Menu
 

Topic:

tandje moet eruit

Grietje  schreef op: 13-03-2013 11:49:24
Een paar weken terug is Veerle gevallen en viel haar zus ook nog eens boven op haar. Resultaat: een gebroken voortand die een beetje loszat. Nu zit die tand wel weer vast, maar is de tand ernaast helemaal grijsbruin geworden! Die had dus ook een flinke klap gehad. Vandaag zei de tandarts dat het tandje eruit moet, om infecties te voorkomen (want dat is slecht voor de blijvende tand). Oh, wat baal ik daarvan. Gelukkig is het een melktand maar de komende 2-3 jaar heeft ze dus een gat en daarnaast een halve tand....
Het verwijderen van de tand moet in het ziekenhuis, onder narcose. Hopelijk gaat dat allemaal goed, zonder dat ze er angst aan overhoud.

Geen vraag dus maar dit wilde ik even kwijt.
 
Quote
Navigatie
RE: tandje moet eruit
Lonneke  schreef op: 13-03-2013 11:51:36
ohhh bah wat balen zeg. dochter van mijn vriendin heeft het ook, beide voortanden helemaal grijs/bruin maar die mochten wel blijven zitten
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Jill1234  schreef op: 13-03-2013 11:51:46
Vervelend!!
Mijn zoontje was 4 toen hij heel hard op school op zijn mondje viel (hij viel van zo'n fietsje)
Hij had 2 tanden er meteen uit en later onder narcose ook nog eens 2....De paar tanden die hij boven nog heeft staan ook nog eens scheef...ik snap dus heel goed hoe je je voelt. Hier zijn foto's gemaakt om te kijken hoelang het wisselen nog op zich laat wachten. Nog een jaar of 2....dus tja....

Sterkte!!!
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Fluit  schreef op: 13-03-2013 11:59:00
Pfff... Ook hier herkenbaar. Mijn zoon is toen hij net 3 was gevallen met de driewieler (hij stond stil...). Zijn voortand was gebroken, een verticale breuk. Beide stukken hebben er nog een tijdje ingehangen, maar het tandvlees eromheen ging ontsteken en dus moest hij in het ziekenhuis eruit gehaald worden. is allemaal heel goed gegaan gelukkig, dus dat zal met jouw meisje ook vast goedkomen.

Maar, hij mist nu al 2 jaar een voortand en als hij net zo laat gaat wisselen als zijn grote broer, heeft hij de komende 2 jaar nog geen nieuwe... Ach, ik ben er helemaal aan gewend en hoop dat zijn tanden verder niet beschadigd zijn. Dat blijft toch nog even afwachten...

Sterkte voor je meisje!
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Grietje  schreef op: 13-03-2013 11:59:24
Ik dacht ook dat grijze tanden in principe mogen blijven zitten, tenzij er een ontsteking komt. Maar onze tandarts wil een ontsteking dus voor zijn en preventief de tand laten verwijderen.
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Boterbloem  schreef op: 13-03-2013 11:59:54
je went eraan, dat scheelt.

mijn dochter is toen ze 2 was gevallen, haar tand was teruggeslagen in haar tandvlees. Die heeft de tandarts er dus uit moeten halen onder verdoving omdat hij niet terugzakte (je zag hem ook echt niet meer, helemaal terug naar boven geslagen). in het begin vond ik het zo erg, maar weet nu niet beter.
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Ania  schreef op: 13-03-2013 12:03:31
Hier is ons dametje bij het trapje opklimmen voorover gevallen met 20 maanden, resultaat: 3 tanden in de bovenkaak geschoten.
Gelukkig zijn ze hier teruggezakt, en tot nu (26 maanden) nog niet verkleurd.
Als ze niet helemaal zouden terugzakken, zouden ze ook verwijderd moeten worden.
Nu staan haar voortanden dus beetje scheef en er zijn kleine stukjes uit.
Wat boterbloem schrijft, klopt, je went eraan, hoewel je het toch erg zult blijven vinden.
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Grietje  schreef op: 13-03-2013 12:10:53
Dank voor jullie reacties!
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Mama-van-aimy  schreef op: 13-03-2013 12:16:14
Mijn zoon was met net 2 jaar  heel hard gevallen oop zijn mond.
Hij had 2 afgebroken voortanden die ook nog deels de kaak in waren geschoten. Ze zijn daarna grijs geworden. Maar de tandarts heeft de tanden gewoon laten zitten! (1 deel kon ze met haar hand eruit trekken omdat die compleet los zat, dus die is wel verwijderd).

Mijn oudste dochter is ook gevallen. Wederom op haar tanden. Ook zij heeft een afgebroken grijze tand, maar ook die haalt de tandarts er niet uit.

Mijn middelste dochter is 3 weken geleden ook gevallen op haar mond (ja ze hebben hier bij mij een abonnement op vallen op de monden ). Bij haar is 1 voortand nu ook helemaal grijs gekleurd. Met haar zijn we niet bij de tandarts geweest omdat die ze er niet uithaalt.


Mijn zoontje heeft wel een trauma eraan overgehouden. Hij zit ondertussen bij een speciale kindertandarts waar hij iedere 3 maanden naar toe gaat om van zijn trauma af te komen. Hij heeft zelf EMDR Therapie gehad.


Waarom uit voorzorg iets verwijderen? Hoe groot is de kans dat er ontstekingen komen? Ik zou persoonlijk het tandje lekker laten zitten.

 
Quote
RE: tandje moet eruit
Grietje  schreef op: 13-03-2013 12:38:02
Volgens de tandarts kan een ontsteking te laat opgemerkt worden en heeft dan al mogelijk schade toegebracht aan de blijvende tand. En de tand is nu gevoelig als ze eet, maar dat kan ook nog minder worden natuurlijk.
Ik weet niet hoe groot de kans op ontsteking is en wat wijsheid is om te doen.  
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Caithy  schreef op: 13-03-2013 12:51:04
Als het al een paar weken geleden is dan had ze er geen last meer van moeten hebben, wel kan hij nog los zitten. Is het destijds een foto gemaakt?
Mocht dit niet zo zijn, dat zou ik alsnog een foto laten maken, als er geen ontsteking zit, mooi laten zitten!

Hier heeft mijn dochter een gebroken tand gehad (bovenin bij de 'wortel' gebroken en daarna nog een keer hard er tegen aan! Hier zegt de HA juist laten zitten, bij een onsteking zie je het direct (zwelling boven de tand) 
Mijn angst was wel dat de grote mensentand niet door zou komen, maar hij wiebelt nu wel weer dus dat komt wel goed!
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Mitch  schreef op: 13-03-2013 12:53:58
Mijn zoon is vorig jaar enorm hard op zijn geligt geland toen hij van de fiets vloog.
Daar heeft hij 1 hoektand gehad die zwart werd, deze is nu weer helemaal wit, schijnt te kunnen.

Misschien als je het niet vertrouwd een andere tandarts om advies vragen, bedoel wat moet dat moet natuurlijk!
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Nina1  schreef op: 13-03-2013 13:01:29
hier ook bij de jongste toen hij 3 was de voortand getrokken. ook door vallen. moest voro een andere tand controle. ook gevallen. met foto maken bleek dat er bij de andere tand een ontst. boven zat.
is er meteen door de tandarts uitgetrokken. hij had geen wortels. normaal zitten er ook aan voortanden wortels maar hij had alleen punten. dus iedere tandarts die aanwezig was die dag moest even komen kijken.....
spuit erin, wachten en getrokken. en geen kik van mijn stoere bikkel. ik moest wel even slikken.
en je went eraan. ken hem nu niet anders. zou het vreemd vinden als daar weer een tand komt! hahaaha
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Nina1  schreef op: 13-03-2013 13:03:22
en een ontsteking boven een tand zie je niet altijd door zwelling!! dat bleek hier wel. (en een ha is geen tandarts, ieder zijn vak.)
de andere voortand zit al wel heel lang los,(ook een breuk in) eigenlijk al 2 jaar maar blijft er wel in zitten.

 
Quote
RE: tandje moet eruit
Misbren  schreef op: 13-03-2013 13:34:03
Ik weet niet wat voor een soort kind je hebt, maar als het even zou kunnen zou ik het zonder narcose doen.
Dat is zo slecht voor het lichaam.
Mijn oudste is een keer heel erg gevallen toen ze net 3 jaar was.
Snee over dwars op haar onderlip.
Die hebben ze zelfs zonder verdoving gehecht omdat de verdoving meer pijn zou doen.
Heel veel sterkte en een dikke
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Grietje  schreef op: 13-03-2013 14:22:05
Ik heb het idee dat mijn (oude) tandarts het zelf niet aandurft om de tand te trekken. Ik heb net overlegd met de kindertandartspraktijk van mijn oudste dochter. Er zijn argumenten voor en argumenten tegen om de dode tand te trekken. Het hoeft in elk geval niet a la minute. Hoewel het geen leuke ingreep is zei de assistente dat het heel goed zonder narcose kan, zeker bij een kindertandarts. Alleen neemt die praktijk geen nieuwe kinderen meer aan en zitten er verder geen kindertandartsen in de buurt. Dan moeten we uitwijken naar Zoetermeer, Den Haag of Dordrecht. Zou voor een keertje wel kunnen maar het is niet handig als we daar dan ook voortaan op controle moeten.
 
Quote
RE: tandje moet eruit
Mamvan3  schreef op: 13-03-2013 14:35:20
Mijn dochter heeft ook zoiets gehad. Gevallen en na 2 jaren moesten de voortanden er alsnog uit. Toen, na 1,5 tot 2 jaar het blijvend gebit doorkwam, bleek, dat hier een tand van beschadigd was Het ziet er nu uit, alsof ze haar tanden niet goed heeft gepoetst, er zit een flinke gele 'pit' op de voortand. Zij is toen wel onder een roesje geweest, maar dat kwam, omdat de toenmalige tandarts heel veel heeft verpest bij haar. We zijn overgestapt naar iemand die heel geschikt was voor kids. Nu is ze al meerdere keren voor behandeling geweest en haar angst is gelukkig weg.
Sterkte!!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op tandje moet eruit
Naam
Bericht