Menu
 

Topic:

vervanging school

Ffzo  schreef op: 12-03-2013 16:13:02
Mijn dochter zit in een combi 3/4. Deze combinatie is al pittig en moeten veel zelfstandig doen. Maargoed, dat is dus niet anders.

Nu gaat de juf volgende week met verlof en is nu pas de vervanging rond. Niet meer als twee juffen is de insteek. 1 bekende (juf 1) omdat haar eigen juf de laatste maanden al veel last had van haar zwangerschap.
En de andere vervangster (juf 2) is ook zwanger. De laatste weken van het school jaar is deze met verlof. Als het mogelijk is neemt juf 1 het dan volledig over. Dit is alleen nog onzeker.
Dan moet je ook nog hopen dat juf 2 geen "klachten"krijgt.

Ik vind het dus een rommeltje. In deze tijd heb je toch wel betere keuzes lijkt mij.

Ik weet dat het vorig jaar ook zo'n zooitje is geweest met vervanging.

Ik zal wel een zeur zijn... Je kunt er zeker ook niks over zeggen? ( school heeft het financieel ook nog een zwaar, fouten bestuur).
 
Quote
Navigatie
RE: vervanging school
Famke  schreef op: 12-03-2013 16:14:42
Ik vind het eigenlijk wel goed geregeld zo.
 
Quote
RE: vervanging school
Ffzo   schreef op: 12-03-2013 16:17:16
juf 1 is geen invalpooler. En zal de vervanging in eerste instantie doen. Maar dat is dus afhankelijk van het bestuur en kan dus ook nog wijzigen.
 
En dan ?
 
Quote
RE: vervanging school
Boterbloem  schreef op: 12-03-2013 16:18:37
Vind het ook wel goed geregeld.

Bij mijn zoon hebben we 2 juffen, 1 ervan is weg, hoe lang weten ze niet dat ligt aan juf zelf, zij werd vervangen door 1 meester. Maar dit kon maar tijdelijk en nu hebben ze 2 juffen ter vervanging. 3 juffen dus voor de klas. Best pittig, maar ze moeten roeien met de riemen die ze hebben.

Het is niet zo omdat er genoeg leerkrachten zijn dat ze een trommeltje open kunnen trekken en anderen aan de kant kunnen schuiven bijvoorbeeld. Lijkt me erg lastig om het allemaal te regelen als school zijnde.
 
Quote
RE: vervanging school
Debbel79  schreef op: 12-03-2013 16:18:55
ik denk ook dat je niet mag klagen hoor. sommige dingen zijn overmacht, die zijn niet te voorspellen. en daarbij heeft een school geen juffen op de schap liggen om even in te zetten op lange termijn voor vaste dagen.
 
Quote
RE: vervanging school
Ffzo  schreef op: 12-03-2013 16:22:48
Oke dus het vrij normaal zoveel wisselingen? En dat geeft voor kinderen helemaal geen problemen?


Bestaat er geen uitzendbureau voor leerkrachten, genoeg aanbod toch
 
Quote
RE: vervanging school
Flower  schreef op: 12-03-2013 16:24:04

Quote ffzo:
Oke dus het vrij normaal zoveel wisselingen? En dat geeft voor kinderen helemaal geen problemen?


Bestaat er geen uitzendbureau voor leerkrachten, genoeg aanbod toch



dat zal er wel zijn, maar de fte's die er rondlopen op een school moeten eerst ingeplant worden
 
Quote
RE: vervanging school
Jolanda1974  schreef op: 12-03-2013 16:24:31
Zolang het maar steeds de bekende gezichten zijn zou ik er geen problemen mee hebben. Ik denk dat kinderen er meer last van hebben als er steeds iemand anders voor de klas zou staan.
Maar met een goede overdracht hebben ze het goed geregeld toch.
 
Quote
RE: vervanging school
Boterbloem  schreef op: 12-03-2013 16:26:08
Oooh ik merk dat mijn zoon het best moeilijk vind hoor. Maar het zijn goede leerkrachten, en het is niet anders. Overmacht. Punt hier is dat het van de andere juf afhangt wanneer ze terugkomt, daar is geen tijd voor te zeggen. Kan dus nog een week duren maar ook een half jaar. Ik vind het mooi dat ze haar die ruimte geven en dat het dan zo opgelost kan worden. Leerkrachten zijn er open over, ook naar de kinderen toe. Ze weten waarom het is (erg heftig) en door het begrip kan natuurlijk ook al veel meer
 
Quote
RE: vervanging school
Rianne74  schreef op: 12-03-2013 16:36:24
Vind 3 ook nog wel meevallen. Toen mijn oudste voor de 2e keer groep 3 deed heeft ie zeker wel 4 a 5 verschillende gehad dat jaar. 1 vaste 2 dagen in de week maar de andere vaste viel weg door langdurige ziekte. Dan hadden ze de eerste week inval 1, dan een paar weken inval 2, inval 1 weer een dag en laatst nog inval 3 een paar weken. 
School zal er best alles aan doen om het voor de kinderen zo rustig mogelijk te houden maar soms kunnen ze niet anders....
 
Quote
RE: vervanging school
Stefke  schreef op: 12-03-2013 17:33:57
Ik ben vervanger (maar heb dit jaar het geluk onder de pannen te zijn). vaste banen zijN er niet, maar met  vervangingen is het druk en onrustig. Meestal hap-snap werk. En ook invallers zijn mensen, worden ziek, zwanger, hebben al afspraken staan e.d.
Ik denk dus dat je geluk hebt dat dit nu al zo geregeld is.
pas hadden we een zieke op school. Nadat de invallerspool 60 (!!!) telefoontjes gepleegd had heb ik de groep maart lesgegeven (had op dat moment andere taken). Hoe meer mensen er ziek zijn, hoe minder invallers (die worden nl ook ziek).
 
Quote
RE: vervanging school
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 19-03-2013 16:47:53
De zwangere juf is nog niet eens begonnen en is al afgehaakt.
NU mag toch de andere juf voor zolang dit mag van het bestuur en afhankelijk van het invalpool de groep overnemen.
KOmt daar iemand vrij...
 
Quote
RE: vervanging school
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 19-03-2013 16:49:35
KLinkt misschien lullig . Maar ben er blij van dat de zwangere juf toch de groep niet overneemt. Want zag de bui al hangen.
 
Quote
RE: vervanging school
Jisse  schreef op: 16-09-2013 12:39:55
Hier in twee weken tijd 5 verschillende juffen voor groep 3/4 gehad. En duidelijkheid tot de herfstvakantie over de juf die ma, di, en do voor de klas staat, daarna wordt het weer anders. De juf die in het reintergratie traject zit kijkt wat ze aan kan op do, vr. Wat niet lukt pakt weer een andere juf het op. Onduidelijkheid al over dus. Sorry, maar hier kan niemand toch blij van worden? Hoe weet welke juf wat de afspraken zijn en hoe weten de kinderen wie er do, vr voor de klas staat. Ik vind dit onacceptabel als oplossing, vooral in groep 3/4.
 
Quote
Navigatie


Reageren op vervanging school
Naam
Bericht