Menu
 

Topic:

Kinderpsychiater

Tantehan  schreef op: 14-03-2013 18:03:01
Hallo, onze dochter van 7 is op school onderzocht door een kinderpsycholoog. Daar is uitgekomen dat ze hoogbegaafd is en dat ze waarschijnlijk een angststoornis heeft.  Nu adviseerde hij om haar te laten onderzoeken door een kinderpsychiater. Ik schrok hier wel van. Ik had gehoopt dat het met een kindercoach of iets opgelost zou kunnen worden. Wie heeft er ervaring met een kinderpsychiater?
 
Quote
Navigatie
RE: Kinderpsychiater
Kolibrie  schreef op: 14-03-2013 18:17:26
Ik zou niet bekijken door wie jij het liefst hebt dat ze geholpen wordt, maar wie haar het beste kan helpen... En ik denk dat de mensen die je adviseren het meeste inzicht hebben in dat soort dingen... Dus ik persoonlijk zou daar op af gaan!
 
Quote
RE: Kinderpsychiater
Nina1  schreef op: 14-03-2013 18:33:49
Ik heb daar ervaring mee. Hij heeft een onderzoek gedaan bij mijn zoon waaruit kwam dat hij autist is. Verder een gesprek met hem erover gehad en hoe nu verder. Voor sommige diagnoses heb je een psychiater nodig die mag de psycholoog niet stellen.
 
Quote
RE: Kinderpsychiater
Nina1 Niet Ingelogd  schreef op: 14-03-2013 18:35:44
Verder sluit ik me bij kolibrie aan!

Dikke knuffel
 
Quote
RE: Kinderpsychiater
Bepje  schreef op: 14-03-2013 21:45:11
Beroepshalve heb ik daar wel eens mee te maken. Gaat altijd prima, ze zijn niet voor niets zich gaan specialiseren in kinderen en ben nog nooit een onaardige tegen gekomen. Het is zeker handig om er eheen te gaan als dat geadviseerd wordt. Een angststoornis kan zich verder ontwikkelen als dat niet behandeld wordt en dat kan je dochter behoorlijk beperken later. Met behandeling is er een hele grote kans dat zij er vanaf komt en gewoon ontspannen verder kan. Veel succes .
 
Quote
RE: Kinderpsychiater
Tantehan  schreef op: 15-03-2013 13:38:45
Kolibrie, ik zie ook niet het liefst dat ze door een psycholoog onderzocht wordt, maar ik dacht dat dat wel kon. Maar het is dus erger dan gedacht en de psycholoog op school adviseerde een psychiater. Nu ben ik daar helemaal niet op tegen, maar ik had het niet verwacht. En dat er wat aan gedaan moet worden is duidelijk en ik wil gewoon graag dat mijn meiske gelukkig is. 
Wat is trouwens het verschil tussen een psycholoog en een psychiater? Ik weet het eigenlijk niet
 
Quote
RE: Kinderpsychiater
Mitch  schreef op: 15-03-2013 13:55:52
Een psychiater mag medicijnen voorschrijven en richt zich meer op de problemen die in het lichaam spelen.
Psycholoog houd zich meer bezig met emotionele problemen en gebeurtenissen om die te verwerken.
Even heeeeel globaal want er zijn wel mee rverschillen.

Ik vind het een goede zaak dat ze je meisje serieus nemen, al is het voor jou als moeder wel erg zwaar om te verhapstukken zo in een keer
 
Quote
RE: Kinderpsychiater
Tantehan  schreef op: 15-03-2013 22:24:32
Ik sta er absoluut voor open hoor, heb al contact gezocht. Hoop dat we snel kunnen beginnen met de onderzoeken, hoop alleen dat ze er goed door komt
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kinderpsychiater
Naam
Bericht