Menu
 

Topic:

Waarom mopper ik toch zoveel?

Esther Mv Thomas  schreef op: 28-12-2011 22:42:43
Nou, de vraag staat er al......Ik kan mijzelf vaak niet snappen.
Ik was vanmiddag met mijn zoontje (bijna 6 jaar) naar de film geweest (Dolfje Weerwolfje, echt leuk trouwens!). Dat ging allemaal prima. Na de film wilde ik nog niet naar huis gaan, dus mijn zoontje zei dat hij wel naar het Arsenaal wilde (prima, we hebben toch een jaarkaart). Ook daar was het gewoon gezellig. We wilden er gaan eten en dat kon niet, de keuken was net dicht (moet ik nog even over bellen, aangezien wij volgende week daar zijn verjaardag vieren en dat is incl. eten en dat is dan nog later dan wij er nu waren.....beetje vreemd dus). En dan wordt ik sjago. Dus op zoek naar iets anders, maar alles waar wij wilden eten was natuurlijk (net) dicht. Dan maar naar de Appie om wat te halen en toen kon zoonlief niets goeds meer doen. Terwijl hij echt niet stout was ofzo, maar hij bleef maar vanalles vragen (ja, dat doet hij heel vaak....hij kan uren blijven praten en vragen en soms de meest ingewikkelde dingen, zomaar uit het niets. Voorbeeld: waarom noemen ze een koe een koe......waarom is de aarde rond, waarom is de lucht blauw (die weet hij inmiddels), waarom is het in de winter koud, waarom, waarom, waarom.....). En dat kon ik gewoon niet hebben. Ik wilde nadenken over wat ik wilde meenemen, maar kon dat gewoon niet door zijn gevraag. En dan ga ik bot doen tegen hem. En niet 1 keer, maar ik blijf bot doen.
We gingen met de bus naar huis en gelukkig kwam deze snel, anders was ik nog doorgegaan ermee. Natuurlijk heb ik sorry tegen hem gezegd en hij kent me inmiddels wel............

Maar waarom moet ik nou zo doen tegen hem? Ik weet van mijzelf dat ik het doe en toch stop ik niet. Ik weet ook dat het opeens kan gebeuren. Dan ben ik heel vrolijk en er hoeft maar iets te gebeuren (zoals een restaurant dat dicht is) en ik ga iedereen afblaffen.

Stom om iets van jezelf te weten, maar het toch niet kunnen veranderen......
 
Quote
Navigatie
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Stefke  schreef op: 29-12-2011 00:37:52
Nou, bewust zijn van wat je 'verkeerd' doet is al een hele belangrijke stap!
Nu nog kijken hoe te verbeteren!
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
3prachtkinders  schreef op: 29-12-2011 11:39:29
Omdat je er stevig van baalt, dat het restaurant dicht is, en waarom vragen wel eens stevig op je zenuwen kan werken.

Kortom in mijn ogen, ben je een doodnormale mama, die het soms het ook eventjes gehad hebt. Morgen weer een dag, zo kan je het ook zien.
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Blauwtje  schreef op: 29-12-2011 12:04:44
Dat kwam omdat je het te druk had in je hoofd, je was al aan het nadenken en dan nog van die moeilijke vragen erbij haha..dat is gewoon too much. Ach, je hebt sorry gezegd..als je er nadien maar even over babbelt is het wel weer oke toch.

Ik herken het wel hoor, heb hier 2 kwebbels die werkelijk noooooit stil zijn, soms word het mij echt teveel. Dan sta ik in de de keuken te draaien...wat wilde ik ook alweer pakken? En dan zeg ik tegen ze dat de kwebbeltjes nu even dicht moeten. Lang duurt het niet natuurlijk maar ik MOET eventjes rust aan mijn hoofd soms.
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Satekroket  schreef op: 29-12-2011 12:25:36
Ik zeg dan regelmatig, vraag dat maar aan de juf..... die heeft daarvoor geleerd.
Joh..dat heeft toch iedere mama weleens. Geduld is soms gewoon op en dat kan een kind ook wel begrijpen hoor!

Wat leuk een jaarkaart voor het arsenaal!
Waar jij woont gaan wij in de zomer altijd op vakantie denk ik.
Ik ben trouwens ook een Esther moeder van Thomas;-)
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
3prachtkinders  schreef op: 29-12-2011 12:28:09
Is het eigenlijk nog wat, het arsenaal. Lang geleden dat we daar geweest zijn.

Bambini komen we wel eens wat vaker, en straks wil ik met de kinderen (ik mag niet, enkel toekijken) naar mini mundi gaan om te gaan schaatsen.
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Esther Mv Thomas  schreef op: 29-12-2011 14:34:17

Quote :
Is het eigenlijk nog wat, het arsenaal. Lang geleden dat we daar geweest zijn.

Bambini komen we wel eens wat vaker, en straks wil ik met de kinderen (ik mag niet, enkel toekijken) naar mini mundi gaan om te gaan schaatsen.



Met een ZA-pas (jaarkaart voor alle ZA-parken, dus het Arsenaal, Mini Mundi, Bambini en voetbalmuseum) is het een leuk park. Anders vind ik het gewoon te duur hoor, maar nu gaan we soms maar een uurtje ofzo (net zoals gisteren, waren toch in de buurt). Wij gaan vaker naar Bambini en Mini Mundi trouwens, is toch meer te spelen.
De ZA-passen zijn al een tijdje in de aanbieding (49 Euro) en zeker met 1 kind is dat goed te doen. Ze moeten ook wel, anders komt er geen hond (het is vaak zo stil in Mini Mundi, zelfs midden in de zomervakantie). Mijn man heeft er nu ook eentje, kan hij ook vaker mee.
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Esther Mv Thomas  schreef op: 29-12-2011 14:35:05
O ja, iedereen natuurlijk bedankt voor de reacties. Ik weet dat eenieder het wel eens heeft, maar ik heb het vrij vaak en wil er echt vanaf. Maar op de een of andere manier wil dat maar niet lukken..............
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Alice  schreef op: 29-12-2011 14:44:03
Misschien kun je je zoontje uitleggen dat je even geen geduld hebt voor zijn vragen. Ik las laatst in een boek over je geduld uit drukken in meloen/sinaasappel/erwt.. voor kinderen heel begrijpelijk. Hij kan dan ook aan jou vragen hoe groot je geduld is op dit moment, als jij erwt antwoordt, weet hij dat hij zich even stil moet houden. Is het watermeloen, dan kan hij je torpederen met vragen. Hij lijkt me oud (en wijs) genoeg om dat te kunnen snappen.
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Esther Mv Thomas  schreef op: 29-12-2011 14:47:31
Wijs is hij zeker, dat is ook deel van het probleem (van het overvragen)........alleen is hij ook EIGENwijs.......(heel erg). Ik heb al zo vaak uitgelegd dat ik soms even tijd voor mijzelf nodig heb, maar dat wil er nog niet in bij hem.
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Alice  schreef op: 29-12-2011 14:54:11
Misschien is "tijd voor mezelf" nog te abstract voor hem, maar maakt 't voorbeeld van het fruit (kan ook wat anders zijn hoor) het wat tastbaarder voor hem?

Of anders hem om een oplossing vragen. Als je bvb in de winkel staat en je moet even nadenken maar hij onderbreekt je steeds, leg je hem jouw dilemma voor.
"Thomas, ik wil nu even nadenken over het eten en jij wilt dat ik nadenk over jouw vragen. Ik kan het niet tegelijk. Dus we hebben een probleem, hoe zullen we dat oplossen?"

 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Esther Mv Thomas  schreef op: 29-12-2011 15:56:02
Ik zal het eens proberen, maar ik ben bang dat hij dan in discussie gaat waarom ik het niet tegelijk kan..........Dan gaat hij daar weer over uitweiden ("ja maar, je kan toch wel aan het eten denken en mij antwoord geven, dat kan ik ook hoor, daar ben ik heel goed in, moet je ook eens proberen").
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Myself  schreef op: 29-12-2011 16:01:52
Ik vind je eigenlijk als een hele normale mama overkomen, die ook wel eens even genoeg heeft van iets op een bepaald moment.
Hebben we allemaal toch wel eens?
Dat je het zelf al weet is een hele stap, je kan er op dat moment of daarna dan ook iets over zeggen tegen je zoon, wat je ook gedaan hebt.
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
3prachtkinders  schreef op: 29-12-2011 18:05:12
Ik heb over ZA passen gelezen. Ik weet het nog niet zo, ik moet 3 a 4 passen aanvragen.

En meis, het is niet erg, ik vaar ook wel eens uit, zeker met 2 kinderen die aandacht eisen, en ik zelf hoogzwanger...En vooral eind van de dag heb ik het wel eens gehad.
 
Quote
RE: Waarom mopper ik toch zoveel?
Alice  schreef op: 29-12-2011 19:43:29
Ik vind je ook absoluut een hele normale mama hoor. Maar soms kunnen simpele tips een verschil maken.
Als hij met je in discussie wilt over waarom jij geen twee dingen tegelijk kan, kun je hem bvb de keuze geven of hij zijn vragen tijdens het eten wilt stellen of ipv een verhaaltje voor 't slapen (ik noem maar wat). Hij moet dan kiezen.
Als hij dan voor 't slapen kiest en hij gaat in de winkel toch nog door met vragen, kun je 'm met een grapje ofzo er op attent maken dat hij zn vragen nog niet mag stellen (bvb instoppen in 't winkelkarretje ofzo - hij ging slapen na zijn vragen)

Misschien een ander idee, is een briefje dragen met "nu geen vragen stellen!" Als hij 't niet kan lezen, dan vertel je 'm gewoon wat er op staat, maakt niet uit voor 't effect. Als hij wel vragen mag stellen, doe je 't briefje af.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Waarom mopper ik toch zoveel?
Naam
Bericht