Menu
 

Topic:

merique?

Corine86  schreef op: 15-03-2013 11:43:53
Dat ding wat op de voorkant van de paasfolder van AH staat heeft dat nou een merique?

Hoe maak je zoiets? Ziet er zo leuk uit, wil het wel eens proberen.
Ik heb foldertje kon ik er niets over vinden
 
Quote
Navigatie
RE: merique?
Slabbertje  schreef op: 15-03-2013 11:51:23
bedoel je met dat fruit en die witte rand eromheen?? pavlova staat erbij dacht ik
 
Quote
RE: merique?
Corine86  schreef op: 15-03-2013 11:52:39
ja die bedoel ik, die ziet er zo lekker uit!.......pavlova okey bedankt ga ik daar eens op googlen

 
Quote
RE: merique?
Chantal31  schreef op: 15-03-2013 11:52:46
ik heb ff gekeken heet pavlova die bodem kun je dus halen bij de AH staat in het foldertje. op de eerst blz onderaan staat hoe en wat
 
Quote
RE: merique?
Corine86  schreef op: 15-03-2013 11:54:11
niet goed gelezen dus..........

bij ah te koop, nog makkelijker! waar zou het naar smaken? geklopte eiwitten met suiker????
 
Quote
RE: merique?
Chantal31  schreef op: 15-03-2013 11:54:55
denk het wel ziet er wel zelfde uit als merinque
 
Quote
RE: merique?
Hope  schreef op: 15-03-2013 11:59:51
Het is gewoon schuim inderdaad. En dan vers fruit en slagroom er op. Het is echt zooooooooooooooooooooo lekker!!!
 
Quote
RE: merique?
Corine86  schreef op: 15-03-2013 12:02:46
maak jij de bodem zelf Hope? of koop jij hem?

zat net ff op ah te kijken en daar las/hoorde ik dat het 1,5 tot 4 uur in de oven moet nou dan is het denk goedkoper om te kopen al hoewel de bodem aan de prijs is 2,99
 
Quote
RE: merique?
Melissa  schreef op: 15-03-2013 12:09:13
Ik maak het altijd zelf, dan kleine meringues (wij noemen het gewoon schuimpjes), is simpel en goedkoop om te maken. Ik klop twee eiwitten op, strooi er een flinke lading suiker in, weer de mixer erop tot de suiker opgelost is, dan allemaal kleine schepjes op de bakplaat, 2,5 tot 3 uur in de oven op 90 graden en ze zijn heerlijk!

Zo'n bodem zal wss wel langer moeten dan dat toch?

Maar wel een leuk idee, een schuimtaartje bakken.
 
Quote
RE: merique?
Hope  schreef op: 15-03-2013 12:09:40
Nou, ik maak het helaas niet zo vaak, hij is niet zo goed voor de lijn haha. Maar ik maak de bodem dan inderdaad zelf. Heb het recept van een tante in Australië, daar worden ze vaak gemaakt.

Nee, zeker geen 4 uur in de oven hoor! Dat is overdreven. Ik weet niet hoe ze smaken als je ze koopt die "bodems" en hoe groot ze zijn? Diegene die ik maak is ongeveer de maat van een grote springvorm zeg maar.
 
Quote
RE: merique?
Corine86  schreef op: 15-03-2013 12:13:22
tja kheb niets te doen vanmiddag en kan ook het huis niet uit (ziek kereltje) dus moet je toch wat he ;-)
eieren en basterdsuiker heb ik in huis........

 
Quote
RE: merique?
Corine86  schreef op: 15-03-2013 12:14:07
melissa; jullie eten ze gewoon zo, zonder iets erop?
 
Quote
RE: merique?
Spatje  schreef op: 15-03-2013 12:15:02
ik ken iemand wat ze maakt en dan zijn ze chewy van binnen, zoooooo lekker, zal het recept eens vragen
 
Quote
RE: merique?
Melissa  schreef op: 15-03-2013 12:17:51
Ja, gewoon als koekjes.

Vroeger maakte ik ze zelden. Maar mijn schoonvader mag geen gluten, en glutenvrije koek is erg duur. Dus ik bak dan vaak de eischuimpjes. Gisteren zomaar gebakken, hebben we als toetje gegeten. Erg lekker.

En met eieren en basterdsuiker kan het ook. Ik gebruik eigenlijk alleen kristalsuiker, maar het enige verschil zal de kleur zijn denk ik.
 
Quote
RE: merique?
Corine86  schreef op: 15-03-2013 12:19:55
gebruik witte basterdsuiker (tenminste dat zei ah-site) kristalsuiker, is dat gewone suiker? die heb ik ook
 
Quote
RE: merique?
Melissa  schreef op: 15-03-2013 12:21:15
Ja dat is gewone suiker.

Ik gebruik er eigenlijk geen recept voor, doe maar wat, ze zijn altijd erg lekker in ieder geval.
 
Quote
RE: merique?
Corine86  schreef op: 15-03-2013 12:22:06
haha nou dan moet ik het ook maar eens gwoon doen
wat gebruik jij eiwit, suiker, ...........nog meer?
 
Quote
RE: merique?
Melissa  schreef op: 15-03-2013 12:25:30
Nee dat is het. Eventueel bakpapier, maar i kgebruik dat ook niet.

Ik doe dus twee eiwitten in een stalen kom, (denk niet dat het echt uitmaakt, maar dat staat mij bij dat het in staal moest), die klop ik op tot het echt wit is en stijf, dan doe ik er echt veel suiker bij (ik denk ongeveer 100 gram) en dan weer kloppen.

Dan schep ik kleine eetlepels direct op de schone vetvrije bakplaat. Mogen vlak naast elkaar wat de scuimpjes houden de vorm en groeien dus niet.

Dan echt lang in de oven laten staan op ongeveer 90gr, de eerste keer haalde ik ze er na 2 uur uit, maar toen bleven ze plakkerig van binnen. Dus pas als ze hard zijn aan de buitenkant eruit halen.

Even 10 minuutjes op het aanrecht laten staan en dan kun je ze er zo met een spateltje af pakken.
 
Quote
RE: merique?
Jomi  schreef op: 15-03-2013 12:28:14
Ik vind het lekker om er een paar druppeltjes citroensap in te doen, dan wordt het eiwit spierwit en ze zijn niet zo mierzoet
 
Quote
RE: merique?
Corine86  schreef op: 15-03-2013 12:37:39
dank je melissa! Ga het eens proberen.....enne mierzoet vinden we hier niet erg hahaha
 
Quote
RE: merique?
Aukie  schreef op: 15-03-2013 12:55:00
ik maak hem zelf. zooo lekker met bosvruchten erop.  je kunt ook allerlei vormen maken zoals een hart of een paasei. hahaha
 
Quote
RE: merique?
Kaatje490  schreef op: 15-03-2013 13:08:29
Ja, ik maak ze ook regelmatig! Errug lekker! Je kunt zelf ook wel zo'n bodem maken hoor! Als je hem niet te dik maakt, is 1,5 uur oven op 90 gr ook goed.. Verse slagroom (zonder suiker, anders word het echt mierzoet) erop en vers fruit... Zooooooooooo lekker!
 
Quote
RE: merique?
Saskia70  schreef op: 15-03-2013 14:43:01
Jullie maken me helemaal lekker... ik ga het ook eens maken. Volgens mij moeten de eiwitten in een vetvrije kom, daarom misschien een metalen kom. daar staat me iets van bij....

Maar eerst muffins bakken met mijn jongste, dat heb ik beloofd!

 
Quote
RE: merique?
Kaatje490  schreef op: 15-03-2013 19:13:49
En, zijn ze gelukt??
 
Quote
RE: merique?
Corine  schreef op: 15-03-2013 19:25:02
ben dr nog niet aan begonnen toch niet zo'n zin om wat te doen vanmiddag. Ach misschien morgenochtend.........en anders............
 
Quote
Navigatie


Reageren op merique?
Naam
Bericht