Menu
 

Topic:

4 jarige klusjes laten doen voor geld?

Made  schreef op: 30-03-2013 18:04:46
Demi heeft pou op m'n telefoon ontdekt en vind dit fantastisch. Voor haar verjaardag was ik met haar in de speelgoedwinkel en ontdekte ze furby maar ik dacht dat dat niks voor haar was, maar nu begon ze dus wel over furby.
Nu is Demi 2 weken geleden net jarig geweest, ik heb het geld niet en vind ik 90 euro gewoon te gek voor een pratend vogeltje.
Papa hoort dit en wou dat ding dus voor haar gaan kopen, maar ik vind het eigenlijk niet nodig. Kind is strontverwend met haar verjaardag, krijgt al best vaak wat tussendoor van mn ouders en zus, dus die komt niks te kort. En ik wil eigenlijk niet dat als madam met haar vingers knipperd, wij het direct maar kopen.
Ik zat er dus aan te denken dat ze hier maar voor moet sparen dmv klusjes doen. Vanmiddag heeft ze een stukje voor me gestofzuigd en heb wat kleingeld in haar spaarpot gedaan. Maar zit me nu te bedenken....zou een 4 jarige deze constructie wel snappen? Of is het niet TE dat ik een kind van 4 al aan de arbeid zet

Gewoon even nieuwsgierig...hoe kijken jullie hier tegenaan?
 
Quote
Navigatie
RE: 4 jarige klusjes laten doen voor geld?
Marie8  schreef op: 30-03-2013 18:08:24
Ik geef zakgeld vanaf 5 jaar, ze leren de waarde van geld ervan kennen.
Alleen krijgt zij nu nog maar 0,50 ct, zou lang duren voordat ze een furby bij elkaar heeft. Maar soms komt er een eurootje van oma en dan idd verjaardagsgeld. Tja, kweet eigenlijk niet...kan er geen bezwaar tegen bedenken eigenlijk.
 
Quote
RE: 4 jarige klusjes laten doen voor geld?
Jolanda1974  schreef op: 30-03-2013 18:09:35
Ik zou het wel doen.. onze kinderen sparen ook voor dingen, ze zijn 5 en 7. Ik vind dat je ze niet vroeg mee kan geven dat ze niet alles zomaar kunnen krijgen gewoonweg omdat ze het willen.

Ze willen bijv. een furbie, die kost 50 euro, dan laat ik ze sparen tot 35 euro en de rest krijgen ze dan van ons als beloning voor het sparen. Ik leg wel in makkelijke taal uit wat iets kost. De jongste kwam net met de vraag of 15 euro veel geld is. Het is natuurlijk moeilijk te begrijpen hoeveel het is maar heb uitgelegd dat het 15 broden zijn. dan heeft ze een beetje een idee.
 
Quote
RE: 4 jarige klusjes laten doen voor geld?
Made  schreef op: 30-03-2013 18:14:19

Daar zaten wij ook aan te denken idd (zo deden mn ouders het vroeger ook bij mij), haar laten sparen tot bv 50 euro en de rest leggen we bij...nouja haar vader dan
Ik wil ook niet dat ze alles zomaar krijgt. Ze wordt al zo snel verwend. Is ons enig kind, enig kleinkind van mn ouders en enig nichtje van mn zus en vriend...dus ja dan weet je het wel.


anderhalf jaar geleden haalt mn vader haar van de psz....krijsen en brullen omdat ze die plastic auto moest achterlaten waar je in kan zitten....volgende dag staat mn vader met zo'n auto voor de deur, omdat ie het zo zielig vond en dan heeft ze er nu zelf 1...*zucht* heeel lief natuurlijk maar ik wil dat gewoon niet met alles.

De vergelijking met een brood vind ik ook een goede tip Jolanda Ik vergelijk de fruby dan wel met 90 ijsjes

 
Quote
RE: 4 jarige klusjes laten doen voor geld?
Mafkees  schreef op: 30-03-2013 18:23:25
hier werkt het niet.
want als mama geen geld meer heeft, heeft oma het wel....
(volgens zoon)

ik verwen ze niet met spullen, verjaardagen, sint en vakanties en soms een klein dingetje tussendoor.

zakgeld is hier geen hit. ik leg wel alles uit, qua waarde enzo.
maar ook zo...1 cars auto zijn 10 pakken taksi

als het bij jouw kind wel werkt...en dat weet jij zelf wel, kun je het proberen.toch?

klusjes vind ik lastiger...opruimen of meehelpen vind ik niet meer dan normaal en daar valt hier dus niks mee te verdienen behalve een ' dank je'
 
Quote
RE: 4 jarige klusjes laten doen voor geld?
Made  schreef op: 30-03-2013 18:28:06

stofzuigen, helpen met de was of helpen in de tuin vind ik nog niet bij haar taken horen, dus daar wil ik best wat voor geven als ze dat doet. Afruimen en je eigen rommel opruimen is gewoon standaard en daar krijgt ze idd alleen een dankjewel voor

 
Quote
RE: 4 jarige klusjes laten doen voor geld?
Stefke  schreef op: 30-03-2013 19:19:53
Zoon wil een nieuwe fiets (heeft hij eigenlijk ook wel nodig maar wil hem niet alles meteen geven als hij roept). We hebben afgesproken dat hij zijn hele spaarpot leegkiept en wij de rest bijleggen. Vond hij heel stom want dan had hij helemaal niks meer! nee, maar als ik het betaal heb ik helemaal niks meer én niet eens een fiets (want die is voor hem!). Dat begreep hij wel.
nu doet hij klusjes, zoals tafel dekken, stofzuigen, speelkamer opruimen etc. Voor geld om zijn spaarpot weer aan te vullen. Hij wil dit zelf graag. Nou, prima! (Krijgt hij geen bakken geld voor hoor, maar gelukkig weet hij de waarde van geld nog niet. TWEE muntjes van 10 lijken meer dan EEN muntje van 50 cent! 
 
Quote
Navigatie


Reageren op 4 jarige klusjes laten doen voor geld?
Naam
Bericht