste. Na 2 wijntjes is de drempel weg om van de chips af te bijven weg..

Toch moet ik van mezelf beginnen. Eind mei gaan we een weekje weg en daarna wil ik familie foto's laten maken. Zou toch leuk zijn als mijn hoofd iets dunner zal zijn..

Clubje maken om elkaar te motiveren?

 
Quote
RE: zwak
Alice  schreef op: 07-04-2013 18:05:07
Je bmi is 32? 
Dan vind ik wel dat je er iets aan moet doen. Puur voor je gezondheid. 


 
Quote
RE: zwak
Mar80  schreef op: 07-04-2013 18:42:11
Pfff heel herkenbaar!

Het ergste is nog dat ik precies weet hoe een ander af zou moeten vallen...

Zelf ben ik gewoon uitgeblust. Ik weet dat het verkeerd is en tóch gaat dat eten (zonder drempel...) mijn mond in...

Mijn BMI is 32,5
 
Quote
RE: zwak
Anoniema  schreef op: 07-04-2013 18:59:21
mvjsj : ik ben misschien niet dik , maar echt wel te zwaar.

Bewegen doe ik echt veel ( ik loop 4 x per dag op en neer naar school met 4 kinderen en minimaal 2 x per dag daarbij nog met de honden door het park )

Ik vrees dat het echt het snoepen is wat ik moet laten ,maar ik ben zooooooooooo zwak ! Zeker nu ik ongi ben verdwijnt er vanalles in mijn mond

morgen ga ik het echt weer proberen haha

 
Quote
RE: zwak
Mamami  schreef op: 07-04-2013 19:11:04
Mjn BMI is gestegen van de 30,5 naar de 32. Maar inmiddels al wel 9 weken gestopt met roken. Ooit heb ik 115 gewogen, toen afgevallen naar de 85 en ik woog eigenlijk al weer jaren rond de 90 kilo. Nu inmiddels ruim 97. Zucht.

Maar goed stoppen met roken is ook goed voor je lijf, in  bikini ga ik al jaren niet meer (door de eerste keer zo veel af te vallen heb ik een buikschort hangen) Baal hier zo van, maar een cosmetische ingreep wordt niet vergoed.

Nu het langer licht is ga ik iedere avond proberen te hardlopen en nu ik al wat langer ben gestopt met roken kan ik hopelijk ook het snaaien wat minderen
 
Quote
RE: zwak
Ivy  schreef op: 07-04-2013 19:30:47

Heel herkenbaar!  Ik zou er ook iets aan moeten doen, maar met 6 kinderen en alles wat gebeuren moet, lukt dat gewoon echt niet.  Sportschool is geen optie, zelfs voor elke dag wandelen is geen tijd.  Ben al blij als ik tussen de bedrijven door gauw even hier iets kan posten! Dieet?  Lukt me ook niet met al 2 jaar meerdere nachtvoedingen en veel te veel slaaptekort... (nooit langer dan 2 uur achter elkaar, meeste nachten 2 of 3x 2 uur) 
Als alles af is wat moet gebeuren op een dag ligt er nog een berg.  En tja, kinderen gaan toch voor.  Zeker het schoolwerk.  Dus helaas pindakaas voor mij, ik draag deze zomer wel gewoon weer lange broeken en wijde t-shirts

Als we over 2 jaar gaan emigreren verandert ons leven enorm en ik neem aan dat mijn jongste tegen die tijd wel doorslaapt.  Ik denk dat ik dan enorm veel zal afvallen.  Veel luxe is daar niet en het zal er makkelijker zijn om een gezond dieet vol te houden.

 


 

 
Quote
RE: zwak
Marie8  schreef op: 07-04-2013 19:33:29
Je ziet er met dikke truien altijd dikker uit, vind ik. Of je nu wel of niet dik bent. Al heb je het gevoel dat het iets verhuld, ik vind toch dat je er in zomer minder dik uitziet. Zeker als je een beetje een kleurtje hebt. Je moet je natuurlijk wel een beetje kleden en geen synthetische hemdjes met spaghettibandjes op een legging aandoen
 
Quote
RE: zwak
Mrtj  schreef op: 07-04-2013 20:38:39
Anoniema, ik herken je ideeen.... Je voornemen om het nu eens radicaal beter te gaan doen. En dat lukt dan niet, en dan faal je weer en ben je weer zwak.

Waarom stel je jezelf niet een haalbaarder, kleiner en concreter doel? Denk bijvoorbeeld aan 'ik wil op donderdag en zaterdagavond een wandeling maken van 30 minuten', of 'of: ik wil 's ochtends tussen ontbijt en lunch alleen fruit eten, geen koekjes/snoepjes'. Daarmee is de kans een stuk groter dat je het ook echt gaat doen, dan wanneer je zegt 'nu moet ik echt eens stoppen met snoepen en flink gaan sporten'.


Op den duur kan je je doel uitbrieden, of een extra doel kiezen. Dus bijvoorbeeld, waar je eerst 2 * 30 minuiten wandelde nu deze 30 minuten gaan snelwandelen/joggen, of nu ook voor de avond zeggen dat je alleen maar fruit eet naast de reguliere maaltijden.

Natuurlijk kan je dan denken 'ja maar ik moet echt een stuk afvallen of dingen echt veel beter doen, dus ik moet wél meteen en radicaal beter gaan eten en flink gaan sporten', maar ja.... dat probeerde je in het verleden ook al en dat lukte dus niet zo goed.

Het is een tip... er zijn mensen die er baat bij hebben om kleiner en concreter te denken.
 
Quote
RE: zwak
Bepje  schreef op: 07-04-2013 21:26:07
Ik ben een kilo of 8 te zwaar maar herken wel dat zwakke. En zeker als je ongi bent dan ben je ook dikker door het vocht wat je vasthoud. Ik heb net een nieuw boek, gezond genieten heet het maar ben benieuwd of ik zover kom als er in staat. Er staan wel heerlijke recepten in alleen moet ik eerst op zoek naar een natuurvoedingswinkel voor een aantal ingrediënten en daar gaat het vaak al mis. Het dooreten zit ook tussen de oren en dat vind ik moeilijk op te lossen en waarschijnlijk hebben heel veel mensen juist daar moeite mee.
 
Quote
RE: zwak
Anoniema  schreef op: 08-04-2013 10:16:39
ik heb me voorgenomen om vanaf vandaag te beginnen met 30 day shred. dat ziet er wel uit om vol te houden.

Ik verwacht geen wonderen ,maar het is al goed om IETS te doen.

Verder probeer ik echt het snoepen te laten .
Normaal zou ik nu al wat gesnoept hebben ,aar ik kan het nog laten haha
 
Quote
RE: zwak
Spatje  schreef op: 08-04-2013 10:21:10
zeer zeer zeer herkenbaar, zou mijn verhaal kunnen zijn

heb je die oefeningen op dvd, heb net op you tube level 1 bekeken en zag er vrij simpel uit, mss wat voor mij, iedere avond als de kids in bed liggen ff een half uur dat doen, moet kunnen toch
 
Quote
RE: zwak
Anoniema  schreef op: 08-04-2013 10:28:02
nee ik doe het gewoon via youtube.

het zijn 3 levels ( die staan gewoon op youtube of hier http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=136&t=1684654& )

en ieder level is 1 filmpje.
je doet ieder filmpje 10 x zeg maar .

En inderdaad ik had ook zoiets van een half uurtje per dag moet te doen zijn.

als we elkaar nou een beetje motiveren ?
 
Quote
RE: zwak
Spatje  schreef op: 08-04-2013 10:37:34
nou ik ga meedoen, moet alleen ff kijken of ik het op de tv kan afspelen, anders zie ik niks

dan zou ik het tussen 19.30 en 20.00 doen, de kids gaan dan naar bed en ik wil gtst zien
 
Quote
RE: zwak
Anoniema  schreef op: 10-04-2013 10:22:46

en spatje , al begonnen ?

Ik nog niet.
Ik heb al wel 2 dagen NIETS meer genoept , geen fris en opletten dat ik gezond(er) eet.

vanochtend gaf de weegschaal -3 kilo aan !!!!



Ik wist dat suiker slecht was , maar zo slecht ? wow .....................

Ben benieuwd of het in dit tempo doorgaat , maar dat zal vast niet hahaha

Nu nog sporten erbij en het komt vast goed !

 
Quote
Navigatie


Reageren op zwak
Naam
Bericht