Menu
 

Topic:

Zwart werk... Wat zouden jullie doen?

Even Ano  schreef op: 26-03-2013 14:24:54
Oke ik doe dit eventjes anoniem, omdat ik niet het risico wil lopen dat mensen bij mij uit komen als ze gaan Googelen.

Ik heb al 4 jaar een eigen bedrijf. Het loopt goed en ik verdien er een leuk centje mee. Nu is een buurvrouw van een paar huizen verderop op het idee gekomen om hetzelfde te gaan doen. Het was al wel een hobby, maar ze gaat het nu professioneel aanpakken. Nou prima! Maar, ze doet het dus zwart en het loopt als een tiet.
Nu zijn er veel mensen in deze branche die zwart werken (ik zelf niet ik ben daar te schijterig voor denk ik haha), dus daar kijk ik op zich niet zo van op maar....... Deze mensen hebben een torenhoge schuld bij de belastingdienst overgehouden van een eerder bedrijf (ik gok op fraude!!) Ze trekken een uitkering en betalen dus elke maand een hoog bedrag aan de schuld. Daarom lopen ze ook bij de voedselbank!

Ik vind het echt ronduit asociaal dat deze mensen bijstand durven te trekken en hun eten bij de voedselbank durven te halen terwijl ze echt genoeg geld verdienen om hun eigen eten te betalen!!
Ik heb haar erop aan gesproken en ze zegt dat ze het slim heeft aagepakt omdat er nergens op internet terug te vinden is wat ze verdiend enzo en ze is blij dat ze het zo kan doen, want zo houdt ze tenminste nog wat over. Ze is een buitenlandse en ze bazelde ook nog wat over de strenge regels hier in Nederland blablabla... Ik was met stomheid geslagen!

Maar nu... Moet ik hun aangeven bij de belasting of niet? Als ik dat doe dan weten ze direct dat het van mij komt en ik weet niet waar deze mensen toe in staat zijn. Maargoed  aan de andere kant is het hartstikke strafbaar wat ze aan het doen zijn!
Wat zouden jullie doen?

 
Quote
Navigatie
RE: Zwart werk... Wat zouden jullie doen?
Bettie  schreef op: 27-03-2013 08:15:02
Tja....wat ik zou doen? Ehm....ik vind dit absoluut not done.

Maar dat geldt voor mij ook voor zwart werken naast een gewone betaalde baan. Je mag naast je baan een x-bedrag (weet niet precies hoeveel) bijverdienen zonder dat je het op hoeft te geven aan de belastingdienst maar als je daarboven zit, moet je het aangeven.

Ik denk....dat ik 't toch aan zou geven maar dan niet vanuit het oogpunt voor mijn eigen nering maar meer vanuit het oogpunt; deze mensen krijgen geld van de samenleving (uitkering), eten van de samenleving (voedselbank) en vervolgens belazeren ze diezelfde samenleving (fraude). Ik krijg daar een zeg maar zo'n stank voor dank gevoel van.

En inderdaad kun je deze meldingen anoniem doen. De mensen in hun directe omgeving weten waarschijnlijk allemaal dat ze dit zwart erbij doen. Dus iedereen zou een melding gedaan kunnen hebben.
 
Quote
RE: Zwart werk... Wat zouden jullie doen?
Jlow  schreef op: 27-03-2013 13:18:58
ik heb gebeld des tijds en alles telefonisch doorgegeven, ik heb er niet voor hoeven te getuigen en ik kon het gewoon annoniem doen
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zwart werk... Wat zouden jullie doen?
Naam
Bericht