Menu
 

Topic:

ik wil helemaal niet groeten!

Anna28  schreef op: 28-12-2011 15:49:44
Gewoon even klagen hoor....
Sinds een week of 5 staat hij er.... bij de ingang van de Albert Heijn. Een oostblokker met zijn krantjes.
En iedereen die voorbij loopt groet hij. En iedereen die de winkel uit loopt wenst hij een fijne dag.
Prima. Laat hem. Tuurlijk. Geen probleem. Maar wel als je iedere dag langs hem komt en hij groet je iedere dag al weken lang en wenst je iedere dag al wekenlang een fijne dag.
Ik voel me zo verplicht om terug te groeten... en ik wil hem helemaal niet wekenlang iedere dag 2x groeten.
Met de kinderwagen loop je de helling op, dan kijkt hij al naar je. Loop je langs zegt hij: hi, hallo, hoi... en als er niemand anders loopt dan gebied de beleefdheid je toch wel om terug te groeten. Evenals na het boodschappen doen. Ik heb er geen zin meer in na al die weken.

Raar dat het me irriteert? misschien wel... maar ik groet bekenden of mensen die ik wil groeten, geen vreemde mensen die oude straatkrantjes uit Utrecht in Almere willen verkopen die mij groeten en waarbij ik me verplicht voel om dagelijks terug te groeten. Vind het haast opdringerig dat gegroet... zo van: zie je mij wel staan met mijn krantjes? En nog luid ook. Je kunt er niet omheen, je kunt het niet negeren.

Overigens is hij er eentje die 's avonds met zo'n dure wagen wordt opgehaald en waarvan toen zo'n uitzending is geweest bij Tros Radar. Twijfelachtig figuur.

Vrede op aarde. Klopt. Ben daar ook van, maar deze persoon irriteert me gewoon af en toe.
Vast grote onzin, misschien zijn het wel mn hormonen maar kan het hier even lekker van me afklagen. Een ander denkt: waar maak je je druk om? Tja, ik vandaag hierom.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: ik wil helemaal niet groeten!
  schreef op: 28-12-2011 19:12:55
Staan ze er zeggen ze niks, zijn ze asociaal.
Staan ze er groeten ze je, zijn ze irritant.
het is gewoon nooit goed, ze zullen er vast en zeker niet staan om jou je ballen uit je broek te ergeren.
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Boterbloem  schreef op: 28-12-2011 19:24:04
Wat verdrietig dat we als samenleving al zo worden dat we ons zelfs gaan irriteren aan het groeten. En vervoglens terwijl we zelf niet willen groeten of het irritant vinden ook nog nare dingen proberen te zeggen over die persoon of wat hij heeft of doet...

En dan zijn wij de rijke stinkerds die weer naar ons warme huis gaan met onze eigen spullen, eten wat we toch weer konden kopen en hebben we niet aan die deur hoeven staan die krantjes te verkopen.

Hoeven we niet naar aangekeken te worden en be en veroordeeld te worden op wat we halen. Wij mogen die saucijzenbroodjes halen en zonder te groeten verder lopen maar owe als je groet en een straatkrant probeert te verkopen en vervolgens een lekker broodje eet...

Onze kinderen van 8 jaar lopen al met mobiel, maar die persoon van de straatkrant geven we niets want jongens, zijn mobiel is mooier als de onze!

Afgunst, jaloezie, onvriendelijkheid enzovoort... Om verdrietig van te worden....

We zouden ook kunnen kijken naar hoeveel beter wij het hebben, vriendelijk teruggroeten en als je je twijfels hebt bij zijn bedoelingen zelf je bedoelingen puur en zuiver houden.

Wat verschrikkelijk verdrietig... Beseffen we wel hoe goed we het hebben? Is het echt nog nodig om een straatkrantverkoper een mobieltje te misgunnen of een lekker broodje of een mobieltje?

Ik wens jullie allemaal uit de grond van mijn hart een heel fijn en gezond 2012, maar dat er ook in ons hoofd wat mag veranderen dat we weer vol liefde naar onze naaste kunnen kijken en niet van een groet als geirriteert raken of een lekker broodje oid...

Kun jij blij zijn voor een ander als diegene heeft of krijgt wat jij eigenlijk had willen hebben? Daar zit het echte geluk hem in. Niet in het misgunnen van iets lekkers of moois van iemand die minder had moeten hebben naar jou ideeen. Maar het gunnen van al die dingen, VOORAL als hij verder al minder heeft als jij hebt.

En respect voor de straatkrantverkoper die deze mensen stug vriendelijk blijft begroeten. Die het onderschijd niet maakt. Daar kan ik nou best jaloers op worden (oke oke, ik heb ook een beetje jaloezie)
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Suus  schreef op: 28-12-2011 19:30:19
Heel mooi boterbloem, ik zie het net zo...ik zat dit topic met open mond te lezen....

 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Anna28  schreef op: 28-12-2011 19:30:24
Ik heb het niet over de dak/thuislozen maar meer over de oostblokkers, daar irriteer ik me vooral aan. Die hier met zn allen krantjes proberen te verkopen zonder dat ze echt dakloos ofzo zijn. Wordt gehaald en gebracht in een dikke auto. Vooral de kinderen en de vrouwen worden aan het werk gezet.

Hij staat er van smorgens 6 tot savonds een uur of 8 geloof ik, heb hem nog nooit níet gezien eigenlijk... zelfs met de kerst stond hij er, de winkel was open.

 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
  schreef op: 28-12-2011 19:32:59
Ben het helemaal eens met de laatste 4 mensen.Ik zit dit topic echt met ongeloof te lezen.
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Suus  schreef op: 28-12-2011 19:33:07
Lees je zelf wat je schrijft? Hij staat er 14 uur per dag, elke dag... wat is daar storend aan? Waarom zou iemand dat doen? Niet omdat hij rijk is of wil worden lijkt mij.... daarbij geloof ik niet dat onze NL uitkeringstrekkers dit ooit zouden doen voor hun uitkering.... besef je wel hoe pittig het is wat ze doen daar?

 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
  schreef op: 28-12-2011 19:35:28
Jeetje Anna28 juist een beetje meer respect voor deze meneer zou juist op zijn plaatst zijn!!!14 uur per dag tegen die sjagi mensen gedag zeggen en niks terug krijgen is meer dan een applaus waard.Je doet net alsof ie daar voor de lol staat het is gewoon zijn werk hoor!
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Anna28  schreef op: 28-12-2011 19:41:47
Tuurlijk,ik zei al: prima dat hij die krantjes verkoopt, maar het gaat om zijn houding. De manier waarop.

Is het een dak/thuisloze dan kijk ik er heel anders tegenaan, maar dit is een ander. Net als die mensen die accordeon zitten te spelen de hele dag bij een parkeerautomaat.

Het is zo'n oostblokker als in de uitzending van Tros Radar:

http://www.trosradar.nl/uitzending/item/1776/daklozenkrantverkopers/

 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Suus  schreef op: 28-12-2011 19:47:33
Ik begrijp je niet...je zegt dat je tegen hem aankijkt zoals je doet omdat hij geen dak/thuisloze is..... maar je koopt helemaal niks van hem, je klaagt over het feit dat je niet 2 keer per dag een reactie wil geven op iemand die jou vriendelijk groet.

Ik zou beginnen het daar bij te laten en jezelf af vragen wat er in vredesnaam mis is met een ander mens terug groeten.


Wat is er mis met zijn houding of de manier waarop hij groet? springt hij voor je? zegt hij goedemorgen ipv hoi? wil je dat hij er bij zwaait of mevrouw tegen je zegt? Ik begrijp het probleem niet waardoor jij je stoort aan iemand die je netjes groet en waarom het zoveel moeite is iets terug te zeggen.
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Anna28  schreef op: 28-12-2011 19:54:59
Veel mensen die hetzelfde iedere dag meemaken zullen het wel begrijpen. Sommige mensen groet je nou eenmaal liever dan anderen, en zo ook hier. Een bepaald slag mensen ligt je wel en anderen liggen je niet.
Misschien stoor ik me aan het feit dat ik mezelf verplicht voel 2x of 4x per dag terug te groeten terwijl ik zelf wil uitmaken of ik iemand wil groeten of niet? Ik wil dat verplichte gevoel niet. Ik vind hem niet aardig maar hij irriteert me met zijn houding, en zulke mensen wil ik niet verplicht dagelijks groeten.

Klinkt bruut... klopt. Geen idee waarom ik me er zo druk om maak, misschien omdat ik op tv heb gezien hoe ze de boel kunnen bedotten en onderling elkaar het leven zuur maken? Of misschien omdat ik mn dag niet heb. Misschien mn hormonen... weet ik veel. Vandaag had ik in elk geval geen zin om 4x verplicht een krantjesverkoper te begroeten.
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Anna28  schreef op: 28-12-2011 19:55:54
En gelukkig is daar het klaaghoekje op MB.
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Anoniem  schreef op: 28-12-2011 19:58:51
En gelijk heb je, hoor Anna!
Leuk altijd een T.O aanvallen, die ff gewoon van dr afkletst...en dan weer een bepaald persoon die alles altijd beter weet...*zucht*
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Sennamvyent  schreef op: 28-12-2011 19:59:41

Quote Anoniem:
Leuk altijd een T.O aanvallen, die ff gewoon van dr afkletst...en dan weer een bepaald persoon die alles altijd beter weet...*zucht*



En dan anoniem commentaar geven op reacties van anderen... *zucht*
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Mama Van Jurre,stijn
,joris
  schreef op: 28-12-2011 20:04:10
ik il hier heel graag op in haken want al die straat verkopers zijn dus mensen uit het buitenland en niks geen uikering dit was laats op ik weet niet meer radar geloof ik moet erom liegen ook werd er bijv in utrecht5 de straat krant van amsterdam verkocht het is dus een grote malafide orginisatie.
voor de nederlandse daklozen is er op deze manier dus geen werk meer.
de meeste zijn dus ook gestopt,
sinds ik die uitzending heb gezien kijk ik er heel anders tegen aan.
ze rijden met dikke autos een voorbeeld een vrouwke en haar man staat een paar meter verder te kijken en ze rijden weg in een dikke vette mecedes.
nee en dit zuig ik niet uit mijn duim nee van mij krijgen ze niks.
en groeten doe ik dus ook niet meer.

lijk nu een chaggiewijf maarre ben ik niet hoor whahahahaha
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Anoniem  schreef op: 28-12-2011 20:04:29
En??? IK hoef niet met mn hele hebben en houwen op internet..maar mag net zo goed mn mening geven als een ander....
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Flower  schreef op: 28-12-2011 20:07:04
ik snap to wel, heb net ook al gereageerd, ik snap heel veel reacties hier ook wel. ik vindt ook dat de mensheid best wel wat vriendelijker tegen elkaar mag zijn. maar ik heb het idee bij deze mensen dat ze juist alleen maar vriendelijk doen omdat ze geld willen. en ik kan nu eenmaal niet iedere dag geld geven, en daarom erger ik me er soms ook aan. begrijp me niet verkeerd, maar groet deze krantverkoper me ook net zo vriendelijk als ik hem/haar in zijn "eigen" tijd tegen kom? ik denk dat to dat verplichte bedoeld, en dat voel ik soms ook zo
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Anna28  schreef op: 28-12-2011 20:11:47
klopt Flower. Ik heb niks op m tegen als mens, maar hou niet van het verplichte karakter.
@mama van Jurre, stijn, joris: dat is precies wat ik bedoel. Heb hier net ook de link neergezet naar die uitzending. Sindsdien kijk ik er anders tegenaan. Het is twijfelachtig allemaal. Het zijn buitenlanders die vaak illegaal hier in nederland zijn. (Nou ja, niet echt illegaal want het zijn europeanen dus mogen ze zonder toestemming hier komen om te 'werken')
Veel uitbuiterij, mercedes-rijdende-bazen en vrouwen die hun kinderen laten bedelen.
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Blauwtje  schreef op: 28-12-2011 20:13:18
Ik snap het niet. Wat is er mis met vriendelijkheid? Is de wereld al zo vergalt dat vriendelijk zijn irritant is? Gaat het echt die kant op? Dan hou ik mijn hart vast..Ik moet zeggen, ik vind dit heel erg..
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Flower  schreef op: 28-12-2011 20:15:09
jij snap het idd niet blauwtje wat to bedoeld, ze heeft niks tegen vriendelijkheid, maar de manier waarop en de reden waarom.....dus jij groet iedereen die je op straat tegen komt???
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Anna28  schreef op: 28-12-2011 20:15:30
nee hoor, vriendelijkheid is prima, heel goed zelfs. Opdringerigheid, een opdringerige houding of bedelen is irritant.
En de achtergrond die zo iemand heeft (zie vorige posts) maakt het dan compleet.
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Anna28  schreef op: 28-12-2011 20:18:44
Maar goed, het was niet mijn bedoeling hier een discussie over uit te lokken, wilde gewoon even mijn frustratie van het moment kwijt. En das aardig gelukt inmiddels. Morgen als ik langsloop zal ik hem weer groeten, evenals vandaag, gisteren en de afgelopen 5 weken. Want ben te beleefd om hem stoïcijns voorbij te lopen.
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Mafkees  schreef op: 28-12-2011 20:19:43
ik schrik ook van het feit dat mensen elkaar niet meer kunnen begroeten om het feit dat de straatnieuwsverkoper misschien wel in een mercedes rijdt....

het moet niet uitmaken waar hij woont, wat hij verder doet...hij staat daar om geld te verdienen. dat moet hij weten toch?

maar hem dan irritant vinden omdat hij nog wel fatsoenlijke manieren heeft, vind ik zielig.

hier in Hoog Catharijne heeft jarenlang een man straatnieuws verkocht. het was een heel rijke man, dik huis, dikke auto, maar dag in dag uit stond hij te zingen in HC.
Kan mij het nou schelen wat hij verder doet.

ieder z'n werk. als ik uit m'n werk kom, een ziek kind heb, 1001 lijstjes in m'n hoofd heb wat ik nog moet doen, bedenkend wat ik moet eten etc....vind ik het altijd wel een verademing dat iemand me vrolijk begroet in een winkel.

kan heel wat winkelpersoneel nog wat van leren. je hoeft hem geen geld te geven, maar "hallo" zeggen of een vriendelijk knikje kost geen tijd en geen geld
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Mafkees  schreef op: 28-12-2011 20:21:21
(...en misschien vindt hij mij juist wel irritant....hahaha...."komt ze weer aan".....)
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Lente-marjolein  schreef op: 28-12-2011 20:23:59

Quote :
Wat verdrietig dat we als samenleving al zo worden dat we ons zelfs gaan irriteren aan het groeten. En vervoglens terwijl we zelf niet willen groeten of het irritant vinden ook nog nare dingen proberen te zeggen over die persoon of wat hij heeft of doet...

En dan zijn wij de rijke stinkerds die weer naar ons warme huis gaan met onze eigen spullen, eten wat we toch weer konden kopen en hebben we niet aan die deur hoeven staan die krantjes te verkopen.

Hoeven we niet naar aangekeken te worden en be en veroordeeld te worden op wat we halen. Wij mogen die saucijzenbroodjes halen en zonder te groeten verder lopen maar owe als je groet en een straatkrant probeert te verkopen en vervolgens een lekker broodje eet...

Onze kinderen van 8 jaar lopen al met mobiel, maar die persoon van de straatkrant geven we niets want jongens, zijn mobiel is mooier als de onze!

Afgunst, jaloezie, onvriendelijkheid enzovoort... Om verdrietig van te worden....

We zouden ook kunnen kijken naar hoeveel beter wij het hebben, vriendelijk teruggroeten en als je je twijfels hebt bij zijn bedoelingen zelf je bedoelingen puur en zuiver houden.

Wat verschrikkelijk verdrietig... Beseffen we wel hoe goed we het hebben? Is het echt nog nodig om een straatkrantverkoper een mobieltje te misgunnen of een lekker broodje of een mobieltje?

Ik wens jullie allemaal uit de grond van mijn hart een heel fijn en gezond 2012, maar dat er ook in ons hoofd wat mag veranderen dat we weer vol liefde naar onze naaste kunnen kijken en niet van een groet als geirriteert raken of een lekker broodje oid...

Kun jij blij zijn voor een ander als diegene heeft of krijgt wat jij eigenlijk had willen hebben? Daar zit het echte geluk hem in. Niet in het misgunnen van iets lekkers of moois van iemand die minder had moeten hebben naar jou ideeen. Maar het gunnen van al die dingen, VOORAL als hij verder al minder heeft als jij hebt.

En respect voor de straatkrantverkoper die deze mensen stug vriendelijk blijft begroeten. Die het onderschijd niet maakt. Daar kan ik nou best jaloers op worden (oke oke, ik heb ook een beetje jaloezie)



Dank je wel Boterbloem, mooi geschreven.
En ik ben blij dat ze me in ieder geval vriendelijk groeten, als ze chagrijnig bij de deur zouden staan zou ik er niet vrolijk van worden.
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Blauwtje  schreef op: 28-12-2011 20:26:59
flower, ik begrijp uit het verhaal dat to het irritant vind dat hij elke keer groet, toch? het zal dan aan mij liggen, ik snap niet dat iemand dat irritant vindt.

Hier staat er ook altijd een bij de appie. Ik vind m helemaal niet opdringerig oid. Groet m ook gewoon terug.

Je moet het gewoon zien als een vriendelijke verkoper. Juist goed toch? Kunnen veel verkopers nog iets van leren

Zonder iemand hiermee te beledigen, maar als je je verplicht voelt om iemand te groeten zegt dat meer over jezelf dan over die ander vind ik. Ik bedoel hiermee dat diegene het ms eerder bij zichzelf moet zoeken dan bij die ander.


En nee, ik groet niet iedereen die ik tegenkom op straat, zou een mooie bak zijn. Maar ik doe wel mijn best om mensen te groeten, omdat ik dat belangrijk vind
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Boterbloem  schreef op: 28-12-2011 20:33:03

Quote :
Veel mensen die hetzelfde iedere dag meemaken zullen het wel begrijpen. Sommige mensen groet je nou eenmaal liever dan anderen, en zo ook hier. Een bepaald slag mensen ligt je wel en anderen liggen je niet.



Ik maak het elke dag mee en begrijp het niet. Het wordt voor jezelf echt makkelijker als je die houding gewoon veranderd.

Waarom zou je de een liever groeten als de ander? Vanwaar dat onderscheid?

Ik weet waar ik het over heb. Ik groet bijna wekelijks een jongen die hier een doodsbedreiging aan huis heeft gegooid ivm het werk van mijn man. En ik groet heb even lief als even ander. Vind ik het oke wat hij heeft gedaan? Nope, absoluut niet. Maar hij is wel iemand hier uit de buurt en ondanks wat hij doet gun ik hem gewoon nog het beste en liefde, geluk en vriendelijkheid.

Ik maak het hier niets beter door hem niet te gaan groeten of met tegenzin te gaan groeten. Alleen oprechtheid kan eventueel een verschil maken.

Om te groeten of een praatje te maken hoeft iemand mij niet perse te liggen. Vaak bepaald het wel de lengte van een gesprek omdat je snel uitgepraat bent als iemand je minder ligt maar vriendelijkheid heeft mijns inziens niets te maken met of iemand je ligt of niet.

Je maakt het jezelf zo moeilijk terwijl het zoveel makkelijker kan. Je ziet een programma, krijgt een heel beeld en geeft het af op anderen. Het bezorgt jou irritatie, een slecht beeld over de ander enzovoort en die ander? Tja die merkt eventueel wat tegenzin van jou kant maar kan er verder weinig mee...

Dus eigenlijk heb je alleen jezelf ermee. Zo jammer.
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Boterbloem  schreef op: 28-12-2011 20:35:04
Haha Blauwtje, moet je niet hier gaan wonen. Hier groet dus wel echt iedereen elkaar. (maar hier is het weer niet zo druk als in den Haag bijvoorbeeld, dat scheelt wel weer haha)
Mijn kinderen vinden het dan ook heel raar als we naar mijn ouders gaan dat lang niet iedereen wat terugzegt. Een heel cultuurverschil.

 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Blauwtje  schreef op: 28-12-2011 20:38:16
Boterbloem, in ons dorp groet iedereen elkaar ook, dus ik uiteraard ook, maar ik bedoel als je in een stad woont zal dat anders zijn, dat is uiteraard onmogelijk maar dat zei je zelf ook al

Ik heb nu ineens van kooten en de bie in mijn hoofd, die in een winkelstraat lopen en werkelijk iedereen groeten: Hallo, alles goed? Thuis ook alles goed?
 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Minou  schreef op: 28-12-2011 20:44:09
Weet je wat ook zo apart is. Soms heb je gewoon even oogcontact en dan zeg ik ook goeiendag en dan word ik zo gek aangekeken? Zo van: huh? ik ken jou niet, maar je groet me wel.

Die mensen staan hier ook en ik groet ze wel, waarom net? Ik ken die uitzending ook niet over die foute personen.



Kun jij blij zijn voor een ander als diegene heeft of krijgt wat jij eigenlijk had willen hebben? Daar zit het echte geluk hem in. Niet in het misgunnen van iets lekkers of moois van iemand die minder had moeten hebben naar jou ideeen. Maar het gunnen van al die dingen, VOORAL als hij verder al minder heeft als jij hebt.

Vind ik een prachtige alinea van Boterbloem! Zo mee eens en zo denk ik ook.

Maar lieve mensen, val TO ook niet te hard aan, ze bedoelde het niet lelijk.

 
Quote
RE: ik wil helemaal niet groeten!
Boterbloem  schreef op: 28-12-2011 20:47:41
Haha dat is wel melig! Met iedereen een gesprekje aanknopen. Als ik bij mijn ouders ben dan groet ik ook iedereen. En regelmatig wordt je vreemd aangekeken. Maar er zijn zoveel mensen die het toch waarderen ondanks dat het daar geen gewoonte is.
Ik word er zelf zo vrolijk van om lekker te groeten. Bij zon of regen, 's ochtends of 's avonds. Het brengt zoveel vrolijkheid met zich mee. Soms is het gewoon ook goed voor iemand om gezien te worden, een simpele hallo kan dan al voldoende zijn. En het is nog gratis ook

En echt, ik heb ook wel eens niet mijn dag hoor, maar ook dan merk ik: heb alleen mijzelf er mee. Wat maakt mij het uit wat iemand anders doet met het geld dat ik geef?
Ik geef omdat ik om die ander geef, omdat ik die het betere gun. Dat is mijn reden, klaar. Daar stopt het op het moment dat ik geef. Want die ander moet beslissen of hij mij gaat bedonderen door het aan te nemen en het niet nodig te hebben bijvoorbeeld, of door het op te sparen voor iets of er lekker van te genieten en iets lekkers te kopen of wat dan ook.

Op het moment dat ik geef is mijn taak voorbij. Het is mijn geld niet meer. Waarom zou ik me daar dan druk om maken?

En wil je niet geven dan geef je niet. Vind je iemand opdringerig is (echt op een nare manier) dan haal je de politie erbij en anders zeg je er zelf wat van.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op ik wil helemaal niet groeten!
Naam
Bericht