Menu
 

Topic:

harde buiken

Dikkertje-dap  schreef op: 03-04-2013 12:59:28
Ik word zo kriegel van de harde buiken! Ben nu 28 weken zwanger en heb al vanaf week 15 harde buiken, 5 weken geleden kwamen we erachter dat ik een blaasontsteking had, antibiotica gekregen en 3weken geleden bij de gynaceoloog bleek die er nog te zitten (kwam eruit op kweek) weer andere antibiotica gehad en daarmee hoopte ik dat de harde buiken ook minder zouden worden, nou echt niet!

Afgelopen vrijdag naar de unit van de gynacologie geweest omdat maar zo harde buiken had, die waren overigens ook te zien op de ctg als kleine pieken om de 6 min ongeveer maar zolang ze geen pijn deden hoefde ik me niet al te veel zorgen te maken als ik maar rustig aan deed. Wel moest ik 2 dagen later terugkomen( 1e paasdag) voor nogmaals een ctg, ook daar waren die harde buiken te zien maar nog ongeveer t zelfde, af en toe waren de piekjes meer over aan het gaan in heuvels maar niet effectief genoeg, bmm was nog mooi lang.

Maar nu heb ik vandaag ook regelmatig weer die harde buiken (joh!) maar nu vind ik ze wel wat krachtiger maar duren ze ook soms langer dan een minuut...?dat heb ik nog niet gehad, Puffen hoef ik er niet voor maar strak en benauwd voelt t wel..
Voel me zo'n zuur, moet morgen weer urine inleveren (een week na de kuur) zodat ze die weer op kweek kunnen zetten of de blaasontsteking nu weg is.
Maar wat denken jullie? Als het meer dan een minuut duurt kan het dan wel kwaad? Of zal dat wel meevallen?
Wil niet iedere keer voor niks gaan dat ik weggekeken word
 
Quote
Navigatie
RE: harde buiken
Anmv3  schreef op: 03-04-2013 13:03:22
Als je het niet vertrouwd toch maar weer bellen hoor, daar zijn ze voor, ze worden ervoor betaald
Hoop dat snel af mag zakken..
 
Quote
RE: harde buiken
Liefje  schreef op: 03-04-2013 13:42:23
Gewoon bellen en schijt hebben aan wat jij denkt wat anderen denken. Want uiteindelijk heeft het ziekenhuis ook liever dat je langskomt.

Hier werd duidelijk gezegd als je het niet vertrouwd om welke reden dan ook dan langskomen ook al zit je hier iedere dag!
 
Quote
RE: harde buiken
Liefje  schreef op: 03-04-2013 13:43:28
Je moet maar zo denken maar maak goed gebruik van die 350 eigen risico
 
Quote
RE: harde buiken
Senna  schreef op: 03-04-2013 13:48:52
Ik had met 36 weken bloedverlies en moest daarom aan het ctg. Heb er 3 uren aan gelegen en alle harde buiken waren duidelijk te zien. Zaten op het ctg tegen weeen aan. Moest een nacht blijven omdat ze bang waren dat het door zou zetten. Die harde buiken waren voor mij niet anders dan de harde buiken die ik dagelijks vaak had. Toen ik weer naar huis mocht was dat met verplichte rust, vond dat belachelijk want ik liep al mn halve zwangerschap zo.
Uiteidndelijk is hij met 38+2 geboren, helaas niet pijnloos zoals bij sis 
 
Quote
RE: harde buiken
Krumelke  schreef op: 03-04-2013 14:42:24
zeker blijven bellen. had dat met de eerste ook. die wilde vanaf 22 wkn geboren worden. heel veel harde buiken en moest elke keer naar zkh voor ctg en vaak ook echo, bloed, urine. voelde me ook een enorme zeur, maar werd toch elke keer weer op mijn hart gedrukt dat ik moest bellen als ik me zorgen maak. al was het alleen maar om mijn zorgen voor even weg te kunnen nemen.

sterkte meid, hoop dat het snel wegtrekt allemaal.

blijven bellen is mijn enige advies.
 
Quote
RE: harde buiken
Dikkertje-dap  schreef op: 04-04-2013 09:00:01
Ze zeggen inderdaad iedere keer dat ik moet bellen als t erger word of me zorgen maak, maar daar ligt juist mijn punt, je kan je wel zorgen blijven maken toch? en wat is reeël?

Heb me gisteren maar vrij rustig gehouden en zo de dag doorgekomen, helaas begint t nu vanmorgen al meteen weer, heb er ook wat rugpijn bij onder in mn rug, best wel frustrerend want met nog 2 kinderen die rondlopen kan je nu eenmaal niet de hele dag op de bank liggen!
Stelt me wel enigzins gerust dat jullie ook allemaal onrustige buiken hadden maar ze gewoon zijn blijven zitten, daar ga ik voor
 
Quote
RE: harde buiken
Ingrid  schreef op: 04-04-2013 09:27:07
Ik zou bellen. Met 14 weken begonnen bij mij harde buiken. Vanaf 16 weken op advies verloskundige totaal gestopt met werken. Harde buiken bleven en kwamen steeds meer met regelmaat. Met 31 weken had ik harde buiken om de 5 minuten die erg pijnlijk werden op een gegeven moment. Verloskundige kwam hier en heeft mij meteen naar het ziekenhuis gestuurt. Daar aan de ctg. Helaas kon ik blijven en werd ik aan de weeenremmers gelegd en heb medicijnen gehad voor de longrijping. (had weeen en al 2 cm ontsluiting) Naar een paar dagen mocht ik naar huis. Om daarna nog 5 x opgenomen te worden. Met 33 weken had ik 3 cm. Daarna mocht ik naar huis omdat het beter was in de gezinssituatie maar mocht alleen nog maar in bed en naar de wc. Dit heb ik vol kunnen houden tot 37 weken Ik had toen bijna 4 cm ontsluiting. (Heb tot 37 weken ondanks de weeen remmers regelmatig weeen gehad. )Toen begon ik onrustig te worden (had geen weeen kan het gevoel niet omschrijven en hebben ze mijn vliezen gebroken was helemaal kapot.  Mijn zoontje is toen geboren.
 
Quote
RE: harde buiken
Kyla  schreef op: 04-04-2013 09:43:37
Echt bellen hoor! Nu met die rugpijn er ook nog bij, dat is genoeg reden. Ik ben zelf met 28 weken opgenomen aan de weeenremmers en longrijpers gezet. Na een paar dagen mocht ik naar huis en zolang ik me rustig hield, bleef het bij harde buiken. Na de 36 weken een aantal keer een "valse start" gehad en uiteindelijk ben ik met 41+3 ingeleid dmv breken vd vliezen. Ik zou er niet van uit gaan dat het wel goed komt. Op basis van vergelijkbare verhalen.
 
Quote
RE: harde buiken
Lisette77  schreef op: 04-04-2013 09:48:06
Bellen!!!!

Ik ben zo'n verpleegkundige die op de verloskamers werkt en de zwangere ontvangt ed.
Maar echt serieus,niemand van ons zal ooit denken daar heb je die of die weer,nooit!!!!

Liever 10 keer teveel en voor niets gekomen dan 1 keer te weinig of te laat,ik wil je niet bang maken,maar ook dat maken we mee...

Dus gewoon even bellen,langsgaan ctg-tje maken en even de baarmoedermond meten,is alles goed,prima,dan weer lekker naar huis!

Maar altijd serieus nemen hoor!

Succes! En nog een goede 12 weken  gewenst
 
Quote
RE: harde buiken
Anita Mv K*ay  schreef op: 04-04-2013 11:39:40
Ik zou ook zeggen bellen, maar goed, weet wat je bedoeld en zit steeds met dezelfde twijfel. Ik heb ook steeds harde buiken, al vanaf week 24, ondertussen ben ik 36 weken.Elke keer als ik had gebeld ( OP ADVIES VAAK, VAN HIER,HAHA) Kwam ik aan het ctg en bleek het opzich mee te vallen, ook geen veranderingen aan de bmm. Alleen de laatste keer, dat was dus ook eerste paasdag.Volop in de vooweeën en nu toch wel een beginnetje te zien...maar ook nu was ik weer naar huis gestuurd, want de harde buiken kwamen nog niet vaak genoeg.

Ik vind het ook zo vreselijk lastig. Bij ANoouk met vroegtijdige weeën in het zh gelegen, bleken mijn harde buiken ook weeën te zijn. Bevalling van haar was hels...met buik-rug-en beenweeËn, die vielen niet te missen, haha. 
Maar de bevalling van Yannick was weer helemaal zonder pijn en met enkel harde buiken, voor mijn gevoel....alleen die ene perswee heb ik even gevoeld, daarvoor enkel gespannen buik.

Dus ja...enige wat ik kan zeggen is dat je gewoon moet bellen en laat ze het nog maar een keer checken, kan nooit verkeerd zijn. 
Je moet nog wel een poosje...kijk, mocht het bij mij doorzetten, dan is dat zo...maar ik ben dan natuurlijk mooi stukje verder dan jij

 
Quote
Navigatie


Reageren op harde buiken
Naam
Bericht