Menu
 

Topic:

weer opgenomen :(

Patricia  schreef op: 03-04-2013 15:24:34
onze jongste is na een maand geleden 1 nacht opgenomen te zijn wegens benauwdheid, gister weer opgenomen in het ziekenhuis
gister longfoto gehad (die er goed uitzag) en meerdere malen verneveld, en toch bleef het slechter gaan.
ernstig benauwd, vernevelen helpt maar minimaal, wat vorige maand wel goed hielp.
nu gaan ze bloedonderzoek doen naar allergieen, en of er een bacteriele of virusinfectie meespeeld.
ook gaan ze nu starten met 4 a 5 dagen prednison + bij de ventolin die ze sinds vorige keer al had gaan ze nu ook nog flixotide geven.
ik ben er helemaal kapot van dat het nu weer gebeurd.
ook als we daar zijn raakt ze erger overstuur, saturatie zakt dan weer (ligt aan de zuurstof, vorige keer ook niet) wil bij ons op schoot, maar raakt dan nog zwaarder overstuur
het rustigste is ze als ze slaapt, dan is de saturatie rond de 97%, snakt dan nog wel naar adem, maar piept dan niet zo heel erg.
wil zo graag de hele tijd bij haar zijn, maar we merken dat ze dan wel achteruit gaat door het huilen en de daardoor erger wordende benauwdheid, dus we hebben besloten om haar zo veel mogelijk te laten slapen en rusten door er niet te lang te blijven elke keer, maar jee wat is dit niet leuk
zit er even helemaal doorheen
had ook verwacht dat het vernevelen net als vorige keer goed aan zou slaan, en we sochtends weer een vrolijk spelend, minder hijgend en piepend meisje zouden aantreffen die weer lekker mee naar huis mocht, maar niets is minder waar.

en nu ook nog haar favo nummer op de tv, waar ze altijd zo heerlijk op staat de dansen en helemaal geweldig vind, het word me allemaal even teveel
 
Quote
Navigatie
RE: weer opgenomen :(
Bepje  schreef op: 03-04-2013 15:26:59
Oh, vreselijk. Heel veel beterschap !!! 
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Mvtristan  schreef op: 03-04-2013 15:27:14
dat is allemaal niet niks! wat een zorgen...
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Kriebel  schreef op: 03-04-2013 15:29:44
jeetje meis wat heftig
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Ania  schreef op: 03-04-2013 15:31:31
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Irma Mv T En B  schreef op: 03-04-2013 15:34:07
Beterschap.
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Monica Mv 2  schreef op: 03-04-2013 15:35:40
hopelijk voelt ze zich snel weer beter

 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Mafkees  schreef op: 03-04-2013 15:36:11
veel beterschap hoor
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Patricia  schreef op: 03-04-2013 15:47:20
dankjewel meiden
ik hoop het ook echt!
als ze sliep was haar zuurstof 97%, zodra ze wakker werd vanochtend speelde ze even 10 min, begon weer te hoesten en huilen, en zuurstof zakte alweer richting 80%
drinken doet ze ook nauwelijks meer, omdat ze gewoon te benauwd is lukt dat gewoonweg niet.
dalijk weer even naar haar toe, even kijken wie er met me meerijd, de oudste is gelukkig bij oma mogen blijven na school.
ik ben dit echt niet gewend, het is zo stil hier, ik weet dat ze daar goed ligt, en dat ze goed op haar letten, maar toch
en om haar daar zo te zien maakt me alleen nog maar meer overstuur, wetende dat het echt niet goed met haar gaat, en dat ook bevestigd te zien op de monitor, en het natuurlijk zelf te zien, want na lang huilen hijgen en piepen begint ze gewoon met haar ogen weg te draaien.
en omdat het al de 3e keer is in 3 maanden tijd (elke keer tussen de 2e en 4e van de maand geweest) en het na elke keer erger is en ze het zwaarder heeft maak ik me zorgen... wat gebeurd er de volgende keer?
hopelijk komen ze erachter wat het elke keer uitlokt, er word gesproken over astma (maar dat is moeilijk te zeggen op deze leeftijd, maar de symptomen wijzen er wel op omdat ook haar exzeem ineens weer erg opspeeld, wat ik zelf wijd aan de tandjes die weer doorkomen met 4 tegelijk omdat ze dat bij de vorige tandjes ook ineens kreeg) virus/bacterieinfectie of allergie. de laatste 2 word dus nu op getest, maar dat is afwachten dus.

en ik mocht vorige week nog wel afbouwen met de ventolin, ipv om de 3 a 4 uur wat ik nog steeds deed, naar 3x per dag, en als dat goed ging na een paar dagen 2x per dag...
we zaten net 2 dagen aan de 2x per dag, en dan ineens speelt het weer op...
achteraf denk ik misschien had ik niet moeten luisteren en nog niet afbouwen... maar van de andere kant, misschien was het dan toch gebeurd
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Draakje  schreef op: 03-04-2013 15:52:31
Ach, sterkte!
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Nathalie Mv Cad  schreef op: 03-04-2013 16:00:55
Heel veel sterkte. Het is niks om je kindje zo te zien. Hopelijk knapt ze weer snel op en komen ze er snel achter waardoor ze zo benauwd wordt.

Je schreef dat het elke maand rond dezelfde tijd gebeurt. Is er iets wat jullie bijvoorbeeld altijd rond die tijd doen of in de week ervoor? Of gaat ze naar een kinderdagverblijf of zo, waar ze begin of eind van de maand grote schoonmaak houden ? Het kan zijndat ze op chemicalien of zo reageert. Kan van alles zijn.

Mijn oudste bleek allergisch voor peer, kwamen we ook pas na een paar maanden extreme exceem en benauwdheids aanvallen achter. De middelste kma, kippenei en huisstofmijt. De jongste zit al tijden onder de exceem en we komen er maar niet achter waardoor het komt, gelukkig heeft ze alleen exceem en geen andere allergiesymptomen zoals jou dochter. 


Nogmaals veel sterkte.
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Tiesmv3jongens  schreef op: 03-04-2013 16:07:55
Beterschap voor je meisje 
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-04-2013 16:13:29
Sterkte! Mag je als ouder niet bij haar blijven dan?
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Debby1977  schreef op: 03-04-2013 19:11:22
Nina, TO geeft toch al aan in haar 1e post dat ze dat wel willen, maar dat het beter is voor de kleine als ze er niet zijn omdat ze dan nog meer overstuur is als zij daar zijn.

Sterkte met jullie meissie
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Mitch  schreef op: 03-04-2013 19:12:19
Wat een angst
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Moossie33  schreef op: 03-04-2013 19:21:46
sterkte
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Patricia  schreef op: 03-04-2013 20:42:38
hmm had straks een heel verhaal getypt, druk op verzenden, en niks geplaatst en tekst weg.

maargoed even kort,

nathalie, ze gaat niet naar een kinderdagverblijf of créche, ze is vorige week 1 geworden en nog lekker thuis bij ons.
het enige is dat ze elke keer vooraf flink begint te hoesten, en het is elke keer als ze mee buiten gaat in het zonnetje (wel fris natuurlijk, maar in de voetenzak, warme jas en das aan)
dan begint het elke keer.
kan niet echt zeggen dat wij hier thuis ofzo iets veranderen waar ze op zou kunnen reageren)

nina, ik mag zeker daarblijven, dag en nacht.
maar ze raakt er idd te overstuur van, vooral als ze moe is, want dan slaapt ze dus helemaal niet, en raakt daardoor aan het huilen en dus weer erg benauwd.

ik ben er straks nog een tijdje geweest.
ze is nu gelukkig van de zuurstof af (heeft van 23.30 tot vanmiddag +- 16.00 2 liter zuurstof gehad)
ze had nog redelijk gedronken toen wij thuis waren (165cc) en toen we daar waren hebben we haar wat warm eten gegeven, daar had ze wel een beetje van gegeten, alleen raakte ze weer snel vermoeid.
nog even wat met haar gespeeld zover het kon (boekje kijken) en toen was de maat vol voor haar, weer ogen wrijven, als we zeiden ga je lekker slapen begon ze te zwaaien (doet ze altijd alleen maar als ze echt moe is en ook echt naar bed wil)
dus heb haar nog een schoon pampertje gegeven en haar lekker een knuffel gegeven en weer goed in bedje gelegd.
zolang we op de kamer bleven bleef ze overeind komen, en weer huilen, toen zijn we de gang op gegaan en vanuit een hoekje even gekeken en toen ging ze lekker liggen en weer slapen.
de prednison lijkt echt al zijn werk te doen, ze zag er zoveel beter uit als vanochtend, daar ben ik echt blij mee, want dan voel ik me ook weer een beetje op mijn gemak.
als de saturatie nu niet meer daalt dan hoeft ze geen zuurstof meer. het brilletje zit nog wel in haar neus, alleen ze hebben het slangetje opgerold en vastgetaped op haar rugje (op de kleding) zodat als het nodig is ze het zo weer aan kunnen sluiten.
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Famke  schreef op: 03-04-2013 20:48:22
Misschien zit er iets in de voetenzak/das/jas waar ze niet tegen kan? Of heeft ze last van hooikoorts?Mijnn dochter is sinds een paar weken weer aan het hoesten en proesten en rond eind mei is dat weer over,zij kan niet tegen oa berken enz
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Patricia  schreef op: 03-04-2013 20:54:18
hooikoorts is het de tijd niet voor zei de kinderarts die er gisteravond was? dat hadden wij ook als optie genoemd, of het dat kon zijn... hoor hier ook van anderen dat hooikoorts in deze tijd al wel voorkomt?

de voetenzak en dassen en jassen gebruik ik al langere tijd, zou dat ineens kunnen dan? nadat ze er eerst niet op reageerde?
ja ze hebben vandaag wel bloed afgenomen om te testen op allergieen en virus/bacterie, maar weet alleen niet wanneer die uitslagen komen.

het is begin februari begonnen, en de 2e keer was 4 maart, en nu de 2e dus
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Famke  schreef op: 03-04-2013 20:57:51
De een heeft last van grassen en de ander van bv berken en andere bloesem bomen.
Mensen die last hebben van grassen hebben nu nog nergens last van,maar de bloesem berken enz is al een paar weken terug begonnen hoor.
Hooikoorts wordt meestal aan grassen gedacht maar er zijn zo veel meer pollen die in de lucht hangen.
Beterschap met je meisje..
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Famke  schreef op: 03-04-2013 21:00:49
Een allergietest is niet altijd betrouwbaar trouwens onder de 8 jaar.
Mijn dochter is enorm allergisch voor vis schaal en schelp dieren,heeft al regelmatig in shock gelegen en was er al een een paar keer bijna niet geweest maar uit de allergietest komt geen allergie,alleen de provocatie test wel maar zelfs die willen ze nu niet meer doen zo gevaarlijk is een ienimiene kruimeltje al voor haar.Maar bloedtesten geven geen allergie aan!!!
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Patricia  schreef op: 04-04-2013 07:31:23
nee klopt. dat hebben.ze me ook uitgelegd dat het kan zijn dat ze niks in het bloed zien.
maar ze willen.er toch meteen.naar kijken.
ben benieuwd hoe het vandaag met haar gaat.

 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Famke  schreef op: 04-04-2013 12:44:48
Bterschap met je meisje en ik hoop dat er snel duidelijkehid komt voor jullie!
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Patricia  schreef op: 05-04-2013 08:52:27
ik hoop het ook.
ze ligt nu nog in het ziekenhuis
in princiepe mocht ze naar huis als ze 24 uur zuurstofvrij is, en niet meer verneveld hoeft te worden en het op de pufjes weer goed doet.
gisteravond was ze 24 uur zuurstofvrij, gistermiddag zijn ze op de pufjes over gegaan.
gisteravond hebben ze gekeken of mijn techniek met zoutoplossing in de neus geven, druppels (om de slijmvliezen in de neus te laten slinken) geven en van het puffen goed was, en ze vond het perfect.
ik zei al, dat deed ik sinds de vorige opname om de 3 a 4 uur, dus ik weet nu al wel even hoe het goed moet.
ook de manier hoe ze de prednison geven heeft ze me uitgelegd.
alleen het is hartstikke druk op de kinderafdeling, dus er was gisterenavond weinig tijd om alle verdere dingen uit te leggen, dus zometeen naar het ziekenhuis voor de verdere uitleg.

ik heb wel een goed gevoel bij vandaag...
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Debbel79  schreef op: 05-04-2013 08:59:17
ik heb het met het omslaan van het weer. ik zit dan onder het excee, neusslijmvliezen raken opgezwollen, wordt kortademig enz.
klinkt heel vreemd, maasr het is echt zo. zodra het weer omslaat, meestal een dag of wat van te voren begint het al.

dus van extreem koud weer naar weer wat warmer, of van een poos droog weer, naar een regenperiode.
zodra er een ander druk gebied (zo noemen ze dat in weertermen toch?) eraan komt gaat het bij mij mis.

kun je daar de link niet mee leggen met je meisje?
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Patricia  schreef op: 05-04-2013 09:02:06
zal even een paar fototjes plaatsen, daarop zie je ook echt dat ze een heel stuk is opgeknapt in de afgelopen paar dagen.
vind alleen wel dat ze flinke wallen onder haar ogen heeft.
nu is het trouwens nog vooral veel hoesten, en wel nog wat zwaarder ademen, maar de scherpe piep in haar ademhaling is weg, alleen veel slijmgerochel.

hier waren we net op de kinderafdeling, en heeft ze zuurstof bijgekregen, ze was bekaf, en ik vond haar hier wat ijlen (deed dr oogjes niet open, maar maakte wel veel rare geluiden, net of ze wou huilen maar het niet meer op kon brengen, ze was wel wakker, maar kon zowat niks meer)


dit was de volgende ochtend..



en dit een uurtje erna toen ze wakker werd


dit was gisterochtend, toch alweer een beetje opgeknapt, maar nog wel wat aan het piepen


en dit gisteravond, toen was haar grote zus ook even mee naar het ziekenhuis, en ze hebben elkaar behoorlijk op zitten juinen met spelen... nu zagen we ook op de monitor dat met spelen haar zuurstof rond de 95/96 zat (dat was eerder 90 of lager bij inspanning) en in rust op 100%

op de laatste foto wou ze net gaan hoesten, vandaar het gekke gezicht.

al met al ziet ze er een stuk beter uit. denk dat als ze afgewacht hadden en geen prednison hadden gegeven, dat ze er nog steeds zo beroerd bijlag als op de eerste foto. dat brak mijn hart echt, en heb toen ook echt niet meer lang erbij kunnen blijven, ik was er helemaal kapot van
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Debbel79  schreef op: 05-04-2013 09:04:22
wat een moopie, en wat vreselijk om je moppie zo te moeten zien worstelen...

had je mijn berichtje nog gelezen? volgens mij hebben we net tegelijk gepost, en kan het zijn dat je erover heen hebt gelezen..
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Eefje  schreef op: 05-04-2013 09:06:21
Het hooikoorts seizoen begint in februari! Raar dat de kinderarts dat niet weet...
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Eefje  schreef op: 05-04-2013 09:07:08
Och, die foto's, beterschap voor je meissie!
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Patricia  schreef op: 05-04-2013 09:08:26
lichtjes is die link te leggen.
hebben we ook aangegeven dat het elke keer is geweest als we met zonnig weer (vorige maand de 2 warme dagen, en nu was het maandag wel fris maar ook zonnig) naar buiten zijn gegaan.

het is begonnen 3 maand geleden met een onderste luchtweg infectie, en sindsdien is ze nooit echt van de verkoudheid afgekomen, en hun denken dat ze door de koude luchtinademing, de longen weer geprikkeld heeft en dat het daardoor weer terug komt elke keer.
maar ook kunnen ze de klachten bij elkaar linken aan astma/astmatische bronchitis, alleen is dat dus niet duidelijk, en mogen ze ook niet vaststellen tot ze een jaar of 5/6 is zeggen ze.
maar dat zijn de dingen wat het kan zijn, + misschien een allergie, maar ze zijn bang dat daar met het bloedonderzoek nog niks in te zien is, omdat ze nog zo jong is en als ze een allergie heeft ze waarschijnlijk nog te weinig antistoffen in het bloed heeft waardoor gezien kan worden of het ook werkelijk zo is.

exzeem heeft ze idd ook, ik legde die link elke keer met tanden krijgen, omdat het dan elke keer opspeelt.. alleen normaal is het alleen elke keer op de billen en achterkant van de bovenbenen geweest, en nu heeft ze het ook ineens gekregen in deze paar dagen aan de binnenkant van haar armpjes.
 
Quote
RE: weer opgenomen :(
Ikke  schreef op: 05-04-2013 09:09:21
Ach wat een zielig hoopje ik hoop dat ze snel weer opknapt!

Klopt trouwens wat bovenstaande dames zeggen, het hooikoortseizoen begint vanaf februari..mijn man heeft daar last van en het is algemeen bekend dat het va febr weer begint..ligt er maar net aan voor wat voor pollen ed je allergisch bent. 
Huisstofmijtallergie geeft trouwens dezelfde klachten..mijn oudste zoon werd jaren behandeld voor hooikoorts en toen bleek na een allergietest dat ie dat dus niet had maar wel du ernstige huisstofmijtallergie. Dit gaat ook gepaard met enorme benauwdheid etc..

Beterschap
 
Quote
Navigatie


Reageren op weer opgenomen :(
Naam
Bericht